!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

NewModelArmy έγραψε: 17 Αύγ 2020, 01:03 Αλλα το θεμα ειναι αλλο.Λες να πεθαινουν καθε χρονο 600 γιατροι σε 3 μηνες απο τη γριπη ;
Δεν ξέρω γιατί με ρωτάς τέτοιο πράγμα, αφού ποτέ δεν είπα ότι ο κορωνοϊός είναι η γρίπη ή ότι έχει ίδια γενική θνησιμότητα.

Το στατιστικό που ζητάς δεν το γνωρίζω, αν και δεν είναι ευθέως συγκρίσιμο γιατί το ποσοστό των εμβολιασμένων του ιατρικού προσωπικού μπορεί να είναι υψηλότερο από το επίπεδο της ανοσίας αγέλης για την γρίπη.

Πάντως health workers στις ΗΠΑ είναι πάνω από 17 εκατομμύρια, οπότε 600 θάνατοι φαντάζουν αναλογικά πολύ λίγοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 17 Αύγ 2020, 01:03
hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2020, 00:59
NewModelArmy έγραψε: 17 Αύγ 2020, 00:45 Exclusive: Nearly 600 — And Counting — US Health Workers Have Died Of COVID-19

https://khn.org/news/exclusive-investig ... -covid-19/

Αρθρο απο τον Ιουνιο που μου δημιουργησε την εξης απορια.Στην Αμερικη οι γιατροι και οι νοσοκομοι συνηθιζεται να ειναι ανω των 80 με υποκειμενα νοσηματα ; :smt017
Στην Αμερική οι θάνατοι πρέπει να είναι πάνω από 300.000 αυτήν την στιγμή. Άρα αυτοί οι 600 αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,2% των θυμάτων, ό,τι νοσήματα και ηλικία κι αν είχαν.
Νομίζω το βάτεψες και ψοφησε.
Οκ, 220-240 χιλιάδες σίγουρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC. Θα φανεί αργότερα αν είναι περισσότεροι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

nik_killthemall έγραψε: 17 Αύγ 2020, 01:13 Ακριβώς οι 14 νεκροί είναι σε 7 μέρες και όχι σε 10 όπως συνεχίζεις και λες. Εξήγησα γιατί εβαλα 14
Για την περίοδο που συζητούσαμε, οι 14 αντιστοιχούσαν σε 10 μέρες. οι 13 αντιστοιχούσαν σε 7. Εγώ δεν άλλαξα κανένα δεδομένο, εσύ το άλλαξες για να στρογγυλοποιήσεις τον αριθμό.

Έλα, παραδέξου το, ρε μαλάκα. Γιατί σπας πούτσες για ένα σου λάθος;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Μαζικά τεστ στα λιμάνια. Παπαριές λέω εγώ. Αυτά είχαν πει θα τα έκαναν πριν, με τη λήξη της καραντίνας.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Naida έγραψε: 17 Αύγ 2020, 10:45 Μαζικά τεστ στα λιμάνια. Παπαριές λέω εγώ. Αυτά είχαν πει θα τα έκαναν πριν, με τη λήξη της καραντίνας.
Oι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Κάνουν τεστ σε αυτούς που γυρίζουν όταν όλοι οι ειδικοί λένε οτι το τεστ πρέπει να γίνει 5 με 7 μέρες μετά την επιστροφή τους γιατί τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικά. Και αυτοί κάνουν τεστ για να δείξουν οτι δεν έχουν κρούσματα προφανώς.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2020, 01:21
NewModelArmy έγραψε: 17 Αύγ 2020, 01:03 Αλλα το θεμα ειναι αλλο.Λες να πεθαινουν καθε χρονο 600 γιατροι σε 3 μηνες απο τη γριπη ;
Δεν ξέρω γιατί με ρωτάς τέτοιο πράγμα, αφού ποτέ δεν είπα ότι ο κορωνοϊός είναι η γρίπη ή ότι έχει ίδια γενική θνησιμότητα.

Το στατιστικό που ζητάς δεν το γνωρίζω, αν και δεν είναι ευθέως συγκρίσιμο γιατί το ποσοστό των εμβολιασμένων του ιατρικού προσωπικού μπορεί να είναι υψηλότερο από το επίπεδο της ανοσίας αγέλης για την γρίπη.

