!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Δεν ξερω αν εχει γινει αντιστοιχη ερευνα και απο άλλες χωρες, στην Ιταλια ομως το Υπουργειο Υγειας, σε συνεργασια με την ιταλικη στατιστικη υπηρεσια και τον ιταλικο Ερυθρο Σταυρο δηλωσε οτι ο πραγματικος αριθμος των κρουσματων μεχρι τον μηνα Ιουλιο ειναι 1.482.000.
Με 35.000 θανατους μεχρι εκεινη την περιοδο βγαινει οτι η θνησιμοτητα ηταν στο 2,36%.
Μαθηματικα δημοτικου ειναι, συνεχιστε την αναλυση λες και προκειται για πυρηνικη φυσικη.
Με 35.000 θανατους μεχρι εκεινη την περιοδο βγαινει οτι η θνησιμοτητα ηταν στο 2,36%.
Μαθηματικα δημοτικου ειναι, συνεχιστε την αναλυση λες και προκειται για πυρηνικη φυσικη.
Winter is coming
βέβαια, αν θεωρήσουμε ότι το 1.482.000 είναι σωστό, η θνησιμότητα είναι 2,36% για χώρα όπου έγινε του μουνιού το πανηγύρι και κατέρρευσε το σύστημα υγείαςLestat έγραψε: 06 Οκτ 2020, 17:06 Δεν ξερω αν εχει γινει αντιστοιχη ερευνα και απο άλλες χωρες, στην Ιταλια ομως το Υπουργειο Υγειας, σε συνεργασια με την ιταλικη στατιστικη υπηρεσια και τον ιταλικο Ερυθρο Σταυρο δηλωσε οτι ο πραγματικος αριθμος των κρουσματων μεχρι τον μηνα Ιουλιο ειναι 1.482.000.
φαντάζομαι σε χώρες που δε συνέβη αυτό η θνησιμότητα είναι μικρότερη
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Φυσικα. Ειναι 7 μηνες τωρα που εδω, σε αυτο το νημα, εχω μιλησει για θνησιμοτητα ανα περιοχη και ανα χωρα με πολλες παραμετρους, οπως ο μεσος ορος ηλικιας των κρουσματων, το συστημα υγειας, τα μετρα της καραντινας, ο βαθμος διεισδυσης του ιου στην κοινοτητα κλπ...elchav έγραψε: 06 Οκτ 2020, 17:08βέβαια, αν θεωρήσουμε ότι το 1.482.000 είναι σωστό, η θνησιμότητα είναι 2,36% για χώρα όπου έγινε του μουνιού το πανηγύρι και κατέρρευσε το σύστημα υγείαςLestat έγραψε: 06 Οκτ 2020, 17:06 Δεν ξερω αν εχει γινει αντιστοιχη ερευνα και απο άλλες χωρες, στην Ιταλια ομως το Υπουργειο Υγειας, σε συνεργασια με την ιταλικη στατιστικη υπηρεσια και τον ιταλικο Ερυθρο Σταυρο δηλωσε οτι ο πραγματικος αριθμος των κρουσματων μεχρι τον μηνα Ιουλιο ειναι 1.482.000.
φαντάζομαι σε χώρες που δε συνέβη αυτό η θνησιμότητα είναι μικρότερη
Βεβαια, κατι αντιστοιχο με αυτο της Ιταλιας συνεβη και σε Ισπανια, Γαλλια, Βελγιο, Πορτογαλια, Σουηδια, Ρουμανια, Ηνωμενο Βασιλειο, ΗΠΑ, Βραζιλια, Μεξικο κ.α., πραγμα που σημαινει οτι η περιπτωση της Ιταλιας δεν ειναι η εξαιρεση...
Αρα, σε πολλες χωρες της δυσης, ειχαν τεραστιο προβλημα και δοκιμαστηκε το συστημα υγειας.
Αυτο ειναι που δεν θελουμε να συμβει στην Ελλαδα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lestat την 06 Οκτ 2020, 17:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Winter is coming
- Κεντροδεξιός Ψάλτης
Μια γρίπη χωρίς εμβόλιο είναι η οποία προκάλεσε αρκετούς θανάτους λόγω διάδοσης σε γηροκομεία.Μην το κουράζουμε άλλο το θέμα.
ΟΥΦ ευτυχώς. Έκλεισε κι αυτό.
Αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να σε εμπιστευτώ. Τι ταξί οδηγάς;
Αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να σε εμπιστευτώ. Τι ταξί οδηγάς;
- Κεντροδεξιός Ψάλτης
Ξέρετε τι άλλο έχει πλάκα?Όταν συγκρίνεται την γρίπη με τον covid λέτε σωστά ότι με τον covid έχουμε περιοριστικά μέτρα κανείς βέβαια δεν αναφέρει ότι για την γρίπη έχουμε εμβόλιο ενώ για τον covid όχι.Συγκρίνουμε θνητότητες ασθένειας με εμβόλιο με μια χωρίς.
- hellegennes
Περίπου. Όταν ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία, στην Κίνα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα επίσημά τους στοιχεία, είχαν 0 κρούσματα για μέρες. Υποτίθεται ότι η εξάπλωση είχε μηδενιστεί και υπήρχαν μόνο οι ενεργές περιπτώσεις. Την δε στιγμή που κήρυξε πανδημία, υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα περίπου στις μισές χώρες του πλανήτη και το 90% ήταν σε 4 συγκεκριμένες. Επίσημα τουλάχιστον, όταν κηρύχθηκε πανδημία, η εξάπλωση ήταν μικρή ή ανύπαρκτη στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία περισσότερο για το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί παντού, παρά για το γεγονός ότι εξαπλώθηκε.vatraxos έγραψε: 06 Οκτ 2020, 15:28 Τουλάχιστον, να συμφωνήσουμε ότι σε αυτή την πανδημία η εξάπλωση είναι ταυτόχρονη.
Είχαμε μέτρα με τον H1N1, απλά όχι σε τέτοια κλίμακα. Στην Ελλάδα δεν ξέρω τι μέτρα είχαν ληφθεί, γιατί τότε ήμουν στην Αγγλία, εκεί όμως είχαν ληφθεί μέτρα. Πριν εξαπλωθεί ευρέως η γρίπη, έβαζαν προληπτικά σε καραντίνα όποιον ερχόταν από χώρα με πολλά κρούσματα (ΗΠΑ, Μεξικό, κ.α.). Δεν ήταν το μόνο μέτρο. Υπήρχε ισχυρή σύσταση να μην πας δουλειά / σχολείο / σχολή αν είχες συμπτώματα γρίπης ενώ και στο νοσοκομείο δεν σου επέτρεπαν να πας. Σου έστελναν φάρμακα στο σπίτι ταχυδρομικά.vatraxos έγραψε: 06 Οκτ 2020, 15:26Τα αποτελέσματα του covid πρέπει ΠΑΝΤΑ να τα υπολογίζεις με το δεδομένο της λήψης μέτρων παγκοσμίως. Δεν είχαμε καραντίνα με τον Η1Ν1.hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2020, 14:57
Σ' αυτό το σημείο λοιπόν μπαίνει η λογική παράμετρος: αν ο κορωνοϊός έχει 10πλάσια κρούσματα από τα καταγεγραμμένα, έχει και 0,3% θνησιμότητα. Τριπλάσια της γρίπης μεν, αλλά όχι ανησυχητική. Αν τα κρούσματα είναι όσα καταγράφηκαν, τότε ο κορωνοϊός είναι 20 φορές λιγότερο μεταδοτικός από την γρίπη, εξίσου μη ανησυχητικό.
Γενικότερα είναι ψιλομάταιο να περιμένεις ότι θα περιορίσεις σημαντικά την εξέλιξη μιας άκρως μεταδοτικής νόσου του αναπνευστικού. Ο κορωνοϊός μάλλον δεν είναι τόσο μεταδοτικός όσο νομίζαμε ή η πολύ πιο αργή περίοδος επώασης καθυστερεί πολύ την εξάπλωσή του. Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι τα μέτρα παίζουν ρόλο. Κυρίως το μέτρο της απόστασης και το κλείσιμο χώρων συναθροίσεων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Green Dragon έγραψε: 06 Οκτ 2020, 15:56Αν και συνήθως δεν το κάνεις, εδώ βγάζεις πράγματα από το κεφάλι σου.foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2020, 13:40 Μα το να έχεις αντισώματα δε σημαίνει ότι έχεις νοσήσει. Π.χ. όταν εμβολιάζεσαι αντισώματα αναπτύσσεις. Το ίδιο συμβαίνει και αν δεχτείς μια μικρή δόση που δεν ήταν αρκετή για να αρρωστήσεις. Άλλωστε δεν υπάρχουν "αντισώματα του Covid", είναι παρόμοια με όλων των συγγενικών ιών.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά: παγκοσμίως μετράμε 35 εκατομμύρια κρούσματα και 1.000.000 νεκρούς. Το να κάθεσαι να θεωρητικολογείς ότι ΙΣΩΣ έχουν κολλήσει άλλο 1 δισεκατομμύριο (κάτι για το οποίο δεν προσφέρεις την παραμικρή απόδειξη και βασικά είναι αδύνατο να διαπιστωθεί αλλά τρομερά χλωμό μια και αν είχαν όλοι αυτοί αντισώματα πολύ απλά δε θα διαδίδονταν έτσι ο ιός) είναι πολύ απλά αλητεία για να βγάλεις τον ιό ακίνδυνο επειδή τα μόνα μαθηματικά που ξέρεις εσύ είναι τι μπαίνει και τι βγαίνει από το πορτοφόλι σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
399κ - 87 ΜΕΘ - 229 εξιτήρια - 3θ (420 συνολικά) - 12105 νέα εργαστηριακά δείγματα και 1063 νέα rapid ag δείγματα.
- hellegennes
Αν υποθέσουμε ότι τα νούμερα θανάτων και κρουσμάτων είναι αυτά ακριβώς, η εικόνα δεν είναι τόσο δυσοίωνη. Διότι στην Ιταλία έγινε της πουτάνας το κάγκελο και παρόλα αυτά 35.000 θάνατοι είναι περίπου 50% περισσότεροι μιας κακής χρονιάς γρίπης (στην Ιταλία).Lestat έγραψε: 06 Οκτ 2020, 17:06 Δεν ξερω αν εχει γινει αντιστοιχη ερευνα και απο άλλες χωρες, στην Ιταλια ομως το Υπουργειο Υγειας, σε συνεργασια με την ιταλικη στατιστικη υπηρεσια και τον ιταλικο Ερυθρο Σταυρο δηλωσε οτι ο πραγματικος αριθμος των κρουσματων μεχρι τον μηνα Ιουλιο ειναι 1.482.000.
Μια καλή περίπτωση για συγκρίσεις είναι το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που όσο να πεις είναι δύσκολο να ξέφυγαν κρούσματα ή να έγιναν λάθη στην καταμέτρηση. Εκεί είχαμε θνησιμότητα 1,8%, σε ένα αρκετά πιο γερασμένο δείγμα από τον μέσο όρο π.χ. της Ελλάδας. Ειδικά επειδή η θνησιμότητα στους γηραιότερους είναι πολύ υψηλότερη στον κορωνοϊό, αυτό δείχνει ότι η γενική θνησιμότητα δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 1%. Με την περιορισμένη εξάπλωση που έχει ο κορωνοϊός, αυτό καθίσταται διαχειρίσιμο.
Το μόνο που χρειάζεται είναι παραπάνω προσοχή, αποστάσεις, απολύμανση, τα κλασικά. Αν και εφόσον μια περιοχή έχει ισχυρή έξαρση, αλλά αληθινή έξαρση, όχι παπαριές, τότε σαφώς να λαμβάνονται έξτρα μέτρα. Τα υπόλοιπα από 'δώ και πέρα είναι υπερβολές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Infection = πραγματικόGreen Dragon έγραψε: 06 Οκτ 2020, 11:56 CFR = Case Fatality Rate, δηλαδή θάνατοι επί των ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ κρουσμάτων
IFR = Infection Fatality Rate, δηλαδή θάνατοι επί των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ κρουσμάτων
Case = καταγεγραμμένο
νέα αγγλικά.
Για δείξε μου ΔΥΟ από αυτά τα πράγματα.Green Dragon έγραψε: 06 Οκτ 2020, 15:56Αν και συνήθως δεν το κάνεις, εδώ βγάζεις πράγματα από το κεφάλι σου.foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2020, 13:40 Μα το να έχεις αντισώματα δε σημαίνει ότι έχεις νοσήσει. Π.χ. όταν εμβολιάζεσαι αντισώματα αναπτύσσεις. Το ίδιο συμβαίνει και αν δεχτείς μια μικρή δόση που δεν ήταν αρκετή για να αρρωστήσεις. Άλλωστε δεν υπάρχουν "αντισώματα του Covid", είναι παρόμοια με όλων των συγγενικών ιών.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά: παγκοσμίως μετράμε 35 εκατομμύρια κρούσματα και 1.000.000 νεκρούς. Το να κάθεσαι να θεωρητικολογείς ότι ΙΣΩΣ έχουν κολλήσει άλλο 1 δισεκατομμύριο (κάτι για το οποίο δεν προσφέρεις την παραμικρή απόδειξη και βασικά είναι αδύνατο να διαπιστωθεί αλλά τρομερά χλωμό μια και αν είχαν όλοι αυτοί αντισώματα πολύ απλά δε θα διαδίδονταν έτσι ο ιός) είναι πολύ απλά αλητεία για να βγάλεις τον ιό ακίνδυνο επειδή τα μόνα μαθηματικά που ξέρεις εσύ είναι τι μπαίνει και τι βγαίνει από το πορτοφόλι σου.
ΥΓ Εγώ σε αντίθεση με κάτι μαλάκες εδώ μέσα πλήρωσα 25 ευρώ για τεστ αντισωμάτων και διάβασα πολύ καλά τι κάνει και τι δεν κάνει.
Είσαι άρρωστος.hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2020, 18:09Αν υποθέσουμε ότι τα νούμερα θανάτων και κρουσμάτων είναι αυτά ακριβώς, η εικόνα δεν είναι τόσο δυσοίωνη. Διότι στην Ιταλία έγινε της πουτάνας το κάγκελο και παρόλα αυτά 35.000 θάνατοι είναι περίπου 50% περισσότεροι μιας κακής χρονιάς γρίπης (στην Ιταλία).Lestat έγραψε: 06 Οκτ 2020, 17:06 Δεν ξερω αν εχει γινει αντιστοιχη ερευνα και απο άλλες χωρες, στην Ιταλια ομως το Υπουργειο Υγειας, σε συνεργασια με την ιταλικη στατιστικη υπηρεσια και τον ιταλικο Ερυθρο Σταυρο δηλωσε οτι ο πραγματικος αριθμος των κρουσματων μεχρι τον μηνα Ιουλιο ειναι 1.482.000.
Εδω ομως χρησιμοποιεις ως δεδομενο την εξαιρεση (μια κακη χρονια γριπης) και οχι τον κανονα που ειναι 8000 θυματα το χρονο απο γριπη.hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2020, 18:09
Αν υποθέσουμε ότι τα νούμερα θανάτων και κρουσμάτων είναι αυτά ακριβώς, η εικόνα δεν είναι τόσο δυσοίωνη. Διότι στην Ιταλία έγινε της πουτάνας το κάγκελο και παρόλα αυτά 35.000 θάνατοι είναι περίπου 50% περισσότεροι μιας κακής χρονιάς γρίπης (στην Ιταλία).
Εστω, ας παρουμε την κακη χρονια γριπης. Οπως λες κι εσυ, ακομη και σε αυτη την περιπτωση εχουμε αυξηση 50% των θανατων απο κορωνοιο, ποσοστό διολιου αμελητεο, οταν μιλαμε για στοιχεια επιδημιολογικου χαρακτηρα!
Αυξηση των θανατων κατα 50% λοιπον, σε συγκριση με μια κακη χρονια γριπης και μαλιστα σε καθολικο λοκνταουν!
Να θυμισω οτι τα κρουσματα γριπης καθε χρονο κυμαινονται απο 8 εως 12 εκατομυρια στην Ιταλια.
Και συμφωνα με τον Υπ. Υγειας, φετος τα κρουσματα απο κορωνοιο ηταν κατι λιγοτερο απο 1,5 εκατομυριο.
Φαντασου λοιπον, να μην ειχες παει σε λοκνταουν και τα κρουσματα κοβιντ να επιαναν τον αριθμο της γριπης, σε τι αριθμο θα εφταναν τα θυματα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lestat την 06 Οκτ 2020, 18:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Winter is coming
- hellegennes
Περίεργο. Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πανδημία σαν λέξη και στον ορισμό της από έναν οργανισμό υγείας, δηλαδή ένα επιστημονικό σώμα, αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι και άλλοι όροι στην επιστήμη σημαίνουν διαφορετικά πράγματα.foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2020, 18:13Infection = πραγματικόGreen Dragon έγραψε: 06 Οκτ 2020, 11:56 CFR = Case Fatality Rate, δηλαδή θάνατοι επί των ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ κρουσμάτων
IFR = Infection Fatality Rate, δηλαδή θάνατοι επί των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ κρουσμάτων
Case = καταγεγραμμένο
νέα αγγλικά.
IFR είναι οι θάνατοι επί το σύνολο των μολυσμένων (infected fatality rate), που είναι μεγαλύτερος αριθμός από τα καταγεγραμμένα περιστατικά (cases), οπότε το κλάσμα IFR είναι πάντα μικρότερο από το CFR, που δείχνει απλώς τον αριθμό των θανάτων επί των καταγεγραμμένων περιστατικών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1630 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις