Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Τα κρούσματα κάθε ημέρας είναι αυτά που επιβεβαιώθηκαν μέχρι τις 3 το μεσημέρι.Μέχρι να πάρουν το δείγμα και να το εξετάσουν έχει χρόνο.Ουσιαστικά είναι τα κρούσματα της προηγούμενης.
Τις Κυριακές λοιπόν αρκετοί αποφεύγουν να πηγαίνουν για εξέταση και μερικά εργαστήρια είναι κλειστά.
Planis έγραψε: 24 Αύγ 2020, 20:14
Πρόκειται δηλαδή στα σοβαρά να περπατάει ο κόσμος στους δρόμους και να φοράει μάσκες; Το πιστεύετε πραγματικά αυτό ότι θα συμβεί; Πού ζείτε;
Ναι. Και να παρακαλάμε να μην υπάρξει κάποια δραματική αύξηση (δεν φαίνεται για την ώρα) γιατί αυτό θα είναι το λιγότερο. Δηλαδή οι Απωανατολίτες δεν είναι άνθρωποι που κυκλοφορούν με μάσκες;
Μου είναι παντελώς αδιάφορο τι κάνουν οι απωανατολίτες. Εδώ είναι Ελλάδα. Δεν πρόκειται να γίνουμε χώρα μασκοφόρων, όσα λεφτά κι αν πήραν από τον ΠΟΥ οι κύριοι της επιτροπής.
Planis έγραψε: 24 Αύγ 2020, 20:14
Πρόκειται δηλαδή στα σοβαρά να περπατάει ο κόσμος στους δρόμους και να φοράει μάσκες; Το πιστεύετε πραγματικά αυτό ότι θα συμβεί; Πού ζείτε;
Ναι. Και να παρακαλάμε να μην υπάρξει κάποια δραματική αύξηση (δεν φαίνεται για την ώρα) γιατί αυτό θα είναι το λιγότερο. Δηλαδή οι Απωανατολίτες δεν είναι άνθρωποι που κυκλοφορούν με μάσκες;
Μου είναι παντελώς αδιάφορο τι κάνουν οι απωανατολίτες. Εδώ είναι Ελλάδα. Δεν πρόκειται να γίνουμε χώρα μασκοφόρων, όσα λεφτά κι αν πήραν από τον ΠΟΥ οι κύριοι της επιτροπής.
Αυτό που έχει σημασία είναι να μην μας σκάσει κατάσταση τύπου Γαλλίας, Ιταλίας ή Αγγλίας. Τα άλλα είναι δευτερεύοντα.
Naida έγραψε: 24 Αύγ 2020, 20:18
Καταλαβα, οπότε ίσως αύριο θα είναι κατά πολύ πιο αυξημένα. Ίσως και όχι.
Για να επαναφέρουν τον Τσιόδρα* δύο φορές την εβδομάδα μάλλον τα στοιχεία τους δεν προβλέπουν άμεση μείωση.
* Κατά την γνώμη μου πολύ καλή κίνηση. Είχε την υπομονή να απαντάει πολλές ερωτήσεις και αν γίνει το ίδιο θα μάθουμε αρκετά πράγματα.
Και μένα μου άρεσε ο Τσιοδρας. Ίσως τον επαναφέρουν για να "πείσει" για τις μάσκες στ σχολεία κτλ
Οι μάσκες στα σχολεία δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστούν. Αυτή είναι δική μου εκτίμηση. Με κάποια εύσχημη δικαιολογία θα το πάρουν πίσω και θα γίνει απλή σύσταση. Στη χειρότερη των περιπτώσεων δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Όταν θα αρχίσουν τα μικρά παιδιά να δυσφορούν, να τις σκίζουν και να γίνεται ο κακός χαμός, το μέτρο θα γίνει ένα κενό γράμμα. Ούτως ή άλλως είναι ένας παραλογισμός και μια γελοιότητα ούτως ώστε οι πολιτικοί να αποσείσουν την ευθύνη από πάνω τους.
panos291 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 19:36
Οι ανθρωποι ειναι ανωμαλοι και τρελοι, με 4-5 κρουσματα τη μερα στα Χανια, εβαλαν υποχρωτικη την χρήση μασκας απο αυριο σε ανοιχτους χωρους. Ας τους μαζέψει καποιος, καλυτερα πολακης 1000 φορες.
panos291 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 19:36
Οι ανθρωποι ειναι ανωμαλοι και τρελοι, με 4-5 κρουσματα τη μερα στα Χανια, εβαλαν υποχρωτικη την χρήση μασκας απο αυριο σε ανοιχτους χωρους. Ας τους μαζέψει καποιος, καλυτερα πολακης 1000 φορες.
Σας τον φορεσαν οι Σουηδοι τελικα.Δεν πειραζει,στην επομενη πανδημια θα εισαι καραντινικος.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Αυτό που έχει σημασία είναι να μην μας σκάσει κατάσταση τύπου Γαλλίας, Ιταλίας ή Αγγλίας. Τα άλλα είναι δευτερεύοντα.
Αυτό φυσικά δεν θα το γλιτώσουμε επειδή θα νομοθετήσουν να φοράμε παντού μάσκα. Απλώς αυτοί θα έχουν να λένε ότι εμείς δεν τηρήσαμε τα μέτρα και αυτοί «έκαναν ό,τι μπορούσαν». Αλήτες.
NewModelArmy έγραψε: 24 Αύγ 2020, 20:09
Ναι και η Μύκονος 10 κρούσματα συνολο έχει επισημα και σημερα σε μια πτήση προς την Κυπρο βρηκαν 17 θετικους. Η ομερτα και η συγκαληψη των κρουσματων στα νησια δεν πρεπει να έχει προηγουμενο.
Τελειωμένη ιστορία.
Σώζονται γιατί τα μέσα είναι μαζί τους και η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη.
Ήθελα να ήξερα όλοι εσείς που είστε εναντίον των μέτρων τι θα πείτε αν από δική σας απροσεξία αρρωστήσει και δεν τα καταφέρει κάποιος δικός σας ηλικιωμένος άνθρωπος; Δεν θα ευχόσασταν να ήσασταν πιο προσεκτικοί;
Για να επαναφέρουν τον Τσιόδρα* δύο φορές την εβδομάδα μάλλον τα στοιχεία τους δεν προβλέπουν άμεση μείωση.
* Κατά την γνώμη μου πολύ καλή κίνηση. Είχε την υπομονή να απαντάει πολλές ερωτήσεις και αν γίνει το ίδιο θα μάθουμε αρκετά πράγματα.
Και μένα μου άρεσε ο Τσιοδρας. Ίσως τον επαναφέρουν για να "πείσει" για τις μάσκες στ σχολεία κτλ
Οι μάσκες στα σχολεία δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστούν. Αυτή είναι δική μου εκτίμηση. Με κάποια εύσχημη δικαιολογία θα το πάρουν πίσω και θα γίνει απλή σύσταση. Στη χειρότερη των περιπτώσεων δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Όταν θα αρχίσουν τα μικρά παιδιά να δυσφορούν, να τις σκίζουν και να γίνεται ο κακός χαμός, το μέτρο θα γίνει ένα κενό γράμμα. Ούτως ή άλλως είναι ένας παραλογισμός και μια γελοιότητα ούτως ώστε οι πολιτικοί να αποσείσουν την ευθύνη από πάνω τους.
Συμφωνώ, οι μάσκες στα σχολεία είναι μηδέν μέτρο. Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν.