Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Μάιος 2020, 09:05
Μαυροβασίλης έγραψε: 19 Μάιος 2020, 08:55
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Μάιος 2020, 07:58
Ναι, μόνο η που μαμά σπρώχνει ακροδεξιά ατζέντα αν το κατάλαβες καλά, και λέει ουσιαστικά πως ένα σκληρό ποινικό σύστημα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά επειδή η Ελλάδα έχει γεμίσει φονιάδες και βιαστές. Βέβαια, άθελά τους, την ίδια ατζέντα σπρώχνουν και οι φεμινιστικα οργανώσεις, όταν πολιτικοποιουν εγκλήματα ποινικού δικαίου. Στο ίντερνετ, είτε διάβαζες σχόλια στο πρώτο θέμα η στο press project για την υπόθεση, ήταν πάνω κάτω τα ίδια.
Εγώ λέω πως ακόμα και να μπούμε σε αυτήν την ζήτημα, προσωπικά θα ακούσω τις γνώμες νομικών και εγκληματολογων. Το τι λέει η οικογένεια του κάθε θύματος είναι κατανοητό, αλλά αποτελεί προσωπικό δράμα. Πάντως στις ΗΠΑ του ριγκαν, όπου ακόμα και σε μια λεωφόρο λειτουργούσαν 3 σίριαλ κιλερ ταυτόχρονα και σκορπουσαν πάνω από 120 πτώματα νέων αντρών, δεν τους είδα να κοπτονται οι εγκληματίες ιδιαίτερα για τα ισόβια και τις θανατικες ποινες.
πολύ καλά κατάλαβα και δε λέω κάτι διαφορετικό παρότι διαφωνώ στο άθελα για τις οργανώσεις των ημίτρελων- επίσης πρόσεξε: έγραψα συγχωρείται η μαμά, όχι πως έχει δίκιο
Αποκτήσαμε ειδικούς για όλα, νομικούς, εγκληματολόγους, αστρολόγους. Λες και υπάρχει περίπτωση να βρεις ελαφρυντικά σε κάθε είδους κατακάθι της κοινωνίας.
Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνει τόσο πολύτιμη την ανθρώπινη ζωή και ποια δικαιώματα μπορούν να έχουν βιαστές/δολοφόνοι και πέφτουν στα μαλακά. Επίσης, όχι όλοι όσοι προτείνουν θανατική ποινή ταυτίζονται με το θύμα. Μερικοί είναι απλά πρακτικοί. Προσωπικά μιλώντας δεν πιστεύω στον σωφρονισμό και είμαι σίγουρος ότι λίγο σχοινί κι ένα δέντρο θα κόστιζαν πολύ λιγότερο απ' το να έχεις αυτά τα κτήνη στη φυλακή και να τα πληρώνεις.
Mου αρέσει που κατακρίνεις όσους το παίζουν ειδικοί, αλλά μετά μας κοτσάρεις και την Σοφία σου περί την μεταρρύθμιση του ποινικού μας δικαίου.
Προσωπικά δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο ηθικό θέμα με την θανατική ποινή. Το ότι στην ΕΣΣΔ πχ, του σίριαλ κιλερ τους ριχναν μια σφαίρα στο κεφάλι μετά από 6 μήνες και τελείωνε όλο, δεν μπορώ να πω πως στεναχωρηθηκα. Ωστόσο να έχει το κράτος τοση δύναμη πάνω στην ζωή και στον θάνατο, είναι προβληματικό, όπως έχει φανεί σε αρκετές περιπτώσεις, όπως και να λες πως η Ελλάδα είναι κάποιο γκέτο εγκληματιών και οι πιο σκληρές ποινες λειτουργούν προληπτικά, είναι θέσεις εγκληματολογικες, και προσωπικά θα άκουγα κάποιον ειδικό να αναλύει, και όχι τον κάθε άσχετο. Υπάρχουν άλλωστε και τα παραδείγματα του σκανδιναυικου σοφρωνιστικο μοντέλου. Άλλο να το θεωρείς πως είναι ελαφρύ και όχι δίκαιο για τα θύματα και τις οικογένειες τους, άλλο μη αποτελεσματικό. Προσωπικά διαφωνώ με κάτι ηλιθια ελαφρυντικά του τύπου πρωτερος έντιμος βίος η αν έχει καλή διαγωγή στη φυλακή, που έσπασαν τα ισόβια για τα καθίκια που σκότωσαν τον Λουκμαν. Το 25 πρέπει να είναι βάση, και μετά αντε να πας μέχρι 20 χρόνια. Με τα ελαφρυντικά και τον νόμο παρασκευοπουλου, βλέπουμε φονιάδες να βγαίνουν σε 6 χρόνια, πράγμα απαραδεκτό.
Εγώ περισσότερο στην συγκεκριμένη περίπτωση κατακρίνω τους αριστερούς, που ενώ από την μία υπερςσπιζονται μετα μανίας τον νόμο παρασκευοπουλου, που είναι προβληματικός, από την άλλη έχουν βάλει ως πρώτο ως πρώτο θέμα την υπόθεση τοπαλουδη, με την "πατριαρχια" να βιάζει και α σκοτώνει ανεξέλεγκτα, και τώρα που η μάνα τοπαλουδη λέει τα ακριβώς αντίθετα από όσα οι ίδιοι θεωρουν σωστή σοφρωνιστικη πολιτική, κάνουν μούγκα, η κιόλας αναπαράγουν την οργή της μάνας. Οι ακροδεξιοί η οι αγανακτιμσμενοι σχολιαστές που λένε για βιασμούς στις φυλακές, και κρεμαλες, τις ίδιες μαλακιές λένε τόσα χρόνια, και κάθε κοινωνία που θέλει να λογίζεται πολιτισμένη, πρέπει να τους έχει γραμμένους