Πάντως health workers στις ΗΠΑ είναι πάνω από 17 εκατομμύρια, οπότε 600 θάνατοι φαντάζουν αναλογικά πολύ λίγοι.
Ναι, αλλά οι 600 θάνατοι δεν είναι "αναλογικοί". Είναι μαζικοί σε συγκεκριμένα σημεία και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι οι βαριές περιπτώσεις που μπορούν να καταλήξουν σε θάνατο δεν έχουν αναλογική διάχυση σε κάθε περιοχή αλλά σε συγκεκριμένα νοσοκομεία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Arisvilla έγραψε: 17 Αύγ 2020, 10:51
Naida έγραψε: 17 Αύγ 2020, 10:45 Μαζικά τεστ στα λιμάνια. Παπαριές λέω εγώ. Αυτά είχαν πει θα τα έκαναν πριν, με τη λήξη της καραντίνας.
Oι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Κάνουν τεστ σε αυτούς που γυρίζουν όταν όλοι οι ειδικοί λένε οτι το τεστ πρέπει να γίνει 5 με 7 μέρες μετά την επιστροφή τους γιατί τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικά. Και αυτοί κάνουν τεστ για να δείξουν οτι δεν έχουν κρούσματα προφανώς.
Εξαρτάται. Μπορεί να το έχει κολλήσει ο άλλος στις αρχές των διακοπών και να εμφανιστεί, μπορεί όμως και όχι. Μπορεί να κολλήσει στο πλοίο. Γενικά πολλά μπορεί. Κακό δεν είναι που γίνονται αλλά σκέτο τεστ χωρίς κάποια άλλη υποχρέωση είναι τίποτα.
Αυτό που σίγουρα θα έπρεπε να κάνει είναι υποχρεωτικό τεστ σε όσους είναι να επιστρέψουν στη δουλειά.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Το να γίνει ένα τεστ σε 5, 7 ή 10 μέρες δεν λέει κάτι αν δεν συνδυαστεί με την αντίστοιχη καραντίνα μετά την επιστροφή.

Οπότε, σαφώς και είναι πιο ασφαλής η άμεση διάγνωση ακόμη και αν δεν είναι ακριβής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Γυρισε χθες βραδυ ο αλβανος γείτονας και πριν από λιγο πηρε το μηχανακι να παει για καφε ,η γυναικα του σουπερμαρκετ , μια χαρά ολα ...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Αύγ 2020, 10:59
Το να γίνει ένα τεστ σε 5, 7 ή 10 μέρες δεν λέει κάτι αν δεν συνδυαστεί με την αντίστοιχη καραντίνα μετά την επιστροφή.

Οπότε, σαφώς και είναι πιο ασφαλής η άμεση διάγνωση ακόμη και αν δεν είναι ακριβής.
Μα αν ο άλλος το κόλλησε χθες και κάνει σήμερα μπορεί να βγει αρνητικό. Αρα θα βγαίνει ελεύθερα και θα είχε την σιγουριά ότι είναι χωρίς τον ιό. Και θα διασπείρει. Βέβαια θα πιάσουν τα θετικά οπότε σίγουρα μετράει. Αλλά χωρίς καραντίνα για όσους επιστρέφουν είναι σχεδόν τίποτα. Και τεστ σε όσους επιστρέψουν δουλειά. Τα οποία φυσικά πρέπει να παρέχονται από το κράτος. Δωρεάν.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Kαλημερα υποψηφια κρουσματα ,θυματα της υποκείμενης ανευθυνότητας της κυβερνησαρας μας !
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Σατανικε, διάλεξε παραλία, αν συνεχίσεις τις προσβολές σου 'ρχετσι
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open το πρωί της Δευτέρας.

https://www.protothema.gr/greece/articl ... a-sholeia/
Πάρτε το απόφαση ότι φέτος θα κολλήσουμε πολλοί από εμάς. :c020:
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

EKPLIKTIKOS έγραψε: 17 Αύγ 2020, 11:20
Την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open το πρωί της Δευτέρας.

https://www.protothema.gr/greece/articl ... a-sholeia/
Πάρτε το απόφαση ότι φέτος θα κολλήσουμε πολλοί από εμάς. :c020:
Κάτσε έχουμε 2 εβδομάδες ακόμα.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2020, 01:30
Οκ, 220-240 χιλιάδες σίγουρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC. Θα φανεί αργότερα αν είναι περισσότεροι.

Εικόνα

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”