Belisarius έγραψε: 02 Οκτ 2020, 20:09
Σύμφωνα με τον Συρίγο συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Ο Συριγος ειναι βουλευτης της ΝΔ.
.
Πράγματι, παρά ταύτα είναι αξιοπρεπέστατος και οι εκτιμήσεις του έχουν μακράν μεγαλύτερη βάση από τις δικές σου (και τις δικές μου).
Μαζι μου ομως μιλας και οχι με το Συριγο.
Κι εγω σε ρωταω γιατι το φετεινο Φεβρουαριο η κυβερνηση της ΝΔ δεν αναχαιτισε το τουρκικο πλοιο (οπως εκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ) το οποιο δεν συνοδευοταν μαλιστα απο πολεμικα αλλα αρκεστηκε να πει οτι το παρεσυρε ο αερας;
Διερευνητικές συνομιλίες γίνονταν από το 2003 ως το 2016.Εχουν γινει 61 γύροι.
Και κανεις δεν προχωρησε εξαιτιας των υπερογκων απαιτησεων των Τουρκων.
.
Ούτε και αυτός θα προχωρήσει.
Πολυ φοβαμαι οτι ειναι ειλημμενη αποφαση εδω και καιρο να προχωρησει και πως η ελληνικη κυβερνηση κατευθυνεται απο Γερμανια, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Ειναι επισης πολυ πιθανο να δουμε να ξεκιναει συνεκμεταλλευση.
Αρίστος έγραψε: 02 Οκτ 2020, 19:49
Ναι γιατι ως γνωστον οταν το Μπαρμπαρος μπηκε στην ελληνικη ΑΟΖ με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμεινε μονο 12 ωρες και εφυγε με κομμενα καλωδια μετα απο μπουλινγκ του Νικηφωρος Φωκας.
Βελισσαριε μεχρις στιγμης η κυβερνηση Κουλη παιρνει το χειροτερο βαθμο στα ελληνοτουρκικα απο ολες τις κυβερνησεις της μεταπολιτευσης (μαζι με την κυβερνηση Σημιτη).
.
Αυτά για το Μπαρμπαρος και τα κομμένα καλώδια είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Το ότι το επαναλαμβάνετε σε κάθε ευκαιρία δεν θα το κάνει πιο αληθινό.
Μπούρδες που προέρχονται από τα γνωστά συριζόφωνα του militaire. Κανένα καλώδιο δεν κόπηκε, απλά δεν είχαν αποφασίσει ακόμα να επεκτείνουν τις έρευνές τους σε περιοχή που διεκδικεί η Ελλάδα. Βέβαια και έτσι να έγινε, υποθέτω μπορείς να αντιληφθείς την προφανή διαφορά του να έρχεται το Μπαρμπαρός μόνο του από το να έρχεται με συνοδεία μισής ντουζίνας φρεγατών, ε;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Αρίστος έγραψε: 02 Οκτ 2020, 20:23
Κι εγω σε ρωταω γιατι το φετεινο Φεβρουαριο η κυβερνηση της ΝΔ δεν αναχαιτισε το τουρκικο πλοιο (οπως εκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ) το οποιο δεν συνοδευοταν μαλιστα απο πολεμικα αλλα αρκεστηκε να πει οτι το παρεσυρε ο αερας;
.
Μαζί σου μιλάω αλλά οι πληροφορίες που έχω από το Συρίγο λένε ότι είσαι λάθος.
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε με τον αέρα. Σε λίγα χρόνια που θα αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες θα κρίνω. Πάντως δεν κόστισε τίποτα στη χώρα εκείνο το περιστατικό άρα μάλλον καλός χειρισμός έγινε.
Scouser έγραψε: 02 Οκτ 2020, 19:51
Αυτά για το Μπαρμπαρος και τα κομμένα καλώδια είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Το ότι το επαναλαμβάνετε σε κάθε ευκαιρία δεν θα το κάνει πιο αληθινό.
Μπούρδες που προέρχονται από τα γνωστά συριζόφωνα του militaire. Κανένα καλώδιο δεν κόπηκε, απλά δεν είχαν αποφασίσει ακόμα να επεκτείνουν τις έρευνές τους σε περιοχή που διεκδικεί η Ελλάδα. Βέβαια και έτσι να έγινε, υποθέτω μπορείς να αντιληφθείς την προφανή διαφορά του να έρχεται το Μπαρμπαρός μόνο του από το να έρχεται με συνοδεία μισής ντουζίνας φρεγατών, ε;
Το Φεβρουαριο το τουρκικο πλοιο ηρθε μονο του χωρις καμια συνοδεια και η ΝΔ αντι να το αναχαιτισει οπως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλωσε οτι παρασυρθηκε απο τον αερα.
Οσο για τα καλωδια ακομη και στην περιπτωση που δεν κοπηκαν με εντολη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ολο συστημα του Μπαρμπαρος επαθε βλαβη εξαιτιας των μανουβρων του Νικηφορος Φωκας. Και αυτος ειναι πιθανοτατα και ο λογος που αποχωρησε ενω η εντολη που ειχε απο Ερντογαν ηταν να πορευθει μεχρι το Καστελοριζο.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 02 Οκτ 2020, 20:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος έγραψε: 02 Οκτ 2020, 20:23
.
Μαζί σου μιλάω αλλά οι πληροφορίες που έχω από το Συρίγο λένε ότι είσαι λάθος.
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε με τον αέρα. Σε λίγα χρόνια που θα αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες θα κρίνω. Πάντως δεν κόστισε τίποτα στη χώρα εκείνο το περιστατικό άρα μάλλον καλός χειρισμός έγινε.
Δεν εισαι σωστος. Οποιοσδηποτε μη προκατειλημμενος μπορει να δει οτι με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειχαμε αναχαιτιση και αμεση αποχωρηση του Μπαρμπαρος ενω το Φεβρουαριο με ΝΔ αφησαν το τουρκικο πλοιο να πλεει και το δικαιολογησαν μαλιστα λεγοντας οτι το παρεσυρε ο ανεμος.
Αυτο που εκανε η ΝΔ, δηλαδη να το αφησει ανενοχλητο, ειχε καταστροφικες συνεπειες για την Ελλαδα. Ηταν το τσεκ για να στειλει μετα ο Ερντογαν το Ορουτς Ρεις.
kameron έγραψε: 02 Οκτ 2020, 17:27
Τους δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει η Τουρκία, μετά από τις αποφάσεις που έλαβαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ανέλυσε ο Εμανουέλ Μακρόν, στις δηλώσεις του μετά την ολοκήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επί της ουσίας προτείνει στην Τουρκία να επιλέξει ανάμεσα σε δυο πράγματα. Είτε να επιβεβαιώσει τα πρώτα σημάδια των προηγούμενων ημερών και να ακολουθήσει την πορεία του διαλόγου με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αναμένονται έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Κι αναφερόμαστε στη διακοπή των μονομερών και παράνομων ενεργειών, αλλά και την εκ νέου συμμετοχή της στην πορεία του διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο και τις περιφερειακές συγκρούσεις» σημείωσε αρχικά ο Γάλλος πρόεδρος.
Και συνέχισε: «Ή η Τουρκία θα αποφασίσει να μην εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία και τότε θα είμαστε σταθεροί και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντί της».
Αυτό είναι ισχυρό statement, αλλά θα εκπλαγώ πολύ αν υποχωρήσει η Τουρκία, οι διερευνητικές ακόμα και αν ξεκινήσουν γρήγορα θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο ως προς τη θεματολογία πριν καν πιάσουν την ουσία για τις θαλάσσιες ζώνες. Πολύ επικίνδυνο το διάστημα από τις αμερικανικές εκλογές μέχρι την ανάληψη του νέου Πρόεδρου αν χάσει ο Τραμπ.
Προσωπικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει, το έχει τραβήξει ήδη πολύ μακριά για να κάνει πίσω. Το θέμα είναι αν θα υποχωρήσει η Γερμανία όταν τελικά δεν υποχωρήσει η Τουρκία.
Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς αυτό έχει συμβεί ήδη και συμβαίνει και τώρα.
Αν το τοποθετούσες αλλιώς κάτισαν "το θέμα είναι αν θα συνεχίσει τις υποχωρήσεις η Γερμανία όσο συνεχίζει η Τουρκία" θα ήταν πιο σωστό νομίζω λάθος ερώτημα καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Γερμανία να κάνει κάτι τέτοιο και δεν λέω πάλι καλά που δεν θα αποκτήσει ποτέ ξανά σοβαρό στράτευμα το Βερολίνο.
Έχουν ξεκαθαριστεί τα πράματα πλέον και για τους πλέον ηλίθιους ανάμεσα μας.
sys3x έγραψε: 02 Οκτ 2020, 18:35
Πατουλινινινάκι, δεν έχω κανένα πρόβλημα να προσπαθήσεις όσο θέλεις να αποδομήσεις αυτά που γράφω, πάρε και φορά άμα θέλεις και κοπάνα και το κεφαλάκι σου στο τοίχο, νο πρόμπλεμ, ΑΛΛΑ όταν χρησιμοποιείς πράγματα που δεν έχω γράψει τα οποία προφανώς τα έβγαλες από κάπου μέσα σου εσύ μη σου φανεί περίεργο όταν στα βάλω από εκεί που ήρθαν, έτσι; ξηγημένοι.
Περιμένω [user]πατησιωτης[/user]...
Είμαι στη γωνία.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει όλα όσα γράφεις και ίσως έκανα ελεύθερη μετάφραση.Είδα όμως ότι έγραψες ότι η τακτική της κυβέρνησης κατά καιρούς σου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη και αναρωτήθηκα για ποιό λόγο συνέβη αυτό.
Δηλαδή τι περίμενες και σου προκάλεσε έκπληξη;
Еκεί έκανα τον συλλογισμό ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι καχύποπτοι επειδή δεν γνωρίζουν τα διπλωματικά παρασκήνια και εκπλήσσονται όταν συμβαίνει κάτι που νόμιζαν ότι δεν μπορεί να συμβεί.
π.χ. δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης προ του Μαρτίου που έμπαινε κόσμος και κοσμάκης "προσφύγων" ήταν άλλος Μητσοτάκης από αυτόν που έκλεισε τα σύνορα μετά ή ότι είδε ξαφνικά το φως το αληθινό.Πολύ πιο πιθανό είναι να γνώριζε ότι εάν έκανε όσα έκανε πριν προκαλέσει ο Ερντογάν καλώντας σε γιουργια τους λαθρομετανάστες,θα συναντούσε μεγάλες αντιδράσεις από τους "ανθρωπιστές" ενώ μετά οι "ανθρωπιστές" έχασαν πολύ σε επιχειρήματα.
Υπάρχει ένα πολύπλοκο παζλ πολλών δυνάμεων και η κυβέρνηση κινείται αναλόγως.
Να σε πω λοιπόν, fttomh αυτά τα δύο που προκάλεσαν ευχάριστη έκπληξη είναι η αμεσότατη αντίδραση στα σκηνικά στον Έβρο και η λίρα εκατό στρατηγική επιλογή του κυρίου Κυριάκου Πιερρακάκη στο υπουργείο με τα γκομπιούτερ, στην συνέχεια οι συμφωνίες για την αοζ μας με την Ιταλία και την Αίγυφτο ήταν σπουδαίες κινήσεις αλλά περισσότερο συλλογικές διαχρονικά και κυρίως αναγκαστικές εδώ που φτάσαμε που πάει να πει μπορούσαμε - μπορούμε και καλλίτερα, υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης σε αυτόν τον τομέα αλλά πιστεύω ότι η φαλακρή ιδιοφυΐα έπιασε το ταβάνι της και θέλει αλλαγή πριν το ημίχρονο.
Γνώμημου ε.
Επίσης είσαι μεγάλος πουτανιάρης, σε παραδέχομαι, αίλουρος, χέλι.
sys3x έγραψε: 02 Οκτ 2020, 20:11
Και ο Κατέλης μάλλον δεν θα τα κατάφερνε καλλίτερα αλλά, όσον αφορά την δημοσίευση που σχολίασες, σε πιο βαθμό είναι ο Κατέλης πρωθυπουργός και κυρίως γιατί θα έπρεπε να μας νοιάζει αυτό εφόσον τώρα ο πρωθυπουργός μας είναι ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης;
Ρητορική είναι η ερώτηση.
What about... να σοβαρευτείς κι εσύ λιγάκι;
Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει τι έκαναν οι προηγούμενοι (πέρα από το να αναγνωρίσουμε τι πήγε καλά και κακά για να πράξουμε αναλόγως στο μέλλον). Ο Αλαζόνας όμως μου δίνει την εντύπωση ότι γράφει στο νήμα υποκινούμενος πρωτίστως από ενδιαφέρον για τη παράταξη και δευτερευόντως για τη χώρα.
Συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη σου πρόταση, αλήθεια συμφωνώ απόλυτα.
Ο aljawn δεν είναι αλαζόνας (κούκλαρε το) πρώτον και δεύτερον πιστεύω πως κάνεις λάθος.
Αρίστος έγραψε: 02 Οκτ 2020, 20:34
Η Γερμανια δεν περιμενει να τα βρουν Ελλαδα και ΤουΡκια στις διεκδικουμενες ζωνες.
Το διακυβευμα της σας το ανεβασα.
Ειναι να ξεκινησει η συνεκμεταλλευση.
Η Γερμανια εχει θεωρια οτι η συνεκμεταλλευση μπορει να ξεκινησει χωρις να χρειαζεται να υπαρξει συμφωνια πριν για τις θαλασσιες ζωνες.
.
Εχεις δαιμονοποιήσει μια λέξη που δεν έχει νόημα.Για να γίνει εκμετάλλευση απλώς πρέπει να υπάρχει κάτι για να εκμεταλλευθεί.Εάν δεν υπάρχει αυτό τότε δεν μπορεί να γίνει εκμετάλλευση.Ειδικά μάλιστα με τις σημερινές τιμές είναι σκέτη χασούρα.
Πέραν τούτου δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς συμφωνία.Κάποιος πρέπει να αναθέσει στις εταιρίες τα οικόπεδα που θα εκμεταλλευθούν και άρα πρώτα πρέπει να βρεθεί ποιός είναι αυτός ο κάποιος στον οποίο ανήκουν για να κάνει τις αναθέσεις.
Nostalgia έγραψε: 02 Οκτ 2020, 16:53Δεν εχω την απαιτηση να δεις την μεγαλη εικονα, δεν εχεις ουτε το θεωρητικο υποβαθρο ουτε καν το κοινο νου.
Μου φαίνεται ότι θα αποκτήσουμε άλλον έναν sys3x.
Προφανώς, γιά τον εαυτό σου νομίζεις ότι σκίζεις από θεωρητικό υπόβαθρο και ... κοινό νου.
Ξερω γω ρε φιλε, θες να μιλησουμε για Βαλλερσταιν που απο την δεκαετια του 90 οταν μετα την πτωση του κομμουνισμου ολοι ελεγαν οτι το συστημα τελος κερδισε και πεταγαν ολοι στα συννεφα, αυτος ελεγε οτι ξεκιναει η παρακμη του συστηματος και περιεγραφε αυτα που βλεπουμε σημερα, μεχρι και εσωτερικες αναταραχες (οπως βλεπουμε στην Αμερικη); Πολανυι; Μανχαιμ; Βεμπερ; Μαρξ; Τουλαχιστον μετα την κριση εστρωσα κωλο κατω και ξεκινησα να διαβαζω για να καταλαβω τι γινεται, δεν περιμενα να καταλαβω τι γινεται απο τον Πρεντεντερη και την Χουκλη, διοτι οταν αφηνεσαι σε αυτους καταντας καλη ωρα σαν εσενα που ψειριζει τις γραμμες για να βρει το θαυμασιο "και" που δειχνει οτι κερδιζουμε. Οσο για το κοινο νου ειναι και ενδεικτικο IQ, πηραν τις κυρωσεις πηραμε τα ευχολογια, αλλα κερδισαμε.
Ε, αφού μας είπες ότι η πολιτική σου σκέψη βασίζεται
στον Μαξ Βέμπερ και τον Καρλ Μαρξ, τώρα ψάρωσα και πείσθηκα ότι το IQ σου τρέχει από τα μπατζάκια.
Εκτός αν εννοείς τον Αξελ Βέμπερ και τον Γκρούσο Μαρξ.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Αρίστος έγραψε: 02 Οκτ 2020, 19:49Ναι γιατι ως γνωστον οταν το Μπαρμπαρος μπηκε στην ελληνικη ΑΟΖ με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμεινε μονο 12 ωρες και εφυγε με κομμενα καλωδια μετα απο μπουλινγκ του Νικηφωρος Φωκας.
Βελισσαριε μεχρις στιγμης η κυβερνηση Κουλη παιρνει το χειροτερο βαθμο στα ελληνοτουρκικα απο ολες τις κυβερνησεις της μεταπολιτευσης (μαζι με την κυβερνηση Σημιτη).
Η διαχείριση τής κρίσης των Ιμίων ομολογουμένως δεν ήταν καλή. Ωστόσο, εγώ θυμάμαι ότι στο τέλος τής σημιτικής περιόδου η Κύπρος έγινε μέλος τής ΕΕ, ενώ η Τουρκία έπρεπε να πάει στην Χάγη γιά να λύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα, αλλιώς πάγωναν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Δυστυχώς, μετά μεσολάβησε ο Καραμανλής.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Αρίστος έγραψε: 01 Οκτ 2020, 19:07Τα ιδια με τον Ερντογαν ειπε ομως κι ο Ντοκος σαν συμβουλος του Κουλη.
Δώσε link
Θάνος Ντόκος: Για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο μιλάει εκ νέου ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας
Το σενάριο της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο επαναφέρει, μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Θάνος Ντόκος.
«Εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή (το πιο πιθανόν) στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών (περίπτωση Κατάρ-Ιράν), εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και, τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αρίστος έγραψε: 02 Οκτ 2020, 20:29Και αυτος ειναι πιθανοτατα και ο λογος που αποχωρησε ενω η εντολη που ειχε απο Ερντογαν ηταν να πορευθει μεχρι το Καστελοριζο.
Πού έμαθες εσύ ποιά ήταν η εντολή του Ερντογάν τότε; Και γιατί δεν δέσμευσε την περιοχή με Navtex;
1.