!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 15 Αύγ 2020, 00:36 Διασπορά υπήρχε σε όλην την χώρα, απλά δεν κάναμε αρκετά τεστ ώστε να φαίνεται.
Δεν επιμένω. Ωστόσο όποιος είχε υποψία βήχα ή πυρετού άρχιζε τα τηλέφωνα τότε λόγω φόβου. Η εντύπωση είναι ότι υπήρχε πολύ καλύτερη εικόνα για το που κόλλησε ποιος. Μπορεί να υπάρχει και τώρα και να μην το καταλαβαίνω.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

hellegennes έγραψε: 14 Αύγ 2020, 23:13
Arisvilla έγραψε: 14 Αύγ 2020, 19:32 Πόσα τεστ έκαναν σήμερα? Γιατί χθες έκαναν γύρω στα 7000 ενώ προχθες 10.000.
17.000, δηλαδή όσα τις δυο προηγούμενες μέρες μαζί.

Αλήθεια, τι γίνεται με εκείνους τους διασωληνωμένους που θα έφταναν τους 80 σε 8 μέρες;
Οι ΜΕΘ είναι ήδη 78 μαζί με τους 22 διασωληνωμένους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

22 είναι ο αριθμός. Άσε τις μαλακίες. Σ' αυτόν τον αριθμό αναφερόσουν. Να είσαι τίμιος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 15 Αύγ 2020, 00:02
NewModelArmy έγραψε: 14 Αύγ 2020, 23:39 Το Μαρτιο ειχαμε βιρτσουαλ συναυλιες στο Μεγκα και τωρα με τα πολαπλασσια κρουσματα ουρες για τον Βερτη και πανικος στα μπιτσομπαρα.
Τι πολλαπλάσια κρούσματα, ρε; Σας έχει στρίψει; Στο τέλος Απριλίου είχαμε βρει 2566 κρούσματα σε 70.000 δείγματα (69.833 για την ακρίβεια) και έκτοτε βρήκαμε άλλα 4066 σε άλλα 635.000 δείγματα. Σχεδόν εξαπλάσια ήταν τα κρούσματα τότε.
4 x 6 = 2.5 με δύο λογια
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 15 Αύγ 2020, 00:57 22 είναι ο αριθμός. Άσε τις μαλακίες. Σ' αυτόν τον αριθμό αναφερόσουν. Να είσαι τίμιος.
Πως εξηγείς ότι οι γιατροί είναι τόσο προβληματισμένοι; Όποιον ακούω περιγράφει την κατάσταση ως πολύ σοβαρή.

Εδώ βλέπω να ζητάει μάσκες στην παραλία:

https://www.protothema.gr/greece/articl ... o-adiparo/
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 15 Αύγ 2020, 01:02
NewModelArmy έγραψε: 14 Αύγ 2020, 23:39 Το Μαρτιο ειχαμε βιρτσουαλ συναυλιες στο Μεγκα και τωρα με τα πολαπλασσια κρουσματα ουρες για τον Βερτη και πανικος στα μπιτσομπαρα.
Τι πολλαπλάσια κρούσματα, ρε; Σας έχει στρίψει; Στο τέλος Απριλίου είχαμε βρει 2566 κρούσματα σε 70.000 δείγματα (69.833 για την ακρίβεια) και έκτοτε βρήκαμε άλλα 4066 σε άλλα 635.000 δείγματα. Σχεδόν εξαπλάσια ήταν τα κρούσματα τότε.
4 x 6 = 2.5 με δύο λογια
4/635 χ 5,7 = 2,5/70

χ 5,7 = «σχεδόν εξαπλάσια».

Φυσικά πρέπει να αντιλαμβάνεσαι βασικά μαθηματικά, που με βάση τα τελευταία ποστ σου φαίνεται να τα έχεις ξεχάσει τελείως.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 15 Αύγ 2020, 01:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

