!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πάμε πόλεμο

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

kameron έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:42 Στα υπόλοιπα έχω ενστάσεις, στη Συρία όταν σκοτώθηκαν οι Τούρκοι, μετά έβγαλαν τα drones και προκάλεσαν τεράστιες απώλειες στους Σύρους ενώ και οι Ρώσοι σταμάτησαν τις αεροπορικές τους επιχειρήσεις. Στο τέλος, τα βρήκε με τον Πούτιν (τον οποίον προφανώς υπολογίζει πολύ περισσότερο ακόμα και από τους Αμερικανούς γιατί ξέρει ότι είναι ο μόνος που επίσης "αντέχει" απώλειες) διατηρώντας το "ζωτικό" χώρο που θέλουν στη Συρία, τουλάχιστον για την ώρα. Εκεί, το μέτωπο σταθεροποιήθηκε σε συμφωνία με τους Ρώσους και αμέσως μετά στράφηκε εναντίον μας. Επίσης, μην βαυκαλιζόμαστε, αν αρχίσουμε να χτυπάμε παράλια και άμαχους στόχους, έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να μας κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Το αντέχουμε;
Δεν θυμάμαι καλά τη σειρά, αλλά τα ντρόουνς τα είχαν εξαπολύσει πολύ πριν χάσουν ολόκληρη μονάδα από καταδρομείς και αξιωματικούς.
Μετά άνοιξε ο Έβρος για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ήττα στο Ιντλίπ, γιατί ήττα ήταν, έχει χάσει πάνω από το μισό, με όλες τις βασικές αρτηρίες σχεδόν. Εμείς απώλειες θα δεχτούμε στο βαθμό που πολεμάμε για να προασπίσουμε έδαφος και άμαχο πληθυσμό στα σύνορα. Η Τουρκία το αντέχει απλά για τη Mavi Vatan; Δεν το πιστεύω, για αυτό αρχίζουν και βγάζουν βίντεο πως η Ελλάδα έχει παράνομα στρατό στα νησιά, θέλοντας να το παρουσιάσουν ως επιθετική ενέργεια και την ενδεχόμενη τουρκική επίθεση ως...άμυνα.
Και εγώ δεν είπα ότι θα χτυπάμε παράλια για να σκοτώσουμε άμαχο πληθυσμό, αλλά για σοβαρές υποδομές που κρατάνε όλη το οικονομικό βάρος της χώρας. Εμάς το οικονομικό βάρος δεν είναι στα νησιά του Αν.Αιγαίου.
Οι Τούρκοι στόχευαν σε δεύτερα Ίμια, ένα θερμό επεισόδιο που θα ρίξουν ένα ελικόπτερο ή α/φος και εμείς θα αναδιπλώσουμε και θα πάμε σε διαπραγματεύσεις. Πλέον δεν υπάρχει αυτό, ο Φλώρος το είπε, δεν υπάρχει σημειακή ρήξη, η φωτιά θα ξεσπάσει σε όλο το μήκος των συνόρων. Και μάντεψε ποιου το οικονομικό κέντρο είναι στα σύνορα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αίγαγρος την 02 Σεπ 2020, 21:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

O foscilis έχει δίκιο ως προς το Καστελόριζο και τη δυνατότητα άμυνας ή ανάκτησής του.

Δεν έχει όμως νόημα να επικεντρωνόμαστε σε ένα σημείο. ΑΝ ποτέ γίνει πόλεμος, ο πόλεμος θα είναι γενικός. Και σε μια τέτοια περίπτωση, η ουσία δε θα βρίσκεται στην υπεράσπιση του ενός ή του άλλου σημείου (και καλό είναι να ξεφύγουμε από αυτή τη θεώρηση της άμυνάς μας) αλλά στο ποιος θα επιφέρει συντριπτικότερα χτυπήματα στον άλλο.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

kameron έγραψε: 02 Σεπ 2020, 19:58
vatraxos έγραψε: 02 Σεπ 2020, 19:46
Εγώ έχω την εντύπωση οτι πρόκειται για γίγαντα με πήλινα πόδια, ότι βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης και ότι εξ αυτού βιάζεται να μας την πέσει
Βιάζεται να μας την πέσει λόγω ηλικίας και των ιατρικών θεμάτων που πιθανόν έχει.
Είναι για αυτόν κυρίως θέμα υστεροφημίας.

Τα της οικονομίας είναι μεγάλη κουβέντα και φοβάμαι ευσεβής μας πόθος. Η Τουρκία είναι σε μεγάλο βαθμό αυτάρκης και επηρεάζεται λιγότερο από την πτώση της λίρας από όσο νομίζουν πολλοί, έχει και το Κατάρ να τη στηρίζει ενεργειακά στην ανάγκη. Χρόνια του κάνουν κόλπα οι δυτικοί και το εβραϊκό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο στις ΗΠΑ, χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Κοίτα, ίσως το βασικό ζήτημα με τους Τούρκους είναι ότι ως κοινωνία δεν πέρασαν τη φρίκη του β' παγκοσμίου πολέμου, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά η ζώσα μνήμη του τι σημαίνει πόλεμος τους τελείωσε κάπου τη δεκαετία του '80. Ως κοινωνία, εκτιμώ ότι βρίσκονται στο mood πολλών Ευρωπαίων τη δεκαετία του '30 ενώ είναι προφανές ότι έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ από τη μεγάλη πρόοδο της χώρας τους την τελευταία εικοσαετία. Κοινώς, εμφορούνται συλλογικά από νεοοθωμανικά οράματα. Εμένα μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η συχνή αναφορά του Ερτογάν και άλλων στο παρελθόν, σαν να επιζητούν συνειδητά ρεβάνς από την Ελλάδα για τα γεγονότα της περιόδου 1821-1920, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.
Προσωπική μου άποψη, σαφώς λόγω των ιδεολογικών μου καταβολών και επομένως του πρίσματος υπό το οποίο αντιλαμβάνομαι την ιστορική κίνηση, είναι ότι η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας δεν αρχίζει και τελειώνει στον Ερντογάν και στη σπουδή του να ολοκληρώσει το όποιο όραμά του.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Ο Μακρόν είπε κάτι που δείχνει ότι είναι διαβασμένος σχετικά με το τι είναι Τούρκος.
Ο Τούρκος όταν βλέπει δύναμη σκύβει το κεφάλι και σε λέει αφέντη.
Αν δει αδυναμία θέλει να σε κλέψει να σε λεηλατήσει και να σε πηδήξει.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

kameron έγραψε: 02 Σεπ 2020, 19:58
Βιάζεται να μας την πέσει λόγω ηλικίας και των ιατρικών θεμάτων που πιθανόν έχει.
Είναι για αυτόν κυρίως θέμα υστεροφημίας.

Τα της οικονομίας είναι μεγάλη κουβέντα και φοβάμαι ευσεβής μας πόθος. Η Τουρκία είναι σε μεγάλο βαθμό αυτάρκης και επηρεάζεται λιγότερο από την πτώση της λίρας από όσο νομίζουν πολλοί, έχει και το Κατάρ να τη στηρίζει ενεργειακά στην ανάγκη. Χρόνια του κάνουν κόλπα οι δυτικοί και το εβραϊκό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο στις ΗΠΑ, χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Κοίτα, ίσως το βασικό ζήτημα με τους Τούρκους είναι ότι ως κοινωνία δεν πέρασαν τη φρίκη του β' παγκοσμίου πολέμου, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά η ζώσα μνήμη του τι σημαίνει πόλεμος τους τελείωσε κάπου τη δεκαετία του '80. Ως κοινωνία, εκτιμώ ότι βρίσκονται στο mood πολλών Ευρωπαίων τη δεκαετία του '30 ενώ είναι προφανές ότι έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ από τη μεγάλη πρόοδο της χώρας τους την τελευταία εικοσαετία. Κοινώς, εμφορούνται συλλογικά από νεοοθωμανικά οράματα. Εμένα μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η συχνή αναφορά του Ερτογάν και άλλων στο παρελθόν, σαν να επιζητούν συνειδητά ρεβάνς από την Ελλάδα για τα γεγονότα της περιόδου 1821-1920, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Πόλεμο με τους Κούρδους έχουν απ' το 1984 με το Νεβρόζ κι ακόμα τον κερδίζουν..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στύγιος την 02 Σεπ 2020, 21:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
LETO
Phorum.gr user: LETO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO »

Niki έγραψε: 02 Σεπ 2020, 21:08 Ο Μακρόν είπε κάτι που δείχνει ότι είναι διαβασμένος σχετικά με το τι είναι Τούρκος.
λινκ;
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Niki έγραψε: 02 Σεπ 2020, 21:08 Ο Μακρόν είπε κάτι που δείχνει ότι είναι διαβασμένος σχετικά με το τι είναι Τούρκος.
Έχω δει Τούρκο εργοδότη, πώς φέρεται, και ιδιαίτερα σε γυναίκες υπαλλήλους. Μιλάμε για βάρβαρους. Οι περισσότεροι που ξέρω θεωρούν μεγάλο κατόρθωμα να κοροϊδέψουν έναν μη Τούρκο.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Αίγαγρος έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:59
Δεν θυμάμαι καλά τη σειρά, αλλά τα ντρόουνς τα είχαν εξαπολύσει πολύ πριν χάσουν ολόκληρη μονάδα από καταδρομείς και αξιωματικούς.
Μετά άνοιξε ο Έβρος για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ήττα στο Ιντλίπ, γιατί ήττα ήταν, έχει χάσει πάνω από το μισό, με όλες τις βασικές αρτηρίες σχεδόν. Εμείς απώλειες θα δεχτούμε στο βαθμό που πολεμάμε για να προασπίσουμε έδαφος και άμαχο πληθυσμό στα σύνορα. Η Τουρκία το αντέχει απλά για τη Mavi Vatan; Δεν το πιστεύω, για αυτό αρχίζουν και βγάζουν βίντεο πως η Ελλάδα έχει παράνομα στρατό στα νησιά, θέλοντας να το παρουσιάσουν ως επιθετική ενέργεια και την ενδεχόμενη τουρκική επίθεση ως...άμυνα.
Και εγώ δεν είπα ότι θα χτυπάμε παράλια για να σκοτώσουμε άμαχο πληθυσμό, αλλά για σοβαρές υποδομές που κρατάνε όλη το οικονομικό βάρος της χώρας. Εμάς το οικονομικό βάρος δεν είναι στα νησιά του Αν.Αιγαίου.
Οι Τούρκοι στόχευαν σε δεύτερα Ίμια, ένα θερμό επεισόδιο που θα ρίξουν ένα ελικόπτερο ή α/φος και εμείς θα αναδιπλώσουμε και θα πάμε σε διαπραγματεύσεις. Πλέον δεν υπάρχει αυτό, ο Φλώρος το είπε, δεν υπάρχει σημειακή ρήξη, η φωτιά θα ξεσπάσει σε όλο το μήκος των συνόρων. Και μάντεψε ποιου το οικονομικό κέντρο είναι στα σύνορα.
Τα drones τα εξαπέλυσαν σε full scale μετά το περιστατικό. Και έκαναν θραύση, αυτός είναι ένας τομέας που εμείς υστερούμε δραματικά, ίσως πρέπει να καλυφθεί το κενό κατά απόλυτη προτεραιότητα πριν και από τα Ραφάλ κλπ. Για το Καστελλόριζο που λέτε, είναι σε θέση να μας στείλουν 10 drones και να μας επιφέρουν πλήρες πλήγμα σε όποια στρατιωτική δύναμη έχουμε εκεί, χωρίς να έχουν αυτοί απώλειες στο συγκεκριμένο πεδίο.

