Κλείσιμο των επιχειρήσεων (lockdown) το φετινό καλοκαίρι σε περιοχές που είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει ο συνωστισμός και αποζημίωση ακριβώς όσο ήταν τα κέρδη και οι μισθοί του 2019 για εργοδότες και εργαζόμενους.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:40Ας κάνουν ό,τι νομίζουν. Ωστόσο το αίτημα των φίλων εδώ πιο είναι:Zhukov έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:08 Κατεβαίνουν σε απεργία όλα τα μπιτσόμπαρα της Μυκόνου επειδή η κυβέρνηση οδηγεί στην ανεργία και στην ανέχεια 280 οικογένειες.
1. Να καταργηθούν πλήρως τα μέτρα για τους Μυκονιάτες επιχειρηματίες;
2. Να καταργηθούν τα μέτρα τήρησης αποστάσεων για όλους;
3. Να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα αλλά να μην εφαρμόζονται;
4. Να αντικατασταθούν τα μέτρα με άλλα πιο ελαστικά;
Για βοηθήστε λίγο.
ΥΓ. Επίσης για τους φίλους παραπάνω που παρακολούθησαν αγώνα σε καφετέρια (;) και ήταν ο ένας πάνω στον άλλο θα έλεγα ότι έχουν και οι ίδιοι ευθύνη. Αν θέλουμε να δουλέψουν τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να δείξουμε ως πελάτες ότι μας ενδιαφέρει. Να περνάμε έξω από το μαγαζί και όταν το βλέπουμε γεμάτο να φεύγουμε. Να διαμαρτυρόμαστε όταν είμαστε μέσα και βλέπουμε ότι ο μαγαζάτορας βάζει έξτρα κόσμο και καρέκλες δίπλα μας. Αν υπάρξει μια κρίσιμη μάζα που απαιτεί την εφαρμογή θα αρχίσετε να βλέπετε συμμόρφωση χωρίς να χρειάζεται να κλείνει το κράτος μαγαζιά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κινδυνέψουμε εμείς και τα εξαρτώμενα από εμάς ευπαθή άτομα αν δεν αναλάβουμε το μέρος της ατομικής ευθύνης που μας αναλογεί.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Θεοχάρης vs Τουρισμός
Re: Θεοχάρης vs Τουρισμός
Εντυπωσιακό. Να πληρώσουν ας πούμε διπλή - τριπλή φορολογία όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες για να βρεθούν χρήματα να μην υποστεί καμία ζημιά ο κλάδος που δεν είδε κρίση.Zhukov έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:49 Κλείσιμο των επιχειρήσεων (lockdown) το φετινό καλοκαίρι σε περιοχές που είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει ο συνωστισμός και αποζημίωση ακριβώς όσο ήταν τα κέρδη και οι μισθοί του 2019 για εργοδότες και εργαζόμενους.
Τι θα πει είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει ο συνωστισμός; Εγώ είμαι επίσης σίγουρος ότι αν πέσουν βαρβάτα πρόστιμα για άλλες 10-15 μέρες, από τον Ιούλιο θα είναι όλοι προβλεπόμενοι.
Το θέμα είναι γιατί θα πρέπει πάντα ο Έλληνας να συμμορφώνεται με το δύσκολο τρόπο.
Ώρες ώρες νομίζω ότι παρακολουθείς το σκηνικο από κάποιο δοκιμαστικό σωλήνα. Σιγά μην κάτσει μια παρέα να φάει κάνα μισάωρο μέχρι να βρει καφε που τηρεί τα μέτρα.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:40
ΥΓ. Επίσης για τους φίλους παραπάνω που παρακολούθησαν αγώνα σε καφετέρια (;) και ήταν ο ένας πάνω στον άλλο θα έλεγα ότι έχουν και οι ίδιοι ευθύνη. Αν θέλουμε να δουλέψουν τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να δείξουμε ως πελάτες ότι μας ενδιαφέρει. Να περνάμε έξω από το μαγαζί και όταν το βλέπουμε γεμάτο να φεύγουμε.
Επιπλέον, μπορεί την ώρα που κάθεσαι να έχει λίγο κόσμο αλλά στη συνέχεια έρχονται κι άλλοι, ενώ έχεις παραγγείλει, και ακριβως επειδή ο μαγαζατορας δεν τους διώχνει, αρχιζει να παρατηρείται σταδιακά συνωστισμός.
Τι κάνεις εκεί; Πληρώνεις τα ποτά και σηκώνεσαι και φεύγεις χωρίς να έχεις δει το ματς για το οποίο πηγες;
Σκεφτείτε λίγο με όρους πραγματικότητας.
Καλά εντάξει. Έχεις πάει σε ένα μέρος για να περάσεις δύο ώρες καλά. Αν είναι να αρχίσεις φασαρία και να σταθούν απέναντι σου και ο μαγαζατορας αλλά και οι πελάτες δεν έχει νόημα.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:40
Να διαμαρτυρόμαστε όταν είμαστε μέσα και βλέπουμε ότι ο μαγαζάτορας βάζει έξτρα κόσμο και καρέκλες δίπλα μας.
Προσωπικα, αν δεν είχα παρέα θα πήγαινα να δω το ματς στην Κασταλίας, στο παραδοσιακό καφενείο με τα γερόντια. Άπλετος εξωτερικός χώρος και σχετική τήρηση αποστάσεων.
Σε κάθε περίπτωση , η ατομική ευθύνη δεν είναι πανάκεια. Για αυτό υπάρχουν ελεγκτικοί φορείς που απασχολούνται με την τήρηση των κανονισμών.
Όταν δεν έχει φορολογικά έσοδα το κράτος μετά θα δείς διπλές και τριπλές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με φυσικό επακόλουθο καθίζηση της αγοράς στον ιδιωτικό τομέα.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:55Εντυπωσιακό. Να πληρώσουν ας πούμε διπλή - τριπλή φορολογία όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες για να βρεθούν χρήματα να μην υποστεί καμία ζημιά ο κλάδος που δεν είδε κρίση.Zhukov έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:49 Κλείσιμο των επιχειρήσεων (lockdown) το φετινό καλοκαίρι σε περιοχές που είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει ο συνωστισμός και αποζημίωση ακριβώς όσο ήταν τα κέρδη και οι μισθοί του 2019 για εργοδότες και εργαζόμενους.
Τι θα πει είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει ο συνωστισμός; Εγώ είμαι επίσης σίγουρος ότι αν πέσουν βαρβάτα πρόστιμα για άλλες 10-15 μέρες, από τον Ιούλιο θα είναι όλοι προβλεπόμενοι.
Το θέμα είναι γιατί θα πρέπει πάντα ο Έλληνας να συμμορφώνεται με το δύσκολο τρόπο.
Ο τουρισμός είναι το 1/3 του συνολικού ΑΕΠ , έπρεπε φέτος να επιδοτηθούν στο μέγιστο όλοι οι μισθοί και τα κέρδη που χάνονται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Zhukov την 08 Ιουν 2020, 11:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δλδ αποζημίωση στους ιδιοκτητες του nammos με βάση την κερδοφορία του 2019;Zhukov έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:49
Κλείσιμο των επιχειρήσεων (lockdown) το φετινό καλοκαίρι σε περιοχές που είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει ο συνωστισμός και αποζημίωση ακριβώς όσο ήταν τα κέρδη και οι μισθοί του 2019 για εργοδότες και εργαζόμενους.
Δηλαδή όλοι οι νέοι που πηγαίνουν εκεί δεν έχουν κανέναν με άσθμα, καρδιακό ή άλλη σοβαρή ασθένεια στο σπίτι; Πρέπει στ΄αλήθεια να πιούμε το πικρό ποτήρι της αύξησης των κρουσμάτων για άλλη μια φορά για να δουν ότι είναι δυνατό να συμβεί; Δεν τη χωράει το μυαλό μου τόσο επιπολαιότητα.
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί αυτό. Θέμα συμμόρφωσης θα τεθεί μόνο όταν γίνει κάποιο μεγάλο μπαμ στα κρούσματα. Όχι λόγω προστίμων.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:55
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Ναι μόνο ένα μαγαζί είναι. Μούγκα οι δεξιοί για τον κρατικό αυταρχισμο στους επιχειρηματίες. Εμένα δε με νοιάζει, Ξεκίνησε ο κομμουνισμός , όπως τα πε ο προτοσαλτε. Σιγά μην πάει κανείς να δώσει τα λεφτά του στη Μύκονο για να έχει τον μπάτσο πάνω από το ποτό του και να φεύγει μιάμιση ώρα. Τέλος τα μπιτς μπαρ, θα κλείσουν και τα ξενοδοχεία, παντού ελεύθερο κάμπινγκ, diy party και μπυρονια, άιντε και καμιά ταβερνα. Μπράβο Κουλη, και δε σου το χα....
"Το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί του Α.Τ Μυκόνου πραγματοποίησαν επισκέψεις σε δημοφιλή μπαρ της Χώρας, όπου υπήρχε συνωστισμός, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες τους να ζητήσουν από τον κόσμο να αποχωρήσει, διαφορετικά θα κινδύνευαν με επιβολή τσουχτερών προστίμων, ακόμη και με λουκέτο, όπως συνέβη με το Alemagou. Πράγματι, γύρω στη 01.30, ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί και τα μαγαζιά να χαμηλώνουν τη μουσική."
https://www.protothema.gr/greece/articl ... postaseis/
"Το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί του Α.Τ Μυκόνου πραγματοποίησαν επισκέψεις σε δημοφιλή μπαρ της Χώρας, όπου υπήρχε συνωστισμός, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες τους να ζητήσουν από τον κόσμο να αποχωρήσει, διαφορετικά θα κινδύνευαν με επιβολή τσουχτερών προστίμων, ακόμη και με λουκέτο, όπως συνέβη με το Alemagou. Πράγματι, γύρω στη 01.30, ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί και τα μαγαζιά να χαμηλώνουν τη μουσική."
https://www.protothema.gr/greece/articl ... postaseis/
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Μα έτσι όμως απλώς ανακυκλώνουμε το πρόβλημα. Αν πας αφού πληρώσεις σαν κύριος και πεις του μαγαζάτορα ότι εγώ εδώ δεν ξαναπατάω το πόδι μου αφού δεν σέβεσαι την υγεία μου, και του το πουν και άλλοι 10 κάτι μπορεί να γίνει.Namrail έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:57Ώρες ώρες νομίζω ότι παρακολουθείς το σκηνικο από κάποιο δοκιμαστικό σωλήνα. Σιγά μην κάτσει μια παρέα να φάει κάνα μισάωρο μέχρι να βρει καφε που τηρεί τα μέτρα.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:40
ΥΓ. Επίσης για τους φίλους παραπάνω που παρακολούθησαν αγώνα σε καφετέρια (;) και ήταν ο ένας πάνω στον άλλο θα έλεγα ότι έχουν και οι ίδιοι ευθύνη. Αν θέλουμε να δουλέψουν τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να δείξουμε ως πελάτες ότι μας ενδιαφέρει. Να περνάμε έξω από το μαγαζί και όταν το βλέπουμε γεμάτο να φεύγουμε.
Επιπλέον, μπορεί την ώρα που κάθεσαι να έχει λίγο κόσμο αλλά στη συνέχεια έρχονται κι άλλοι, ενώ έχεις παραγγείλει, και ακριβως επειδή ο μαγαζατορας δεν τους διώχνει, αρχιζει να παρατηρείται σταδιακά συνωστισμός.
Τι κάνεις εκεί; Πληρώνεις τα ποτά και σηκώνεσαι και φεύγεις χωρίς να έχεις δει το ματς για το οποίο πηγες;
Σκεφτείτε λίγο με όρους πραγματικότητας.
Καλά εντάξει. Έχεις πάει σε ένα μέρος για να περάσεις δύο ώρες καλά. Αν είναι να αρχίσεις φασαρία και να σταθούν απέναντι σου και ο μαγαζατορας αλλά και οι πελάτες δεν έχει νόημα.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:40
Να διαμαρτυρόμαστε όταν είμαστε μέσα και βλέπουμε ότι ο μαγαζάτορας βάζει έξτρα κόσμο και καρέκλες δίπλα μας.
Προσωπικα, αν δεν είχα παρέα θα πήγαινα να δω το ματς στην Κασταλίας, στο παραδοσιακό καφενείο με τα γερόντια. Άπλετος εξωτερικός χώρος και σχετική τήρηση αποστάσεων.
Σε κάθε περίπτωση , η ατομική ευθύνη δεν είναι πανάκεια. Για αυτό υπάρχουν ελεγκτικοί φορείς που απασχολούνται με την τήρηση των κανονισμών.
Αλλιώς ας καθίσουμε όλοι μοιρολατρικά να περιμένουμε να ξανακλείσουν τα μαγαζιά μέσα στον Ιούλιο. Μπορούμε και γίνεται.
Αυτό μου έκανε και μένα την μεγαλύτερη εντύπωσηNamrail έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:59Δλδ αποζημίωση στους ιδιοκτητες του nammos με βάση την κερδοφορία του 2019;Zhukov έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:49
Κλείσιμο των επιχειρήσεων (lockdown) το φετινό καλοκαίρι σε περιοχές που είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει ο συνωστισμός και αποζημίωση ακριβώς όσο ήταν τα κέρδη και οι μισθοί του 2019 για εργοδότες και εργαζόμενους.![]()
Γιατί όχι; Πόσες επιχειρήσεις "ταΐζει" το nammos;ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 12:03Αυτό μου έκανε και μένα την μεγαλύτερη εντύπωσηNamrail έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:59Δλδ αποζημίωση στους ιδιοκτητες του nammos με βάση την κερδοφορία του 2019;Zhukov έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:49
Κλείσιμο των επιχειρήσεων (lockdown) το φετινό καλοκαίρι σε περιοχές που είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει ο συνωστισμός και αποζημίωση ακριβώς όσο ήταν τα κέρδη και οι μισθοί του 2019 για εργοδότες και εργαζόμενους.![]()
Ακριβώς επειδή συμφωνώ με την προσφορά του τουρισμού (μπορείς να δεις σχετικές αναρτήσεις μου εδώ και 2 μήνες) και επειδή δεν θέλω κλειστές τις σχετικές επιχειρήσεις, ζητάω τήρηση των μέτρων. Αλλιώς τα ξεσπάσματα του ιού είναι πολύ πιθανό να φέρουν lockdowns ανά περιοχή ή και συνολικά.Zhukov έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:58Όταν δεν έχει φορολογικά έσοδα το κράτος μετά θα δείς διπλές και τριπλές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με φυσικό επακόλουθο καθίζηση της αγοράς στον ιδιωτικό τομέα.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:55Εντυπωσιακό. Να πληρώσουν ας πούμε διπλή - τριπλή φορολογία όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες για να βρεθούν χρήματα να μην υποστεί καμία ζημιά ο κλάδος που δεν είδε κρίση.Zhukov έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:49 Κλείσιμο των επιχειρήσεων (lockdown) το φετινό καλοκαίρι σε περιοχές που είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει ο συνωστισμός και αποζημίωση ακριβώς όσο ήταν τα κέρδη και οι μισθοί του 2019 για εργοδότες και εργαζόμενους.
Ο τουρισμός είναι το 1/3 του συνολικού ΑΕΠ , έπρεπε φέτος να επιδοτηθούν στο μέγιστο όλοι οι μισθοί και τα κέρδη που χάνονται.
Ούτε και το δικό μου.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 12:00Δηλαδή όλοι οι νέοι που πηγαίνουν εκεί δεν έχουν κανέναν με άσθμα, καρδιακό ή άλλη σοβαρή ασθένεια στο σπίτι; Πρέπει στ΄αλήθεια να πιούμε το πικρό ποτήρι της αύξησης των κρουσμάτων για άλλη μια φορά για να δουν ότι είναι δυνατό να συμβεί; Δεν τη χωράει το μυαλό μου τόσο επιπολαιότητα.
Κατά τα άλλα, υποθέτω ότι οι επιδιώκοντες τον συνωστισμό, όντως δεν συμβιώνουν με ευπαθείς ομάδες. Απλώς παίζει η ανευθυνότητα του σκεπτικού ότι αυτοί δεν έχουν να χάσουν κάτι. Αν κλείσει το χ μαγαζί, αυτοί θα πάνε σ' άλλο. Γιατί στα μπιτσόμπαρα και όλα τα μαγαζιά εστίασης, δεν υπάρχουν οι ταυτοποιήσεις που υπάρχουν πχ στα ξενοδοχεία, ώστε να υπάρχει έστω ο φόβος της καραντίνας. Είναι ανώνυμοι, ελεύθεροι και "ωραίοι".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα δεν μπορεί να γίνει τήρηση των μέτρων σε τέτοιες επιχειρήσεις.Ίσως μόνο αν κλείσουν μουσική, ποτά και θέσεις ορθίων.Καλό λουκέτο δηλαδή.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 12:06Ακριβώς επειδή συμφωνώ με την προσφορά του τουρισμού (μπορείς να δεις σχετικές αναρτήσεις μου εδώ και 2 μήνες) και επειδή δεν θέλω κλειστές τις σχετικές επιχειρήσεις, ζητάω τήρηση των μέτρων. Αλλιώς τα ξεσπάσματα του ιού είναι πολύ πιθανό να φέρουν lockdowns ανά περιοχή ή και συνολικά.Zhukov έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:58Όταν δεν έχει φορολογικά έσοδα το κράτος μετά θα δείς διπλές και τριπλές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με φυσικό επακόλουθο καθίζηση της αγοράς στον ιδιωτικό τομέα.ST48410 έγραψε: 08 Ιουν 2020, 11:55
Εντυπωσιακό. Να πληρώσουν ας πούμε διπλή - τριπλή φορολογία όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες για να βρεθούν χρήματα να μην υποστεί καμία ζημιά ο κλάδος που δεν είδε κρίση.
Σε μία οικονομική κρίση που οι επιπτώσεις της είναι συγκρίσιμες με πόλεμο, να θέλουν κάποιοι να την περάσουν σαν να μη συνέβη τίποτα, δεν γίνεται. Και να είναι να πληγούν όλοι, θα πληρώσουν κάτι λίγο και αυτοί που επί 10-15 χρόνια είχαν συνεχείς χρονιές ρεκόρ κερδοφορίας.Zhukov έγραψε: 08 Ιουν 2020, 12:08 Μα δεν μπορεί να γίνει τήρηση των μέτρων σε τέτοιες επιχειρήσεις.Ίσως μόνο αν κλείσουν μουσική, ποτά και θέσεις ορθίων.Καλό λουκέτο δηλαδή.
Για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία και είναι πιθανός ο συνωστισμός προτείνω:
* Στο ίδιο ετήσιο ενοίκιο να τους δώσει μεγαλύτερο χώρο εκμετάλλευσης μόνο για φέτος αν και εφόσον υπάρχει ο χώρος. Αυτό με σαφή και υποχρεωτική τήρηση των αποστάσεων.
* Να τους παρέχει άλλες διευκολύνσεις. Πχ επέκταση ωραρίου λειτουργίας
* Να τους παρέχει άλλες δυνατότητες σε σχέση με την τοποθέτηση του ηχητικού εξοπλισμού. Αντί να μαζεύονται όλοι γύρω από το μπαρ που έχει μουσική να δημιουργείται κάτι σαν μεγαλύτερη πίστα όπου θα υπάρχουν ηχεία και ο κόσμος μπορεί να χορεύει σε μεγαλύτερες αποστάσεις.
Ωστόσο σε κάθε μαγαζί κατά το δυνατόν θα ορίζεται το μαξ των ανθρώπων που μπορεί να φιλοξενήσει. Και στην τελική δεν καταλαβαίνω. Με την ίδια λογική θα υποστηρίζατε τον ιδιοκτήτη χειμερινή κλαμπ που βάζει υπεράριθμους σε ένα υπόγειο και ρισκάρει τη ζωή τους σε περίπτωση φωτιάς;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 122 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
-
- 100 Απαντήσεις