!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

vatraxos έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:12
hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:10 Γιατί με αναγκάζετε να επαναλαμβάνω πράγματα που έχω πει ξανά και ξανά. Ο κορωνοϊός είναι πιο επικίνδυνος από την γρίπη. Το ίδιο και ο έμπολα. Όπως δεν απαιτείται αυτήν την στιγμή να πάρουμε μέτρα για τον έμπολα στην Ελλάδα, έτσι δεν απαιτείται και για τον κορωνοϊό. Πόσο πιο απλά να το θέσω;
Επομένως, it's just a flu.
Το γράφω σε κάποια ακαταλαβίστικη γλώσσα ή δεν το διάβασες;

Και επιτέλους, αυτό το "just a flu" σαν αχυράνθρωπος είναι ενοχλητικό. Επειδή δεν βλέπεις την γρίπη σαν κάτι ιδιαίτερο, δεν σημαίνει ότι είναι ασήμαντη απειλή.

Προσβλητικό, επιπλέον, είναι και να λες ότι χρειάζεσαι μέτρα για τον κορωνοϊό γιατί δεν υπάρχει εμβόλιο, ενώ για την γρίπη που μέχρι τώρα έπαιρνες 0 μέτρα δεν τρέχει τίποτα, γιατί ο πατέρας σου έχει 20% πιθανότητα να μην νοσήσει όταν τον φιλήσεις την Πρωτοχρονιά, αν έχει κάνει το εμβόλιο της γρίπης.

Από άτομα που σκέφτονται σφαιρικά περιμένω περισσότερη λογική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Γαληνός έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:26 Μάιο με Σεπτεμβρίο, είναι 0 τα κρούσματα, (όταν δεν έχεις πανδημία γρίπης)
Σωστά. Τον Οκτώβριο ξαναδημιουργείται με αβιογένεση και μέχρι τον Φεβρουάριο προλαβαίνει και προσβάλλει 2 εκατομμύρια Έλληνες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:33
vatraxos έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:12
hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:10 Γιατί με αναγκάζετε να επαναλαμβάνω πράγματα που έχω πει ξανά και ξανά. Ο κορωνοϊός είναι πιο επικίνδυνος από την γρίπη. Το ίδιο και ο έμπολα. Όπως δεν απαιτείται αυτήν την στιγμή να πάρουμε μέτρα για τον έμπολα στην Ελλάδα, έτσι δεν απαιτείται και για τον κορωνοϊό. Πόσο πιο απλά να το θέσω;
Επομένως, it's just a flu.
Το γράφω σε κάποια ακαταλαβίστικη γλώσσα ή δεν το διάβασες;

Και επιτέλους, αυτό το "just a flu" σαν αχυράνθρωπος είναι ενοχλητικό. Επειδή δεν βλέπεις την γρίπη σαν κάτι ιδιαίτερο, δεν σημαίνει ότι είναι ασήμαντη απειλή.

Προσβλητικό, επιπλέον, είναι και να λες ότι χρειάζεσαι μέτρα για τον κορωνοϊό γιατί δεν υπάρχει εμβόλιο, ενώ για την γρίπη που μέχρι τώρα έπαιρνες 0 μέτρα δεν τρέχει τίποτα, γιατί ο πατέρας σου έχει 20% πιθανότητα να μην νοσήσει όταν τον φιλήσεις την Πρωτοχρονιά, αν έχει κάνει το εμβόλιο της γρίπης.

Από άτομα που σκέφτονται σφαιρικά περιμένω περισσότερη λογική.
Το just a flu αφορά τον κίνδυνο και τις συνέπειες της κοινής γρίπης. Δε λέω ότι υποτιμάς τη γρίπη άρα και τον κορωνοϊό, λέω ότι τον κατατάσσεις στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε φάρμακο για αυτόν. Γιατί αυτό το συμπέρασμά μου δεν είναι σφαιρικό;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μα δεν κατατάσσω τον ιό σε κάποιον διαφορετικό βαθμό επικινδυνότητας. Την κατάσταση κρίνω. Και η κατάσταση αυτήν την στιγμή δείχνει ότι ο ιός στην Ελλάδα έχει δραστηριότητα που δεν δικαιολογεί τα μέτρα που λαμβάνονται και την συζήτηση που γίνεται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

vatraxos έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:38

Το just a flu αφορά τον κίνδυνο και τις συνέπειες της κοινής γρίπης. Δε λέω ότι υποτιμάς τη γρίπη άρα και τον κορωνοϊό, λέω ότι τον κατατάσσεις στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε φάρμακο για αυτόν. Γιατί αυτό το συμπέρασμά μου δεν είναι σφαιρικό;
Στο σημείο αυτό να πούμε ότι SARS Cov-2 τώρα απεδείχθη απίστευτα μεταδοτικός. Με θνησιμότητα στο 2.6%.

Ο πρώτος SARS πάντως είχε θνησιμότητα 9.6% αλλά μόλις 8000 κρούσματα παγκοσμίως.

Ο MERS της ίδια οικογένειας κόβει κώλους, με θνησιμότητα 30% - 40%

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:44 Μα δεν κατατάσσω τον ιό σε κάποιον διαφορετικό βαθμό επικινδυνότητας. Την κατάσταση κρίνω. Και η κατάσταση αυτήν την στιγμή δείχνει ότι ο ιός στην Ελλάδα έχει δραστηριότητα που δεν δικαιολογεί τα μέτρα που λαμβάνονται και την συζήτηση που γίνεται.
Αυτή τη στιγμή ο ιός έχει δραστηριότητα που οφείλεται στο lockdown που προηγήθηκε. Θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα. Αυτό δε σημαίνει ότι τα μέτρα έπρεπε να σταματήσουν μετά το πρώτο κύμα. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

vatraxos έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:48
hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:44 Μα δεν κατατάσσω τον ιό σε κάποιον διαφορετικό βαθμό επικινδυνότητας. Την κατάσταση κρίνω. Και η κατάσταση αυτήν την στιγμή δείχνει ότι ο ιός στην Ελλάδα έχει δραστηριότητα που δεν δικαιολογεί τα μέτρα που λαμβάνονται και την συζήτηση που γίνεται.
Αυτή τη στιγμή ο ιός έχει δραστηριότητα που οφείλεται στο lockdown που προηγήθηκε. Θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα. Αυτό δε σημαίνει ότι τα μέτρα έπρεπε να σταματήσουν μετά το πρώτο κύμα. Αυτή είναι η γνώμη μου.
:+1:
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Αύγ 2020, 21:38 Το ζητούμενο δεν είναι να μειώσουμε τον μισθό αυτών που είναι ασφαλείς αλλά να συμπληρώσουμε το μισθό όσων δεν είναι.

Αλλά αυτό δεν ταιριάζει με τη θρησκεία του αυτομαστιγώματος. :D
Σωστά. Ας πάμε στο νομισματοκοπείο να κόψουμε 50 έξτρα δισεκατομμύρια να μας βρίσκονται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Otto Weininger έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:46
vatraxos έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:38

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι SARS Cov-2 τώρα απεδείχθη απίστευτα μεταδοτικός. Με θνησιμότητα στο 2.6%.

Ο πρώτος SARS πάντως είχε θνησιμότητα 9.6% αλλά μόλις 8000 κρούσματα παγκοσμίως.

Ο MERS της ίδια οικογένειας κόβει κώλους, με θνησιμότητα 30% - 40%
Αυτο ακριβώς. οσον αφορα τον συνολικο κινδυνο ενος ιου δεν ειναι μονο η θνησιμοτητα αλλα κι η μεταδοτικοτητα που μετραει. το προβλημα του κοβιδ ειναι οτι εχει μεταδοτικοτηα παρομοια με γριππη αλλα χ20 τη θνησιμοτητα. ο μερς που λες ακριβως επειδη ειναι τοσο θανατηφορος για τον ξενιστη (και αμεσα κιολα) δεν ειναι τοσο επικινδυνος σαν ιος οσον αφορα τον συνολικο κινδυνο για την κοινοτητα. με τον κοβιδ σα φορεας στην αρχη μπορεις να κοβεις βολτες με αρεοπλανο στα παρισια. με μερς θα εισαι καθηλωμενος
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Είναι αδύνατον να οφείλεται στο lockdown, γιατί από το πρώτο κρούσμα μέχρι τα 90 κρεβάτια ΜΕΘ πέρασε μόλις ένας μήνας (αυξανόμενων μέτρων), ενώ από το τέλος του lockdown έχουν περάσει 3,5 μήνες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2020, 01:00
Είναι αδύνατον να οφείλεται στο lockdown, γιατί από το πρώτο κρούσμα μέχρι τα 90 κρεβάτια ΜΕΘ πέρασε μόλις ένας μήνας (αυξανόμενων μέτρων), ενώ από το τέλος του lockdown έχουν περάσει 3,5 μήνες.
Σε τι οφείλεται λοιπόν η ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων στις αρχές Μαΐου; Υπόψη, μετά το πέρας του lockdown είχαμε μέτρα σε ισχύ όπως έχουμε ακόμα και τώρα.

Αν δεν είχαμε πάρει κανένα μέτρο πού θα βρισκόμασταν τώρα;
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Εικόνα

https://asm.org/Articles/2020/July/COVID-19-and-the-Flu

1. Κλινικά 2 με 8 φορές μεγαλύτερη διαρκεια συμπτωματων

Symptoms of the flu typically resolve within 5-7 days of onset, but it takes longer to recover from COVID-19 (about 2 weeks for mild cases and up to 6 weeks or more for severe cases).

