stella έγραψε: 12 Μάιος 2020, 14:35
Α δηλαδή αναγνωρίζεις το δικαίωμα στην διεκδίκηση αύξησης; Πολύ ωραία.
ΥΓ: Κι εδώ πχ παίζει αυτό που ανέφερα. Τον ντελιβερά θα τον βάλουν και να καθαρίσει πριν το μαγαζί ή να κλείσει στο τέλος ή να πάει παραγγελία πέραν του ωραρίου του ή να αγοράσει προμήθειες κτλ. Γενικότερα, εκμετάλλευση παίζει σε τέτοιους κλάδους, επομένως με έναν σωστότερο προγραμματισμό, ενδεχομένως ακόμη και οι λιγότερες ώρες θα μπορούσαν να αποδώσουν εξίσου.
Επαναλαμβανω : η βλαμμενη της φωτογραφιας δεν ζηταει αυξησεις στους μισθους.
Ζηταει ΚΑΙ αυξησεις ΚΑΙ μειωση των ωρων εργασιας.
Απο εσενα που εχεις επιχειρηση τα ζηταει.Και τα δυο.Ταυτοχρονα.
Και οπως ειπες,δεν εισαι Ωνασης.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 12 Μάιος 2020, 14:20
Άλλο ένα νήμα, που οι Δεξιοί καμώνονται τους αυτοδημιούργητους καμπόσους αντί να παραδεχτούν ότι κληρονόμησαν σπίτια, χωράφια και επιχειρήσεις. Ή, ότι στην καλύτερη περίπτωση δραστηριοποιήθηκαν σε προνομιούχο κρατικοδίαιτο κλάδο, που τους έσταζε το παραδάκι. Ή, ότι απομυζούν το κρατικό ταμείο από τα σαρανταπέντε τους, έχοντας τσεπώσει και το παχυλό εφάπαξ τους,που δεν το δουλέψαν ποτέ και που το έκαναν πολυκατοικία.
Εχει ψήγματα αλήθειας το ποστ σου. Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαστε ισοι. Αλλος γεννιέται ομορφος, εξυπνος, πλούσιος. Αλλος γεννιεται στις επιπλέουσες κουραδες του Γαγγη με iq 54 επειδή οι γονείς του ηταν αδερφια. Παρ ολα αυτα, δε μου αρεσει καθολου αυτη η ηττοπάθεια της αριστεράς. Παντα εχεις ενα potential, με το να καθεσαι απραγος λέγοντας οτι ο κοσμος ειναι σκατα και αδικος, που ολοι το ξέρουμε, δεν κερδίζεις κάτι. Μου θυμιζει μερικες παχυσαρκες γυναίκες που τρώνε τον αγλεουρα κ μετα σου λενε "muh genes, bruh"
Προσωπικά δεν κάθομαι άπραγος, φίλε μου. Αλλά, δεν ανέχομαι να με εμπαίζουν μπρος στα μούτρα μου, τα τεμπελόσκυλα, που κληρονόμησαν εισοδήματα, καταθέσεις και κομματικές θέσεις ή, που συνταξιοδοτήθηκαν από τα σαρανταπέντε.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
talaipwros έγραψε: 12 Μάιος 2020, 14:17
Αν θεωρείς το wealth management εφάμιλλο του "παμε Στοίχημα " τι να πω
Αν ξεκινάς με ορισμό δουλειά = διαδικασία που επιστρέφει κέρδος τότε και ο πρεζέμπορας απλά ένας ακόμα βιοπαλαιστής είναι.
Για να έχει ηθικό νόημα να τρώει τη ζωή του σε καταρτίσεις και βιοπάλη κάποιος με συνολικό αποτέλεσμα μια τρίχα από το παπάρι του χψω άεργου που στάθηκε τυχερός στην επιλογή γονέα πρέπει κάπου στην εξίσωση να υπάρχει ισχυρό όφελος για το κοινωνικό σύνολο από την διατήρηση του status quo, αλλιώς δεν υπάρχει επιχείρημα ενάντια στους τύπους με τις λαιμητόμους.