hellegennes έγραψε: 15 Αύγ 2020, 00:57 22 είναι ο αριθμός. Άσε τις μαλακίες. Σ' αυτόν τον αριθμό αναφερόσουν. Να είσαι τίμιος.
Χθες μας ξεφούρνισαν οτι είναι σε ΜΕΘ και ΜΑΦ 78. Δηλαδή μέχρι τώρα μας ανακοίνωναν μόνο τους διασωληνωμένους. Εγώ για ΜΕΘ μιλούσα πάντως γιατι το σύστημα θα πιεστεί οταν υπάρχει ανάγκη για εισαγωγή σε ΜΕΘ. Δεν ξέρω τι ανακοινώνουν οι κυβερνώντες με τα greek statistics του ΕΟΔΥ και τι ανακοίνωναν τον Μάρτη και τον Απρίλιο αλλά εγώ βλέπω οτι έχουμε 11 νεκρούς σε 3 μέρες. Δεν είναι και λίγοι και παραπέμπουν σε εποχές Μάρτη Απρίλη. Τώρα το τι ακριβώς συμβαίνει με τους διασωληνωμένους και τι συνέβαινε τον Μάρτη και τον Απρίλιο και ποια νούμερα ανακοίνωναν τότε ουδείς ξέρει. Αυτό που ξέρουν όλοι πάντως οτι συνέχεια πάνε στα νοσοκομεία άτομα με συμπτώματα θετικά στον ιό. Χθες μιλούν για 51 καινούργιες εισαγωγές. Και από αυτά που ακούω από Λάρισα γίνεται ένας μικρός χαμός εκεί.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Arisvilla έγραψε: 15 Αύγ 2020, 01:09
Χθες μας ξεφούρνισαν οτι είναι σε ΜΕΘ και ΜΑΦ 78. Δηλαδή μέχρι τώρα μας ανακοίνωναν μόνο τους διασωληνωμένους. Εγώ για ΜΕΘ μιλούσα πάντως γιατι το σύστημα θα πιεστεί οταν υπάρχει ανάγκη για εισαγωγή σε ΜΕΘ.
Άσε τις μαλακίες, ξαναλέω. Αυτά τα ΜΕΘ και ΜΑΦ από μόνα τους δεν είναι τίποτα ουσιώδες. Πάντα τους διασωληνωμένους σε ΜΕΘ ανακοίνωναν και σ' αυτούς αναφερόσουν κι εσύ όταν έλεγες για 80 άτομα και πως δεν ήταν δική σου εκτίμηση. Σταμάτα να συγκρίνεις μήλα με καρότα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Δεν είναι ακριβές αυτό που λες για 2 λόγους :

1) Μέχρι τα τέλη Απρ τα τεστ γίνονταν άκρως στοχευμένα μόνο σε όσους είχαν βαριά συμπτώματα, αντίθετα τώρα γίνονται και δειγματοληπτικά. Αυτό σημαίνει πως μέχρι το τέλος Απρ το πραγματικό ποσοστό ήταν αρκετά μικρότερο από το 2.7/70 !

2) Αυτό το πραγματικό ποσοστό μέχρι τέλη Απρ που είναι αρκετά μικρότερο από το 2.7/70 το είχες έχοντας 2 μήνες καραντίνα και βγαίνοντας έξω με σμσ. Αντίθετα το σημερινό 4/635 το έχεις χωρίς καμιά καραντίνα.

Το βέλτιστο μέγεθος που σου δείχνει τι συμβαίνει είναι οι νεκροί σου (το αμέσως επόμενο είναι οι διασωληνωμένοι) ! Χρησιμοποιώντας τα χρονικά σημεία που έβαλες έχουμε :

1 Μαϊου είχες 140 νεκρούς
15 Αυγ έχεις +83 νεκρούς !

Αυτά τα δύο δεν έχουν 6πλάσια σχέση.

Το σημαντικό είναι πως ο ρυθμός μεταβολής των νεκρών έχει αυξηθεί αισθητά, και σε αυτά τα πράγματα αυτός είναι που τα καθορίζει.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Arisvilla έγραψε: 15 Αύγ 2020, 01:09 εγώ βλέπω οτι έχουμε 11 νεκρούς σε 3 μέρες.
11 νεκρούς σε 5 μέρες και 14 σε 10 μέρες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Παιδάκια που μας διαβάζετε, ενώ τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί από τους δύο μήνες της καραντίνας (6000 αντί για 2.5000), ο φίλος Χελληγενής ισχυρίζεται ότι είναι έξι φορές λιγότερα ανά τεστ που πραγματοποιείται. Και το δικαιολογεί αυτό λέγοντας τα παραπάνω 4000 κρούσματα που προέκυψαν μετά την καραντίνα τα βρήκαμε σε εξακόσιες χιλιάδες τεστ, ενώ τα δυόμιση χιλιάδες κρούσματα που είχαν προκύψει κατά την καραντίνα τα βρήκαμε σε λιγότερα από εκατό χιλιάδες.

