Ναί έτσι είναι, απλά δεν Ειταν όπως τα Mong εάν τα είχες προλάβει.sys3x έγραψε: 20 Ιουν 2020, 00:32Ναι βρε πουλάκι μου, το είπαμε αυτό, είχανε ψηφιακούς ταλαντωτές - γεννήτριες αλλά όλα τα υπόλοιπα στάδια ήτανε αναλογικά και γενικά για τέτοιου τύπου ηχοχρώματα ήταν προσανατολισμένος όλος ο σχεδιασμός τους, το Fairlight ήτανε ένα glorified sampler της εποχής που κόστιζε όσο ένα σπίτι.relativer777 έγραψε: 20 Ιουν 2020, 00:16Όχι τα PPG Ειταν ψηφιακά μιάς και ειταν synthesizer Sampler ! Τα οποία συνδέονταν με PC. Για μούλτη σάμπληνκ. Όπως και το Firelight, με την διαφορά ότι το δεύτερο Ειταν χωρίς πληκτρολόγιο.sys3x έγραψε: 19 Ιουν 2020, 23:57
Όχι ακριβώς, αυτά τα ppg που λες έχουν μεν ψηφιακούς osc αλλά είναι άναλογκ οριέντηντ σύνθια, όλα τα υπόλοιπα vca-vcf είναι αναλογικά, τα καρζ είναι ψηφιακά, κάνουν άναλογκ μόντελινγκ πλέον αλλά όπως σου είπα, καθαρά ψηφιακά, τα καρζ είναι ολ αράουντ μηχανάκια και πραγματικά παλαιότερα ήταν απλησίαστα - πανάκριβα.
Εγώ πάλι παιδάκι γερασμένο, δεν είμαι τόσο μεγάλος όσο φαίνεται.
![]()
![]()
![]()
Τα καρζ όπως σου είπα δεν τα έπαιρνες για αναλογικά μπλιμπλίκια, είχανε - έχουνε πιάνα, όργανα, έγχορδα, γενικά τα πάντα, ήτανε - είναι workstations δηλαδής.
Όλα αυτά πλέον τα κάνεις εξίσου καλά και με vst (au-rtas-ladspa-whatevert) plug-ins.
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσο ετών είσαι;
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Re: Πόσο ετών είσαι;
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Ναι τα μουγκ είναι σε όλα τα στάδια αναλογικά αν και χρησιμοποιούν και ψηφιακά κυκλώματα όχι όμως για την παραγωγή ή/και τα φίλτρα κτλ κτλ αλλά για έλεγχο και παραμετροποίηση, τα παλαιότερα μοντέλα δεν είχανε κανένα ψηφιακό στάδιο.relativer777 έγραψε: 20 Ιουν 2020, 00:40Ναί έτσι είναι, απλά δεν Ειταν όπως τα Mong εάν τα είχες προλάβει.sys3x έγραψε: 20 Ιουν 2020, 00:32Ναι βρε πουλάκι μου, το είπαμε αυτό, είχανε ψηφιακούς ταλαντωτές - γεννήτριες αλλά όλα τα υπόλοιπα στάδια ήτανε αναλογικά και γενικά για τέτοιου τύπου ηχοχρώματα ήταν προσανατολισμένος όλος ο σχεδιασμός τους, το Fairlight ήτανε ένα glorified sampler της εποχής που κόστιζε όσο ένα σπίτι.relativer777 έγραψε: 20 Ιουν 2020, 00:16
Όχι τα PPG Ειταν ψηφιακά μιάς και ειταν synthesizer Sampler ! Τα οποία συνδέονταν με PC. Για μούλτη σάμπληνκ. Όπως και το Firelight, με την διαφορά ότι το δεύτερο Ειταν χωρίς πληκτρολόγιο.
![]()
![]()
Τα καρζ όπως σου είπα δεν τα έπαιρνες για αναλογικά μπλιμπλίκια, είχανε - έχουνε πιάνα, όργανα, έγχορδα, γενικά τα πάντα, ήτανε - είναι workstations δηλαδής.
Όλα αυτά πλέον τα κάνεις εξίσου καλά και με vst (au-rtas-ladspa-whatevert) plug-ins.
![]()
Αλλά πολλά λεφτά ρε για μονοφωνικό συνθ, τώρα έχει βγάλει μέχρι και η μπέριγκερ γαμάτα αναλογικά και με πολλούς osc κιόλας, γενικά έχει βγει της πουτάνας το μουνί σε χάρντγουερ και άλλα τόσα άλλα τόσα κι άλλα τόσα σε plug-ins.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- relativer777
Το γνωρίζω. Σταθερή αξία είναι ο θρύλος: Κλαβινόβα της γιαμάχα απίθανο ηλεκτρικό πιάνο !!!
- relativer777
Εγώ είχα ξεκινήσει με ένα Roland Juno 60, Έπιτα πάλι της Roland Jupiter 8, Έπιτα Korg DW 8000 και ένα ΑΚΑΙ - ΑΧ 80 όλα τους πολύ καλά σίντι.
- relativer777
Το Firelight Το γνώρισα στο κατάστημα μυστικών οργάνων στην Νυρεμβέργη που ψώνιζα. Είταν παραγγελία από τα Βαβάρια στούντιο του Μονάχου, για τους ήχους της πολεμικής ταινίας ενώς Γερμανικού υποβρυχίου.
" Das Boot "
Κόστισε 20 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα !
" Das Boot "
Έχω και μια κλαβινόβα από τις καλές υποτίθεται, παπάργια, οι ακριβές έχουν ανούσια σκληρό - "άκαμπτο" τουσέ, ειδικά σαν αυτή που έχω (την χάρισα στα ανίψια μου βασικά) που έχει μέσα και όλον τον μηχανισμό με τα σφυράκια, τα μοντέλα χωρίς τον μηχανισμό αν και περισσότερο "ψεύτικα" είναι πολύ πιο πλέηαμπλ. Τα στέητζ της είναι καλούλια δο.relativer777 έγραψε: 20 Ιουν 2020, 00:52 Το γνωρίζω. Σταθερή αξία είναι ο θρύλος: Κλαβινόβα της γιαμάχα απίθανο ηλεκτρικό πιάνο !!!
.
.
relativer777 έγραψε: 20 Ιουν 2020, 00:58 Εγώ είχα ξεκινήσει με ένα Roland Juno 60, Έπιτα πάλι της Roland Jupiter 8, Έπιτα Korg DW 8000 και ένα ΑΚΑΙ - ΑΧ 80 όλα τους πολύ καλά σίντι.
Κ γω με ρόλαντ και κάζιο ξεκίνησα.
Αυτά είναι.relativer777 έγραψε: 20 Ιουν 2020, 01:07 Το Firelight Το γνώρισα στο κατάστημα μυστικών οργάνων στην Νυρεμβέργη που ψώνιζα. Είταν παραγγελία από τα Βαβάρια στούντιο του Μονάχου, για τους ήχους της πολεμικής ταινίας ενώς Γερμανικού υποβρυχίου.
" Das Boot "
.
.
- relativer777
Αυτά δεν είναι για εμάς.sys3x έγραψε: 20 Ιουν 2020, 01:51relativer777 έγραψε: 20 Ιουν 2020, 00:58 Εγώ είχα ξεκινήσει με ένα Roland Juno 60, Έπιτα πάλι της Roland Jupiter 8, Έπιτα Korg DW 8000 και ένα ΑΚΑΙ - ΑΧ 80 όλα τους πολύ καλά σίντι.![]()
Κ γω με ρόλαντ και κάζιο ξεκίνησα.
![]()
Αυτά είναι.relativer777 έγραψε: 20 Ιουν 2020, 01:07 Το Firelight Το γνώρισα στο κατάστημα μυστικών οργάνων στην Νυρεμβέργη που ψώνιζα. Είταν παραγγελία από τα Βαβάρια στούντιο του Μονάχου, για τους ήχους της πολεμικής ταινίας ενώς Γερμανικού υποβρυχίου.
" Das Boot "
![]()
Με τόσο φτηνιάρικα μηχανίματα θα ασχολούμαστε ?
Δέν αξίζει να βάλεις το χέρι στην τσέπη !!!
Το αμέσως φτηνότερο Ειταν ένα Wersi Helios.
Καλά αυτό Ειταν σχεδόν τζάμπα, μόνο 1750000
Ένα τεράστιο Αρμόνιο - πολυμηχάνημα.
Για φουκαράδες όπως κατάλαβες !!!
Τα λέμε.
- Obi Wan Iakobi
Ο Μεγαλος Παλαιος Σαλιβερος τι θα ψηφισει?δεν τον καλυπτει η ηλικιακη κλιμακα.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
- relativer777
Αυτός υπάγεται στο τμήμα Παλαιοντολογίας !Obi Wan Iakobi έγραψε: 20 Ιουν 2020, 19:53 Ο Μεγαλος Παλαιος Σαλιβερος τι θα ψηφισει?δεν τον καλυπτει η ηλικιακη κλιμακα.
Σαλιβερόσαυρους γεράκους-γεράκους !
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 974 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS