Myrsini έγραψε: 05 Αύγ 2020, 09:45 Νιώθω ανατριχιασμένη και αισθάνομαι αηδία και τρόμο! :
Κατά τις 4 τα χαράματα ξύπνησα, και είδα στο μισοσκόταδο τη γάτα μου να παίζει με κάτι.![]()
Σηκώνομαι,ανάβω φώτα και βλέπω την πιο μεγάλη κατσαρίδα που έχει δει η πλάση όλη,ζωντανή,αλλά ευτυχώς αναποδογυρισμένη.
Η γάτα μου την κοίταζε,την πείραζε,την έκανε κλωτσοσκούφι κοκ.Και γω,μάζεψα όση δύναμη μου απέμεινε,διότι έπρεπε να φανώ δυνατή,και την πάτησα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν θέλω να θυμάμαι την ήχο!
Και η αγωνία μου,αν πρόλαβε και έκανε παιδάκια η άτιμη και έχω γεμίσει;Θα τα έβρισκε η γάτα ναι; Πείτε ναι...![]()
Η άτιμη απο το μπαλκόνι βγήκε λογικά και πέρασε κάτω απο τη σίτα.Και πρέπει να πρωτομπήκε απο το δωμάτιο της γάτας, διότι βρήκα έξω απο την αμμολεκάνη της..............................................................ένα πόδι κατσαρίδας!
Πάω Σούπερ.Μ. να προμηθευτώ κάτι παγίδες για κατσαρίδες να βάλω στο μπαλκόνι ,και αεροστόπ για την εξώπορτα,επίσης και για τη μια σίτα της μιας κρεββατοκάμαρης, διότι είναι ανεβοκατεβόμενη η σίτα και απο κάτω όχι κατσαρίδα,τρακτέρ χωράει και εκείνη τη σίτα δεν την ανοιγοκλείνω καθόλου.
Ευχηθήτε μου να ήταν ένα μεμονομένο,άτυχο συμβάν.
Να θυμηθώ να κάνω αδριάντα στη γάτα μου.![]()
![]()
![]()
Τη γλυκούλα! Μα κι εσύ, εντελώς άκαρδη;... βλέπω την πιο μεγάλη κατσαρίδα που έχει δει η πλάση όλη,ζωντανή,αλλά ευτυχώς αναποδογυρισμένη...
Αλλά οk, για να σοβαρευτούμε λίγο, σε νιώθω απόλυτα!
Είναι από τα πιο σιχαμερά έντομα, δεν αντέχω να τα πλησιάσω, ούτε για να τα "απαλλοτριώσω".
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι τα βράδια, οι πόλεις κυρίως, βρίθουν από κατσαρίδες που- συνηθέστατα- έρχονται από απέξω.
Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα στο εξοχικό μου, με την Τέρψη να φροντίζει να τις ξετρυπώνει τις πιο απίθανες ώρες (κι εμένα να φρικάρω). Αφότου έβαλα αεροστόπ στη εξωτερική πόρτα και γενικά απέφευγα να αφήνω πορτοπαράθυρα για πολλή ώρα ανοιχτά τις νύχτες, το πρόβλημα λύθηκε.
Εύχομαι μόνο να μην πρόλαβε πουθενά να γεννήσει και βέβαια να είναι ένα μεμονωμένο, ατυχές συμβάν.
Τα εύσημα στη γατούλα σου, αξίζει έναν έπαινο (μεταφρασμένο σε μια νόστιμη λιχουδιά)