Όχι δα. Στην Ελλάδα το ευρωπατριωτικό κίνημα είναι γιγάντιο.

Ήμουν κι εγώ εκεί
Όχι δα. Στην Ελλάδα το ευρωπατριωτικό κίνημα είναι γιγάντιο.

Καλά λες, γιατί δεν παίρνουμε με το μέρος μας τα κράτη τσιράκια της Γερμανίας που τα κρατάει από τ' αρχίδια. Είμαστε κι εμείς μαλάκες...Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:12 Αν θες να αλλάξεις τις ισορροπίες, πρέπει αυτά τα κράτη να πληθύνουν. Όταν γίνουν γερή πλειοψηφία, θα διαβάζεις ότι οι τάδε "κρατάνε την απόφαση και αρνούνται να υπογράψουν", και όχι εσύ. Το ζήτημα είναι ότι δεν πείθεις για την αναγκαιότητα κυρώσεων. Έπεισες βέβαια για την απειλή κυρώσεων μέσω της κύρηξης αυτής της συνόδου. Αυτό είναι μια επιτυχία.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Έπινες και κάποιο απεριτιφ και φορούσες κόκκινο πουλόβερ? Αυτόνομες μου μονοΔημοκρατικός έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:16Όχι δα. Στην Ελλάδα το ευρωπατριωτικό κίνημα είναι γιγάντιο.
Ήμουν κι εγώ εκεί![]()
Προς το παρόν, για να αερίζει τα παπάρια του Ερντογάν.
Οφείλουμε να αντιδράσουμε, εννοείται. Αυτό όμως συνολικά ως Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι και το ζεστό σπίτι μας. Δεν είμαστε μόνοι στην ΕΕ, πρέπει να λάβουμε υπόψη τους συσχετισμούς και τα συμφέροντα όλων, όπως αντίστοιχα λαμβάνουν και τα δικά μας.
Σταματά να λες μαλακίες, πλιζΔημοκρατικός έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:19Οφείλουμε να αντιδράσουμε, εννοείται. Αυτό όμως συνολικά ως Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι και το ζεστό σπίτι μας. Δεν είμαστε μόνοι στην ΕΕ, πρέπει να λάβουμε υπόψη τους συσχετισμούς και τα συμφέροντα όλων, όπως αντίστοιχα λαμβάνουν και τα δικά μας.
Κοστ μπένεφιτ κάνει η θεία Ανγκέλα και σου λέει ότι είναι προτιμότερα 3Μ ψηφαλάκια στο εσωτερικό και μια αγορά 85M στο εξωτερικό.elchav έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:16 Θα τον κρίνουμε αφού
α) πάμε σε διερευνητικές
β) αποτύχουν
γ) ξαναβγάλουν πλοίο
δ) πάμε σε επεισόδιο ή πόλεμο
ε) η πουτανόγρια συνειδητοποιήσει ότι πάει να θυσιάσει Ελλάδα όπως οι σύμμαχοι την Τσεχία
Εκεί θα δούμε ζ) πως θα ενεργήσει ο Ρουά Σολέι
*Τα α-ε δεν είναι προβλέψεις, έτσι θα γίνει
Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του
Δεν θα το λεγα ότι λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα νοποιουδηποτε πλην Γερμανίας.Δημοκρατικός έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:19Οφείλουμε να αντιδράσουμε, εννοείται. Αυτό όμως συνολικά ως Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι και το ζεστό σπίτι μας. Δεν είμαστε μόνοι στην ΕΕ, πρέπει να λάβουμε υπόψη τους συσχετισμούς και τα συμφέροντα όλων, όπως αντίστοιχα λαμβάνουν και τα δικά μας.
Αν το συμφέρον σου ήταν όντως το κοινό συμφέρον, δεν θα είχες κανένα τέτοιο πρόβλημα. Απλά θα ακολουθούσαν το συμφέρον τους και αυτόματα θα ήταν μαζί σου. Δεν μπορεί ΟΛΟΙ να είναι κοντόφθαλμοι.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:18Καλά λες, γιατί δεν παίρνουμε με το μέρος μας τα κράτη τσιράκια της Γερμανίας που τα κρατάει από τ' αρχίδια. Είμαστε κι εμείς μαλάκες...Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:12 Αν θες να αλλάξεις τις ισορροπίες, πρέπει αυτά τα κράτη να πληθύνουν. Όταν γίνουν γερή πλειοψηφία, θα διαβάζεις ότι οι τάδε "κρατάνε την απόφαση και αρνούνται να υπογράψουν", και όχι εσύ. Το ζήτημα είναι ότι δεν πείθεις για την αναγκαιότητα κυρώσεων. Έπεισες βέβαια για την απειλή κυρώσεων μέσω της κύρηξης αυτής της συνόδου. Αυτό είναι μια επιτυχία.
Νάνε, δεν έρχεσαι για κυνήγι στο δάσος, παραδέξου τοDwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:22Αν το συμφέρον σου ήταν όντως το κοινό συμφέρον, δεν θα είχες κανένα τέτοιο πρόβλημα. Απλά θα ακολουθούσαν το συμφέρον τους και αυτόματα θα ήταν μαζί σου. Δεν μπορεί ΟΛΟΙ να είναι κοντόφθαλμοι.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:18Καλά λες, γιατί δεν παίρνουμε με το μέρος μας τα κράτη τσιράκια της Γερμανίας που τα κρατάει από τ' αρχίδια. Είμαστε κι εμείς μαλάκες...Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:12 Αν θες να αλλάξεις τις ισορροπίες, πρέπει αυτά τα κράτη να πληθύνουν. Όταν γίνουν γερή πλειοψηφία, θα διαβάζεις ότι οι τάδε "κρατάνε την απόφαση και αρνούνται να υπογράψουν", και όχι εσύ. Το ζήτημα είναι ότι δεν πείθεις για την αναγκαιότητα κυρώσεων. Έπεισες βέβαια για την απειλή κυρώσεων μέσω της κύρηξης αυτής της συνόδου. Αυτό είναι μια επιτυχία.
Κρασί όχι, αλλά πουλοβεράκι έριξα στους ώμους, είχε λίγο δροσούλα. Και το χέρι του Άδωνι έσφιξαLord Brum έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:18Έπινες και κάποιο απεριτιφ και φορούσες κόκκινο πουλόβερ? Αυτόνομες μου μονοΔημοκρατικός έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:16Όχι δα. Στην Ελλάδα το ευρωπατριωτικό κίνημα είναι γιγάντιο.
Ήμουν κι εγώ εκεί![]()
Κοστ μπενεφιτ κάνεις αν έχεις κάνα σαπιομαγαζοaljawn έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:20Κοστ μπένεφιτ κάνει η θεία Ανγκέλα και σου λέει ότι είναι προτιμότερα 3Μ ψηφαλάκια στο εσωτερικό και μια αγορά 85M στο εξωτερικό.elchav έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:16 Θα τον κρίνουμε αφού
α) πάμε σε διερευνητικές
β) αποτύχουν
γ) ξαναβγάλουν πλοίο
δ) πάμε σε επεισόδιο ή πόλεμο
ε) η πουτανόγρια συνειδητοποιήσει ότι πάει να θυσιάσει Ελλάδα όπως οι σύμμαχοι την Τσεχία
Εκεί θα δούμε ζ) πως θα ενεργήσει ο Ρουά Σολέι
*Τα α-ε δεν είναι προβλέψεις, έτσι θα γίνει
Εμάς εξ άλλου, μας ξεκώλιασε ήδη τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έχουμε λεφτά ούτε για τσίχλες στο περίπτερο.
Και όπως είναι γνωστό από αρχαιοτάτων
Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του
Ναι αλλά δεν είναι συνήθως στο χέρι σου. Όταν η Γερμανία έχει κάποιες δεκάδες δις συμφέροντα στην Τουρκία και 5 εκατομμύρια Τούρκους στο έδαφός της, πως ακριβώς θα ανατρέψεις τα δεδομένα; Είσαι εγκλωβισμένος σε θέση χαμηλότερης επιρροής από πράγματα που δεν έκανες εσύ και που δεν μπορείς να αναιρέσεις. Το αυτό και για κάποιες άλλες χώρες (οι περισσότερες είναι ουδέτερες και αδιάφορες και ούτε αυτό μπορείς να το αλλάξεις). Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε θεωρητικά να 'πιάσει' θα ήταν μια επίκληση της ευρωπαϊκής ενότητας που όμως δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αν το πρόσεξες τα οφέλη που φαίνεται ν' αποκομίζουμε με τις τελευταίες εξελίξεις (ΑΟΖ με Αίγυπτο κλπ) ξεκινούν από κινήσεις τρίτων (Τούρκων αρχικά και άλλων στην συνέχεια) τις οποίες πολύ έξυπνα εκμεταλλευτήκαμε. Δεν είναι όμως πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε εξ αρχής.Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:12Αν θες να αλλάξεις τις ισορροπίες, πρέπει αυτά τα κράτη να πληθύνουν. Όταν γίνουν γερή πλειοψηφία, θα διαβάζεις ότι οι τάδε "κρατάνε την απόφαση και αρνούνται να υπογράψουν", και όχι εσύ. Το ζήτημα είναι ότι δεν πείθεις για την αναγκαιότητα κυρώσεων. Έπεισες βέβαια για την απειλή κυρώσεων μέσω της κύρηξης αυτής της συνόδου. Αυτό είναι μια επιτυχία.Green Dragon έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:05 Εγώ Νάνε αυτό που είδα όλον αυτόν τον καιρό είναι ισχυρή, ομολογουμένως, διπλωματική (και κάτι παραπάνω) στήριξη από κράτη, στήριξη στην οποία εδράσθηκαν και αρκετές από τις τολμηρές κινήσεις μας των τελευταίων μηνών. Από κράτη όμως, το επισημαίνω αυτό, όχι από την ΕΕ. Εκεί το σκορ ήταν μηδέν επί μηδέν μηδέν, από μηδέν, μηδέν.