!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Twitter: Χαμός με το απογευματινό ωράριο των μπουζουκιών - «Θα βγαίνει ο Βέρτης να λέει τις ειδήσεις»
https://www.tanea.gr/2020/08/12/greece/ ... -eidiseis/
https://www.tanea.gr/2020/08/12/greece/ ... -eidiseis/
Υπάρχει λόγος που δε λέω σκέτο "τουρισμός" όταν κράζω κυβέρνηση και βλάχους, αλλά "μαζικός τουρισμός αναψυχής".ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Αύγ 2020, 10:58 Σε κάθε περίπτωση, ένας από τους πιο ποιοτικούς κλάδους τουρισμού, δηλαδή ο συνεδριακός, κατέβασε ρολά για φέτος. Ακόμη και όσα συνέδρια είχαν αναβληθεί για Σεπτέμβριο πάνε για το 2021. Ευτυχώς, μας έμειναν οι βαλκάνιοι και ο τσαβοτουρισμός για να αντικαταστήσει τα σπασμένα.
Δεν εναντιώνομαι στην αλληλεγγύη, ούτε στην ηθική συμπεριφορά των ανθρώπων. Όμως, η οργανωμένη κοινωνία δεν μπορεί να βασίζεται στον βαθμό ευαισθησίας ή ηθικότητας των μελών της. Αν και αναμφισβήτητα θα πρέπει να τα καλλιεργεί. Όμως, ειδικά σε έκτακτες συνθήκες, όπου διακυβεύεται ακόμη και η κοινωνική συνοχή, η οργανωμένη κοινωνία δεν θα πρέπει να αναρωτιέται αν είναι ηθικά σωστό- ο,τι κι αν σημαίνει αυτό στην πολιτική- να επιβάλει συμπεριφορές, που μοιάζουν να αίρουν ελευθερίες.omg kai 3 lol έγραψε: 13 Αύγ 2020, 10:56ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Αύγ 2020, 10:43Συμφωνώ απολύτως. Σαφώς και οργανωμένη δράση είναι το κράτος. Το ερώτημα λοιπόν είναι το τι θα γίνει αν υπάρξει και νέος κύκλος μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, από τη στιγμή που έχει καταστεί σαφές ότι η "ατομική ευθύνη" δεν έχει την παραμικρή σχέση με την "κοινωνική ευθύνη".ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Αύγ 2020, 10:28 Και αναμφίλεκτα το αφήγημα που έχει στηθεί και το οποίο παπαγαλίζουν ασμένως ορισμένοι περί αποκλειστικά ατομικής ευθύνης είναι άλλη μια νεοφιλελεύθερη μπαρούφα.
Πρώτον, σε θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας δεν μπορούμε να μιλάμε για ατομική ευθύνη. Είναι αυταπόδεικτα οξύμωρο.Η δημόσια υγεία δεν περιφρουρείται με ατομική ευθύνη αλλά με οργανωμένη δράση. Οργανωμένη δράση είναι το κράτος.
Δεύτερον, όλοι πληρώνουμε φόρους για το δημόσιο σύστημα υγείας. Συνεπώς, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τις ατομικές του ελευθερίες ή την ατομική του ευθύνη για κάτι που το πληρώνουμε όλοι και εκείνος με την συμπεριφορά του το θέτει σε κίνδυνο κατάρρευσης.
@Ουτις & Γαλη
Φοράω μάσκα και κανείς δεν μου έχει πάρει τη φωνή και φυσικά δεν με έχει φιμώσει επειδή την φοράω. Αναπνέω κανονικά. Φοράω μάσκα γιατί εμπιστεύομαι και σέβομαι τους επιστήμονες και ακούω την ιατρική κοινότητα καθώς χρωστάω τη ζωή μου στα επιτεύγματα της. Αλλά κυρίως, φοράω μάσκα γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είτε ως ασυμπτωματικός ασθενής, είτε ως φορέας να διασπείρω, να μολύνω και να επιβαρύνω άλλους ή ακόμα χειρότερα πως θα είμαι εγώ η αιτία να υποφέρουν. Φοράω μάσκα για να σε προστατεύσω, φοράς μάσκα για να με προστατεύσεις. Αλληλεγγύη λέγεται αυτό κι είναι η δεύτερη πιο σημαντική αξία μετά την ελευθερία.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Ο αρχιτηλεμαιντανος λαγος μας λεει οτι ουτε εκτος δεν θα μπορουμε να μαζεψουμε μια παρεα με φιλους/συγγενεις τον δεκαπενταυγουστο....Επιπλέον, ο κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατό όριο πχ για μια παρέα...
Οταν ανοιγε ο κουλης τα συνορα στον καθε ανθυποβαλκανιο, Σουηδο και Αμερικανο τουριστα δεν ειχε αποψη ομως.
Γι αυτο και θα τον γραψουμε στον πουτσο μας.
dp
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος CRWH την 13 Αύγ 2020, 11:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ήταν 13 Αυγούστου όμως.Στύγιος έγραψε: 13 Αύγ 2020, 11:01 Πήγα εφορία σήμερα να καταθέσω κάτι χαρτιά. Ελάχιστος κόσμος, θερμομέτρηση ,όλοι φορούσαν μάσκα. Τελείωσα σε 1 ώρα!!!![]()
Εγώ πήγα στο λογιστή 22 Ιουλίου να αφήσω κάτι χαρτιά και αν όλοι όσοι ήταν εκεί μέσα δεν κολλήσουν κορωνοϊό παναπεί δεν κολλάει καθόλου.
Τι είδους άνθρωπος θα ρίσκαρε να ψοφήσουν σαν τα σκυλιά οι φίλοι οι συγγενείς και η υπόλοιπη παρέα του από πείσμα επειδή "μπήκαν Σουηδοί τον Ιούνιο";CRWH έγραψε: 13 Αύγ 2020, 11:41Ο αρχιτηλεμαιντανος λαγος μας λεει οτι ουτε εκτος δεν θα μπορουμε να μαζεψουμε μια παρεα με φιλους/συγγενεις τον δεκαπενταυγουστο....Επιπλέον, ο κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατό όριο πχ για μια παρέα...
Οταν ανοιγε ο κουλης τα συνορα στον καθε ανθυποβαλκανιο, Σουηδο και Αμερικανο τουριστα δεν ειχε αποψη ομως.
Απάντηση: κάποιος που η παρέα του είναι η χούφτα του.
Δεν εχω επαφες με συγγενεις και φιλους που ειναι σε ευπαθεις ομαδες ρε μπουλη.foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 11:43Τι είδους άνθρωπος θα ρίσκαρε να ψοφήσουν σαν τα σκυλιά οι φίλοι οι συγγενείς και η υπόλοιπη παρέα του από πείσμα επειδή "μπήκαν Σουηδοί τον Ιούνιο";CRWH έγραψε: 13 Αύγ 2020, 11:41Ο αρχιτηλεμαιντανος λαγος μας λεει οτι ουτε εκτος δεν θα μπορουμε να μαζεψουμε μια παρεα με φιλους/συγγενεις τον δεκαπενταυγουστο....Επιπλέον, ο κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατό όριο πχ για μια παρέα...
Δυσκολο να το χωνεψεις πως υπαρχει τετοιος κοσμος.
15 χρονια γραφεις σε φορα σαν αγαμητη θεια πριν την κλιμακτηριο οποτε το ποιος εχει παρεα τη χουφτα του ειναι ξεκαθαρο.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Κι εγώ φοράω μάσκα και φοράω και στον μικρό, βρίσκαμε κόλπο με το σιδεράκι και του κάθεται καλύτερα, αλλά και που φοράω τι νόημα έχει όταν γίνεται της πουτάνας σε Χαλκιδική, Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη από τα εισαγόμενα κρούσματα;
Είχα πρόσκληση για βάπτιση όπου οι καλεσμένοι ήταν από Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο. Δεν πήγα. Ένας απ' αυτούς να ήταν φορέας, πόσους κόλλησε, άσχετα αν εγώ έμεινα σπίτι;
Στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι πώς έγινε και κόλλησαν 30 παππούδια;
Είχα πρόσκληση για βάπτιση όπου οι καλεσμένοι ήταν από Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο. Δεν πήγα. Ένας απ' αυτούς να ήταν φορέας, πόσους κόλλησε, άσχετα αν εγώ έμεινα σπίτι;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
E δεν νομίζω ο Σύψας και ο Τσιόδρας να πρότειναν στην κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα χωρίς τεστ. Αντίθετα θυμάμαι οτι τον Μαιο έλεγαν οτι προαπαιτούμενο είναι το αρνητικό τεστ για όλους και για κάποιες χώρες να μην ανοίξουν σύνορα ή να υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών. Αλλά οι Κούληδες τους έγραψαν στα παπάρια τους και έφεραν από τις 15 Ιουνίου τουρίστες χωρίς τεστ. Δεν φταίνει οι λοιμωξιολόγοι για την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τον τουρισμό χωρίς σχέδιο. Ουτε φταίνει που αρχές Ιουλίου η κυβέρνηση νομοθέτησε να μην είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα εμπορικά και να επιτρέπονται πάνω από 6 άτομα στην εστίαση.
