!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Αύγ 2020, 21:47
enaon έγραψε: 24 Αύγ 2020, 21:45
ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 21:42 Πολλά μπορείς να κάνεις.
δεν απαντάς γιατί όμως. Θα σε ρωτήσει ακόμα και αν δεν το ακούσεις, "γιατί το κάνω όλο αυτό;". Θα του απαντήσεις και ας μην μιλήσεις, "για να μην σκοτώσεις τον παππού σου". Κακή ιδέα νομίζω, θα σε πιστέψει αν το κάνεις καλά και όταν πεθάνει ο παππούς, θα φταίει εκείνο.
ε πέστου "για να μη βγάλεις κανα μάτι".
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συνδέονται οπωσδήποτε οι παπούδες και οι γιαγιάδες με τη φάση. Και βρίσκω αυτήν τη νοοτροπία λανθασμένη για πολλούς λόγους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ναι, να το συνδέσουμε με την μάγια την μέλισσα καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:06
ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:04 Τι προτείνεις;
είπα νομίζω, τα παιδιά χωρίς μάσκα, προσοχή οι μεγάλοι στις επαφές μαζί τους.
Νομίζω ότι αυτό είναι 1-2 επίπεδα δυσκολίας παραπάνω από το να φορέσεις μάσκα στα παιδιά. Δηλαδή θα βάλεις το άρρωστο παιδάκι που θα βήχει μέσα στο αμάξι και θα γυρίζει με τον γονέα σπίτι. Τι ακριβώς να προσέξει ο γονέας αν γεμίσει το αμάξι σταγονίδια; Και πως θα διακόψεις τη μετάδοση όταν υπάρχουν αδελφάκια σπίτι;

Καταλαβαίνω τη λογική να ζητάς περισσότερα από τους μεγαλύτερους (και σωστά) αλλά νομίζω αφήνεις τη διάδοση του ιού να κάνει πάρτι έτσι.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:09

δεν απαντάς γιατί όμως. Θα σε ρωτήσει ακόμα και αν δεν το ακούσεις, "γιατί το κάνω όλο αυτό;". Θα του απαντήσεις και ας μην μιλήσεις, "για να μην σκοτώσεις τον παππού σου". Κακή ιδέα νομίζω, θα σε πιστέψει αν το κάνεις καλά και όταν πεθάνει ο παππούς, θα φταίει εκείνο.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συνδέονται οπωσδήποτε οι παπούδες και οι γιαγιάδες με τη φάση. Και βρίσκω αυτήν τη νοοτροπία λανθασμένη για πολλούς λόγους.
Γιατί στα μάτια του κάθε παπάρα οι μόνοι που κινδυνεύουν είναι αυτοί που ανήκουν στην κατώτερη φυλή των ευπαθών ομάδων, η οποία έχει γονίδια από το διπλανό χωριό, όχι απ' το δικό μας.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:14
enaon έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:06
ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:04 Τι προτείνεις;
είπα νομίζω, τα παιδιά χωρίς μάσκα, προσοχή οι μεγάλοι στις επαφές μαζί τους.
Νομίζω ότι αυτό είναι 1-2 επίπεδα δυσκολίας παραπάνω από το να φορέσεις μάσκα στα παιδιά. Δηλαδή θα βάλεις το άρρωστο παιδάκι που θα βήχει μέσα στο αμάξι και θα γυρίζει με τον γονέα σπίτι. Τι ακριβώς να προσέξει ο γονέας αν γεμίσει το αμάξι σταγονίδια; Και πως θα διακόψεις τη μετάδοση όταν υπάρχουν αδελφάκια σπίτι;

Καταλαβαίνω τη λογική να ζητάς περισσότερα από τους μεγαλύτερους (και σωστά) αλλά νομίζω αφήνεις τη διάδοση του ιού να κάνει πάρτι έτσι.
το άρρωστο παιδάκι που βήχει δεν θα πάει σχολείο, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Δεν είναι θέμα δυσκολίας, το ένα είναι δύσκολο, το άλλο ανεδαφικό, και θα οδηγήσει να λέμε τα παιδιά ανεύθυνα.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:09

Γιατί είναι οι ευάλωτοι της κοινωνίας μας. Μαζί με τα παιδιά και άλλους συνανθρώπους μας ευπαθείς λόγω υγείας. Αν δεν μπορούμε να προστατέψουμε τις ευάλωτες ομάδες με τόσα μέσα, καληνύχτα. Αποτύχαμε ως κοινωνία.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Το χειμώνα θα γίνει μακελειό με την γρίπη και τις κοινές ιωσεις.

Όλοι θα νομίζουν πως έχουν κορονοιο .
Άβαταρ μέλους
phorumitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από phorumitis »

enaon έγραψε: 24 Αύγ 2020, 21:35
phorumitis έγραψε: 24 Αύγ 2020, 21:34
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 24 Αύγ 2020, 21:23 Προφανώς και το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να αποκτήσουμε αντισώματα για αυτό μας εκθέτει καθημερινά σε δόσεις, στην ανοησία της αγέλης.
Το σχέδιο των καθαρματων της νδ είναι να φορτώσουν την ευθύνη τους στους πολίτες
το σημαντικό είναι να τους φορτώσουμε την ευθύνη εμείς, θα είναι νίκη.
Καποια στιγμή θα γίνει και αυτό, όλες οι χουντες κάποια στιγμή πέφτουν
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:17 το άρρωστο παιδάκι που βήχει δεν θα πάει σχολείο, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Η εμπειρία της Άνοιξης έδειξε ότι κάποιοι γονείς προτίμησαν να στείλουν το παιδί σχολείο ενώ είχε συμπτώματα. Πως νομίζεις ότι αποδεκατίστηκαν οι τάξεις φέτος (και όχι μόνο - δεν είναι κάτι σπάνιο) το χειμώνα; Τάξη με 15 παιδιά έφτασε να έχει 3-4.
Άβαταρ μέλους
ST48410

taliban έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:20 Το χειμώνα θα γίνει μακελειό με την γρίπη και τις κοινές ιωσεις.

Όλοι θα νομίζουν πως έχουν κορονοιο .
Λογικά όχι. Τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα επηρεάσουν και τις κοινές ιώσεις
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:23 Η εμπειρία της Άνοιξης έδειξε ότι κάποιοι γονείς προτίμησαν να στείλουν το παιδί σχολείο ενώ είχε συμπτώματα. Πως νομίζεις ότι αποδεκατίστηκαν οι τάξεις φέτος (και όχι μόνο - δεν είναι κάτι σπάνιο) το χειμώνα; Τάξη με 15 παιδιά έφτασε να έχει 3-4.
ε να βάλουμε τα παιδιά να καταγγέλλουν τους γονείς στο κράτος, να δείξουν υπευθυνότητα. :lol:

τεσπα, θα δούμε :)
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:26 τεσπα, θα δούμε :)
Σου φαίνεται αντιπαιδαγωγικό ως μέτρο για όλες τις ηλικίες ή απλά ανεφάρμοστο; Ποια είναι η βασική ένσταση;
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:30
enaon έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:26 τεσπα, θα δούμε :)
Σου φαίνεται αντιπαιδαγωγικό ως μέτρο για όλες τις ηλικίες ή απλά ανεφάρμοστο; Ποια είναι η βασική ένσταση;
αυτό που περιγράφεις, τιμωρία όλων για λίγους, στο στρατό το λέμε καψόνι και δεν επιτρέπεται.

πέρα από αυτό όμως, είναι ανεδαφικό νομίζω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

enaon έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:11 ναι, να το συνδέσουμε με την μάγια την μέλισσα καλύτερα.
Σου διαφεύγουν μερικά βασικά πράγματα.

Πρώτον, δεν έχουν όλα τα παιδιά παπούδες και γιαγιάδες στο σπίτι.
Αλλά μάσκα πρέπει να φοράνε όλα τα παιδιά της τάξης.
Και αυτό που θα λέγεται από τους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που λένε οι γονείς για να μη δημιουργούνται συγχύσεις.
Στα παιδιά που δεν έχουν παπού ή γιαγιά τι θα λένε;
Εσείς θα φοράτε μάσκα για να μην πεθάνει ο παπούς του Κωστάκη;

Δεύτερον, δεν έχουν όλα τα παιδιά μεγάλη αδυναμία στον παπού και τη γιαγιά. Αν τους πεις λοιπόν ότι πρέπει να υποστούν μια ταλαιπωρία για να μην πάθει κάτι ο παπούς και η γιαγιά, τότε ίσως τους δημιουργηθεί δυσφορία και όχι διάθεση προστατευτικότητας, ίσως τους δουν ως βάρος και ως τον λόγο που στερούνται πράγματα που τους ευχαριστούν.

Τρίτον, μπορεί να είναι πιο "πιασάρικο" αλλά είναι επίσης αντικοινωνικό το να εστιάζεις μόνον στα πρόσωπα της οικογένειας, ειδικώς σε θέματα πανδημίας. Σαφώς και θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα πρόσωπα της οικογένειας αλλά θα πρέπει καλλιεργηθεί και κάτι πιο ευρύτερο από την ασφάλεια του οίκου και μόνον. Αυτό καλλιεργεί νοοτροπία μπιτσόμπαρου.

Να συνεχίσω;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”