Μα η πολυπλοκότητα της σκέψης μου για να εφεύρω και να τελειοποιήσω την πατέντα μου είναι παιχνιδάκι μπροστά στην πολυπλοκότητα της δημιουργίας του σύμπαντος. Κάτι πιο πολύπλοκο και έξυπνο είναι πολύ δύσκολο να είναι τυχαίο.axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 16:04Οκ, συμφωνω: αυτο που εφτιαξες δεν εγινε τυχαια.seismic έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 16:02Άκου εδώ κάτι με την πατέντα μου κούνα όσο θες δεν θα πέσει το σπίτι Με την πεπατημένη την ξέρουμε την απάντησηaxilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 15:57
Πως το ξερεις οτι ενας μπουμπουνας δεν κατασκευαζει εγκεφαλο με αισθησεις; μπορει απλα να σταθηκε τυχερος ο μπουμπουνας.
Αυτό δεν γίνεται τυχαία. Μου έγινε ο κώλος να στην έρευνα για να το τελειοποιήσω.
Αυτο πως αποδεικνυει οτι το συμπαν δεν ειναι τυχαιο;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Θρησκείας
Re: Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Θρησκείας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 06 Ιούλ 2020, 16:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Μην διαστρεβλώνεις και μην ισχυρίζεσαι ψευδέστατα πως ο άλλος έχει πει κάτι.seismic έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 15:47Και γιατί πιστεύεις ότι μόνο οι άνθρωποι του πανεπιστημίου έχουν άποψη και δεν μπορώ να έχω εγώ?
Ποτέ δεν είπα ότι δεν μπορείς να έχεις άποψη. Αντιθέτως, τόνισα ότι η άποψή σου είναι σεβαστή.
Διότι αυτό είναι δική σου ατομική αντίληψη. Σεβαστή μεν, αλλά εντελώς προσωπική σου.
Αλλά αν δεν την τεκμηριώσεις με επιχειρήματα, παραμένει προσωπική σου άποψη.
Εσύ αντιθέτως, καυχιέσαι ότι η άποψή σου είναι συμπαντική νομοτέλεια.
Πολύ γελοίος ισχυρισμός, αλλά δεν το καταλαβαίνεις.
Καμία μάχη δεν γίνεται στα πεζοδρόμια. Του μυαλού σου κατασκεύασμα είναι.seismic έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 15:47Η μάχη στο πεζοδρόμιο γίνεται... ας κοπιάσουν. Χθες έβαλα σκοπίμως μια λάθος άποψή μου για να δω αν κάποιος ξέρει και μου απαντήσει.
Δεν μου απάντησε κανένας γιατί απλά έχετε μεσάνυχτα.
Ποιος να σου απαντήσει δηλαδή; Αφού όλα όσα καταθέτεις είναι άκυρα.
Έχει βαρεθεί πια ο κόσμος.
Γιατι ειναι πολυ δυσκολο να ειναι τυχαιο; τι το εμποδιζει;seismic έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 16:26Μα η πολυπλοκότητα της σκέψης μου για να εφεύρω και να τελειοποιήσω την πατέντα μου είναι παιχνιδάκι μπροστά την πολυπλοκότητα της δημιουργίας του σύμπαντος. Κάτι πιο πολύπλοκο και έξυπνο είναι πολύ δύσκολο να είναι τυχαίο.axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 16:04Οκ, συμφωνω: αυτο που εφτιαξες δεν εγινε τυχαια.seismic έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 16:02 Άκου εδώ κάτι με την πατέντα μου κούνα όσο θες δεν θα πέσει το σπίτι Με την πεπατημένη την ξέρουμε την απάντηση
Αυτό δεν γίνεται τυχαία. Μου έγινε ο κώλος να στην έρευνα για να το τελειοποιήσω.
Η πολυπλοκότητα του σύμπαντος Κάτι που είναι πολύπλοκο και δουλεύει αρμονικά είναι σχεδιασμένο.axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 16:28Γιατι ειναι πολυ δυσκολο να ειναι τυχαιο; τι το εμποδιζει;seismic έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 16:26Μα η πολυπλοκότητα της σκέψης μου για να εφεύρω και να τελειοποιήσω την πατέντα μου είναι παιχνιδάκι μπροστά την πολυπλοκότητα της δημιουργίας του σύμπαντος. Κάτι πιο πολύπλοκο και έξυπνο είναι πολύ δύσκολο να είναι τυχαίο.axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 16:04
Οκ, συμφωνω: αυτο που εφτιαξες δεν εγινε τυχαια.
Κάτι μη πολύπλοκο μπορεί να είναι και τυχαίο.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Πως το αποδεικνυεις αυτο;seismic έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 16:35 Η πολυπλοκότητα του σύμπαντος Κάτι που είναι πολύπλοκο και δουλεύει αρμονικά είναι σχεδιασμένο.
- EKPLIKTIKOS
Δε σνομπάρω, δήλωσα άγνοια και σε ρώτησα, αλλα δε μου απάντησες. Αν ρωτήσεις εναν φυσικο, θα σου πει ξερεις υπάρχει αυτο κ αυτό, ξέρω γω, οι νομοι της κίνησης του Νεύτωνα, που μας επιτρέπουν αυτα και εκείνα τα συμπερασματα. Οι μαθηματικοί ισως σου αναφερουν αντίστοιχα παραδειγματα, οι βιολόγοι θα σου μιλήσουν για αρχες της εξέλιξης, και ακομα και σε αλλες θεωρητικές επιστήμες υπάρχουν αρχες, ένας γλωσσολογος θα σου μιλησει για την προτεραιότητα του προφορικού εναντι του γραπτου λόγου ή την αυθαίρετη σχέση σημαίνοντος σημαινομενου. Σε καθε επιστήμη υπάρχουν well established αρχες που ενδεχομένως να μην ειναι προφανείς σε ενα 14χρονο. Στην ψυχολογία υπάρχει κατι αντίστοιχο; Ή απλα εχουμε truisms με πιο περιπλοκες πολυσυλλαβες λέξεις;Antigeist έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 14:12Η ψυχολογία προσεγγίζει την ανθρώπινη φύση όχι φιλοσοφικά αλλά με την επιστημονική μέθοδο, δηλαδή κάνοντας εμπειρική έρευνα. Δεν είναι φυσική επιστήμη αλλά είναι τεράστιο λάθος να σνομπάρουμε τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και κάτι τέτοιο δείχνει και έλλειψη πολιτισμού. Όταν κάτι σε βασανίζει ψυχολογικά ή χρειάζεσαι συμβουλές απευθύνεσαι πρώτα από όλα σε επαγγελματίες με μακροχρόνια εμπειρία. Ούτε σε παπάδες ούτε σε φιλαράκια, ούτε στην ανίτα.EKPLIKTIKOS έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 10:12
Οι ψυχολόγοι ειναι εξειδικευμένοι επιστήμονες; Σοβαρά ρωτάω, δεν έχω γνώσεις ψυχολογίας, μπορείς εσύ ως ορθολογιστης που είσαι ή κάποιος αλλος να μου πει (α) ποιες ειναι οι αρχες (principles ας πουμε) της ψυχολογίας, (β) σε τι δεδομενα στηριζονται και τι συμπεράσματα μπορείς να συναγαγεις απο τις αρχες αυτες, (γ) τι λεει η ψυχολογία που δεν ειναι ηδη obvious σε ενα παιδι 14 ετών;
Εγω αυτο που βλέπω, στα ελάχιστα δηλαδη που εχω δει, ειναι οτι ισχυρίζονται οτι εχουν κάποιες θεωρίες, που ομως δεν εχουν καμια σχέση με τη θεωρία οπως ειμαι εξοικειωμένος απο αλλους κλαδους, δηλαδη έχεις αρχές, υποθεσεις, συμπεράσματα που προκύπτουν από συστηματική παρακολούθηση κτλ.
Ευχαρίστως να απευθυνθώ σε επαγγελματία ψυχολόγο αν μου δωσει ΜΕΤΡΉΣΙΜΑ χαρακτηριστικά πχ του ποσο να αγαπας το παιδι σου.
-
Antigeist
Η ψυχολογία περιγράφει και κατηγοριοποιεί μορφές συμπεριφοράς με απόλυτη επιστημονική ακρίβεια. Δύο απλά παραδείγματα: η ψυχολογική ανάγκη που κρύβεται πίσω από τις μαλακίες που λένε οι Ελ για τους αρχαίους λέγεται "υπεραναπλήρωση". Μακάρι αυτό να μπορούσε να το καταλάβει ο μέσος μπάμιας ελ για να μην λέει τις μαλακίες που πετάει κατά ρυπάς. Το φαινόμενο πάλι που κρύβεται πίσω από τις μαλακίες που λέει ο seismic ή ο Gouerino έχει ονομαστεί από τους Dunning-Kruger. Μακάρι αυτά να μπορούσαν να τα καταλάβουν αυτόματα 15χρονα. Αλλά δεν γίνεται διότι χρειάζεσαι ψυχολογική παιδεία για να τα καταλάβεις. Ψυχολογική παιδεία είναι η εφαρμογή των αρχών του επιστημονικού ορθολογισμού πάνω στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου.EKPLIKTIKOS έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 17:04Δε σνομπάρω, δήλωσα άγνοια και σε ρώτησα, αλλα δε μου απάντησες. Αν ρωτήσεις εναν φυσικο, θα σου πει ξερεις υπάρχει αυτο κ αυτό, ξέρω γω, οι νομοι της κίνησης του Νεύτωνα, που μας επιτρέπουν αυτα και εκείνα τα συμπερασματα. Οι μαθηματικοί ισως σου αναφερουν αντίστοιχα παραδειγματα, οι βιολόγοι θα σου μιλήσουν για αρχες της εξέλιξης, και ακομα και σε αλλες θεωρητικές επιστήμες υπάρχουν αρχες, ένας γλωσσολογος θα σου μιλησει για την προτεραιότητα του προφορικού εναντι του γραπτου λόγου ή την αυθαίρετη σχέση σημαίνοντος σημαινομενου. Σε καθε επιστήμη υπάρχουν well established αρχες που ενδεχομένως να μην ειναι προφανείς σε ενα 14χρονο. Στην ψυχολογία υπάρχει κατι αντίστοιχο; Ή απλα εχουμε truisms με πιο περιπλοκες πολυσυλλαβες λέξεις;Antigeist έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 14:12Η ψυχολογία προσεγγίζει την ανθρώπινη φύση όχι φιλοσοφικά αλλά με την επιστημονική μέθοδο, δηλαδή κάνοντας εμπειρική έρευνα. Δεν είναι φυσική επιστήμη αλλά είναι τεράστιο λάθος να σνομπάρουμε τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και κάτι τέτοιο δείχνει και έλλειψη πολιτισμού. Όταν κάτι σε βασανίζει ψυχολογικά ή χρειάζεσαι συμβουλές απευθύνεσαι πρώτα από όλα σε επαγγελματίες με μακροχρόνια εμπειρία. Ούτε σε παπάδες ούτε σε φιλαράκια, ούτε στην ανίτα.EKPLIKTIKOS έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 10:12
Οι ψυχολόγοι ειναι εξειδικευμένοι επιστήμονες; Σοβαρά ρωτάω, δεν έχω γνώσεις ψυχολογίας, μπορείς εσύ ως ορθολογιστης που είσαι ή κάποιος αλλος να μου πει (α) ποιες ειναι οι αρχες (principles ας πουμε) της ψυχολογίας, (β) σε τι δεδομενα στηριζονται και τι συμπεράσματα μπορείς να συναγαγεις απο τις αρχες αυτες, (γ) τι λεει η ψυχολογία που δεν ειναι ηδη obvious σε ενα παιδι 14 ετών;
Εγω αυτο που βλέπω, στα ελάχιστα δηλαδη που εχω δει, ειναι οτι ισχυρίζονται οτι εχουν κάποιες θεωρίες, που ομως δεν εχουν καμια σχέση με τη θεωρία οπως ειμαι εξοικειωμένος απο αλλους κλαδους, δηλαδη έχεις αρχές, υποθεσεις, συμπεράσματα που προκύπτουν από συστηματική παρακολούθηση κτλ.
Ευχαρίστως να απευθυνθώ σε επαγγελματία ψυχολόγο αν μου δωσει ΜΕΤΡΉΣΙΜΑ χαρακτηριστικά πχ του ποσο να αγαπας το παιδι σου.
Αυτοί που δεν γουστάρουν τους ψυχολόγους είναι ακροδεξιοί, θρήσκοι και άλλα τέτοια σαχλοκώδωνα. Και δεν τους γουστάρουν για τον ίδιο λόγο που δεν γουστάρει ο καρκινοπαθής τον ογκολόγο και ψάχνεται με "εναλλακτικές". Όταν είσαι ο ίδιος ασθενής καμιά φορά βλέπεις τον γιατρό ως εχθρό σου.
Το απέδειξα. Αν σου πέσει το μολύβι πάνω σε ένα χαρτί μπορεί τυχαία να πέσει με την μύτη και να κάνει μια μουντζαλιά. Αυτό είναι το απλό και τυχαίο.
Το πολύπλοκο είναι να σχεδιάσεις με το μολύβι μια μηχανή εσωτερικής καύσης τρισδιάστατα και με τομή. Αυτή η σχεδίαση δεν θα γίνει ποτέ τυχαία.
Πως το ξερεις οτι δεν θα γινει ποτε τυχαια;seismic έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 17:56 Το πολύπλοκο είναι να σχεδιάσεις με το μολύβι μια μηχανή εσωτερικής καύσης τρισδιάστατα και με τομή. Αυτή η σχεδίαση δεν θα γίνει ποτέ τυχαία.
Εκτός νήματος
Υπάρχουν σχολές (ρεύματα;) ψυχολογίας διάφορες.
Υπάρχουν σχολές (ρεύματα;) ψυχολογίας διάφορες.
https://el.sainte-anastasie.org/article ... ologa.htmlΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Τα 7 κύρια ρεύματα Ψυχολογίας
Η ψυχολογία είναι μια νέα επιστήμη, αλλά παρά τη μικρή ιστορία της ζωής της είχε τον χρόνο να δημιουργήσει διάφορα ψυχολογικά ρεύματα που διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο διερευνούμε, τις έννοιες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την εργασία, και τον επιδιωκόμενο στόχο.
Στην πραγματικότητα, η ποικιλία των θεωρητικών και πρακτικών προτάσεων για την κατεύθυνση που μπορεί να κάνει η ψυχολογία είναι εκπληκτικά μεγάλη, πράγμα που δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να συνοψιστούν.
Τα ρεύματα της Ψυχολογίας είναι πιο συναφή
Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν να εμφανίζονται διαφορετικές προσεγγίσεις στην ψυχολογία, πολλές από τις οποίες εμφανίστηκαν ως αντίδραση στα υπόλοιπα ρεύματα. .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jey_pap την 06 Ιούλ 2020, 18:44, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Ε! διαθέτω και λίγο μυαλό
Δεν ειναι αυτο αποδειξη ομως. Πρεπει να αποδειξεις τον ισχυρισμο σου οτι δεν μπορει να γινει τυχαια.
Να το αποδείξω σε ποιον ? Δεν με ενδιαφέρει να το αποδείξω. Το αποδείξω ή όχι τα ίδια χρήματα θα πάρω..
Οποτε οι ισχυρισμοι σου δεν ισχυουν μεχρι να τους αποδειξεις.seismic έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 18:43Να το αποδείξω σε ποιον ? Δεν με ενδιαφέρει να το αποδείξω. Το αποδείξω ή όχι τα ίδια χρήματα θα πάρω..![]()
Μου είναι αρκετό που τους απέδειξα στον εαυτό μου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 99 Απαντήσεις
- 10707 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
-
- 107 Απαντήσεις