omg kai 3 lol έγραψε: 30 Ιουν 2018, 12:43
εξαιρετικη δουλεια μπραβο! δεν εφαγες ουτε ενα κατα λαθος βρε θηριο τοσο κολλητα που τα ειχες για να τα κοψεις στο πατρον;
ποσο χρονο σου πηρε συνολικα το τριψιμο;
το βερνικι εκτος απο εμποτισμου εβαλες και κρουστας στο τελος; ποσα χερια συνολικα;
σκεφτηκες να βαλεις διαφανη εποξικη κολα να γινει εντελως λειο;
φανταζομαι ειναι αρκετα βαρυ, αλλα απο θεμα στατικοτητας-κεντρου βαρους σε ατσαλες κινησεις ειναι οκ; σε ενα τετοιο ενδεχομενο θα σκεφτομουν να κρυψω μια πλακα απο αλτηρα ή να ενσωματωσω πλακες σιδηρου απο την κατω πλευρα
Πολύ καίριες ερωτήσεις
- Μου έφυγε καναδυό φορές και το έφαγα μετά στο πλανάρισμα. Αν παρατηρήσεις το τελικό πάχος είναι πιό μικρό απ'το αρχικό πατρόν. Αλφάδι-πλανάρισμα, και ξανά αλφάδι-πλανάρισμα.
- Τρίψιμο ξεκίνησα μετά τη δουλειά κατά τις 6 και τέλειωσα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Δεν είχα κόψει ούτε είχα κολλήσει πολύ καλά και είχε πολύ ίσιωμα και στρογγύλεμα. Και μετά ξανά τρίψιμο ανάμεσα σε κάθε στρώση βερνίκι.
- Πρώτα έβαλα μια στρώση sanding sealer για να σηκώσει την τρίχα και να κάνω το τελευταίο γυαλόχαρτο. Αυτό σφραγίζει κιόλας υποτίθεται αλλά κολοκύθια. Και μετά 5 χέρια βερνίκι oil base με γυαλόχαρτο 240 ενδιάμεσα, και ακόμα πίνει λίγο γιατί είναι όλο end grain. Θα το αφήσω 2 βδομάδες στο σπίτι που έχει ζέστη να ηρεμήσει και μετά θα περάσω άλλα 2-3 χέρια.
- Εποξική κόλλα ήταν το αρχικό μου σχέδιο, και την αγόρασα κιόλας, 1 λίτρο West System. Αλλά μετά το ξανασκέφτηκα και κόλλησα στην καμπύλη, φοβήθηκα ότι θ'αρχίσει να τρέχει προς τα πίσω και θα μου κάνει βουναλάκια. Δεν έχω εμπειρία με epoxy, θέλω να τη δοκιμάσω πρώτα σε κάτι πιό εύκολο να της πάρω τον αέρα.
- Από σταθερότητα είναι οκ, έχω βάλει 4 ποδια έξω έξω γιατί μ'αρέσει που φαίνονται. Τα πίσω πόδια τα έχω βάλει επιτηδες λίγο μπροστά γιατι κάτω απ'τον καναπέ δεν έχει χαλί, για να κάθονται και τα 4 πάνω στο πάτωμα. Αλλα οκ δεν κουνιέται.