Chilloutbuddy έγραψε: 29 Αύγ 2020, 04:19
Φίλε όχι όχι, μην ξεγελιέσαι.
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς η Ελβετία κατάφερε να είναι ουδέτερη σε όλους τους πολέμους και να συνεχίζει τη ζωούλα της κανονικά ενώ όλος ο πλανήτης γύρω της γαμιέται; Όχι, δεν είναι επειδή έχει τράπεζες. Είναι επειδή έχει γαμάτο στρατό, γαμάτες οχυρώσεις κι αδιάβατα κορφοβούνια. Ιστορικά η Ελβετία έχει ρίξει πολύ ξύλο σε όποιον έχει πάει να την αγγίξει κι από τότε δεν πλησιάζει κανείς, ούτε ο Χίτλερ δεν ήταν αρκετά τρελός.
Είναι η μόνη χώρα που έχει υπόγεια καταφύγια με αριθμό κλινών 1:1 με τον πληθυσμό της. Βασικά μπορείς να τη βομβαρδίζεις μήνες και μόλις τελειώσεις θα έχουν περίπου μηδέν απώλειες. Και μετά μόλις πλησιάσεις είναι όλα τα κατσάβραχά τους σκαμμένα σουρωτήρι με κανόνια μέσα.
Βασικά η Ελβετία είναι ένα τεράστιο πέτρινο Ελβετικό τυρί και όλες οι τρύπες έχουν μέσα κανόνια και κρεβάτια. Τα παιδιά στο βίντεο μπορεί να είναι χαζά δεν ξέρω αλλά συνολικά η Ελβετία έχει επενδύσει το άπειρο χρήμα και χρόνο στην άμυνά της. Αλλά είναι αμυντικός στρατός, δεν είναι μισθοφόροι κομμάντα να τους στέλνεις στον τρίτο κόσμο να κάνουν τις βρωμοδουλιές του κάθε πλανητάρχη.
στρατος που εχει να πολεμησει απο ποτε; τι μαχιμος και γαματος μπορει ναναι
ακομα και για ΒΠΠ μου φαινεται υπερβολη οτι οι Γερμανοι που πηγαν σχεδον παντου μασησαν μονο και μονο απο τον σουπερ ελβετικο στρατο και δεν ηταν και αλλοι λογοι
Σωστά τα λες με μοναδική παρατήρηση ότι μπορεί να έχουν εκατοντάδες χρόνια να πολεμήσουν αλλά προετοιμαζονται συστηματικά να μπορούν να πολεμήσουν αν χρειαστεί.
Να συμπληρώσω ότι το αμυντικό τους δόγμα καθορίστηκε περίπου στην λήξη του Β ΠΠ όχι λόγο Γερμανίας με την όποια είχαν εξασφαλισμενη ειρήνη αλλά λόγω το ότι ο κόκκινος στρατός έφτασε πολύ κοντά στην Ελβετία από Γιουγκοσλαβια και Αυστρία και από την ΕΣΣΔ δεν είχαν καμία εγγύηση ότι δεν θα εισβάλει στην Ελβετία.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Highlander έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:02
εγώ περισσότερο υπό το πρίσμα του διεθνισμού και της επίλυσης των διαφορών.
Εσύ ότι και να βλέπεις, μάλλον πάει για πούλο η οχταμηνη σύμβαση, η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να εξοικονομήσει πόρους για την αγορά Rafale
Θα κάνεις κι εσύ το καθήκον σου μπατριώτη μου, μη ροκανίζοντας το δημόσιο ταμείο για χάρη της Εθνικής μας Άμυνας
Αυτά αγαπητέ να τα πείτε στον κόσμο, να δούμε αν θα ξανακατέβει κανείς με περικεφαλαία
Αγαπητέ, να είσαι σίγουρος ότι "ο κόσμος" προτιμά να ξοδευτουν 2 δις για αγορά οπλικών συστημάτων παρά να τα δώσουμε σε συμβασιούχους, παράσιτα και λοιπούς ζαίους στη ψυχή
Εσύ ότι και να βλέπεις, μάλλον πάει για πούλο η οχταμηνη σύμβαση, η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να εξοικονομήσει πόρους για την αγορά Rafale
Θα κάνεις κι εσύ το καθήκον σου μπατριώτη μου, μη ροκανίζοντας το δημόσιο ταμείο για χάρη της Εθνικής μας Άμυνας
Αυτά αγαπητέ να τα πείτε στον κόσμο, να δούμε αν θα ξανακατέβει κανείς με περικεφαλαία
Αγαπητέ, να είσαι σίγουρος ότι "ο κόσμος" προτιμά να ξοδευτουν 2 δις για αγορά οπλικών συστημάτων παρά να τα δώσουμε σε συμβασιούχους, παράσιτα και λοιπούς ζαίους στη ψυχή
Ποιος είναι αυτός ο κόσμος; Είναι πλειοψηφικος;
Ξέρεις πόσοι συμβασιούχοι και άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι πρέπει να κατέβηκαν με τις περικεφαλαίες και ακολούθως να ψήφισαν ΝΔ για να φύγει ο εθνομπροδοτικος ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί να μη συμφωνώ αφού δε διαφωνεί κανείς στην περιοχή ρε εγκεφαλοπλυμενε ακροδεξιέ;
Γιατί είσαι ενάντια στα σύνορα και στα έθνη.
Το αν θα επεκτείνεις το φράχτη σε ένα οικόπεδο σου δεν έχει να κάνει με το αν διαφωνεί η συμφωνεί ο γείτονας σου, είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα.
Επίσης είσαι εντελώς ηλίθιος και μου είναι δύσκολο να πέφτω στο επίπεδο σου για να κάνουμε έστω αυτού του είδους διάλογο, ακροδεξιά είναι η κωλοτρυπίδα σου, ανεγκέφαλε.
Εγώ απλώς δεν έχω καμία αυταπάτη για τα σύνορα και τα έθνη και θεωρώ ότι είναι βαρίδι για την ανθρωπότητα. Αυτό δε σημαίνει ότι α)στην παρούσα φάση δεν συνεχίζουν να υπάρχουν β)η κατάργησή τους δε θα είναι τίποτα άλλο παρά το τέλος μιας εξελικτικής διαδικασίας, η οποία και υπάρχει και πρέπει να επιδιώκουμε, αλλά δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε αύριο ούτε σε έναν χρόνο.
Ως εκ τούτου, είμαι υπέρ των ενεργειών και των συμφωνιών που οδηγούν στην επίλυση των εθνικών διαφορων που με τη σειρά τους τρέφουν τον εθνικισμό και εμποδίζουν την προσέγγιση μεταξύ των "εθνών".
Εδώ δεν επεκτείνεις κανένα φράχτη, επεκτείνεις το οικόπεδο σου. Και ναι, μονομερείς ενέργειες δεν κάνεις
Το δικό σου επίπεδο είναι εμφανώς μηδενικό, πράγμα που φαίνεται από το ότι κάθε ποστ σου είναι μια μπουροδολογια με λέξεις που δε σημαίνουν τίποτα.
Οι Τούρκοι θεωρούν αιτία πολέμου την επέκταση στα 12νμ στο Ιόνιο, εσύ είσαι υπέρ αυτής της επέκτασης.
Ξέρεις πόσοι συμβασιούχοι και άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι πρέπει να κατέβηκαν με τις περικεφαλαίες και ακολούθως να ψήφισαν ΝΔ για να φύγει ο εθνομπροδοτικος ΣΥΡΙΖΑ;
Δε συναναστρέφομαι με Λόου λαιφερς οπότε δεν ξέρω.
Εσύ έβγαλες στατιστική ανάλυση;
Γιατί είσαι ενάντια στα σύνορα και στα έθνη.
Το αν θα επεκτείνεις το φράχτη σε ένα οικόπεδο σου δεν έχει να κάνει με το αν διαφωνεί η συμφωνεί ο γείτονας σου, είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα.
Επίσης είσαι εντελώς ηλίθιος και μου είναι δύσκολο να πέφτω στο επίπεδο σου για να κάνουμε έστω αυτού του είδους διάλογο, ακροδεξιά είναι η κωλοτρυπίδα σου, ανεγκέφαλε.
Εγώ απλώς δεν έχω καμία αυταπάτη για τα σύνορα και τα έθνη και θεωρώ ότι είναι βαρίδι για την ανθρωπότητα. Αυτό δε σημαίνει ότι α)στην παρούσα φάση δεν συνεχίζουν να υπάρχουν β)η κατάργησή τους δε θα είναι τίποτα άλλο παρά το τέλος μιας εξελικτικής διαδικασίας, η οποία και υπάρχει και πρέπει να επιδιώκουμε, αλλά δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε αύριο ούτε σε έναν χρόνο.
Ως εκ τούτου, είμαι υπέρ των ενεργειών και των συμφωνιών που οδηγούν στην επίλυση των εθνικών διαφορων που με τη σειρά τους τρέφουν τον εθνικισμό και εμποδίζουν την προσέγγιση μεταξύ των "εθνών".
Εδώ δεν επεκτείνεις κανένα φράχτη, επεκτείνεις το οικόπεδο σου. Και ναι, μονομερείς ενέργειες δεν κάνεις
Το δικό σου επίπεδο είναι εμφανώς μηδενικό, πράγμα που φαίνεται από το ότι κάθε ποστ σου είναι μια μπουροδολογια με λέξεις που δε σημαίνουν τίποτα.
Οι Τούρκοι θεωρούν αιτία πολέμου την επέκταση στα 12νμ στο Ιόνιο, εσύ είσαι υπέρ αυτής της επέκτασης.
Το casus belli δεν αφορά τμηματική οριοθέτηση στο Ιόνιο γιατί δεν επηρεαζει την Τουρκία.
Πλειοψηφικός είναι ο κόσμος που δεν θέλει λαθροσαβούρια στη χώρα. Αυτό αποδείχτηκε από την αποδοχή της πολιτικής μητσοτάκη στον Έβρο
Πήξε
Από μία άποψη μας συμφέρει να ανεβάσουν τους τόνους για τα 12νμ στο Ιόνιο. Είναι εντελώς γελοίο να διαμαρτύρονται για εκείνη τη περιοχή και συνεπώς, αν συνεχίσουν, θα αντιδράσει ο ξένος παράγοντας. Αν πάλι δεν καταφέρουν να εμποδίσουν την επέκταση και έπειτα αρχίσουν τα ίδια για τα νότια της Κρήτης και το δυτικό Αιγαίο, κάθε φορά θα καθίστανται όλο και πιο ασόβαροι. Ωστόσο δεν μπορούν και να μην αντιδράσουν. Έχουν αυτοπαγιδευτεί εν μέρει. Φαντάζομαι η καλύτερη επιλογή είναι να καταστήσουν σαφές πως, παρότι θα αποδεχτούν το Ιόνιο, δεν θα ανεχθούν κάτι στο Αιγαίο.
Υποψιάζομαι πάλι, πως με κάθε βήμα που κάνουμε εμείς, όσο η Τουρκία δε δείχνει διάθεση για να μετριάσει τη στάση της, η ελληνική κυβέρνηση κάθε φορά που θα προχωρά σε ένα βήμα, θα ανακοινώνει άμεσα το επόμενο. Αυξάνοντας τη πίεση και το κόστος της Τουρκίας. Αυτό κάνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
Η αλήθεια είναι πως προσωπικά θα προτιμούσα να ηρεμήσει η κατάσταση για να παγιώσουμε τα "κέρδη" μας και τη νέα κατάσταση. Αυτό διότι οι δικοί μας και οι ξένοι, φαίνονται πολύ πρόθυμοι να υποχωρήσουν απέναντι στη Τουρκία προκειμένου να επιτύχουν συμβιβασμό. Ο συμβιβασμός είναι κατανοητός μεν αλλά στόχος πρέπει να είναι η απόλυτη νίκη εφόσον υπάρξουν οι συνθήκες.
Μετά το Ιόνιο πάμε στο Λυβικό σε ό,τι έχουμε οριοθετήσει με Αίγυπτο, μετά πάμε και προς Λιβύη μεριά, άλλο λιβυκό άλλο Αιγαίο, μετά σε νησιά κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και όταν θα έχουμε επεκτείνει στο μισό Αιγαίο θα καταπιουν και το άλλο μισό.Το καστελόριζο τελευταίο μαζί με την παραλαβή των ραφαλ.
Κανονικά θα πρέπει σαν επόμενο βήμα να πάμε στα 12 σε όλη την εκτός Αιγαίου ακτογραμμή μας, δηλαδή Ταίναρο, κάβο Μαλιας, Κύθηρα, Αντικύθηρα, Δυτική και νότια Κρήτη, Κασος και Καρπαθος από την Νότια και Ανατολική πλευρά τους και να αφήσουμε απ έξω μόνο την Ρόδο λόγω Καστελόριζου.
Η Λιβύη δεν μπορεί να μας θίξει, η Αίγυπτος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και η Τουρκία έχοντας θέσει καζιους μπελι μόνο για το Αιγαίο δεν έχει επιχειρήματα να αντιδρασει, θα κάνουμε ότι έκανε κι αυτή στην μαύρη θάλασσα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
elchav έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:14
Δε συναναστρέφομαι με Λόου λαιφερς οπότε δεν ξέρω.
Εσύ έβγαλες στατιστική ανάλυση;
Γι αυτό το λες, επειδή δεν ξέρεις.
Ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα δεν είχαμε τον τζημερο, είχαμε τη ναζιστική ΧΑ που παράλληλα έλεγε για τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζουν οι Έλληνες και οι ΑΝΕΛ που ήταν προς τη λαικοδεξια.
elchav έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:14
Πλειοψηφικός είναι ο κόσμος που δεν θέλει λαθροσαβούρια στη χώρα. Αυτό αποδείχτηκε από την αποδοχή της πολιτικής μητσοτάκη στον Έβρο
Πήξε
Η σκατοψυχια προς τους μετανάστες και η επιθυμία να μην τους δοθεί ούτε ευρώ από χρήματα που θα ήταν "για Έλληνες" είναι εύκολη, αυτό που λέει ο ελτσαβ να σταματήσουν οι συμβάσεις και τα χρηματικά βοηθήματα δε νομίζω να καλαρεσει, μάλλον θα πετάξουν πολλοί την περικεφαλαία