Ο φίλος Χελληγενής ξεχνάει ότι σχεδόν τα μισά κρούσματα έχουν βρεθεί τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες.

Ο φίλος Χελληγενής αν είστε στη μέση του δρόμου και βάλει κάποιος μπροστά ένα αυτοκίνητο οδηγώντας το με διακόσα χιλιόμετρα την ώρα καταπάνω σας, θα πει "σιγά ρε χέστη. Κάτσε εκεί που είσαι και ρίξε έναν υπνάκο. Αφού η μέση ταχύτητα του αυτοκινήτου αν υπολογίσουμε ότι τις προηγούμενες οχτώ ώρες ήταν παρκαρισμένο είναι λιγότερο από τρία μέτρα την ώρα."
Άβαταρ μέλους
hellegennes

nik_killthemall έγραψε: 15 Αύγ 2020, 01:20 Το βέλτιστο μέγεθος που σου δείχνει τι συμβαίνει είναι οι νεκροί σου (το αμέσως επόμενο είναι οι διασωληνωμένοι) ! Χρησιμοποιώντας τα χρονικά σημεία που έβαλες έχουμε :

1 Μαϊου είχες 140 νεκρούς
15 Αυγ έχεις +83 νεκρούς !

Αυτά τα δύο δεν έχουν 6πλάσια σχέση.
Οκέι, δεν έχουν 6πλάσια σχέση (σχεδόν, είπα, ήτοι 5,7), έχουν όμως τετραπλάσια:

140/1,5 (μήνα) = 93,3
83/3,5 = 23,7

93,3/23,7 = 4
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

https://www.onlarissa.gr/2020/08/14/sor ... osokomeio/
Aυτό εδώ δεν γινόταν με τίποτε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Πριν λίγο ο Γώγος έλεγε οτι τα ενεργά κρούσματα τώρα είναι περισσότερα από τον Μάρτη. Αλλά ο φίλος hellegenes συνεχίζει να λέει τα δικά του.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 15 Αύγ 2020, 01:23 Παιδάκια που μας διαβάζετε, ενώ τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί από τους δύο μήνες της καραντίνας (6000 αντί για 2.5000), ο φίλος Χελληγενής ισχυρίζεται ότι είναι έξι φορές λιγότερα ανά τεστ που πραγματοποιείται. Και το δικαιολογεί αυτό λέγοντας τα παραπάνω 4000 κρούσματα που προέκυψαν μετά την καραντίνα τα βρήκαμε σε εξακόσιες χιλιάδες τεστ, ενώ τα δυόμιση χιλιάδες κρούσματα που είχαν προκύψει κατά την καραντίνα τα βρήκαμε σε λιγότερα από εκατό χιλιάδες.

Ο φίλος Χελληγενής ξεχνάει ότι σχεδόν τα μισά κρούσματα έχουν βρεθεί τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες.
Τις τελευταίες 15 μέρες τα κρούσματα είναι +1500, που δεν είναι το μισό του 4000 στα μαθηματικά που ξέρουμε οι υπόλοιποι. Τα δε τεστ αυτές τις 15 μέρες ήταν 175.000, δηλαδή τα θετικά είναι 0,86%.

Αφού θες λοιπόν να συγκρίνουμε μόνο τις τελευταίες 15 μέρες με το τέλος Απριλίου, έχουμε «μόλις» 4 φορές περισσότερα κρούσματα την άνοιξη σε σχέση με το τελευταίο 15νθήμερο. Μπορείς να αφήσεις το 5,7 στην άκρη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Arisvilla έγραψε: 15 Αύγ 2020, 01:29 https://www.onlarissa.gr/2020/08/14/sor ... osokomeio/
Aυτό εδώ δεν γινόταν με τίποτε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Πριν λίγο ο Γώγος έλεγε οτι τα ενεργά κρούσματα τώρα είναι περισσότερα από τον Μάρτη. Αλλά ο φίλος hellegenes συνεχίζει να λέει τα δικά του.
Φυσικά δεν γινόταν, αφού σου απαγόρευαν να πας στο νοσοκομείο χωρίς σοβαρό λόγο και έπρεπε να πάρεις τηλέφωνο, όπου σού έλεγαν να κάτσεις σπίτι σου και να πάρεις αντιπυρετικά. Τώρα που μπορούν να κάνουν τεστ, κάνουν τεστ.

Ό,τι κι αν έλεγε ο Γώγος αναφερόταν στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Συνέλθετε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”