Επειδή βρέθηκα σε ακριτικό νησί, όπου πιάνει πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Τουρκίας, σου λέω ότι φέτος για πρώτη φορά συνέχεια για Γιουνανιστάν κλπ μιλούσαν. Τους παρακολουθώ από την κρίση του Χόρα το 1976, τις ημέρες των Ιμίων συμπεριλαμβανομένων, πάντα υπήρχε τάση υποβάθμισης των ε/τ στα μήντια τους, σε σχέση με εμάς η κάλυψη ήταν στο 25% καθώς είχαν πολλά άλλα θέματα (Κούρδους, Συρία, Ιράκ κ.α.). Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά, ετοιμάζουν και φορτίζουν την κοινή γνώμη σε μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλα φορά μετά το 1974.

Το να χτυπήσεις υποδομές σημαίνει και άμαχα θύματα. Μην αυταπατάσαι ότι θα απαντήσουν με τον ίδιον τρόπο, δεν ξέρω αν μπορούν να χτυπήσουν στόχους στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά το να καταστραφεί π.χ. το λιμάνι της Σάμου ή το εργοστάσιο που ηλεκτροδοτεί τη Χίο, πέρα από τις υλικοτεχνικές συνέπειες σημαίνει και ανθρώπινο κόστος.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

LETO έγραψε: 02 Σεπ 2020, 21:09
λινκ;
Δεν είπε αυτό ο Μακρόν ο Μακρόν είπε ότι οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν από λόγια μόνο από πράξεις την ανάλυση του χαρακτήρα των Τούρκων την έκανα από μόνη μου.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Πάρταλος έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:40
Όπως σημείωσα πιο πάνω, το βασικό μας πρόβλημα με τους Τούρκους ως κοινωνία είναι ότι "αντέχουν" απώλειες. Και εμείς θεωρώ ότι αντέχουμε, αλλά δεν έχουμε το ίδιο πληθυσμιακό βάθος. Οι Ευρωπαίοι δεν αντέχουν, αν λ.χ. οι Γάλλοι χάσουν δυο πλοία και 100 ναύτες θα αρχίσουν τα "γιατί" και "ποιος ο λόγος να εμπλεκόμαστε στην ανατολική Μεσόγειο", οι Ιταλοί το ίδιο με 50 ναύτες κοκ.

Oι Γαλλοι δεν θα αρχισουν τα γιατι ακριβως επειδη το νεο γεωπολιτικο τους δογμα θελει να γινουν πρωταγωνιστικη δυναμη σε ολη τη Μεσογειο. Στοχοι των Γαλλων στην παρουσα φαση ειναι στρατιωτικη βαση στην Κυπρο και δορυφοροποιηση του Λιβανου. Επισης να μην επιτρεψουν στον Ερντογαν να διεκδικησει το ρολο που θελουν αυτοι για τη Μεσογειο και να μην τον αφησουν να επεκταθει στη Λιβυη.

.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Σήμερα βγήκε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, ο Οκτάι (πολύ άσχημος) και αμφισβήτησε το καθεστώς τον Δωδεκανήσων, πως τάχα η Ιταλία τα κατείχε παράνομα και άρα υπάρχει θέμα νομιμότητας με τη Συνθήκη των Παρισίων που μας παραχωρήθηκαν. :102:
LETO
Phorum.gr user: LETO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO »

Niki έγραψε: 02 Σεπ 2020, 21:11
LETO έγραψε: 02 Σεπ 2020, 21:09
λινκ;
Δεν είπε αυτό ο Μακρόν ο Μακρόν είπε ότι οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν από λόγια μόνο από πράξεις την ανάλυση του χαρακτήρα των Τούρκων την έκανα από μόνη μου.
α οκ :lol:

και κατι αλλο για το δημοσιευμα των γερμανων. Ωραιο αλλοθι σε περιπτωση ατυχηματος και θυματος, οτι δεν το ηθελε πραγματικα.

ετσι σκεφτονται οι μογγολοι
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

vatraxos έγραψε: 02 Σεπ 2020, 21:04
Προσωπική μου άποψη, σαφώς λόγω των ιδεολογικών μου καταβολών και επομένως του πρίσματος υπό το οποίο αντιλαμβάνομαι την ιστορική κίνηση, είναι ότι η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας δεν αρχίζει και τελειώνει στον Ερντογάν και στη σπουδή του να ολοκληρώσει το όποιο όραμά του.
Δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος με αυτό.
Εδώ επιχειρούμε να εξηγήσουμε τη σπουδή που δείχνει ο ίδιος ο Ερντογάν στην παρούσα φάση.

Η Τουρκία είναι αναμφίβολα ρεβιζιονιστική δύναμη και θεωρεί πλέον ότι έχει τη δύναμη να ανατρέψει το status quo. Θεωρεί, επίσης, ότι πέρα από αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς, η Δύση, εκούσα άκουσα, θα αποδεχθεί τις κινήσεις της στο συγκεκριμένο πεδίο γιατί τυχόν δυναμική της αντίδραση υπέρ της Ελλάδας θα έχει δυσανάλογα μεγαλύτερο για αυτήν κόστος.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

kameron έγραψε: 02 Σεπ 2020, 21:10 Το να χτυπήσεις υποδομές σημαίνει και άμαχα θύματα. Μην αυταπατάσαι ότι θα απαντήσουν με τον ίδιον τρόπο, δεν ξέρω αν μπορούν να χτυπήσουν στόχους στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά το να καταστραφεί π.χ. το λιμάνι της Σάμου ή το εργοστάσιο που ηλεκτροδοτεί τη Χίο, πέρα από τις υλικοτεχνικές συνέπειες σημαίνει και ανθρώπινο κόστος.
Δεν θυμάμαι καλά τη σειρά των γεγονότων και δεν θα επιμείνω για Ιντλίπ, αν και εμμένω πως με 35 δικά του θύματα (όχι ανταρτών), φρέναρε.
Προφανώς, αυτό σημαίνει πόλεμος μεγάλης κλίμακας και ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί. Αλλά όντας εμείς ο πιο αδύναμος αριθμητικά,
θεωρώ πως από άποψη στρατηγικής καλώς απειλούμε καθολικά και ασύμμετρα. Δηλαδή, το ίδιο είναι να σου βαράνε το λιμάνι της Σάμου ή το εργοστάσιο σε Χίο, και το ίδιο είναι να το βαράμε εμείς στη Σμύρνη που έχει 5 εκατομμύρια πληθυσμό ; :)

υ.γ. διαβάζω πως στις αγορές σήμερα βγήκαμε για άντληση χρημάτων προκειμένου να ενισχύσουμε τις ΕΔ (2,5δις ευρώ με 1,2%).
Ούτε χαίρομαι, ούτε λυπάμαι, νομίζω αναγκαίο κακό.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Αυτοί που δανείζουν ένα κράτος με 180% χρέος και στα πρόθυρα πολέμου έχουν άγνοια κινδύνου;

https://www.in.gr/2020/09/02/economy/oi ... prosfores/

Kατά τα άλλα όντως βασικό στοιχείο της τουρκικής νοοτροπίας οφείλεται στην ΜΗ συμμετοχή στον β΄παγκόσμιο πόλεμο.
Δεν υπάρχει χώρα που να μετείχε σε αυτόν τον πόλεμο από οποιαδήποτε πλευρά που να έχει παρόμοια φρασεολογία και διάχυτη κοινωνική νοοτροπία που φαίνεται από τα άρθρα στις εφημερίδες σαν την Τουρκία.
Ολοι προσπαθούν να καλύψουν τις επιδιώξεις τους πίσω από ευφημισμούς.Φράσεις τύπου "δίκαιο της κατάκτησης" και τα παρεμφερή αποφεύγονται.Κάποιος βγήκε χθες και είπε ότι θα κάνει στην Ελλάδα ότι έκαναν οι Γερμανοί στην Πολωνία το 1939.Στα αλήθεια.Αυτό ΔΕΝ λέγεται από κανένα που μετείχε στον πόλεμο ότι και να σκέφτεται.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”