αφενος μιλαμε για νομιμες δουλειες
επισης αλλαξες το ερωτημα απο το ¨"ποση δουλεια" στο "ποια δουλεια"
Περισσοτερα λεφτα βγαινουν με λιγοτερη δουλεια
Περισσοτερα λεφτα βγαινουν με περισσοτερη δουλεια Λεφτα και ποσοτητα δουλειας δεν συσχετιζονται (οποτε και δεν υπαρχει λογος να δουλευει κανεις )
Ποια απο τα 3 ενδεχομενα ειναι το σωστο;
η χειροτερη περιπτωση ειναι αλλη στο 3
δεν πα να εργαζεται 14 ωρο κ να ειναι φιλοτιμος πραγματικα καποιος - αν τα κανει σκατα και δημιουργει προβληματα σε οτι εργασια του δινεται - δεν μπορει δλδ το παλληκαρι - σε απλα καθηκοντα θα τον κρατησουν (αν τον κρατησουν) και με το βασικο
αυτο δεν θελουν να το καταλαβουν τα αριστερα
για την ιδια εργασια καποιος θα παρει καλο μεροκαματο θα εργαστει 6 ωρο κ θα αποδωσει σε ογκο οσο 5 της πρωτης κατηγοριας χωρις κανενα προβλημα σε οτι κανει .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αγις την 12 Μάιος 2020, 14:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stella έγραψε: 12 Μάιος 2020, 14:37
Προφανώς και δεν είναι πιο χαζοί από εμένα. Το σύστημα μας εξαναγκάζει, αλλά αυτό δεν το κάνει θεμιτό ή επιθυμητό ή παράδειγμα προς μίμηση.
Δεν ειναι τοσο απλό. Πολυς κοσμος γουστάρει απειρα τη δουλειά του, δε δουλεύει για να ζει. Ζει για να δουλεύει. Το ξέρω οτι μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλα δεν εξαναγκάζονται ολοι να βαρανε υπερωριες. Πολλοι τη βρίσκουν, μπορεί να σκέφτονται τη δουλειά τους ακομα κ στον υπνο τους
Καλέ εννοείται. Κι εγώ έχω περάσει από αυτά, απλά το ελέγχω. Και φυσικά, είναι επιλογή μου. Εδώ αναφέρθηκε το θέμα του συμφέροντος, εκεί ενίσταμαι. Όπως σε καθετί, η υπερβολή συνήθως οδηγεί σε δυσάρεστες συνέπειες.
Αν ξεκινάς με ορισμό δουλειά = διαδικασία που επιστρέφει κέρδος τότε και ο πρεζέμπορας απλά ένας ακόμα βιοπαλαιστής είναι.
Για να έχει ηθικό νόημα να τρώει τη ζωή του σε καταρτίσεις και βιοπάλη κάποιος με συνολικό αποτέλεσμα μια τρίχα από το παπάρι του χψω άεργου που στάθηκε τυχερός στην επιλογή γονέα πρέπει κάπου στην εξίσωση να υπάρχει ισχυρό όφελος για το κοινωνικό σύνολο από την διατήρηση του status quo, αλλιώς δεν υπάρχει επιχείρημα ενάντια στους τύπους με τις λαιμητόμους.
Περισσοτερα λεφτα βγαινουν με λιγοτερη δουλεια
Περισσοτερα λεφτα βγαινουν με περισσοτερη δουλεια
Λεφτα και ποσοτητα δουλειας δεν συσχετιζονται (οποτε και δεν υπαρχει λογος να δουλευει κανεις )
Ποια απο τα 3 ενδεχομενα ειναι το σωστο;
Δεν μίλησα για νομιμότητα, για θετικό κοινωνικό πρόσημο μίλησα.
ναι οκ, τελικα ακομα να πεις ποιο απο τα 3 ειναι σωστο
οι δεξιοί τα έχουν γυρίσει όλα τούμπα. όλη την πραγματικότητα. κλασσικά. δεν παρασιτεί το αφεντικό που βάζει άλλους και δουλεύουν. παρασιτούν όσοι θέλουν να ζήσουν σαν άνθρωποι και να μην δουλεύουν σαν ζώα για κάθε μαλάκα. τι να το κάνεις όμως; η πλειοψηφία του κόσμου τα χάφτει κάτι τέτοια ηλίθια. δεν υπάρχει ελπίδα.
the comet the course the tail έγραψε: 12 Μάιος 2020, 14:54
οι δεξιοί τα έχουν γυρίσει όλα τούμπα. όλη την πραγματικότητα. κλασσικά. δεν παρασιτεί το αφεντικό που βάζει άλλους και δουλεύουν. παρασιτούν όσοι θέλουν να ζήσουν σαν άνθρωποι και να μην δουλεύουν σαν ζώα για κάθε μαλάκα. τι να το κάνεις όμως; η πλειοψηφία του κόσμου τα χάφτει κάτι τέτοια ηλίθια. δεν υπάρχει ελπίδα.
Και φυσικά εστιάζουν στις ώρες εργασίας για να αποπροσανατολίσουν, λες και η διαφορά βρίσκεται εκεί και όχι στο ποιός κατέχει τα μέσα παραγωγής.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
τα ποσοτικα ενδεχομενα ειναι τρια, να τα θυμησω
Δεν μίλησα για νομιμότητα, για θετικό κοινωνικό πρόσημο μίλησα.
Κάνε αίτηση στο ΣΥΡΙΖΑ για το πόστο του τύπου που γράφει τις επιλογές στα δημοψηφίσματα, χαραμίζεσαι εδώ.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality. Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
the comet the course the tail έγραψε: 12 Μάιος 2020, 14:54
Και φυσικά εστιάζουν στις ώρες εργασίας για να αποπροσανατολίσουν, λες και η διαφορά βρίσκεται εκεί και όχι στο ποιός κατέχει τα μέσα παραγωγής.
Για την Ελλάδα μιλάμε. Σε ποια μέσα παραγωγής αναφέρεσαι;
Κάνε αίτηση στο ΣΥΡΙΖΑ για το πόστο του τύπου που γράφει τις επιλογές στα δημοψηφίσματα, χαραμίζεσαι εδώ.
αρα δεν εχεις απαντηση σε ενα τοσο απλο ερωτημα
οκ
οκ μπούμερ Τσίπρα.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality. Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Και καλά να λέει "περισσότερα λεφτά - λιγώτερη δουλειά" αλλά αυτή η ...ιόλα θέλει τους άλλους που δεν είναι Δ.Υ. να πεθαίνουν στο ρείθρο του πεζοδρομίου.
stella έγραψε: 12 Μάιος 2020, 13:47
Γιατί τη λες βλαμμένη; Εκ προοιμίου γνωρίζεις τη δουλειά της, το background της, την ποιότητα του εργοδότη της κτλ;
Αν παίρνει τον κατώτατο μισθό και ο Βρούτσης της τον αυξήσει, τότε η αύξηση είναι πολύ καλή, σωστά; Αν δεν της τον αυξήσει τον μισθό, όμως, τότε η αύξηση είναι δείγμα τεμπελιάς. Και πάλι σωστά;
Και κάτι άλλο, οι απλήρωτες υπερωρίες πού ανήκουν; Να διεκδικεί κάποιος να λάβει χρηματικά αυτές τις υπερωρίες πώς χαρακτηρίζεται; Η αδήλωτη εργασία πού αφήνει τον εργαζόμενο;
Πραγματικά, πού ζείτε ρε μαλάκα;;; Αλλά ξέρω, λεφτόδεντρο.
Η βλαμμενη δεν μιλα για απληρωτες υπερωριες.
Θελει να κερδιζει περισσοτερα και να δουλευει λιγοτερο.
Το ερωτημα ειναι : νομιζεις οτι οι εργοδοτες που θα κληθουν να πληρωσουν,ειναι Ωνασηδες και κρατανε και ενα μαγαζι για χομπι ;
Με λιγα λογια,νομιζεις οτι ο μεσος καταστηματαρχης ειναι απαραιτητα πλουσιος και δεν τον πνιγουν χρεη,επιταγες,εφορια,ενοικια,δεκο ;
Αν ο μόνος τρόπος να επιβιώσει ο εργοδότης είναι να πηδάει τους υπαλλήλους του με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, τότε μη σώσει και επιβιώσει.