!!! DEVELOPMENT MODE !!!
To νέο προλεταριάτο θα είναι αντικαραντινικό
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: To νέο προλεταριάτο θα είναι αντικαραντινικό
Ο Αρίστος πάντως έχει εν μέρει δίκιο για το θέμα της Ανατολικής Ευρώπης. Και σωστά το συνδέει και με τα αεροδρόμια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η πυκνότητα πληθυσμού είναι και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι και άλλα. Το κυριότερο όμως είναι οτι όπως όλα δείχνουν στη Δυτική Ευρώπη ο ιος κυκλοφορούσε σχεδόν από το Δεκέμβρη. Σε εμάς δεν ίσχυε αυτό, ούτε και στις άλλες βαλκανικές χώρες. Ισως οι μεγαλύτερες επαφές με τους Κινέζους τους έφαγαν. Τωρα όσον αφορά τον Ιωαννίδη τις καραντίνες κτλ ο άνθρωπος κανονικά είναι για να του πάρουν την έδρα. Δεν ξέρω αν τον πλήρωσε ο αεροπλανάκιας αλλά 100% είναι πολιτική η "έρευνα" του και υπαγορεύθηκε από συντηρητικούς τραμπικούς κύκλους. Είναι όμως για τα σκουπίδια και οι νεκροί σε όλον τον κόσμο είναι η απόδειξη για αυτό.
Leporello έγραψε: 17 Μάιος 2020, 12:04Ο Αρίστος δεν τα κοιτάει αυτά που γράφει. Τα ξεπατικώνει από διάφορα βοθροσάϊτς, τα οποία όμως δεν είναι ενημερωμένα με τα τελευταία δεδομένα. Ε ναι, κάποτε ήταν αλήθεια αυτό που γράφει γιά τις πολιτείες που έχουν αναλογία νεκρών στα επίπεδα τής Ελλάδος.hellegennes έγραψε: 17 Μάιος 2020, 11:56Οι μόνες πολιτείες που είναι στα ίδια επίπεδα με της Ελλάδας είναι 3 πολιτείες με πληθυσμό 1 εκατομμύριο και κάτω και τεράστιες σε έκταση (από 2 φορές την έκταση της Ελλάδας ως 13). Δηλαδή μέρη με εξαιρετικά χαμηλή πυκνότητα.Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2020, 09:36 Υπαρχουν πολιτειες που εχουν θνησιμοτητα στα ιδια επιπεδα με της Ελλαδας.
ΚΑΝΕΝΑ σαιτ δεν το εχει ψαξει οπως εγω και γι' αυτο θα τα βγαλω σε αρθρο.
Γενικοτερα ΟΛΑ τα αρθρα μου για τον κορονοιο ειναι ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ.
Και γι' αυτο εχουν και πολλες αναγνωσεις και πολλες αναδημοσιευσεις.
Οσο για τις πολιτειες των ΗΠΑ:
4 εχουν δεικτη χαμηλοτερο και απο της Ελλαδας και πανω απο τις μισες εχουν ΥΠΟΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ δεικτη της Νεας Υορκης.
Γι' αυτο μιλαω για χαοτικες διαφορες.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 17 Μάιος 2020, 16:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΑΝ ο Ιωαννιδης ειναι αεροπλανακιας μηπως το 99% των καραντινικων επιδημιολογων ειναι Big Farma παπαγαλακια;
Και by the book μαλιστα γιατι σε μας οτι ελεγε ο Τσιοδρας ηταν απο το Ευαγγελιο του ΠΟΥ που ειναι ο Οργανισμος που τρεχει τα συμφεροντα των μεγαλων φαρμακευτικων.
.
Και by the book μαλιστα γιατι σε μας οτι ελεγε ο Τσιοδρας ηταν απο το Ευαγγελιο του ΠΟΥ που ειναι ο Οργανισμος που τρεχει τα συμφεροντα των μεγαλων φαρμακευτικων.
.
Arisvilla έγραψε: 17 Μάιος 2020, 13:00 Ο Αρίστος πάντως έχει εν μέρει δίκιο για το θέμα της Ανατολικής Ευρώπης. Και σωστά το συνδέει και με τα αεροδρόμια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η πυκνότητα πληθυσμού είναι και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι και άλλα. Το κυριότερο όμως είναι οτι όπως όλα δείχνουν στη Δυτική Ευρώπη ο ιος κυκλοφορούσε σχεδόν από το Δεκέμβρη. Σε εμάς δεν ίσχυε αυτό, ούτε και στις άλλες βαλκανικές χώρες. Ισως οι μεγαλύτερες επαφές με τους Κινέζους τους έφαγαν. Τωρα όσον αφορά τον Ιωαννίδη τις καραντίνες κτλ ο άνθρωπος κανονικά είναι για να του πάρουν την έδρα. Δεν ξέρω αν τον πλήρωσε ο αεροπλανάκιας αλλά 100% είναι πολιτική η "έρευνα" του και υπαγορεύθηκε από συντηρητικούς τραμπικούς κύκλους. Είναι όμως για τα σκουπίδια και οι νεκροί σε όλον τον κόσμο είναι η απόδειξη για αυτό.
Ευχαριστω για την υποστηριξη στο μισο μηνυμα σου. Στο αλλο μισο θα απαντησω ως εξης: το επιχειρημα του Ιωαννιδη πως το Βελγιο που ξεκινησε καραντινα στις 18 Μαρτιου (σχεδον μια εβδομαδα πριν την Ελλαδα) εχει 50πλάσιο δεικτη θνησιμοτητας απο εμας ειναι ακαταμαχητο.
Επεκτεινοντας τη συλλογιστικη του Ιωαννιδη θα ελεγα πως ο κορονοιος ειναι πολυ πιο επικινδυνος απο τη γριππη μονο στις αναπτυγμενες χωρες και ειδικα στις μεγαλουπολεις που εχουν τα μεγαλυτερα αεροδρομια του πλανητη.
Για τα 2/3 του πλανητη ομως συμπεριφερεται σαν μια μορφη γριππης, οριακα πιο επικινδυνης απο τη γνωστη, αλλα που σε καμια περιπτωση δεν απαιτειται συλλογικο lockdown για να αντιμετωπιστει. Καποιες απαγορευσεις χρειαζονται σιγουρα οπως και η προστασια ηλικιωμενων-ευπαθων, καραντινα ομως στους υγιεις εργαζομενους ειναι οχι απλα αχρειαστη αλλα και εγκληματικη γιατι οδηγει σε περισσοτερους θανατους, σε εκατονταδες χιλιαδες νεοφτωχων δυστυχισμενων και σε δεκαδες χιλιαδες λιγοτερες γεννησεις παιδιων.
.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μια απορια εχω
Γιατι ο Τραμπ δεν βαζει ως επικεφαλη τον Ιωαννιδη
Απο που τον κραταει αραγε ο Γκειτς;
Γιατι ο Τραμπ δεν βαζει ως επικεφαλη τον Ιωαννιδη
Απο που τον κραταει αραγε ο Γκειτς;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Eν τω μεταξυ φαινεται οτι τωρα που τους επιασε κωλοπιλαλα για την οικονομια ο ιος δεν κολλαει (
) και ετσι η ΝΔ επετρεψε απο Δευτερα τα πολυκαταστηματα...
απο τις 25 τελικα την εστιαση...
ενω υποχωρησε και στον αριθμο ανα τραπεζι, 6 θα επιτρεπονται τελικα (και αυριο ποιος ξερει ποσοι).
ΟΛΗ η Ευρωπη ουσιαστικα αποφασισε να παει σε αγελη.
.
απο τις 25 τελικα την εστιαση...
ενω υποχωρησε και στον αριθμο ανα τραπεζι, 6 θα επιτρεπονται τελικα (και αυριο ποιος ξερει ποσοι).
ΟΛΗ η Ευρωπη ουσιαστικα αποφασισε να παει σε αγελη.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 17 Μάιος 2020, 19:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Eγω παντως σαν ευπαθης ομαδα ΔΕΝ θα παω να κολλησω και δουλευω απο το σπιτι με τηλέφωνα και μειλς.
Ραντεβου με πελατες θα κανω μονο ενα με δυο την εβδομαδα και αυτα με μασκα.
.
Ραντεβου με πελατες θα κανω μονο ενα με δυο την εβδομαδα και αυτα με μασκα.
.
Προφυλαξεις θα σταματησω μετα τις 10 Ιουνιου.
Γιατι εχω το δικο μου προγραμμα και σιγα μην ακολουθησω τη ΝΔ που ποτε το παει σε συλλογικη καραντινα και ποτε σε αγελη με απροστατευτους τους ευπαθεις.
.
Γιατι εχω το δικο μου προγραμμα και σιγα μην ακολουθησω τη ΝΔ που ποτε το παει σε συλλογικη καραντινα και ποτε σε αγελη με απροστατευτους τους ευπαθεις.
.
- hellegennes
Πρωτότυπα υπό την έννοια της μη αναδημοσίευσης, γιατί πρωτότυπο το σκεπτικό σου δεν το λέει κανείς.
Αν βάζεις μέσα και την Χαβάη, ναι. Βέβαια η Χαβάη δεν βρίσκεται στην Αμερική αλλά στην μέση του Ειρηνικού ωκεανού. Λεπτομέρεια, μωρέ.Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2020, 16:05Οσο για τις πολιτειες των ΗΠΑ:
4 εχουν δεικτη χαμηλοτερο και απο της Ελλαδας και πανω απο τις μισες εχουν ΥΠΟΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ δεικτη της Νεας Υορκης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Επειδή το έχεις επαναλάβει πολλές φορές αυτό, στο Βέλγιο έκλεισαν τα σχολεία μετά από τον πρώτο τους νεκρό, με 4πλάσιο αριθμό κρουσμάτων από εμάς όταν κλείσαμε τα σχολεία μας (πριν πεθάνει κανείς). Όσο εμείς ακυρώναμε καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλην την χώρα, οι Βέλγοι ήταν σε καρναβαλικές διακοπές, που δεν ακυρώθηκαν ή απαγορεύτηκαν. Πήραν πολύ πιο αψήφιστα την απειλή σε όλα τα επίπεδα.Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2020, 16:23 Ευχαριστω για την υποστηριξη στο μισο μηνυμα σου. Στο αλλο μισο θα απαντησω ως εξης: το επιχειρημα του Ιωαννιδη πως το Βελγιο που ξεκινησε καραντινα στις 18 Μαρτιου (σχεδον μια εβδομαδα πριν την Ελλαδα) εχει 50πλάσιο δεικτη θνησιμοτητας απο εμας ειναι ακαταμαχητο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 17 Μάιος 2020, 22:30Πρωτότυπα υπό την έννοια της μη αναδημοσίευσης, γιατί πρωτότυπο το σκεπτικό σου δεν το λέει κανείς.
Αν βάζεις μέσα και την Χαβάη, ναι. Βέβαια η Χαβάη δεν βρίσκεται στην Αμερική αλλά στην μέση του Ειρηνικού ωκεανού. Λεπτομέρεια, μωρέ.Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2020, 16:05Οσο για τις πολιτειες των ΗΠΑ:
Το οτι πιχι αυτο το αρθρο και πρωτοτυπο ειναι και εξηγησε τη συγκρουση αναμεσα σε παγκοσμιοποιηση και αντιπαγκοσμιοποιηση στην Ελλαδα...
το αποδεικνυει ο αριθμος των αναγνωσεων που πηρε.
50.145. And still counting.
https://new-economy.gr/2020/04/16/trump ... adopoulos/
Θυμιζω και το αρθρο μου για τον υποπτο ρολο του ΠΟΥ.
Ηταν το πρωτο αρθρο στην Ελλαδα που τα ειπε χυμα και τσεκουρατα εναντιον του.
Oλοι μεχρι τοτε θεωρουσαν τον ΠΟΥ κατι σαν ιερη αγελαδα.
https://new-economy.gr/2020/04/04/pagko ... adopoulos/
Και αυτο το θεμα ημουν ο πρωτος που το επεσημανα με αρθρο.
https://new-economy.gr/2020/03/19/papad ... koronoios/
.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δηλαδη μετα τις 10 Ιουνιου δεν θα κολλαει ο κοσμος τον ιο;Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2020, 19:21 Προφυλαξεις θα σταματησω μετα τις 10 Ιουνιου.
Γιατι εχω το δικο μου προγραμμα και σιγα μην ακολουθησω τη ΝΔ που ποτε το παει σε συλλογικη καραντινα και ποτε σε αγελη με απροστατευτους τους ευπαθεις.![]()
.
Γιατι δεν ωρυεσι που χαλαρωνουν τα μετρα για τα 5 εκ συμπολιτες μας που ανηκουν στις ευπαθεις ομαδες;
Αρίστος for Tsirpas
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 18 Μάιος 2020, 06:31Δηλαδη μετα τις 10 Ιουνιου δεν θα κολλαει ο κοσμος τον ιο;Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2020, 19:21 Προφυλαξεις θα σταματησω μετα τις 10 Ιουνιου.
Γιατι εχω το δικο μου προγραμμα και σιγα μην ακολουθησω τη ΝΔ που ποτε το παει σε συλλογικη καραντινα και ποτε σε αγελη με απροστατευτους τους ευπαθεις.![]()
.
Γιατι δεν ωρυεσι που χαλαρωνουν τα μετρα για τα 5 εκ συμπολιτες μας που ανηκουν στις ευπαθεις ομαδες;
Ποιος ειπε οτι δεν ωρυεμαι;
Εχω πει οτι το ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ και το ΟΛΟΙ ΕΞΩ ειναι λαθος. Μεσα πρεπει να μενουν ΣΤΑΘΕΡΑ ευπαθεις και ηλικιωμενοι.
Στις 10 Ιουνιου εκτιμω οτι ο κορονοιος σαν λοιμωξη του αναπνευστικου θα ειναι παρελθον οπως και ολες οι συναφεις λοιμωξεις το καλοκαιρι.
Αν αυτο δεν εχει γινει τοτε θα συνεχισω να παιρνω τα μετρα μου.
.
H αλήθεια είναι ότι έχει φοβερό κύρος η υποστήριξη ανοσίας της αγέλης από εσώκλειστους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το συστημα αγελης ειναι παρεξηγημενο.
α) Για να επιτευχθει το συστημα αγελης αρκει και το 60% να κολλησει. Οποτε αυτο που δεν εχει καταλαβει ο κοσμος ειναι οτι το υπολοιπο 40%, που ειναι ηλικιωμενοι και ευπαθεις ομαδες, μενει σπιτι (και με αυστηροτερους ορους απο αυτους που εφαρμοστηκαν στην Ελλαδα).
β) Σε σχεση με το δικο μας συστημα που ηταν ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ για 42 μερες (κατι που κατεστρεψε την οικονομια) και μετα ΟΛΟΙ ΕΞΩ (που ενδεχεται να σκοτωσει ηλικιωμενους) στο συστημα της αγελης οι ηλικιωμενοι και οι ευπαθεις ομαδες ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ θα εβγαιναν εξω.
γ) Αρα η αγελη εχει πλεονεκτηματα οτι στο ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ γλυτωνει την οικονομια και στο ΟΛΟΙ ΕΞΩ γλυτωνει θανατους. Εννοειται επισης οτι γλυτωνοντας την οικονομια γλυτωνεις και αλλους θανατους. Γατι δεν σκοτωνει μονο η επιδημια αλλα και η υφεση.
δ) Η αγελη δεν εφαρμοστηκε ΠΟΥΘΕΝΑ. Ο Τζονσον ειχε σκοπο να την εφαρμοσει αλλα μεχρι να το κανει εφαρμοζε συστημα Σουηδιας και οταν αποφασισε να αλλαξει γνωμη εφαρμοσε αυστηρο lockdown. Στη Σουηδια δεν εφαρμοζουν συστημα αγελης με την ασφαλειστικη δικλειδα του οτι το 40% μενει μεσα. Τους εχουν ολους εξω αρα ουτε απο εκει μπορει να προκυψει συγκριση.
.
α) Για να επιτευχθει το συστημα αγελης αρκει και το 60% να κολλησει. Οποτε αυτο που δεν εχει καταλαβει ο κοσμος ειναι οτι το υπολοιπο 40%, που ειναι ηλικιωμενοι και ευπαθεις ομαδες, μενει σπιτι (και με αυστηροτερους ορους απο αυτους που εφαρμοστηκαν στην Ελλαδα).
β) Σε σχεση με το δικο μας συστημα που ηταν ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ για 42 μερες (κατι που κατεστρεψε την οικονομια) και μετα ΟΛΟΙ ΕΞΩ (που ενδεχεται να σκοτωσει ηλικιωμενους) στο συστημα της αγελης οι ηλικιωμενοι και οι ευπαθεις ομαδες ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ θα εβγαιναν εξω.
γ) Αρα η αγελη εχει πλεονεκτηματα οτι στο ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ γλυτωνει την οικονομια και στο ΟΛΟΙ ΕΞΩ γλυτωνει θανατους. Εννοειται επισης οτι γλυτωνοντας την οικονομια γλυτωνεις και αλλους θανατους. Γατι δεν σκοτωνει μονο η επιδημια αλλα και η υφεση.
δ) Η αγελη δεν εφαρμοστηκε ΠΟΥΘΕΝΑ. Ο Τζονσον ειχε σκοπο να την εφαρμοσει αλλα μεχρι να το κανει εφαρμοζε συστημα Σουηδιας και οταν αποφασισε να αλλαξει γνωμη εφαρμοσε αυστηρο lockdown. Στη Σουηδια δεν εφαρμοζουν συστημα αγελης με την ασφαλειστικη δικλειδα του οτι το 40% μενει μεσα. Τους εχουν ολους εξω αρα ουτε απο εκει μπορει να προκυψει συγκριση.
.