2. 11 έως 23 φορές υψηλότερη θνητοτητα
3. Έλλειψη εμβολίου κ θεραπείας
4. Έως κ 4 φορές μεγαλύτερη διάρκεια επωασης
5 πολλαπλασια μεταδοτικοτητα έως κ 8 φορές μεγαλύτερη
6. Ειδικές επιπλοκές όπως υπερπηκτικοτητα κ σύνδρομο υπερφλεγμονωδους αντίδρασης, όχι απλά ένας ακόμα ιός του αναπνευστικου
7. Όλο το χρόνο και όχι εποχικα

Και από το επιστημονικό άρθρο, το προφανές
Flu season occurs in the fall and winter. In the U.S., that means October-March, and in the southern hemisphere, June-September. Although the reason for this seasonality is not entirely understood,
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
hellegennes

vatraxos έγραψε: 24 Αύγ 2020, 01:03
Σε τι οφείλεται λοιπόν η ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων στις αρχές Μαΐου; Υπόψη, μετά το πέρας του lockdown είχαμε μέτρα σε ισχύ όπως έχουμε ακόμα και τώρα.

Αν δεν είχαμε πάρει κανένα μέτρο πού θα βρισκόμασταν τώρα;
Αυτό δεν το ξέρει κανείς. Στις αρχές Μαΐου πάντως δεν μπορεί οι ασυμπτωματικοί φορείς να ήταν λιγότεροι από τα τέλη Φεβρουαρίου. Και παρόλο το πλήρες άνοιγμα και την εξαφάνιση των μέτρων της απόστασης και υγιεινής και απολύμανσης*, η επιδημιολογική εξέλιξη της νόσου ήταν από αναιμική ως ανύπαρκτη. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει πέρα από το lockdown. Αυτό επηρέασε την εξάπλωση της νόσου την άνοιξη, αλλά δεν συνέτρεχε οτιδήποτε άλλο, θα ξαναφούντωνε το ίδιο γρήγορα, με τον ίδιο εκθετικό ρυθμό, με το πλήρες άνοιγμα της οικονομίας και την κατάργηση των μέτρων. Πράγμα που δεν συνέβη.

Εξάλλου το ξαναείπα, αυτήν την στιγμή και εδώ και δύο εβδομάδες, η καμπύλη εξέλιξης των νεκρών είναι ευθεία γραμμή. Δεν υπάρχει καμμιά άνοδος. Ας το ανεβάσω πάλι:

Εικόνα

* ας επαναλάβω για πολλοστή φορά πως οι πωλήσεις αντισηπτικών, απολυμαντικών και καθαριστικών έκαναν κατακόρυφη βουτιά, πολύ κοντά στο μηδέν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2020, 01:11 Αυτό δεν το ξέρει κανείς. Στις αρχές Μαΐου πάντως δεν μπορεί οι ασυμπτωματικοί φορείς να ήταν λιγότεροι από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της ομάδας του ΑΠΘ, έπειτα από περίπου 3 εβδομάδες εντός του Μαΐου 2020 μη ανιχνεύσιμης παρουσίας του ιού στα λύματα, η συγκέντρωση του ιού είναι και πάλι ανιχνεύσιμη από αρχές Ιουνίου 2020 και έπειτα. Οι πρόσφατες τιμές συγκέντρωσης του ιού που καταγράφηκαν είναι αντίστοιχες των τιμών στα τέλη Απριλίου 2020 που ήταν σε εφαρμογή η καραντίνα. Λόγω της σοβαρότητας της παρούσας εξέλιξης, η ομάδα του ΑΠΘ έκανε επαναληπτικές αναλύσεις σε όλα τα δείγματα του Ιουνίου 2020 με τα ίδια αποτελέσματα.

Η χρονική αυτή εξέλιξη της παρουσίας του ιού στα λύματα της Θεσσαλονίκης, όπως αποτυπώνεται στις μετρήσεις του ΑΠΘ, δεν συνάδει με την ήρεμη κλινική εικόνα στα νοσοκομεία της πόλης. Το γεγονός αυτό οδηγεί στη σκέψη ότι μάλλον έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ασυμπτωματικών ή μετρίως συμπτωματικών κρουσμάτων στον πληθυσμό της πόλης που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα. Η άποψη αυτή είναι σε συμφωνία με την πρόσφατη διεθνή εικόνα της εξέλιξης του ιού, π.χ. στην Ιταλία και την Ισπανία. Η ομάδα του ΑΠΘ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Πολιτείας για την εξέλιξη αυτή ήδη από την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020.
https://www.auth.gr/news/press/28123
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”