!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.
-
Antigeist
Re: Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.
Τα μνημόνια είναι κάτι κακό γιατί όταν τα χρειάζεσαι πάει να πει ότι δεν μπορείς πλέον να χρηματοδοτείς το εθνικό χρέος και προκειμένου να αποφύγεις τις συνέπειες ενός default λόγω φόβου δανείζεσαι και άλλο για να πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου όσο περισσότερο μπορείς. Παράλληλα κάνεις περικοπές για να εξοικονομήσεις χρήματα και παράλληλα σκοτώνεις τα περιουσιακά σου στοιχεία για να συνεχίσουν να σε χρηματοδοτούν οι δανειστές. Μόνο ένας πανίβλακας ακριβώς σαν τον Έλληνα νομίζει ότι όλο αυτό είναι καλή ιδέα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antigeist την 28 Ιουν 2020, 22:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εσωτερική υποτίμηση;
My Life had stood, a Loaded Gun
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Φυσικα και τα μνημονια δεν ειναι κατι καλο γενικα
Για να φτασεις σε αυτα σημαινει οτι η χωρα δεν μπορει απο μονη της να κανει αυτα που πρεπει
Γι αυτο τον λογο για την Ελλαδα ηταν τελικα ευλογια
Για να φτασεις σε αυτα σημαινει οτι η χωρα δεν μπορει απο μονη της να κανει αυτα που πρεπει
Γι αυτο τον λογο για την Ελλαδα ηταν τελικα ευλογια
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
-
talaipwros
οταν λες αρνουνται να βοηθησουν την ελλαδα, εννοεις εκεινα τα 32 ΔΙΣ ευρω που εχει λαμβανειν η ελλαδα;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:49 Άλλωστε την ίδια λογική έχουν και τωρα οι βόρειοι, ενώ τα έχουν κάνει σκατα με τη διαχείριση του ιού, τα γερόντια τους πεθαίνουν στα γηροκομεία, και αρνούνται να βοηθήσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι λέτε πως η νέα Δημοκρατία πέτυχε. Γιατί λοιπόν οι αποτυχημένοι αυτοί τη φορά δεν κάνουν αυτοκριτική και να φερθούν δίκαια ως μέλη μιας ενωσης; Γιατί αυτή η ένωση είναι για τον μπουτσο και ο καθένας λειτουργεί λαικιστικα ψηφοθηρικα, άρα οποίος ψάχνει δίκαιο και ορθολογισμό, δεν ξέρει τι του γίνεται.
να καταλάβω, έχεις πρόβλημα που το τι θα κάνει τα λεφτά της μια βόρεια χώρα το κανονίζουν οι ψηφοφόροι της και όχι οι Έλληνες ψηφοφόροι;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:49 Άλλωστε την ίδια λογική έχουν και τωρα οι βόρειοι, ενώ τα έχουν κάνει σκατα με τη διαχείριση του ιού, τα γερόντια τους πεθαίνουν στα γηροκομεία, και αρνούνται να βοηθήσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι λέτε πως η νέα Δημοκρατία πέτυχε. Γιατί λοιπόν οι αποτυχημένοι αυτοί τη φορά δεν κάνουν αυτοκριτική και να φερθούν δίκαια ως μέλη μιας ενωσης; Γιατί αυτή η ένωση είναι για τον μπουτσο και ο καθένας λειτουργεί λαικιστικα ψηφοθηρικα, άρα οποίος ψάχνει δίκαιο και ορθολογισμό, δεν ξέρει τι του γίνεται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 28 Ιουν 2020, 23:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η συζητηση περι μνημονιων ειναι ανευ ουσιας
Η χωρα τι 2009 ειχε ελλειμα 36,3 δισ. και το 2010 ολοι σταματησαν να την δανειζουν
Φτασαμε στο 2020 και ακομη δεν μαθαμε ποια ηταν η μαγικη λυση του προβληματος
Η χωρα τι 2009 ειχε ελλειμα 36,3 δισ. και το 2010 ολοι σταματησαν να την δανειζουν
Αρίστος for Tsirpas
-
Δημοκράτης
Σταμάτα τα ναρκωτικαΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:49 Άλλωστε την ίδια λογική έχουν και τωρα οι βόρειοι, ενώ τα έχουν κάνει σκατα με τη διαχείριση του ιού, τα γερόντια τους πεθαίνουν στα γηροκομεία, και αρνούνται να βοηθήσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι λέτε πως η νέα Δημοκρατία πέτυχε. Γιατί λοιπόν οι αποτυχημένοι αυτοί τη φορά δεν κάνουν αυτοκριτική και να φερθούν δίκαια ως μέλη μιας ενωσης; Γιατί αυτή η ένωση είναι για τον μπουτσο και ο καθένας λειτουργεί λαικιστικα ψηφοθηρικα, άρα οποίος ψάχνει δίκαιο και ορθολογισμό, δεν ξέρει τι του γίνεται.
-
Δημοκράτης
Νομίζω ότι πάνω κάτω αυτό είναι το πρόβλημα όλων των αριστερών στην Ελλάδα.foscilis έγραψε: 28 Ιουν 2020, 23:04να καταλάβω, έχεις πρόβλημα που το τι θα κάνει τα λεφτά της μια βόρεια χώρα το κανονίζουν οι ψηφοφόροι της και όχι οι Έλληνες ψηφοφόροι;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:49 Άλλωστε την ίδια λογική έχουν και τωρα οι βόρειοι, ενώ τα έχουν κάνει σκατα με τη διαχείριση του ιού, τα γερόντια τους πεθαίνουν στα γηροκομεία, και αρνούνται να βοηθήσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι λέτε πως η νέα Δημοκρατία πέτυχε. Γιατί λοιπόν οι αποτυχημένοι αυτοί τη φορά δεν κάνουν αυτοκριτική και να φερθούν δίκαια ως μέλη μιας ενωσης; Γιατί αυτή η ένωση είναι για τον μπουτσο και ο καθένας λειτουργεί λαικιστικα ψηφοθηρικα, άρα οποίος ψάχνει δίκαιο και ορθολογισμό, δεν ξέρει τι του γίνεται.
Βασικά είναι συνεπείς. Δεν θέλουν να φάνε τα λεφτά μόνο των πλούσιων Ελλήνων αλλά των πλούσιων γενικώς
-
talaipwros
θελουν να φανε τα λεφτα των αλλων γενικως, και απο κατι ρακενδυτους λετονους θελανε να φανεΔημοκράτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 23:09Νομίζω ότι πάνω κάτω αυτό είναι το πρόβλημα όλων των αριστερών στην Ελλάδα.foscilis έγραψε: 28 Ιουν 2020, 23:04να καταλάβω, έχεις πρόβλημα που το τι θα κάνει τα λεφτά της μια βόρεια χώρα το κανονίζουν οι ψηφοφόροι της και όχι οι Έλληνες ψηφοφόροι;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:49 Άλλωστε την ίδια λογική έχουν και τωρα οι βόρειοι, ενώ τα έχουν κάνει σκατα με τη διαχείριση του ιού, τα γερόντια τους πεθαίνουν στα γηροκομεία, και αρνούνται να βοηθήσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι λέτε πως η νέα Δημοκρατία πέτυχε. Γιατί λοιπόν οι αποτυχημένοι αυτοί τη φορά δεν κάνουν αυτοκριτική και να φερθούν δίκαια ως μέλη μιας ενωσης; Γιατί αυτή η ένωση είναι για τον μπουτσο και ο καθένας λειτουργεί λαικιστικα ψηφοθηρικα, άρα οποίος ψάχνει δίκαιο και ορθολογισμό, δεν ξέρει τι του γίνεται.
Βασικά είναι συνεπείς. Δεν θέλουν να φάνε τα λεφτά μόνο των πλούσιων Ελλήνων αλλά των πλούσιων γενικώς
-
Δημοκράτης
Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ωραίο δρόμο της Αργεντινής που έχει χρεοκοπήσει μόνο 3 φορές μέσα σε 15 χρόνια και παρόλα αυτά το πεαο εξακολουθεί να κοστίζει παραπάνω από τα λεφτά της μονοπολης. Πιστεύω είναι πολύ καλό παραδειγμα
-
Δημοκράτης
Για τον σοσιαλισμό αγωνίζονταιtalaipwros έγραψε: 28 Ιουν 2020, 23:11θελουν να φανε τα λεφτα των αλλων γενικως, και απο κατι ρακενδυτους λετονους θελανε να φανεΔημοκράτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 23:09Νομίζω ότι πάνω κάτω αυτό είναι το πρόβλημα όλων των αριστερών στην Ελλάδα.foscilis έγραψε: 28 Ιουν 2020, 23:04
να καταλάβω, έχεις πρόβλημα που το τι θα κάνει τα λεφτά της μια βόρεια χώρα το κανονίζουν οι ψηφοφόροι της και όχι οι Έλληνες ψηφοφόροι;
Νομίζω ότι ο ΟΡ ρώτησε κάτι συγκεκριμένο, και για τον λόγο αυτό διατύπωσα αυτή την απάντηση.Δημοκράτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 23:11Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ωραίο δρόμο της Αργεντινής που έχει χρεοκοπήσει μόνο 3 φορές μέσα σε 15 χρόνια και παρόλα αυτά το πεαο εξακολουθεί να κοστίζει παραπάνω από τα λεφτά της μονοπολης. Πιστεύω είναι πολύ καλό παραδειγμα
Αν εσύ είσαι της παγκαλικής σχολής τα μνημόνια είναι ευλογία, μας το λες.
My Life had stood, a Loaded Gun
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Όχι. Αφού οι ψηφοφόροι της κιόλας γουστάρουν να πεθαίνουν τα γερόντια τους, πρόβλημα τους. Ας το διαλύσουν, να κάνει ο καθένας ότι του γουστάρει. Το να λες πως έχεις ένωση ενώ ο καθένας κάνει ότι του κατέβει, η να μην δείχνεις καμία αλληλεγγύη σε άλλα μέλη, όπως και με την επιθετικότητα τρίτων χωρών προς τα μέλη σου, Ελλάδα και Κύπρο, προφανώς είσαι φαιδρα αποτυχημενος.foscilis έγραψε: 28 Ιουν 2020, 23:04να καταλάβω, έχεις πρόβλημα που το τι θα κάνει τα λεφτά της μια βόρεια χώρα το κανονίζουν οι ψηφοφόροι της και όχι οι Έλληνες ψηφοφόροι;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:49 Άλλωστε την ίδια λογική έχουν και τωρα οι βόρειοι, ενώ τα έχουν κάνει σκατα με τη διαχείριση του ιού, τα γερόντια τους πεθαίνουν στα γηροκομεία, και αρνούνται να βοηθήσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι λέτε πως η νέα Δημοκρατία πέτυχε. Γιατί λοιπόν οι αποτυχημένοι αυτοί τη φορά δεν κάνουν αυτοκριτική και να φερθούν δίκαια ως μέλη μιας ενωσης; Γιατί αυτή η ένωση είναι για τον μπουτσο και ο καθένας λειτουργεί λαικιστικα ψηφοθηρικα, άρα οποίος ψάχνει δίκαιο και ορθολογισμό, δεν ξέρει τι του γίνεται.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Εξοδος απο το ευρω. Ελεγχος του Ελληνικου νομισματοςΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 28 Ιουν 2020, 23:04 Η συζητηση περι μνημονιων ειναι ανευ ουσιας
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
- hellegennes
Εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας. Τα συγκεκριμένα μνημόνια ήταν πολύ κακές συμφωνίες και γι' αυτό αναθεωρήθηκαν τουλάχιστον δύο φορές, αν όχι τρεις. Αυτό δεν είναι εξτρίμ άποψη, το παραδέχτηκαν Κομισιόν και ΔΝΤ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν δημιούργησαν ένα προσωρινό προβληματάκι που διορθώθηκε με αναθεώρηση αλλά δομικά προβλήματα στα ήδη υπαρκτά δομικά προβλήματα του οικονομικού και αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας. Δημιούργησαν ένα πολύ απότομο σοκ στην αγορά, που εκτόξευσε το χρέος των πολιτών προς τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και την ανεργία.Esperos έγραψε: 28 Ιουν 2020, 21:24 Εχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια που ξέσπασε η κρίση και δέκα χρόνια απ το πρώτο μνημόνιο.
Πολλοί τα βλαστημάνε τα καταριούνται και πολλά άλλα.
Θα ήθελα να μου πείτε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για ποιο λόγο πιστεύεται πως είναι κάτι κακό.
Χωρίς μνημόνια, τι εναλλακτικές θα είχαμε να πορευθούμε.
Το ίδιο το δημόσιο δεν ζημιώθηκε τόσο, γιατί συμμαζεύτηκαν πολλά πράγματα. Αλλά γαμήθηκε ανάποδα η ιδιωτική οικονομία, η οικονομία των πολιτών, με όλα τα κακά συνεπακόλουθα (ροπή προς ακραίες ιδεολογίες, ψεκασμός, αντιφεντεραλισμός, χρόνιες ψυχώσεις, χειροτέρευση της δημόσιας υγείας*, κ.α.)
* π.χ. η Ελλάδα στην παιδική θνησιμότητα έπεσε από την 6η θέση χαμηλότερου δείκτη στην Ευρώπη το 2012, οπότε άρχισαν οι πρώτες χοντρές συνέπειες από τα μνημόνια, στην 17η θέση το 2018 (στοιχεία Eurostat).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 307 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 24 Απαντήσεις