!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πάμε πόλεμο
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Re: Πάμε πόλεμο
Γενικά συμφωνώ. Θεωρώ δύσκολη την ένωση Κοσσόβου - Αλβανίας και ακόμα πιο δύσκολη την περίπτωση της πΓΔΜ. Αν εδραιωθεί μία γραφειοκρατεία δύσκολα παραιτείται των εξουσιών της, γιατί περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά. Ωστόσο, στη Βόρεια Μακεδονία, αν σκουρύνουν τα πράγματα και επαναληφθούν συγκρούσεις ή ταραχές, οι πληθυσμοί στους οποίους αναφέρεσαι, θα μετακινηθούν.Leporello έγραψε: 23 Αύγ 2020, 20:40Πόσες φορές θα πώ ότι αυτό δεν γίνεται με τίποτα. Ο λόγος είναι ότι το 1/3 των Αλβανών και δη η ελίτ δεν ζεί σε "αλβανικές" πόλεις, αλλά στα Σκόπια. Σιγά μη θελήσει ένας επιτυχημένος Αλβανός δικηγόρος να φύγει από τα Σκόπια και να πάει να δικηγορεί στο ... Ντέμπαρ, ή έστω στα Τίρανα. Επιπλέον, ακόμη και στις "αλβανικές" πόλεις, η πλειοψηφία των Αλβανών δεν είναι συντριπτική. Π.χ. στην μεγαλύτερη από αυτές τις πόλεις, το Τέτοβο, oι Αλβανοί είναι 55%. Φυσικά, στα γύρω χωριά είναι αναλογικά πολύ περισσότεροι, με αποτέλεσμα στον Δήμο Τετόβου οι Αλβανοί να είναι το 70%. Μιά πλειοψηφία όμως που και πάλι δεν είναι συντριπτική.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 18:34Ο πρώτος που καυλώνει με τέτοια είμαι εγώ. Αλλά δεν θα πάρουμε τίποτα.
Ή διπλή ένωση με Αλβανία - Βουλγαρία θα γίνει ή θα γίνει ένωση με Αλβανία στα δυτικά και μικρότερο κρατίδιο το υπόλοιπο.
Κατά την γνώμη μου, εκείνο που θα γίνει θα είναι η Β.Μακεδονία να επιχειρήσει να μπεί στην ΕΕ νωρίτερα απ'ό,τι η Αλβανία (με ελληνική υποστήριξη φυσικά). Αυτό θα σιγήσει κάθε σκέψη διχοτόμησης.
Οι Αλβανοί θα αυξήσουν το ποσοστό τους πριν φτάσουν στα επίπεδα γεννήσεων των Σλάβων. Κάπου δηλαδή το κράτος δεν θα κυβερνάται από ένα σημείο και πέρα. Κάτι θα συμβεί στο μέλλον και οι αποφάσεις θα ληφθούν από κέντρα που δεν ενδιαφέρονται για τη τύχη δικηγοράκου στο Ντέμπαρ.
Μόνο οι μικτοί γάμοι θα σώσουν τη κατάσταση και δε ξέρω σε πιο βαθμό γίνονται.
- Belisarius
Ελπίζω να τις έχουμε πάρει ήδη ή να υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για το αντίθετο. Αλλά με την ελπίδα θα μείνω.jimdenin έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:26 https://www.in.gr/2020/08/23/politics/o ... gates/amp/
https://www.ptisidiastima.com/type-23-f ... enic-navy/
Η μετανάστευση των Αλβανών είναι μεγαλύτερη από των Σλάβων.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:31Οι Αλβανοί θα αυξήσουν το ποσοστό τους πριν φτάσουν στα επίπεδα γεννήσεων των Σλάβων. Κάπου δηλαδή το κράτος δεν θα κυβερνάται από ένα σημείο και πέρα.
Δεν κατάλαβες, ο μελλοντικός δικηγοράκος στο Ντέμπαρ είναι νύν μεγαλοδικηγόρος στα Σκόπια. Ακριβώς η ελίτ που δεν θέλει να καταντήσει δικηγοράκος στο Ντέμπαρ.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:31Κάτι θα συμβεί στο μέλλον και οι αποφάσεις θα ληφθούν από κέντρα που δεν ενδιαφέρονται για τη τύχη δικηγοράκου στο Ντέμπαρ.
Δεν γίνονται καθόλου. Οι δύο κοινότητες είναι σαν να ζούν σε παράλληλους κόσμους. Προ μηνών συνειδητοποίησα το εξής: Ως γνωστόν, το facebook σου προτείνει τους φίλους των φίλων σου. Ε, ενώ έχω καμμιά εκατοστή Σλαβομακεδόνες φίλους, ποτέ δεν μου πρότεινε Αλβανό. Αντίθετα, μου έχει προτείνει (λίγους) Αλβανούς που ζούν στην Ελλάδα.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:31Μόνο οι μικτοί γάμοι θα σώσουν τη κατάσταση και δε ξέρω σε πιο βαθμό γίνονται.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Maejima
Λεγεών έγραψε: 23 Αύγ 2020, 19:34 Θα πρότεινα στον φίλο βορειομακεδονικό λαό να σκεφτεί σοβαρά την ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. Θα τους δεχτούμε και περασμένα ξεχασμένα.
Όχι. Αρκετή καθυστέρηση υπάρχει ήδη στη σλαβόφωνη Δυτ. Μακεδονία.

Με τι όπλα πάνω όμως γιατί σε αυτά είναι δυσκοιλιοι οι ΑμερικάνοιVon Mackensen έγραψε: 23 Αύγ 2020, 19:32 Διάβασα στα ίντερνετς ότι παίζει ντιλ με Αμερικανούς για αγορά 2 φρεγατών και να μας δώσουν αυτοί 2 μεταχειρισμένα Tico σε συμβολική τιμή.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άσε, άσε γιατί πρέπει να ειπωθούν πολύ βαριές κουβέντες για το σύνολο των κυβερνήσεων τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ιδιαίτερα όταν βλέπεις το νούμερο που παριστάνει τον ΥΠΕΘΑ, ο οποίος αντί να βγει δημόσια και να προβάλει την κατάσταση των ΕΔ αναλώνεται σε φτηνούς εντυπωσιασμούς του στυλ "είστε μάγκες κλπ".Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:37Ελπίζω να τις έχουμε πάρει ήδη ή να υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για το αντίθετο. Αλλά με την ελπίδα θα μείνω.jimdenin έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:26 https://www.in.gr/2020/08/23/politics/o ... gates/amp/
Και πίστεψέ με το σύνολο ΜΜΕ και πολλών συμπολιτών μας είναι "πανηγύρι σκέτο". Ιδιαίτερα οι δεύτεροι, κάνουν σαν τους οπαδούς που την πέφτουν ο ένας στον άλλον. Έχουν πάρει φόρα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ και την πέφτουν σε όποιον Τούρκο βρούν μπροστά τους.
Όπως και εσύ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Οι απέναντι θα βρουν τον τρόπο και θα μας τον "φορέσουν" σιγά σιγά.
Bel αν δεν βγουν δημόσια τα ΙΔΙΑ στελέχη των ΕΔ ,ακόμα και φτάνοντας στο σημείο να εκβιάσουν καταστάσεις, να ενημερώσουν το ίδιο το πόπολο για την κατάσταση, μην περιμένεις να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
-
independent_44
- Phorum.gr user: independent_44
Θα πάρουμε λέει καινούργια ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, δεν ξέρω αν έχει προβλεφθεί να αντιμετωπίζουν τα 214Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:37Ελπίζω να τις έχουμε πάρει ήδη ή να υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για το αντίθετο. Αλλά με την ελπίδα θα μείνω.jimdenin έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:26 https://www.in.gr/2020/08/23/politics/o ... gates/amp/
-
Von Mackensen
Ε εδώ που τα λέμε να μην περιμένουμε και τίποτα τομαχωκ....hades έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:56Με τι όπλα πάνω όμως γιατί σε αυτά είναι δυσκοιλιοι οι ΑμερικάνοιVon Mackensen έγραψε: 23 Αύγ 2020, 19:32 Διάβασα στα ίντερνετς ότι παίζει ντιλ με Αμερικανούς για αγορά 2 φρεγατών και να μας δώσουν αυτοί 2 μεταχειρισμένα Tico σε συμβολική τιμή.
- Belisarius
Η μετανάστευση σώζει τη παρτίδα με τους Αλβανούς μέχρι στιγμής, όχι μόνο στη ΒΜ αλλά στα Βαλκάνια γενικότερα.Leporello έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:54Η μετανάστευση των Αλβανών είναι μεγαλύτερη από των Σλάβων.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:31Οι Αλβανοί θα αυξήσουν το ποσοστό τους πριν φτάσουν στα επίπεδα γεννήσεων των Σλάβων. Κάπου δηλαδή το κράτος δεν θα κυβερνάται από ένα σημείο και πέρα.Δεν κατάλαβες, ο μελλοντικός δικηγοράκος στο Ντέμπαρ είναι νύν μεγαλοδικηγόρος στα Σκόπια. Ακριβώς η ελίτ που δεν θέλει να καταντήσει δικηγοράκος στο Ντέμπαρ.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:31Κάτι θα συμβεί στο μέλλον και οι αποφάσεις θα ληφθούν από κέντρα που δεν ενδιαφέρονται για τη τύχη δικηγοράκου στο Ντέμπαρ.Δεν γίνονται καθόλου. Οι δύο κοινότητες είναι σαν να ζούν σε παράλληλους κόσμους. Προ μηνών συνειδητοποίησα το εξής: Ως γνωστόν, το facebook σου προτείνει τους φίλους των φίλων σου. Ε, ενώ έχω καμμιά εκατοστή Σλαβομακεδόνες φίλους, ποτέ δεν μου πρότεινε Αλβανό. Αντίθετα, μου έχει προτείνει (λίγους) Αλβανούς που ζούν στην Ελλάδα.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 22:31Μόνο οι μικτοί γάμοι θα σώσουν τη κατάσταση και δε ξέρω σε πιο βαθμό γίνονται.
Κατάλαβα ποιος είναι ο μελλοντικός δικηγόρος του Ντέμπαρ αλλά σε μια χώρα με 12-13 δις ΑΕΠ η γνώμη του δεν έχει και μεγάλη βαρύτητα. Αν αποφασιστεί από ισχυρούς παίκτες να γίνει μπαμ, θα γίνει. Οι γάμοι είναι μεγάλη υπόθεση. Άλλη λύση είναι επενδύσεις με πολυεθνικές που θα ενισχύσουν μία μεικτής εθνικότητας γραφειοκρατική ελίτ μπολιασμένη και με ξένους. Σε αυτό η Ελλάδα και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ ίσως θα μπορούσε να παίξει ρόλο (αν και εδώ δε βρίσκουμε επενδύσεις για μας...) αν θέλει να προωθήσει τη σταθερότητα.
- Belisarius
Πάντως στα εξοπλιστικά πρέπει να γίνει ξανά αγορά του αιώνα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
-
stergiosbik
Με τις αναγκες που εχουμε τωρα,η αγορα του αιωνα φανταζει σταγονα στον ωκεανο.Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 23:45 Πάντως στα εξοπλιστικά πρέπει να γίνει ξανά αγορά του αιώνα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
-
Von Mackensen
Πιο πιθανό είναι να δώσουμε τα αναδρομικά του αιώνα.....Belisarius έγραψε: 23 Αύγ 2020, 23:45 Πάντως στα εξοπλιστικά πρέπει να γίνει ξανά αγορά του αιώνα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει.Maspoli έγραψε: 23 Αύγ 2020, 20:07Παράταση στη Navtex του Oruc Reis ανακοίνωσε η Τουρκία. Μέχρι 27 Αυγούστου.
https://www.google.gr/amp/s/www.ant1new ... kis-navtex
Και όταν δεν καταλαβαίνω κάτι, ανησυχώ.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 71 Απαντήσεις
- 2416 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
-
- 1 Απαντήσεις