Πεσ' τα μεγάλε.CRWH έγραψε: 13 Αύγ 2020, 11:49 Δεν εχω επαφες με συγγενεις και φιλους που ειναι σε ευπαθεις ομαδες ρε μπουλη.
Δυσκολο να το χωνεψεις πως υπαρχει τετοιος κοσμος.
15 χρονια γραφεις σε φορα σαν αγαμητη θεια πριν την κλιμακτηριο οποτε το ποιος εχει παρεα τη χουφτα του ειναι ξεκαθαρο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Planis
Τί λέει ρε ο τύπος;Arisvilla έγραψε: 13 Αύγ 2020, 10:36Πριν λίγο ο Μαγιορκίνης είπε οτι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και εκεί που δεν υπάρχει συνωστισμός δεν έχει νόημα ιατρικά. Το μόνο νόημα είναι οτι βγάζει το άλλοθι από κάποιους να μην την χρησιμοποιήσουν εκεί που χρειάζεται δηλαδή σε κλειστούς χώρους.Planis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 10:33 Πραγματικά, όσοι σπεύσατε να χλευάσετε, βρήκατε κάποια λογική στο να υπάρχει καθολική χρήση της μάσκας; Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι εξωφρενικό;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Planis την 13 Αύγ 2020, 12:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
Εμπεδοκλής
Θα είναι που φορά μάσκα το προσωπικό και προστατεύει κιόλας...Gherschaagk έγραψε: 13 Αύγ 2020, 11:49 Κι εγώ φοράω μάσκα και φοράω και στον μικρό, βρίσκαμε κόλπο με το σιδεράκι και του κάθεται καλύτερα, αλλά και που φοράω τι νόημα έχει όταν γίνεται της πουτάνας σε Χαλκιδική, Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη από τα εισαγόμενα κρούσματα;
Από τη συναυλία στη Χαλκιδική μέχρι το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι - Η πορεία του ιούGherschaagk έγραψε: 13 Αύγ 2020, 11:49 Κι εγώ φοράω μάσκα και φοράω και στον μικρό, βρίσκαμε κόλπο με το σιδεράκι και του κάθεται καλύτερα, αλλά και που φοράω τι νόημα έχει όταν γίνεται της πουτάνας σε Χαλκιδική, Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη από τα εισαγόμενα κρούσματα;
https://www.tanea.gr/2020/08/13/greece/ ... a-tou-iou/
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το κοσαρι το σηκώνετε κατευθείαν από την τραπεζα;CRWH έγραψε: 13 Αύγ 2020, 11:49Δεν εχω επαφες με συγγενεις και φιλους που ειναι σε ευπαθεις ομαδες ρε μπουλη.foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 11:43Τι είδους άνθρωπος θα ρίσκαρε να ψοφήσουν σαν τα σκυλιά οι φίλοι οι συγγενείς και η υπόλοιπη παρέα του από πείσμα επειδή "μπήκαν Σουηδοί τον Ιούνιο";CRWH έγραψε: 13 Αύγ 2020, 11:41
Ο αρχιτηλεμαιντανος λαγος μας λεει οτι ουτε εκτος δεν θα μπορουμε να μαζεψουμε μια παρεα με φιλους/συγγενεις τον δεκαπενταυγουστο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1627 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις