!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πάμε πόλεμο
Re: Πάμε πόλεμο
Δεν έχει σημασία αυτό, είναι θέμα αρχής. Ουδεμία χώρα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να δεχθεί να τεθεί υπό αίρεση το δικαίωμά της στην άμυνα του εδάφους της. Δεν νομίζω να υπάρχει και άλλο σχετικό προηγούμενο στο ΔΔΧ.Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 18:35 Ισα - ίσα εγώ είπα πως η ελληνική θέση έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει σε ένα ενδεχόμενο δικαστήριο.
Οι Τούρκοι το ξέρουν καλά και γι'αυτό χρησιμοποιούν αυτό το χαρτί ακριβώς για να μην τους προκύψει το ΔΔΧ. Για να το δέσουν μάλιστα περισσότερο, από τη δεκαετία του '90 συμπληρώνουν με το ζήτημα των λεγόμενων γκρίζων ζωνών.
Η βασική επιδίωξη της Τουρκίας δεν είναι η επίλυση της διαφοράς, είναι η διαίωνισή της μέχρι οι περιστάσεις να της επιτρέψουν να πετύχει πλήρως ή σχεδόν πλήρως τις επιδιώξεις της, δεν αρκείται σε μια μοιρασιά τύπου 70/30 για αυτήν από το ΔΔΧ. Αν ήταν έτσι, το θέμα θα είχε λήξει από τη δεκαετία του '70, φαντάσου τώρα που η Τουρκία είναι σαφώς ισχυρότερη σε σχέση με το παρελθόν.
Για να νησιά, το καθεστώς δεν είναι ενιαίο.Belisarius έγραψε: 13 Σεπ 2020, 17:53Έχουμε ισχυρή θέση αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ρίσκου και δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Τουρκία να συνεχίζει τη ρητορική.Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 17:39Ερχεσαι στα λόγια μου. Η θέση τής Ελλάδας στο θέμα τής αποστρατιωτικοποίησης είναι αρκούντως ισχυρή. Βλέπεις τα επιχειρήματα στην σελίδα του ΥΠΕΞ. Στο θέμα δε των "αμφισβητούμενων" νησιών, είναι τόσο ισχυρή που δεν νομίζω ότι οι Τούρκοι θα το φέρουν σαν θέμα γιά την Χάγη. Και φυσικά πρέπει αυτά τα θέματα να λυθούν κάπως. Η Ιταλία θα μπορούσε να δηλώσει ότι δεν έχει αντίρρηση γιά την στρατιωτικοποίηση των Δεδεκανήσων, όσο αστείο και να φαίνεται αυτό σήμερα.Belisarius έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:44Πάντως η αποστρατικοποίηση των νησιών και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "αμφισβητούμενων" είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί με κάποιο τρόπο. Να αφαιρεθεί από το τουρκικό διπλωματικό οπλοστάσιο.
Νέα επεξηγηματική προέκταση της συμφωνίας με την Ιταλία όπου θα διευκρινίζεται η παραχώρηση και τον εξαρτώμενων νήσων και προσφυγή στη Χάγη με συμμάχους για την αποστρατικοποίηση των νήσων με έξυπνα τοποθετημένο το διακύβευμα. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται κάτι τέτοιο. Ακόμα καλύτερα θα ήταν η παρουσία βάσεων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκ μέρους κάποιων εκ των συμβαλλόμενων μερών, ασκήσεις, ελλιμενισμοί, στάση αεροσκαφών κτλ.
Είναι διαφορετικό να πάμε στη Χάγη με τους Γάλλους και τους Ιταλούς σε στημένη δίκη και άλλο με την Τουρκία.
Η λογική μου είναι η ίδια με αυτή που λέει να πάμε με την Κύπρο και την Αίγυπτο στη Χάγη για οριοθέτηση της ΑΟΖ. Ότι και να αποφασίσει το δικαστήριο στο τέλος θα έχουμε ΑΟΖ με τη Κύπρο. Αν πάμε για το ίδιο θέμα με τη Τουρκία και κάθε χώρα χωριστά το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό. Κάπως έτσι. Αλλά βέβαια αυτά θέλουν προσοχή, εγώ απλά πετάω τη σαχλαμάρα μου.
α) Για Λήμνο-Σαμοθράκη: Είχαν αποστρατικοποιηθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 για τα Στενά, που αντικαταστάθηκε με τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936. Σε αυτή προβλέπεται η κατάργηση του καθεστώτος αποστρατικοποίησης, κάτι που επιβεβαίωσε ο τότε τούρκος ΥΠΕΞ Αράς σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Είχε βγει και μνημόνιο από το νομικό γραφείο του ΝΑΤΟ το '77 που δικαίωνε πλήρως την ελληνική θέση. Είναι 100% σίγουρο ότι θα δικαιωνόμασταν σε όποιο διεθνές δικαστήριο και να πήγαινε η υπόθεση.
β) Για νησιά κεντρικού Αιγαίου (Χίο, Λέσβο, Ικαρία κτλ): Προβλέπεται να είναι αποστρατικοποιημένα βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης, χωρίς αστερίσκους. Η Ελλάδα θα πρόβαλε την τουρκική επιθετική στάση (πχ στη συνθήκη προβλέπεται ότι θα απαγορεύεται και στην τουρκική πολεμική αεροπορία να πετάει πάνω από αυτά τα νησιά) και το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα που προκύπτει από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που απαιτεί και τη σχετική προπαρασκευή, καθώς και το γενικώς απαρχαιωμένο των διατάξεων περί αποστρατικοποίησης. Δεν μπορεί να προδικαστεί το αποτέλεσμα.
γ) Για Δωδεκάνησα: Είναι αποστρατικοποιημένα με βάση τη Συνθήκη των Παρισίων του 1946(κατόπιν επιμονής τότε της ΕΣΣΔ, όχι της Τουρκίας...), στην οποία η Τουρκία δεν είναι μέλος, άρα δεν μπορεί και να την επικαλείται. Κατά 95% η Ελλάδα θα κέρδιζε σε οποιοδήποτε διεθνές δικαστήριο.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Θα ήταν ανόητο να κάνουν οτιδήποτε εφόσον στη καλύτερη περίπτωση κερδίζουν τα πάντα και στη χειρότερη δεν χάνουν τίποτα.kameron έγραψε: 13 Σεπ 2020, 18:44 Η βασική επιδίωξη της Τουρκίας δεν είναι η επίλυση της διαφοράς, είναι η διαίωνισή της μέχρι οι περιστάσεις να της επιτρέψουν να πετύχει πλήρως ή σχεδόν πλήρως τις επιδιώξεις της, δεν αρκείται σε μια μοιρασιά τύπου 70/30 για αυτήν από το ΔΔΧ. Αν ήταν έτσι, το θέμα θα είχε λήξει από τη δεκαετία του '70, φαντάσου τώρα που η Τουρκία είναι σαφώς ισχυρότερη σε σχέση με το παρελθόν.
Δεν τα θυμάσαι καθόλου καλά.elchav έγραψε: 13 Σεπ 2020, 17:27Πήρα 2 τυχαίους απατεώνες, μην κολλάς εκεί.sys3x έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:52 Καταρχήν δεν μιλούσαν για αυτά τα θέματα μόνον ο Μάζης και ο Βελό (δεν είσαι καθόλου ενημερωμένος από ότι φαίνεται) και κακώς τους βάζεις μαζί αυτούς τους δύο, ο Μάζης δεν είναι πολιτικάντης. Επίσης μέχρι και ο Βελό, ναι ο Βελό μαλάκαμου, σε σύγκριση με τις γαμημένες σημιτοπουτάνες των Τούρκων φαντάζει ως όαση λογικής μαλάκαμου, όαση λογικής! Τόσο πολύ.
Οι άλλοι ποιοι είναι; Ο Σταύρος ο Λυγερός;
Όσον αφορά το Βελό, εσύ πρώτος θα έπρεπε να είσαι εξοργισμένος μαζί του μια και με ότι καταπιάνεται το κάνει εξ'ορισμού γελοίο, θάβοντας το.
Όπως ακριβώς έγινε με τα υποθαλάσσια κοιτάσματα (που στα 90s θεωρούνταν επιστημονική φαντασία λόγω ανυπαρξίας τεχνολογίας και χαμηλής τιμής πετρελαίου κι όχι ανθελληνων)
Οι ίδιοι σημιτόπουστες μιλούσαν τότε για ανύπαρκτα κοιτάσματα, όπως και τώρα, ένα ποστ παραπάνω ο άλλος σε λέει "έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τον 28ο" με σιγουριά. Και ναι, είναι τέρμα ψεκασμένοι ανθέλληνες εκτός των άλλων, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, ακόμα και τώρα, στις μέρες μας που όλα είναι φόρα παρτίδα (στάση Γερμανίας, αποδεδειγμένοι λάθος έως μειοδοτικοί χειρισμοί προηγούμενων κυβερνήσεων κτλ κτλ).
Για τον Βελό έχεις απόλυτο δίκαιο ότι γελοιοποιεί το οτιδήποτε (ακριβώς όπως και ο Άδωνις) αλλά δεν βλέπω καθόλου γιατί ειδικά εγώ να τσαντίζομαι περισσότερο και όχι εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος φδμ.
Τόσο ο Σταύρος και ακόμη περισσότερο ο Νίκος ο Λυγερός αν τους έχει παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν πέσει μέσα στις αναλύσεις τους, ειδικά ο Νίκος, σχεδόν σε όλα.
Αν πιστεύεις όμως ότι ο Μάζης είναι όντως απατεώνας τότε για πες μου, ο Σημίτης, ο Ροζάκης κτλ πχ τι είναι για εσένα (σε σχέση πάντα με τα ελληνοτουρκικά).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Για κάποιο λόγο είχα στο μυαλό μου ότι η πιο προβληματική περίπτωση ήταν το 12νησα αλλά έτσι όπως το θέτεις είναι το κεντρικό Αιγαίο.Scouser έγραψε: 13 Σεπ 2020, 18:47 Για να νησιά, το καθεστώς δεν είναι ενιαίο.
α) Για Λήμνο-Σαμοθράκη: Είχαν αποστρατικοποιηθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 για τα Στενά, που αντικαταστάθηκε με τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936. Σε αυτή προβλέπεται η κατάργηση του καθεστώτος αποστρατικοποίησης, κάτι που επιβεβαίωσε ο τότε τούρκος ΥΠΕΞ Αράς σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Είχε βγει και μνημόνιο από το νομικό γραφείο του ΝΑΤΟ το '77 που δικαίωνε πλήρως την ελληνική θέση. Είναι 100% σίγουρο ότι θα δικαιωνόμασταν σε όποιο διεθνές δικαστήριο και να πήγαινε η υπόθεση.
β) Για νησιά κεντρικού Αιγαίου (Χίο, Λέσβο, Ικαρία κτλ): Προβλέπεται να είναι αποστρατικοποιημένα βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης, χωρίς αστερίσκους. Η Ελλάδα θα πρόβαλε την τουρκική επιθετική στάση (πχ στη συνθήκη προβλέπεται ότι θα απαγορεύεται και στην τουρκική πολεμική αεροπορία να πετάει πάνω από αυτά τα νησιά) και το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα που προκύπτει από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που απαιτεί και τη σχετική προπαρασκευή, καθώς και το γενικώς απαρχαιωμένο των διατάξεων περί αποστρατικοποίησης. Δεν μπορεί να προδικαστεί το αποτέλεσμα.
γ) Για Δωδεκάνησα: Είναι αποστρατικοποιημένα με βάση τη Συνθήκη των Παρισίων του 1946(κατόπιν επιμονής τότε της ΕΣΣΔ, όχι της Τουρκίας...), στην οποία η Τουρκία δεν είναι μέλος, άρα δεν μπορεί και να την επικαλείται. Κατά 95% η Ελλάδα θα κέρδιζε σε οποιοδήποτε διεθνές δικαστήριο.
Με το λαθρομεταναστευτικό η Τουρκία επέμενε να μη πάει η frontex και οι ΕΕ στο νότο και προς αυτό φρόντιζε οι ροές προς 12νησα να είναι σχεδόν μηδενικές.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
αυτες οι συμφωνιες γιναν μετα την μικρασιατικη εκστρατεια και πριν την αποβαση και εισβολη των τουρκων στο νησι της κυπρου
πριν απο ολες τις οψιμες διεκδικησεις τους,που ξεκινησαν μετα την "τακτοποιηση" του κυπριακου
επισης πριν αναπτυχθει η τεχνολογια τοσο πολυ
πριν απο ολες τις οψιμες διεκδικησεις τους,που ξεκινησαν μετα την "τακτοποιηση" του κυπριακου
επισης πριν αναπτυχθει η τεχνολογια τοσο πολυ
Scouser έγραψε: 13 Σεπ 2020, 18:47Για να νησιά, το καθεστώς δεν είναι ενιαίο.Belisarius έγραψε: 13 Σεπ 2020, 17:53Έχουμε ισχυρή θέση αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ρίσκου και δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Τουρκία να συνεχίζει τη ρητορική.Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 17:39Ερχεσαι στα λόγια μου. Η θέση τής Ελλάδας στο θέμα τής αποστρατιωτικοποίησης είναι αρκούντως ισχυρή. Βλέπεις τα επιχειρήματα στην σελίδα του ΥΠΕΞ. Στο θέμα δε των "αμφισβητούμενων" νησιών, είναι τόσο ισχυρή που δεν νομίζω ότι οι Τούρκοι θα το φέρουν σαν θέμα γιά την Χάγη. Και φυσικά πρέπει αυτά τα θέματα να λυθούν κάπως. Η Ιταλία θα μπορούσε να δηλώσει ότι δεν έχει αντίρρηση γιά την στρατιωτικοποίηση των Δεδεκανήσων, όσο αστείο και να φαίνεται αυτό σήμερα.
Είναι διαφορετικό να πάμε στη Χάγη με τους Γάλλους και τους Ιταλούς σε στημένη δίκη και άλλο με την Τουρκία.
Η λογική μου είναι η ίδια με αυτή που λέει να πάμε με την Κύπρο και την Αίγυπτο στη Χάγη για οριοθέτηση της ΑΟΖ. Ότι και να αποφασίσει το δικαστήριο στο τέλος θα έχουμε ΑΟΖ με τη Κύπρο. Αν πάμε για το ίδιο θέμα με τη Τουρκία και κάθε χώρα χωριστά το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό. Κάπως έτσι. Αλλά βέβαια αυτά θέλουν προσοχή, εγώ απλά πετάω τη σαχλαμάρα μου.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Η Τουρκία είναι ρεβιζιονιστική δύναμη, πρέπει να την αντιλαμβάνεσαι τηρουμένων των αναλογιών όπως η Ελλάδα της Μεγάλης Ιδέας του 19 αιώνα.Belisarius έγραψε: 13 Σεπ 2020, 18:48Θα ήταν ανόητο να κάνουν οτιδήποτε εφόσον στη καλύτερη περίπτωση κερδίζουν τα πάντα και στη χειρότερη δεν χάνουν τίποτα.kameron έγραψε: 13 Σεπ 2020, 18:44 Η βασική επιδίωξη της Τουρκίας δεν είναι η επίλυση της διαφοράς, είναι η διαίωνισή της μέχρι οι περιστάσεις να της επιτρέψουν να πετύχει πλήρως ή σχεδόν πλήρως τις επιδιώξεις της, δεν αρκείται σε μια μοιρασιά τύπου 70/30 για αυτήν από το ΔΔΧ. Αν ήταν έτσι, το θέμα θα είχε λήξει από τη δεκαετία του '70, φαντάσου τώρα που η Τουρκία είναι σαφώς ισχυρότερη σε σχέση με το παρελθόν.
Δεν είναι το θέμα τους να κερδίσουν θαλάσσιες ζώνες εδώ και εκεί, αυτό που επιδιώκουν είναι να σφίγγουν τον κλοιό στην Ελλάδα μέχρι να καταλάβουν τα νησιά του Αιγαίου. Η διαίρεση του Αιγαίου στα 2 και η γαλάζια πατρίδα τους πιο νότια είναι ένα από το βήματα που θα οδηγήσουν σε αυτόν το σκοπό.
Υπό το πρίσμα αυτό δεν τους συμφέρει να κλείσει η υπόθεση, ακόμα και κερδίσουν θαλάσσιες ζώνες στο νότο. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει για την Ελλάδα, εκτός και αν η Ε.Ε. εξελισσόταν σε ενιαία στρατιωτική δύναμη που θα μπορούσε πραγματικά να εγγυηθεί τα σύνορά της. Αλλά απέχουμε πολύ από αυτό το σημείο και είναι αμφίβολο αν θα το δούμε και ποτέ.
Για την ακρίβεια πάντως δεν έχω μαλώσει ποτέ μαζί σου, πάντα μα πάντα σε βρίζω δικαιολογώντας πάντα τις επιλογές μου (στις βρισιές) και κυρίως αποδεικνύωντας με επιχειρήματα που επίσης πάντα οδηγούν σε λογικά συμπεράσματα για το τι είναι ο καθένας μας.Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 17:17Μιλώντας γιά κόρνες, δεν είμαι εγώ που έχω τσακωθεί με το μισό phorum. Εσύ είσαι.sys3x έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:43Οδηγείς ανάποδα στην εθνική οδό παλικαράκι μου, εγώ δεν έμαθα ποτέ στη ζωή μου να μιλώ ευγενικά σε ναρκισσιστικά ανθρωποειδή.Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:37 Ποτέ δεν διακρινόσουν γιά το μυαλό σου. Τώρα νομίζω ότι τα έχεις χάσει τελείως.
Τις κόρνες τις ακούς;
Φυσικά δεν τις ακούς.
Συνέχισε, εδώ είμαστε.
Εγώ μόνο με 2-3 κατακάθια σαν εσένα έχω μαλώσει.
Οπότε κατακάθια μπορείς να πεις αυτούς που σε παίρνει γιατί πραγματικά μόνο αυτά μπορούν να ανεχτούν τέτοια γλοιώδη, πούστικια και αφ' υψηλού ρητορική.
Εγώ είμαι και του λιμανιού - αλωνιού άμα λάχει ναούμε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Το ίδιο πιστεύω κι'εγώ, ότι η Τουρκία δεν θέλει να επιλυθεί καμμία διαφορά. Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι τι κάνεις αν η Τουρκία συρθεί στο δικαστήριο και βρεθείς εσύ να αρνείσαι.kameron έγραψε: 13 Σεπ 2020, 18:44Δεν έχει σημασία αυτό, είναι θέμα αρχής. Ουδεμία χώρα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να δεχθεί να τεθεί υπό αίρεση το δικαίωμά της στην άμυνα του εδάφους της. Δεν νομίζω να υπάρχει και άλλο σχετικό προηγούμενο στο ΔΔΧ.Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 18:35 Ισα - ίσα εγώ είπα πως η ελληνική θέση έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει σε ένα ενδεχόμενο δικαστήριο.
Οι Τούρκοι το ξέρουν καλά και γι'αυτό χρησιμοποιούν αυτό το χαρτί ακριβώς για να μην τους προκύψει το ΔΔΧ. Για να το δέσουν μάλιστα περισσότερο, από τη δεκαετία του '90 συμπληρώνουν με το ζήτημα των λεγόμενων γκρίζων ζωνών.
Η βασική επιδίωξη της Τουρκίας δεν είναι η επίλυση της διαφοράς, είναι η διαίωνισή της μέχρι οι περιστάσεις να της επιτρέψουν να πετύχει πλήρως ή σχεδόν πλήρως τις επιδιώξεις της, δεν αρκείται σε μια μοιρασιά τύπου 70/30 για αυτήν από το ΔΔΧ. Αν ήταν έτσι, το θέμα θα είχε λήξει από τη δεκαετία του '70, φαντάσου τώρα που η Τουρκία είναι σαφώς ισχυρότερη σε σχέση με το παρελθόν.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Μιλούσαν για ανύπαρκτα κοιτάσματα στο Αιγαίο, μιας και τότε δεν έπαιζε η Ανατολική Μεσογειος, κι είχαν δίκιοsys3x έγραψε: 13 Σεπ 2020, 18:50
Δεν τα θυμάσαι καθόλου καλά.
Οι ίδιοι σημιτόπουστες μιλούσαν τότε για ανύπαρκτα κοιτάσματα, όπως και τώρα, ένα ποστ παραπάνω ο άλλος σε λέει "έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τον 28ο" με σιγουριά. Και ναι, είναι τέρμα ψεκασμένοι ανθέλληνες εκτός των άλλων, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, ακόμα και τώρα, στις μέρες μας που όλα είναι φόρα παρτίδα (στάση Γερμανίας, αποδεδειγμένοι λάθος έως μειοδοτικοί χειρισμοί προηγούμενων κυβερνήσεων κτλ κτλ).
Για τον Βελό έχεις απόλυτο δίκαιο ότι γελοιοποιεί το οτιδήποτε (ακριβώς όπως και ο Άδωνις) αλλά δεν βλέπω καθόλου γιατί ειδικά εγώ να τσαντίζομαι περισσότερο και όχι εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος φδμ.
Τόσο ο Σταύρος και ακόμη περισσότερο ο Νίκος ο Λυγερός αν τους έχει παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν πέσει μέσα στις αναλύσεις τους, ειδικά ο Νίκος, σχεδόν σε όλα.
Αν πιστεύεις όμως ότι ο Μάζης είναι όντως απατεώνας τότε για πες μου, ο Σημίτης, ο Ροζάκης κτλ πχ τι είναι για εσένα (σε σχέση πάντα με τα ελληνοτουρκικά).
Εγώ πάντως με το Λεπορελο διαφωνώ ότι πέρα από τη Ρόδο, δεν θα υπάρχουν ενδεχόμενα κοιτάσματα. Το θεωρώ εξίσου πιθανό αλλά αυτές οι συζητήσεις είναι της πουτσας, χωρίς έρευνες.
Και ο Σταύρος και ο Νίκος, είναι στο μαθηματικοί με κανένα μπαγκραουντ στην ενέργεια που μιλούν με ευκολία για θέματα από διεθνείς σχέσεις μέχρι τι κάνεις όταν σου έρχεται ασσοτριο στο πλακωτό, οπότε δεν τους παίρνω πολύ σοβαρά.
Ο Μάζης είναι σίγουρα απατεώνας, ο Ροζάκης είναι ονειροπαρμένος και ζει σε άλλη εποχή, ενώ είναι επικίνδυνος για τη θέση του. Ο Σημίτης δε ήταν απλά ακατάλληλος για ΠΘ, ίσως μόνο για ΥΠΟΙΚ
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Αυτούς που με παίρνει;
Μα εσύ είσαι ο ορισμός αυτού που μπορώ να πώ ο,τιδήποτε. Αφού δεν είσαι τίποτα, ένα μηδενικό που μόνο βρίζει.
1.
Το έγραψα πιο πάνω.Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 18:59 Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι τι κάνεις αν η Τουρκία συρθεί στο δικαστήριο και βρεθείς εσύ να αρνείσαι.
Ο μεγάλος φόβος της Ελλάδας τόσα χρόνια ήταν και είναι να πέσουν όλοι πάνω της και να την πιέσουν να αποδεχθεί μια διεύρυνση της θεματολογίας για να πάνε κάποια από τα θέματα πακέτο στη Χάγη. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα, οι Τούρκοι θα στρέψουν πάνω μας το blame game και μάλιστα πολύ σύντομα.
Από την άλλην, το ελληνικό επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατό να θέτονται σε αμφισβήτηση θέματα "σκληρής" κυριαρχίας είναι επίσης εύκολα αντιληπτό, άρα η τουρκική θέση δεν είναι εύκολο να περάσει αμάσητη διεθνώς. Ασφαλώς όμως η κύρια πίεση θα είναι προς εμάς. Υποθέτω ότι η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει τουλάχιστον να καθυστερήσει όσο γίνεται για να ροκανισθεί ο χρόνος αν γίνεται μέχρι τις αμερικανικές εκλογές και την ορκωμοσία του νέου Προέδρου.
Αν βέβαια, δεχθεί η Τουρκία να πάμε στο ΔΔΧ μόνο για τα αεροναυτιλιακά θα είναι σίγουρα ελληνική επιτυχία, αλλά δεν βλέπω γιατί να το κάνει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις
- 1276 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
-
- 71 Απαντήσεις