!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πάμε πόλεμο

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Maspoli έγραψε: 12 Σεπ 2020, 22:56
Κόκκορας έγραψε: 12 Σεπ 2020, 22:47
panos291 έγραψε: 12 Σεπ 2020, 22:37.
Για τα rafale, δεν μπορω να πω το ιδιο μια που στα λεφτα τους και κατι ακομη ακομη θα παιρναμε f35, στην κατηγορία τους δε υπαρχει και το gripen που ειναι εξαιρετικο αεροπλανο και πολυ φτηνότερο , οπως και τα viper.
τα gripen σουηδικα ειναι, θα βγαλουν καμια ...φρεγατα οι σουηδοι στην ανατολικημεσογειο; μονο αεροπλανα θαπαιρναμε

ε τα rafμια χαρα ειναι!και εκτος απο μια χαρα ειναι και δυο τρομαρες...βγαινει και κανα ντε γκωλ
με γαλλια εχεις ολο το πακετο,διπλωματια,μαχητικα,πετρελαια

επισης δεν υπαρχει πιστευω περιπτωση να μην παρουμε αμερικανικα οπλα!
πιθανοτατα γι αυτο η μοιρα rafale ειναι στα 18σκαφη μολις
Τα gripen είναι υπέροχα VFM αεροσκάφη αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα Rafale. ΚΑΜΙΑ. Τα f-35 είναι μια μαλακία που είναι μόνο για fashion victims, για κάτι τύπους σαν τις ηλιθιες που πάνε στο my shopping star. A, και για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για να κάνουν τσιμπούκια στους Αμερικανους πάρα για την αποτελεσματικότητα της αεροπορίας τους. Η μόνη αεροπορία εκτός ΗΠΑ που δικαιολογείται να τα χρειάζεται πραγματικά, είναι η Ισραηλινή.

Η απόκτηση των Rafale είναι πλήρως ορθολογική απόφαση. Καλύτερα θα ήταν 24 αντί 18 (12+12) αλλά και 18 καλά είναι.

Για το ναυτικό έχω πει τη γνώμη μου.
εννοειται rafale ιδιως αν μας δωσουν την εκδοση που λενε!

αλλα τα f 35 αχρηστα δεν τα λες!
εξαρταται τι φορανε
οπως εξαρταται και η συνεργασια με τα ρανταρ εδαφους πιθανον

δεν εχω ιδεα το ιχνος του ενος και του αλλου απεναντι στα s400 (παντως δεν πρεπει να τους δωσαν πυραυλους 400 χλμ!ακουω δοθηκαν μεχρι 250))και αν και ποτε αυτο ανιχνευεται(διοτι περι αυτου προκειται,για να μιλαμε συγκεκριμενα)
δεν το εχω ψαξει
και δεν ειμαι και βεβαιος πως μπορουμε να βρουμε αξιοπιστη πληροφορηση
μιλαμε για τα s400 της ρωσιας
και τα f35 της αμερικης

ο λογος που δεν δοθηκαν στην τουρκια ειναι ακριβως για να μην πεσουν σε λαθος χερια οπου θα μπορουσαν να ξεκλειδωσουν δυνατοτητες σε τεχνοκρατες του συστηματος για την καλυτερη αντιμετωπιση τους
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Εχετε καταλαβει οτι μονο με τα ραφαλ σε ενα χρονο απο τωρα κλειδωνει η αν μεσογειος ε ;
Εχετε καταλαβει οτι σε 3-4 χρονια αλλαζει ολος ο συσχετισμος ισχυος στην περιοχη ε ;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

panos291 έγραψε: 12 Σεπ 2020, 22:37 Δεν μου αρεσει να γκρινιαζω για τετοια θεματα, ομως..
Αν παμε σε belharra φουλ εξοπλισμενες, απ'οτι διαβαζω ειναι πλοια top class, και ειμαι της γνωμης οτι θα ειναι πολυ καλη αγορα εστω και ακριβη.
Για τα rafale, δεν μπορω να πω το ιδιο μια που στα λεφτα τους και κατι ακομη ακομη θα παιρναμε f35, στην κατηγορία τους δε υπαρχει και το gripen που ειναι εξαιρετικο αεροπλανο και πολυ φτηνότερο , οπως και τα viper.
Δεν διαβασα πουθενα για αξιολογηση, διαγωνισμο κλπ, λες και πηγαν να ψωνισουν επιπλα γραφειου και οχι αεροπλανα.
Σταμάτα.
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Αν θέλει να γίνει πελάτης μας βέβαια και όντως να συνεχίσει να έχει ενεργειακή επάρκεια.
:wink
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

aljawn έγραψε: 12 Σεπ 2020, 23:16 Για το αν θα υλοποιηθεί ή όχι, και το αν κάποιος υπαναχώρησε και ποιος, πως θα το ξέρεις, αν δεν ξέρεις καν τι προβλέπει;
To γεγονός ότι ο Ερντο είπε ΞΑΝΑρχίζουμε έρευνες μόλις έγινε η συμφωνία με την Αιγυπτο ενώ προηγουμένως είχε πει σταματάμε για να μιλήσουμε είναι αρκετό.

aljawn έγραψε: 12 Σεπ 2020, 23:16 Πάντως το συνυποσχετικό θέλει κύρωση με νόμο κι εκεί θα γίνει χαμούλης.
Παρών; :smt005:
Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συνυποσχετικό.Πιο πιθανό είναι ένα μορατόριουμ τύπου Βέρνης ή Νταβός.
Εάν πάντως υπάρξει θα δούμε όντως πόσα απίδια έχει ο σάκκος.Διότι όποιος ρίξει την κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη μετά να αντιμετωπίσει την Τουρκία.
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

Κόκκορας έγραψε: 12 Σεπ 2020, 22:43 διαβασα και για μια περιπτωση με ολλανδους(Αλλα μου φαινεται τελειως τραβηγμενο να δοθουν λεφτα σε αυτους,μια αγορα εκτος απο στρατιωτικη ειναι και διπλωματικη εκτος και αν ειναι συνεταιρικη δουλιτσα)
αν δεν δοθουν πλοια δανεικα τωρα(τραβηγμενο και αν ισχυε θα το διατυμπανιζε) ειναι αγορα ανευ νοηματος(εννοω για τις τωρινες αναγκες μας)
Κι όμως για μένα, με βάση ότι έχει ακουστεί, είναι από τις καλύτερες προτάσεις.
Αν όντως η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία έχει κλειστεί και οι ΗΠΑ δεν προσφέρουν κάτι συνταρακτικό επιπλέον, η ολλανδική λύση έχει πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχάς ακόμα και η εξασφάλιση της ολλανδικής πολιτικής υποστήριξης δεν είναι λίγο. Το ζουμί είναι στο ότι προσφέρονται πλοία με γνωστά συστήματα (και 2 μεταχειρισμένα σε χαμηλή τιμή;;;), πακέτο ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ και ενδιαφέρον για αγορά του Σκαραμαγκά και της ΕΑΒ.

Δηλαδή μιλάμε για μία αξιόπιστη, οικονομική επιλογή που θα προσφέρει στη βιομηχανία του τόπου. Καθόλου άσχημα.

Αν θέλουν όλοι οι υποψήφιοι στο διαγωνισμό έχουν να μας προσφέρουν πολλά ώστε τα λεφτά που θα επενδύσουμε στις φρεγάτες να κάνουν απόσβεση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Belisarius την 12 Σεπ 2020, 23:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
πατησιωτης

under έγραψε: 12 Σεπ 2020, 23:22 Εχετε καταλαβει οτι μονο με τα ραφαλ σε ενα χρονο απο τωρα κλειδωνει η αν μεσογειος ε ;
Εχετε καταλαβει οτι σε 3-4 χρονια αλλαζει ολος ο συσχετισμος ισχυος στην περιοχη ε ;
Ψευδαισθήσεις είναι αυτές.Δεν υπάρχει περίπτωση μια χώρα με υποτετραπλάσια οικονομία από μια άλλη να κλειδώνει περιοχές.Το μέγεθος της οικονομίας είναι ανάλογο με τις στρατιωτικές δαπάνες του καθένα εκτός εάν μιλάμε για εντελώς ειδικές περιπτώσεις στις οποίες σαφώς δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

