!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Ποιο booking μωρέ τα λαμόγια. Πού ξέχασε να μου κόψει απόδειξη για 420 ευρώ.
- hellegennes
Αυτό που ήθελες δεν ήταν ρεαλιστικά εφικτό. Οι μόνες δυο ρεαλιστικές λύσεις ήταν είτε 100% κλείσιμο είτε 100% άνοιγμα. Έλεγχο κάνανε σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας και δώσανε άδεια να ανοίξουν περίπου τα μισά. Δηλαδή έγινε με κριτήρια το άνοιγμα. Αλλά δεν το υποστήριξαν 100% και έπεσαν στην λούμπα να κάνουνε 10πλάσια τεστ, κάνοντας 1 προς 1 σύγκριση με την εποχή που κάνανε υποδεκαπλάσια και να δημιουργήσουν κλίμα και πανικό. Ούτε με τα τοπικά lockdown συμφωνώ. Δεν θεωρώ ότι την στιγμή που έγιναν ήταν επαρκώς αιτιολογημένα. Είμαι υπέρ δεύτερου lockdown, παρεμπιπτόντως, αν ξεφύγει πάλι η κατάσταση. Προς το παρόν δεν έχει ξεφύγει.ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:00 Θεωρώ ότι υπήρξε απαράδεκτη χαλάρωση στα τέλη Ιουνίου. Και δεν σου μιλάω μόνο για την άρση μέτρων. Απλά και μόνο το γεγονός ότι έβλεπες τους πολιτικούς να συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα έφτανε. Το δε άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού έπρεπε να γίνει (είχα γράψει αναλυτικά εδώ και μήνες για το πως θα το ήθελα) αλλά όχι με τον τρόπο που έγινε.
Η κυβέρνηση πήγε σε μη ρεαλιστική λύση και έχασε. Το πόσο έχασε θα φανεί από το 2021, που θα φανεί η έλλειψη του συναλλάγματος του τουρισμού. Δεν ήταν αναπόφευκτο να συμβεί αυτό, μόλις περιέγραψα τι θεωρώ ότι έκαναν λάθος.
Η άλλη θεωρητικά ρεαλιστική λύση ήταν να κλείσουμε τελείως και να ποντάρουμε σε άνοιγμα ίσως του χρόνου. Αυτό έκαναν οι Νεοζηλανδοί. Υπάρχει μια μικροσκοπική διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τους Νεοζηλανδούς, βέβαια. Εμείς έχουμε χρέος 180% του ΑΕΠ μας ενώ αυτοί 20% (με ίδιο ΑΕΠ). Επίσης τα ομόλογά τους είναι Aaa, ενώ τα δικά μας Β-. Το μόνο μας αποκούμπι και εναλλακτικό χαρτί είναι η ΕΕ. Η Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να παίξει μπάλα μόνη της. Αλλά με αυτά τα δεδομένα δεν θα δυσκολευτεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ξέχασε..
γιατί δεν τη ζήτησες;
γιατί δεν τη ζήτησες;
- hellegennes
Πέρα από τις ονειροφαντασίες σου ότι με ξεφτιλίζεις με φανταστικά δεδομένα και ατάκες του νηπιαγωγείου, δεν απαντάς στο βασικό μου ερώτημα, που έθεσα πλαγίως: τελικά ήθελες περισσότερο τουρισμό (γι' αυτό και ζητούσες μείωση τιμών για αύξηση της ζήτησης) ή λιγότερο για να μην έχουμε κορωνοπροβλήματα;foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:05 Είναι πολύ αργά για να κάτσω να συζητήσω μαζί σου αν μια επιχείρηση που βλέπει τη ζήτηση να πέφτει δραματικά πρέπει να ρίξει τις τιμές της.
Δε γίνεται και να σε ξεφτιλισω τεταρτη φορά σε δύο μέρες, καταντάει απάνθρωπο.
Κάποια στιγμή πρέπει να κατασταλάξεις σε μια θέση. Εκτός αν δεν ήθελες περισσότερο τουρισμό αλλά να κάνεις φθηνότερες διακοπές. Ουπς...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
1. Δεν συνέβη ποτέ αυτό.
2. Επιλέγει να ενισχύει επιχειρήσεις που παρανομούν κι αυτό το κάνει συστηματικά, γιατί όλοι δεν του κόβουν αποδείξεις ή ψωνίζουν δωρεάν προσωπικό από τον ΟΑΕΔ ή παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων.
Εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ σε ανυπόληπτο ξενοδοχείο που δεν δίνει αποδείξεις κι αν δεν μου έδινε απόδειξη θα του έκανα καταγγελία.
Foscilis, καταγγελία του έκανες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κάνω μία υπόθεση που μου φαίνεται λογική. Ότι κάποια στιγμή τον Ιούνιο είπαν οι σύμβουλοι στο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση πως πρέπει να σταματήσει να φορά μάσκα για να δώσει το μήνυμα ότι είμαστε καθαροί και μπορούν να μας εμπιστευθούν οι τουρίστες.hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:15Αυτό που ήθελες δεν ήταν ρεαλιστικά εφικτό. Οι μόνες δυο ρεαλιστικές λύσεις ήταν είτε 100% κλείσιμο είτε 100% άνοιγμα. Έλεγχο κάνανε σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας και δώσανε άδεια να ανοίξουν περίπου τα μισά. Δηλαδή έγινε με κριτήρια το άνοιγμα. Αλλά δεν το υποστήριξαν 100% και έπεσαν στην λούμπα να κάνουνε 10πλάσια τεστ, κάνοντας 1 προς 1 σύγκριση με την εποχή που κάνανε υποδεκαπλάσια και να δημιουργήσουν κλίμα και πανικό. Ούτε με τα τοπικά lockdown συμφωνώ. Δεν θεωρώ ότι την στιγμή που έγιναν ήταν επαρκώς αιτιολογημένα. Είμαι υπέρ δεύτερου lockdown, παρεμπιπτόντως, αν ξεφύγει πάλι η κατάσταση. Προς το παρόν δεν έχει ξεφύγει.ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:00 Θεωρώ ότι υπήρξε απαράδεκτη χαλάρωση στα τέλη Ιουνίου. Και δεν σου μιλάω μόνο για την άρση μέτρων. Απλά και μόνο το γεγονός ότι έβλεπες τους πολιτικούς να συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα έφτανε. Το δε άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού έπρεπε να γίνει (είχα γράψει αναλυτικά εδώ και μήνες για το πως θα το ήθελα) αλλά όχι με τον τρόπο που έγινε.
Η κυβέρνηση πήγε σε μη ρεαλιστική λύση και έχασε. Το πόσο έχασε θα φανεί από το 2021, που θα φανεί η έλλειψη του συναλλάγματος του τουρισμού. Δεν ήταν αναπόφευκτο να συμβεί αυτό, μόλις περιέγραψα τι θεωρώ ότι έκαναν λάθος.
Η άλλη θεωρητικά ρεαλιστική λύση ήταν να κλείσουμε τελείως και να ποντάρουμε σε άνοιγμα ίσως του χρόνου. Αυτό έκαναν οι Νεοζηλανδοί. Υπάρχει μια μικροσκοπική διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τους Νεοζηλανδούς, βέβαια. Εμείς έχουμε χρέος 180% του ΑΕΠ μας ενώ αυτοί 20% (με ίδιο ΑΕΠ). Επίσης τα ομόλογά τους είναι Aaa, ενώ τα δικά μας Β-. Το μόνο μας αποκούμπι και εναλλακτικό χαρτί είναι η ΕΕ. Η Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να παίξει μπάλα μόνη της. Αλλά με αυτά τα δεδομένα δεν θα δυσκολευτεί.
Αν όντως έγινε αυτό το θεωρώ λάθος. Θα έπρεπε να συνεχίσει να φορά μάσκα και να περνά παντού το μήνυμα ότι δεν χαλαρώνουμε και φέτος οι διακοπές μας θα είναι με πολύ μεγαλύτερη προσοχή και με λίγο διαφορετικές συνθήκες προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία σας/μας. Επίσης να παίξουν παντού (στο εξωτερικό) σποτς που να τους προειδοποιούν ότι αν έρθουν ενώ γνωρίζουν ότι έχουν ιό, θα ταλαιπωρηθούν.
Έτσι αντί να μαζέψει την πιτσιρικαρία του Λαγανά θα έφερνε μεγαλύτερης ηλικίας τουρίστες που θα έβλεπαν ότι έρχονται σε μια χώρα με αυστηρά μέτρα και να ένιωθαν ασφαλείς. Αυτοί ούτε πάρτι στις παραλίες θα έκαναν ούτε θα έσκαγαν αν δεν λειτουργούσαν τα κλαμπς. Και θα άφηναν και 5 Ευρώ παραπάνω. Τώρα μάζεψε όλους αυτούς που έκαναν ένα σωρό ανοησίες στις χώρες τους και ήρθαν να ξεσαλώσουν κι εδώ.
Κάποιοι σύμβουλοι πρέπει να τους πήραν στο λαιμό τους.
-
netmaggas21
- Phorum.gr user: netmaggas21
Να έχουμε τουρισμό και να μην έχουμε κρούσματα ΔΕΝ γίνεται.
Γινοταν ομως να υπήρχαν σοβάροι έλεγχοι στις επιχειρήσεις και στους πολίτες
Να υπηρχε σχεδιασμος για την αποφυγη συνοστιστου στα ΜΜΜ
Να μην υπηρηρχαν παλινωδιες αμα δυο εβδομαδες σε σχεση με τα μετρα
Να μην πολιτοικοποιουσαν το πρωτο Lock down με καθε πιθανο ττροπο και παει λεγοντας
Και τοσα αλλα..
Γινοταν ομως να υπήρχαν σοβάροι έλεγχοι στις επιχειρήσεις και στους πολίτες
Να υπηρχε σχεδιασμος για την αποφυγη συνοστιστου στα ΜΜΜ
Να μην υπηρηρχαν παλινωδιες αμα δυο εβδομαδες σε σχεση με τα μετρα
Να μην πολιτοικοποιουσαν το πρωτο Lock down με καθε πιθανο ττροπο και παει λεγοντας
Και τοσα αλλα..
Time is an illusion.
Καλά δεν είναι κάτι τόσο σπάνιο. Μη νομίζεις.hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:21 Εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ σε ανυπόληπτο ξενοδοχείο που δεν δίνει αποδείξεις κι αν δεν μου έδινε απόδειξη θα του έκανα καταγγελία.
-
netmaggas21
ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:23Κάνω μία υπόθεση που μου φαίνεται λογική. Ότι κάποια στιγμή τον Ιούνιο είπαν οι σύμβουλοι στο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση πως πρέπει να σταματήσει να φορά μάσκα για να δώσει το μήνυμα ότι είμαστε καθαροί και μπορούν να μας εμπιστευθούν οι τουρίστες.hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:15Αυτό που ήθελες δεν ήταν ρεαλιστικά εφικτό. Οι μόνες δυο ρεαλιστικές λύσεις ήταν είτε 100% κλείσιμο είτε 100% άνοιγμα. Έλεγχο κάνανε σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας και δώσανε άδεια να ανοίξουν περίπου τα μισά. Δηλαδή έγινε με κριτήρια το άνοιγμα. Αλλά δεν το υποστήριξαν 100% και έπεσαν στην λούμπα να κάνουνε 10πλάσια τεστ, κάνοντας 1 προς 1 σύγκριση με την εποχή που κάνανε υποδεκαπλάσια και να δημιουργήσουν κλίμα και πανικό. Ούτε με τα τοπικά lockdown συμφωνώ. Δεν θεωρώ ότι την στιγμή που έγιναν ήταν επαρκώς αιτιολογημένα. Είμαι υπέρ δεύτερου lockdown, παρεμπιπτόντως, αν ξεφύγει πάλι η κατάσταση. Προς το παρόν δεν έχει ξεφύγει.ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:00 Θεωρώ ότι υπήρξε απαράδεκτη χαλάρωση στα τέλη Ιουνίου. Και δεν σου μιλάω μόνο για την άρση μέτρων. Απλά και μόνο το γεγονός ότι έβλεπες τους πολιτικούς να συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα έφτανε. Το δε άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού έπρεπε να γίνει (είχα γράψει αναλυτικά εδώ και μήνες για το πως θα το ήθελα) αλλά όχι με τον τρόπο που έγινε.
Αν όντως έγινε αυτό το θεωρώ λάθος. Θα έπρεπε να συνεχίσει να φορά μάσκα και να περνά παντού το μήνυμα ότι δεν χαλαρώνουμε και φέτος οι διακοπές μας θα είναι με πολύ μεγαλύτερη προσοχή και με λίγο διαφορετικές συνθήκες προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία σας/μας. Επίσης να παίξουν παντού (στο εξωτερικό) σποτς που να τους προειδοποιούν ότι αν έρθουν ενώ γνωρίζουν ότι έχουν ιό, θα ταλαιπωρηθούν.
Έτσι αντί να μαζέψει την πιτσιρικαρία του Λαγανά θα έφερνε μεγαλύτερης ηλικίας τουρίστες που θα έβλεπαν ότι έρχονται σε μια χώρα με αυστηρά μέτρα και να ένιωθαν ασφαλείς. Αυτοί ούτε πάρτι στις παραλίες θα έκαναν ούτε θα έσκαγαν αν δεν λειτουργούσαν τα κλαμπς. Και θα άφηναν και 5 Ευρώ παραπάνω. Τώρα μάζεψε όλους αυτούς που έκαναν ένα σωρό ανοησίες στις χώρες τους και ήρθαν να ξεσαλώσουν κι εδώ.
Αρχικά να ξεκινήσουμε απο το εξής.
Η χώρα διαχρονικά δεν έχει τουριστικό πλάνο, ούτε ταυτότητα,ούτε παρέχει τίποτα απολύτως επι της ουσίας πλην την συγκυρίας οτι έχει νησια , ηλιο θαλασσα και ωραιες παραλιες.
Time is an illusion.
- nik_killthemall
Μπα όσο και να το ποστάρω αυτοί θα πιστεύουν πως πανδημία = ευημερία που δεν την έχουν επειδή δεν τους φέρεται σωστά το κράτος, το λοκντάουν και οι μάσκες ...ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:45Πρέπει να το ποστάρεις κάθε μέρα μπας και πάρει χαμπάρι κανείς. Όλοι θέλουν ένα κράτος που θα φροντίσει να περάσει η πανδημία χωρίς να θιχτούν στο παραμικρό.nik_killthemall έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:41 ο φόβος της πανδημίας είτε μειώσεις μισθούς είτε όχι, θα προκαλέσει έτσι κι αλλιώς ύφεση. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους πως η πανδημία (ανεξαρτήτως λοκντάουν) είναι αίτιο ύφεσης και φτώχειας κι όχι αίτιο ανάπτυξης και ευημερίας.
Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα πτώση ρεκόρ άνω του 8% του ΑΕΠ της στο δεύτερο τρίμηνο, ακόμα κι αν η χώρα αυτή επέλεξε να μην επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της μπροστά στην επιδημία Covid-19.
5 Αυγ 2018
hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:45Όχι, εννοώ πως θα αναδιανεμηθεί σε όσους πλήττονται και ο μισθός τους έπεσε στα 0 ευρώ τον μήνα. Αντί λοιπόν ο Νάνος να έχει 1000 ευρώ και ο σερβιτόρος 0, θα έχει ο Νάνος 500 ευρώ και ο σερβιτόρος άλλα 500.nik_killthemall έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:41Αν πέσει ο μισθός τους ΔΕΝ θα βοηθηθεί η οικονομία αλλά το αντίστροφο γιατί θα έχουν μικρότερη αγοραστική δύναμη, εκτός ΜΟΝΟ κι αν εννοείς πως το υπόλοιπο του μισθού τους θα ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ από το κράτος και θα εθνικοποιηθεί, τότε ναι η οικονομία θα βοηθηθεί γιατί το κράτος θα εξοικονομήσει χρήματα που έχασε.hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:20 Να πω ότι δεν έχω πάρει σαφή απάντηση ακόμα από arisvilla, dwarven blacksmith και foscilis για το αν δέχονται να πέσει ο μισθός τους στο όριο του κατώτατου για να βοηθηθεί η οικονομία.
Γιατί κι απ' τους τρεις βλέπω μεγάλα χουβαρντιλίκια με το «η υγεία είναι πάνω απ' την οικονομία», όταν δεν αφορά τα δικά τους οικονομικά.
Το ίδιο λέμε, εθνικοποίηση και αναδιανομή από το κράτος. Δεν θα ψάξει ο νάνος να βρει τον σερβιτόρο των μηδεν ευρω, θα του εθνικοποιησει το κράτος τον μισο μισθο και το κράτος θα το δώσει στον ΔΥ κατά βάση και όχι στον σερβιτόρο. Ο νάνος κι ο σερβιτόρος είναι στην ίδια μεριά, στη μεριά δηλ. που ο εργοδότης σου δεν είναι το κράτος.
Σου έγραψα γιατί η ερώτηση που έκανες δεν στέκει ...
Τι εννοείς ? Πως το λοκντάουν τον Μαρτη έγινε με την προϋπόθεση να ανοίξουν το καλοκαίρι αέρα πατέρα για τον τουρισμό ? Σόρι κιόλας αλλά πίπες, τον Μάρτη είχαν κλάσει όλοι με το πλήθος των ΜΕΘ και τις διαχρονικές ελλείψεις στην υγεία (που φρόντισαν να την πήξουν στις καθαρίστριες και τους κηπουρούς, αλλά όχι στο ιατρικό προσωπικό) και ουδείς σκεφτόταν το καλοκαίρι και τον τουρισμό.foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:57 Θα λέμε ότι καταστράφηκαν όλες οι επιχειρήσεις που έπληξε το πρώτο lockdown, μια γενιά παιδιών που απ' ό,τι φαίνεται θα κάνει κανα χρόνο να ξαναπάει σχολείο, όλοι όσοι έχουν επιχειρήσεις που βασίζονται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό χωρίς να είναι μαζικός τουρισμός των 5 ευρώ τη μέρα, κι ότι όλο αυτό έγινε επειδή κάποιοι φωστήρες αποφάσισαν να τα ποντάρουμε όλα ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΝΕ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δηλαδή μιλάμε δε χάσαμε ευκαιρία να χάσουμε ευκαιρία.
Λάθος όντως που ανοίξανε για τον τουρισμό, αλλά οι ίδιοι που τους κράζουνε τώρα, τους κράζανε και για την καραντίνα που κόβανε το ψωμί του κοσμάκι (αυτοί το κόβανε, όχι η πανδημία ... )
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Δεν συμφωνώ. Υπάρχουν μέρη που έχουν δική τους ταυτότητα αναγνωρίσιμη σε όλη τη γη. Πχ την Σαντορίνη την ξέρουν στην Κίνα ενώ μπορεί να μην ξέρουν τίποτα για άλλες Ελληνικές περιοχές.netmaggas21 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:26 Αρχικά να ξεκινήσουμε απο το εξής.
Η χώρα διαχρονικά δεν έχει τουριστικό πλάνο, ούτε ταυτότητα,ούτε παρέχει τίποτα απολύτως επι της ουσίας πλην την συγκυρίας οτι έχει νησια , ηλιο θαλασσα και ωραιες παραλιες.
Και επενδύσεις έχουν γίνει και είναι ο μόνος κλάδος που μπορώ να σκεφτώ που κάθε χρόνο το κράτος χώνει λεφτά για να τον διαφημίσει.
Για να καταλάβεις γιατί δεν ισχύει αυτό που λες δες νησάκια με παρόμοια χαρακτηριστικά και εξίσου καλές παραλίες με Μύκονο που δεν έχουν ούτε το 1/10 του τουρισμού της. Κάτι έχει γίνει και κάποια λεφτά/υποδομές έχουν δημιουργηθεί για να μπορέσουν να φέρουν τουρισμό εκεί. Δεν αρκεί ο ήλιος και η θάλασσα
- hellegennes
Αυτό που λες θα ήταν αυτοκαταστροφικό. Πιο φρόνιμο θα ήταν να κλείσει τελείως τον τουρισμό. Γιατί οι μεγαλύτερης ηλικίας, πιο ευκατάστατοι τουρίστες, έχουν πολύ μικρότερη πρεμούρα να κάνουν διακοπές και θα έλεγαν «αν είναι έτσι, θα το αναβάλλουμε για του χρόνου». Δεν θα έλεγαν «έχει αυστηρότερα μέτρα, είναι πιο ασφαλής», θα έλεγαν «προειδοποιούν ότι σαφώς υπάρχει ακόμα κίνδυνος και δεν θα το ρισκάρω». Επίσης είναι αμφίβολο ότι αυτό θα απέτρεπε την πιτσιρικαρία να έρθει, που δεν δίνει σημασία σε κορωνοϊούς. Θα είχες ακόμα μικρότερη κίνηση με το ίδιο επίπεδο ρίσκου.ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:23 Κάνω μία υπόθεση που μου φαίνεται λογική. Ότι κάποια στιγμή τον Ιούνιο είπαν οι σύμβουλοι στο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση πως πρέπει να σταματήσει να φορά μάσκα για να δώσει το μήνυμα ότι είμαστε καθαροί και μπορούν να μας εμπιστευθούν οι τουρίστες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
netmaggas21
ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:33Δεν συμφωνώ. Υπάρχουν μέρη που έχουν δική τους ταυτότητα αναγνωρίσιμη σε όλη τη γη. Πχ την Σαντορίνη την ξέρουν στην Κίνα ενώ μπορεί να μην ξέρουν τίποτα για άλλες Ελληνικές περιοχές.netmaggas21 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:26 Αρχικά να ξεκινήσουμε απο το εξής.
Και επενδύσεις έχουν γίνει και είναι ο μόνος κλάδος που μπορώ να σκεφτώ που κάθε χρόνο το κράτος χώνει λεφτά για να τον διαφημίσει.
Για να καταλάβεις γιατί δεν ισχύει αυτό που λες δες νησάκια με παρόμοια χαρακτηριστικά και εξίσου καλές παραλίες με Μύκονο που δεν έχουν ούτε το 1/10 του τουρισμού της. Κάτι έχει γίνει και κάποια λεφτά/υποδομές έχουν δημιουργηθεί για να μπορέσουν να φέρουν τουρισμό εκεί. Δεν αρκεί ο ήλιος και η θάλασσα
Η Σαντορινη ειναι μοναδικο νησι παγκοσμιως. Και σκατα να βαλεις διασιμη θα ηταν. Η Διαχειριση της και η αναδειξη της ? Τραγική . Μπορεις να δεις σχετικα αν ψαξεις λιγο τη return rate που εχει λογω συνοστισμου κτλ κτλ .
Απο Υποδομες λιμανια κτλ ακομα πιο τραγικη οπως και τα πιο πολλα νησια.
Η Μυκονος ειναι μια περιπτωση μονη της. Οι επιχειρηματιες την ανεδειξαν, Απειρη ασυδοσια απεναντι στο κρατος φυσικα και υποδομες Μηδενικες.
Λεφτα ριχνει στη διαφημιση αλλα με το γνωστο τροπο , μιζαδορικα και υπερτιμολογημενα χωρις vmf
Time is an illusion.
ναι αλλά 1 Ιουλίου μάθαμε ότι όλα αυτά πέρασαν και τώρα το μεγάλο στοίχημα είναι ο τουρισμός. Και ότι έχουμε πλέον μια χώρα σχεδόν απαλλαγμένη από την πανδημία χάρη στις τεράστιες προσπάθειές μας, στην οποία καλούμε τους τουρίστες να έρθουν να κάνουν τις διακοπές τους με ασφάλεια. Οι δε τουριστικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα οι μικρές είχαν τα λιγότερα προσκόμματα. Πιο αυστηρά ήταν (και παρέμεναν μέχρι προχθές) τα πράγματα στην καθημερινότητα ενός μπαρμπέρη που κουρεύει τη γειτονιά παρά ενός ρουμτουλέ στη Ζάκυνθο.nik_killthemall έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:27
Τι εννοείς ? Πως το λοκντάουν τον Μαρτη έγινε με την προϋπόθεση να ανοίξουν το καλοκαίρι αέρα πατέρα για τον τουρισμό ? Σόρι κιόλας αλλά πίπες, τον Μάρτη είχαν κλάσει όλοι με το πλήθος των ΜΕΘ και τις διαχρονικές ελλείψεις στην υγεία (που φρόντισαν να την πήξουν στις καθαρίστριες και τους κηπουρούς, αλλά όχι στο ιατρικό προσωπικό) και ουδείς σκεφτόταν το καλοκαίρι και τον τουρισμό.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν και όχι εκ των προθέσεων ή των κρυφών σκέψεων του καθενός προκύπτει πως όλο το "κεφάλαιο" που μαζέψαμε με την πανδημία ξοδεύτηκε για να δουλέψει ο μαζικός εποχικός τουρισμός. Που εντελώς αυθαίρετα θεωρήθηκε το σημαντικότερο πράγμα σε όλη τη χώρα. Πιο σημαντικό από το να μπορεί να λειτουργήσει με μια στοιχειώδη κανονικότητα η χώρα όλο το χειμώνα. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο μαζικός εποχικός τουρισμός ΑΠΕΤΥΧΕ να δουλέψει.
- hellegennes
Δεν λέμε το ίδιο. Το κράτος δεν θα το έδινε στον ΔΥ, θα το έδινε στον ΟΑΕΔ για διευρυμένο επίδομα ανεργίας και μισθούς αναπλήρωσης για υποαπασχολούμενους, καθώς και σε ΕΕ και επιχειρήσεις για να κρατηθούν στην επιφάνεια. Δεν είπα ότι ο Νάνος θα έψαχνε άνεργους σερβιτόρους.nik_killthemall έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:27 Το ίδιο λέμε, εθνικοποίηση και αναδιανομή από το κράτος. Δεν θα ψάξει ο νάνος να βρει τον σερβιτόρο των μηδεν ευρω, θα του εθνικοποιησει το κράτος τον μισο μισθο και το κράτος θα το δώσει στον ΔΥ κατά βάση και όχι στον σερβιτόρο. Ο νάνος κι ο σερβιτόρος είναι στην ίδια μεριά, στη μεριά δηλ. που ο εργοδότης σου δεν είναι το κράτος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1627 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις