Ερμής έγραψε: 09 Ιουν 2020, 14:03χιλιακάτι για λανγκε και δε το βουτηξες;Μαυροβασίλης έγραψε: 09 Ιουν 2020, 09:25εύχομαι τα καλύτερα, αγαπώ πολύ τη Λανγκε, αν επρόκειτο να ζμπρώξω 50 μεγάλα ο ντατογράφος θα ήταν από τις πρώτες επιλογές κι ακόμα πονάω που το 04 δεν άρπαξα ένα άψογο πιλοτικό τύπου Β για 1000κάτι ευρώπουλα (είχε κι ένα τσέπης του ΚΜ για σκότωμα αλλά τόσο ήξερα)![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ρολόγια
- Μαυροβασίλης
Re: Ρολόγια
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
rums to let έγραψε: 08 Ιουν 2020, 21:50δεν πειράζει καλέ, αναπληρώνεις στην Μαγειρική, στην Φωτογραφία, στην ΠολιτικήNaida έγραψε: 08 Ιουν 2020, 21:44Να 'σαι καλά για την καλή σου διάθεση αλλά δεν έχω σχέση με ρολογια.rums to let έγραψε: 08 Ιουν 2020, 21:43 Naida
παρακαλούνται οι ειδικοί του θέματος να βοηθήσουν λίγο, είναι κρίμα να ρεζιλεύεται έτσι ο κόσμος (και μάλιστα εν αγνοία του)![]()
viewtopic.php?p=1326764#p1326764![]()
ακυρος
στην φωτογραφια η Ναιδα Γ κ Δ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Cecily Anne
sting έγραψε: 09 Ιουν 2020, 05:21
Φίλη Cecily Anne, γεια σου.
Αφού σε ευχαριστήσω ολόψυχα για τις ευχές, θα ήθελα να σε ενημερώσω οτι οι θετικότατες σκέψεις σου υλοποιήθηκαν ως διάθεση ευεξίας καθ’όλο το τριήμερο αλλά και σήμερα, όπως επίσης και ως κέρδος στη λοταρία του Σαββάτου. Διψήφιας χρηματικής αξίας μεν, άλλα ανεκτίμητης συναισθηματικής.![]()
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
τα αναλογικά ηλεκτρονικά ; Όχι.Μαυροβασίλης έγραψε: 09 Ιουν 2020, 02:37τα αναλογικά ηλεκτρονικά δημιουργούν;Athos έγραψε: 08 Ιουν 2020, 20:04 Το μηχανικό ρολόι είναι μιά μηχανή
και ο άνθρωπος (κάποιοι άνθρωποι) έχουν σχέση αγάπης και φροντίδας με τις μηχανές
Η μηχανή είναι κάτι ζωντανό, την φροντίζεις και λειτουργεί, κάτι σαν πετ.
Τα ηλεκτρονικά δεν είναι μηχανές, δεν δημιουργούν αισθήματα.
Η ηλεκτρονικοποίηση των πάντων αποξενώνει τον άνθρωπο από τη μηχανή
και τον κάνει αδιάφορο.![]()
υβριδικά όπως το cal.631 της JLC και το 9F (οριακά) ή το spring drive της seiko και το 700P της piaget πού ανήκουν;
υβριδικά ; Όχι.
οτιδήποτε ηλεκτρικού κινητήρα Όχι.
Αν δεν σου αρέσουν οι μηχανές είναι δύσκολο να το καταλάβεις
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Είναι γνωστό πως δεν έχει καμία σχέση και δε του αρέσουν οι μηχανές 
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Μαυροβασίλης
ok, καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις μηχανές και στην τελική όλοι για καυλάντισμα έχομε τα ρολόγια
μου θυμήζει τις συζητήσεις για ηλεκτρονικά σε αυτοκίνητα και μηχανές η ιστορία
μου θυμήζει τις συζητήσεις για ηλεκτρονικά σε αυτοκίνητα και μηχανές η ιστορία
Χαιρετίζω την παρέμβαση του γίγαντα Άθου στο μαγικό κόσμο της μηχανοκίνητης ωροτεχνικης.
Ασφαλώς και πονηρή διότι ηδη απάντησες ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τα συγκεκριμένα κομμάτια πάρα πολύ εύστοχα ως “υβριδικά”.
Θέλω να συμπληρώσω επίσης ότι οποιαδήποτε απαίτηση των άνωθι εταιριών για κατάταξη και προσφώνηση ως σκέτο “μηχανικό ρολόι” των συγκεκριμένων μοντέλων, έστω και δια της πλαγίας οδού, τη θεωρώ το ίδιο σοβαρή όσο και την απαίτηση του παρακάτω ατόμου να αποκαλείται “μαντάμ”
Μιας και η ερώτηση αφορά στην ωρολογιακή κατάταξη/κατηγοριοποίηση και όχι στη σύλληψη και εκτέλεση των παραπάνω άρτιων τεχνολογικά μοντέλων, θα μου επιτρέψεις να παρέμβω φίλτατε Μαυροβασιλη και να χαρακτηρίσω την ερώτησή σου ως "πονηρή".Μαυροβασίλης έγραψε: 09 Ιουν 2020, 02:37τα αναλογικά ηλεκτρονικά δημιουργούν;Athos έγραψε: 08 Ιουν 2020, 20:04 Το μηχανικό ρολόι είναι μιά μηχανή
και ο άνθρωπος (κάποιοι άνθρωποι) έχουν σχέση αγάπης και φροντίδας με τις μηχανές
Η μηχανή είναι κάτι ζωντανό, την φροντίζεις και λειτουργεί, κάτι σαν πετ.
Τα ηλεκτρονικά δεν είναι μηχανές, δεν δημιουργούν αισθήματα.
Η ηλεκτρονικοποίηση των πάντων αποξενώνει τον άνθρωπο από τη μηχανή
και τον κάνει αδιάφορο.![]()
υβριδικά όπως το cal.631 της JLC και το 9F (οριακά) ή το spring drive της seiko και το 700P της piaget πού ανήκουν;
Ασφαλώς και πονηρή διότι ηδη απάντησες ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τα συγκεκριμένα κομμάτια πάρα πολύ εύστοχα ως “υβριδικά”.
Θέλω να συμπληρώσω επίσης ότι οποιαδήποτε απαίτηση των άνωθι εταιριών για κατάταξη και προσφώνηση ως σκέτο “μηχανικό ρολόι” των συγκεκριμένων μοντέλων, έστω και δια της πλαγίας οδού, τη θεωρώ το ίδιο σοβαρή όσο και την απαίτηση του παρακάτω ατόμου να αποκαλείται “μαντάμ”
When I was a young fellow I was knocked down plenty. I wanted to stay down, but I couldn't. I had to get up and win those two dollars. I was one of those hungry fighters. When you haven't eaten for three days you'll understand.
- Μαυροβασίλης
εγώ είμαι ξεκάθαρος αλλά η ελληνική δεν είναι, το πρόβλημα αφορά στην απόδοση του όρου machine και επεκτείνεται στα συντεχνιακά των μηχανικών
στο θέμα, η GS κατηγοριοποιεί το ΡΤ των ρολογιών σε quartz, spring drive και mechanical οπότε δεν υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας, η αξιότιμη piaget επίσης δε νομίζω να αναφέρει τον Ρ700 ως μηχανικό (μπορεί να κάνω λάθος) ούτε θυμάμαι τα οηστερκουορτς ή τα μεκακουορτς της JLC να προμοτάρονται αναλόγως, και φυσικά τα πρημιουμ κουορτς, πχ από GP ή τα διάφορα HAQ, δε νομίζω να μαρκετάρονται ως μηχανικά
στο θέμα, η GS κατηγοριοποιεί το ΡΤ των ρολογιών σε quartz, spring drive και mechanical οπότε δεν υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας, η αξιότιμη piaget επίσης δε νομίζω να αναφέρει τον Ρ700 ως μηχανικό (μπορεί να κάνω λάθος) ούτε θυμάμαι τα οηστερκουορτς ή τα μεκακουορτς της JLC να προμοτάρονται αναλόγως, και φυσικά τα πρημιουμ κουορτς, πχ από GP ή τα διάφορα HAQ, δε νομίζω να μαρκετάρονται ως μηχανικά
-
Harisalan13
Πήρε ενας φιλος ρολόι Αρμάνι απο 400 135 και του χάλασε σε 6 μήνες
Μονο για το σεικο μιλησες;Chilloutbuddy έγραψε: 09 Ιουν 2020, 13:08Αυτό είναι, φετίχ επίδειξης και στάτους. Δε βλέπεις που το δείχνω και το ξαναδείχνω ότι έχω σέϊκοaxilmar έγραψε: 09 Ιουν 2020, 10:44Εντάξει, σου θίξαμε τα ρολόγια και τα ισοπεδωνεις όλα.Chilloutbuddy έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:59
Η ζωγραφική να δεις πόσο άχρηστη είναι. Η γλυπτική, η ποίηση, οι τέχνες γενικά. Τα μπουζούκια, η μπάλα, ο τζόγος, το τσιγάρο, ο καφές, τα ξύδια, όλα αυτά είναι άχρηστα.
Από κει και πέρα ο καθένας ασχολείται με ότι γουστάρει. Ε εμείς μεταξύ άλλων γουστάρουμε και ρολόγια, τι να κάνουμε τώρα; Άλλοι φτιάχνουν καραβάκια ξέρω γω, λύνουν σταυρόλεξα, πετάνε σαϊτες, εμείς ρολόγια.
Δεν είσαι ο πρώτος που ήρθες εδώ να μας υπενθυμίσεις ότι μπορούμε να δούμε την ώρα στο κινητό, το ξέρουμε. Και ο υπολογιστής την έχει κάτω δεξιά. Δε θέλω ρε παιδί μου να βγάλω το κινητό απ'την τσέπη ούτε είμαι όλη την ώρα στον υπολογιστή, θέλω να κοιτάω τον καρπό μου και να είναι εκεί. Η ώρα. Τέλος.
Γιατί να θες να κοιτάς τον καρπό σου δλδ; Τι το ιδιαιτερο έχει η όλη φάση με το ρολόι;
Εκτός και εάν είναι και αυτό ένα φετιχ επίδειξης και στάτους. Όπως πχ όταν είχαν πρωτοβγει τα κινητά και οσοι είχαν τα έβγαζαν επιδεικτικά στο πλήθος για να δείξουν ότι έχουνε κινητό.![]()
- hellegennes
Και ο υπολογιστής μηχανή είναι. Επειδή δεν μετριέται σε άλογα ή σε τικ-τακ δεν παύει να είναι μηχανή. Αυτό με το «δεν είναι μηχανές τα ηλεκτρονικά» δεν βγάζει και πολύ νόημα.Μαυροβασίλης έγραψε: 10 Ιουν 2020, 11:28 ok, καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις μηχανές και στην τελική όλοι για καυλάντισμα έχομε τα ρολόγια
μου θυμήζει τις συζητήσεις για ηλεκτρονικά σε αυτοκίνητα και μηχανές η ιστορία![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Τι ώρα κλείνει ο ΟΑΕΔ σήμερα φίλος;
When I was a young fellow I was knocked down plenty. I wanted to stay down, but I couldn't. I had to get up and win those two dollars. I was one of those hungry fighters. When you haven't eaten for three days you'll understand.
- Μαυροβασίλης
δε διαφωνώ, γιαυτό μου αρέσουν όλα αρκεί να είναι well-engineered κι όχι φτιαγμένα από μπην-καουντερςhellegennes έγραψε: 10 Ιουν 2020, 12:53 Και ο υπολογιστής μηχανή είναι. Επειδή δεν μετριέται σε άλογα ή σε τικ-τακ δεν παύει να είναι μηχανή. Αυτό με το «δεν είναι μηχανές τα ηλεκτρονικά» δεν βγάζει και πολύ νόημα.
και μια πάσα να δικάσει ο Αγις
οταν με κατεστρεψες κ ασχοληθηκα με το τι γινεται με τους μηχανισμουςΜαυροβασίλης έγραψε: 10 Ιουν 2020, 22:29![]()
δε διαφωνώ, γιαυτό μου αρέσουν όλα αρκεί να είναι well-engineered κι όχι φτιαγμένα από μπην-καουντερςhellegennes έγραψε: 10 Ιουν 2020, 12:53 Και ο υπολογιστής μηχανή είναι. Επειδή δεν μετριέται σε άλογα ή σε τικ-τακ δεν παύει να είναι μηχανή. Αυτό με το «δεν είναι μηχανές τα ηλεκτρονικά» δεν βγάζει και πολύ νόημα.
και μια πάσα να δικάσει ο Αγις
δεν γνωριζω αν ισχυουν δεν θα μου προξενουσε εκπληξη παντως λογω αυτων που διαβασα κ ηταν αληθη
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ήταν μια μέρα γοερού θρήνου για το παγκόσμιο ωρολογιακό γίγνεσθαι...