πατησιωτης έγραψε: 12 Σεπ 2020, 23:24 Εάν πάντως υπάρξει θα δούμε όντως πόσα απίδια έχει ο σάκκος.Διότι όποιος ρίξει την κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη μετά να αντιμετωπίσει την Τουρκία.
Εύκολα θα ρίξει την κυβέρνηση οποιοσδήποτε θέλει να το παίξει έστω και κατ' ελάχιστο δεξιός. Το Αντί πάντως το ανέφερε κι αυτό, ότι αν φτάσει το συνυποσχετικό στην Βουλή, θα πρέπει να αλλάξετε τροπάρι για το πόσο καλοί ήταν οι μπολσεβίκοι. Ίσως και η ψήφος της άρσης Πολάκη να ήταν τροχιοδεικτική.

Το άλλο το αφήνω ασχολίαστο Πατ, είναι σαν να μου λες ότι αγόρασες ακίνητο από κάποιον, επειδή απλά είδες το ακίνητο. :smt005:
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Belisarius έγραψε: 12 Σεπ 2020, 23:27
Κόκκορας έγραψε: 12 Σεπ 2020, 22:43 διαβασα και για μια περιπτωση με ολλανδους(Αλλα μου φαινεται τελειως τραβηγμενο να δοθουν λεφτα σε αυτους,μια αγορα εκτος απο στρατιωτικη ειναι και διπλωματικη εκτος και αν ειναι συνεταιρικη δουλιτσα)
αν δεν δοθουν πλοια δανεικα τωρα(τραβηγμενο και αν ισχυε θα το διατυμπανιζε) ειναι αγορα ανευ νοηματος(εννοω για τις τωρινες αναγκες μας)
Κι όμως για μένα, με βάση ότι έχει ακουστεί, είναι από τις καλύτερες προτάσεις.
Αν όντως η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία έχει κλειστεί και οι ΗΠΑ δεν προσφέρουν κάτι συνταρακτικό επιπλέον, η ολλανδική λύση έχει πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχάς ακόμα και η εξασφάλιση της ολλανδικής πολιτικής υποστήριξης δεν είναι λίγο. Το ζουμί είναι στο ότι προσφέρονται πλοία με γνωστά συστήματα (και 2 μεταχειρισμένα σε χαμηλή τιμή;;;), πακέτο ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ και ενδιαφέρον για αγορά του Σκαραμαγκά και της ΕΑΒ.

Δηλαδή μιλάμε για μία αξιόπιστη, οικονομική επιλογή που θα προσφέρει στη βιομηχανία του τόπου. Καθόλου άσχημα.

Αν θέλουν όλοι οι υποψήφιοι στο διαγωνισμό έχουν να μας προσφέρουν πολλά ώστε τα λεφτά που θα επενδύσουμε στις φρεγάτες να κάνουν απόσβεση.
ναι δεν εχω αμφιβολιες πως εξοπλιστικα κ.λπ ειναι πολυ καλη επιλογη
μακαρι να προκριθει η λυση τους

βεβαια το ποτε ειναι το θεμα
αν μου λεγαν οι γαλλοι εμεις παντως σου δινουμε δυο φρεγατες τωρα(που ειπωθηκε η προταση) μεχρι να...
τοτε δεν το συζητουσα

διοτι τωρα ειναι το προβλημα

μακροπροθεσμα ειμαστε ολοι νεκροι που λεγε και ο κευνς,δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει μετα απο χρονια
αντιθετως ξερουμε πολυ καλα πως αυτοι οι μηνες δεν θα ειναι του μελιτος
Άβαταρ μέλους
under

πατησιωτης έγραψε: 12 Σεπ 2020, 23:27
under έγραψε: 12 Σεπ 2020, 23:22 Εχετε καταλαβει οτι μονο με τα ραφαλ σε ενα χρονο απο τωρα κλειδωνει η αν μεσογειος ε ;
Ψευδαισθήσεις είναι αυτές.Δεν υπάρχει περίπτωση μια χώρα με υποτετραπλάσια οικονομία από μια άλλη να κλειδώνει περιοχές.Το μέγεθος της οικονομίας είναι ανάλογο με τις στρατιωτικές δαπάνες του καθένα εκτός εάν μιλάμε για εντελώς ειδικές περιπτώσεις στις οποίες σαφώς δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.
Επιχειρησιακα κλειδωνουν.Αυτο σημαινει οτι αν ανοιξει η πορτα του φρενοκομειου θα μπουμε ετοιμοι.
Απο εκει και περα η Τουρκια μπορει να στραφει προς Ρωσια για να καλυψει το gap.Τοσο το καλυτερο για εμας.Εναλλακτικα να ξαποστειλει τους s400 μπας και παραλαβει f35 καποια στιγμη.Δεν πολυφαινεται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος under την 12 Σεπ 2020, 23:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Εγώ έχω καταλάβει ότι το best case scenario είναι λιτότητα και ειρήνη.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
netmaggas21
Phorum.gr user: netmaggas21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από netmaggas21 »

Τα rafale θα εξασφαλίσουν τη χρηση στρατηγικών όπλων ( meteo - scalp ktl )

Δεν νομιζω οτι θα παμε ποτε σε F35. Η Αν παμε θα αργησουμε πολυ
Time is an illusion.
πατησιωτης

aljawn έγραψε: 12 Σεπ 2020, 23:32
πατησιωτης έγραψε: 12 Σεπ 2020, 23:24 Εάν πάντως υπάρξει θα δούμε όντως πόσα απίδια έχει ο σάκκος.Διότι όποιος ρίξει την κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη μετά να αντιμετωπίσει την Τουρκία.
Εύκολα θα ρίξει την κυβέρνηση οποιοσδήποτε θέλει να το παίξει έστω και κατ' ελάχιστο δεξιός. Το Αντί πάντως το ανέφερε κι αυτό, ότι αν φτάσει το συνυποσχετικό στην Βουλή, θα πρέπει να αλλάξετε τροπάρι για το πόσο καλοί ήταν οι μπολσεβίκοι. Ίσως και η ψήφος της άρσης Πολάκη να ήταν τροχιοδεικτική.

Μπορείς να μου πεις ποιός δεξιός κήρυξε τον πόλεμο στην Τουρκία τα τελευταία 50 χρόνια;Κατ ελάχιστον πάντα. :D
Διότι επαναλαμβάνω όποιος δεν επιτρέψει να ψηφισθεί συμφωνημένο με την Τουρκία συνυποσχετικό πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για το ΜΕΤΑ.
Οσο για τους wanna be μπολσεβίκους το ΠΑΡΩΝ σε διεθνή συνθήκη τα λέει όλα.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

vatraxos έγραψε: 12 Σεπ 2020, 23:35
συνθημα στην τελευταια συγκεντρωση του σουλτανου να φανταστω :lol:

δεν νομιζω πως εχει κανεις στην κυβερνηση καουρα να αγοραζει οπλα
χρονια τωρα αλλωστε δεν αγοραζουμε :lol:
Άβαταρ μέλους
under

Η ελευθερια εχει τιμημα.Σε χρηματα ή σε ζωές ή και στα δυο.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Πιστεύεις ότι εδώ που φτάσαμε εξαρτάται από εμάς. Δηλαδή μπορούν έξυπνες διπλωματικές κινήσεις να σιγουρέψουν την ειρήνη ακόμα και αν ο απέναντι επιλέξει πόλεμο;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”