!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οποιος δεν έχει λεφτά για μάσκες ή πρόστιμο να κάτσει σπίτι του

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Οποιος δεν έχει λεφτά για μάσκες ή πρόστιμο να κάτσει σπίτι του

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 01 Μάιος 2020, 23:38 Θα δούμε τι θα ισχύσει όταν βγει η πλήρης ανακοίνωση. Εκεί θα δούμε αν η κυβέρνηση ακολουθήσει τις συστάσεις της επιστημονικής επιτροπής.

Μέχρι τότε προσπάθησε να μην πάθεις τίποτα από την πίκρα.
Δεν ξέρω τι θα ισχύσει τελικά. Ο Τσιόδρας είχε πει χθες:

Θέλει προσοχή. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε την ισχυρή σύσταση για τους κλειστούς χώρους. Βάλαμε μια υποχρέωση, σαν Επιτροπή μας ζητήθηκε να πούμε πού θεωρούμε ότι είναι υποχρεωτικό. Είπαμε που θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό σε αυτή τη φάση και μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα αν πάμε καλά.

Και θεωρήσαμε ότι η πρώτη έννοια της υποχρεωτικότητας είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι στους οποίους έρχεται σε πολύ στενή επαφή ο εργαζόμενος με τον εξυπηρετούμενο και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την προσωπική υγεία και χώροι όπου εργάζονται άνθρωποι που χειρίζονται νωπά μη τυποποιημένα τρόφιμα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Άρα έχω δίκιο που λέω ότι η επιστημονική επιτροπή ΔΕΝ σύστησε την υποχρεωτική χρήση σε εργαζόμενους που εξυπηρετούν κόσμο, γενικά. Αυτό που λέει αφορά υπηρεσίες περιποίησης και υγείας και χώρους που δεν έρχονται σε επαφή με κόσμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2020, 00:00 Άρα έχω δίκιο που λέω ότι η επιστημονική επιτροπή ΔΕΝ σύστησε την υποχρεωτική χρήση σε εργαζόμενους που εξυπηρετούν κόσμο, γενικά. Αυτό που λέει αφορά υπηρεσίες περιποίησης και υγείας και χώρους που δεν έρχονται σε επαφή με κόσμο.
Έλα σου βρήκα και άλλες λύσεις για το πλύσιμο.

1. Ψεκαζεις την μάσκα μέσα έξω με octenisept και μετά από λίγο την πλένεις με νερό και σαπούνι με την ησυχία σου.

2. Την βάζεις στο πλυντήριο και μετά καπάκι στο στεγνωτηριο. Θα ψηθεί ο ιός.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εμένα γιατί μού λες ιδέες; Αφενός δεν πρόκειται να φορέσω υφασμάτινη μάσκα, αν χρειαστεί θα φορέσω μιας χρήσης. Αφετέρου εγώ ξέρω πώς να πλένω ρούχα όπως και ξέρω πώς να τηρώ κανόνες υγιεινής γενικότερα. Άλλωστε είναι και μέρος του επαγγέλματός μου και έχουμε ξανασυζητήσει σχετικά. Δεν είπα ότι εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα, είπα ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις μάσκες με υγιή τρόπο. Ο κόσμος είναι που δεν ξέρει πώς να πλένει κι ούτε πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσει τις μάσκες όπως πρέπει.

Όταν είναι επιλογή του αν θα φορέσει ή όχι, είναι λιγότερο σημαντικό, γιατί αυτός παίρνει το ρίσκο. Όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με επιλογή αλλά με ρίσκο που μεταβιβάζει το κράτος στον ιδιώτη με επιβολή.

Εγώ πουλάω μάσκες γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τι θέλει να κάνει. Αν νιώθει περισσότερη ασφάλεια έτσι, ας φοράει. Δεν είναι δική μου δουλειά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Υπάρχει σχέδιο. :lol:
Σύγχυση με τις μάσκες στα σούπερ μάρκετ: Ο Χαρδαλιάς λέει υποχρεωτική, ο Παπαθανάσης όχι

Σε λιγότερο από 48 ώρες η μάσκα γίνεται υποχρεωτική, αλλά υπάρχει σύγχυση για το τι ισχύει στα σούπερ μάρκετ.

Την Δευτέρα μπορεί να παύει να υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας και ο κόσμος να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα, χωρίς SMS ή έντυπο, όμως έχει μία άλλη υποχρέωση. Αυτή του να φοράει μάσκα...

Πάνω σε αυτό όμως, υπάρχει διχογνωμία στην κυβέρνηση, καθώς δύο διαφορετικά στελέχη της που εμπλέκονται στο θέμα, λένε διαφορετικά θέματα σχετικά με τα σούπερ μάρκετ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, την Τετάρτη, στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση, ξεκαθάρισε πως θα είναι υποχρεωτική και στα σούπερ μάρκετ, τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους πελάτες.

Ωστόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης χθες είπε πως δεν είναι υποχρεωτική, αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση για την χρήση της.

Δείτε μάλιστα, τις δηλώσεις που έκανε στο Open όπου δεν συμπεριέλαβε τα σούπερ μάρκετ στην λίστα με την υποχρέωση μάσκας στον πελάτη.

Το όλο θέμα μάλιστα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα από τη στιγμή που οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, καθώς αν θα είναι υποχρεωτική θα επισύρει και πρόστιμο 150 ευρώ σε όποιον δεν την φοράει.

Λογικά, το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρβση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

εγω θα πηγαινω ετσι σουπερ μαρκετ

Εικόνα

Εικόνα
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Άμα πας έτσι θα γυρίσεις με 150 προστιμο
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Είναι υποχρεωτικές ΜΟΝΟ για εργαζόμενους. Για τους πελάτες ΜΟΝΟ όπου υπάρχει φυσική επαφή (κομμωτήρια, μασάζ, μακιγιάζ κλπ). Όχι σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα.

Η δήλωση πριν λίγες μέρες για το σχέδιο ήταν ασαφής γιατί γράφτηκαν και ειπώθηκαν με σειρά που μπερδεύει αλλά αν το ξαναδιαβάσει κάποιος με τις ερμηνευτικές δηλώσεις στο νου, φαίνεται ότι δεν εννοούσε ότι θα είναι για τους πελάτες παντού.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Εντάξει ότι και να σας πει ο Τσιόδρας, ο Χαρδαλιάς, ο αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης, ο Αδωνις και τα άλλα μέλη της κυβέρνησης ακούστε αυτά που λέει ο Μαγιορκίνης και όπου πάτε σε κλειστό χώρο και μείνετε πάνω από 15 λεπτά βάλτε μάσκα, άσχετα αν είναι υποχρεωτική ή όχι. Δεν σημαίνει ότι θα είστε 100% καλυμμένοι αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό θα είστε. Ειδικά σούπερ μάρκετ αν μείνετε και πολύ ώρα βάλτε μάσκα. Σε φούρνους και άλλα καταστήματα μην βάζετε αν μείνετε πολύ λίγο και αερίζεται και καλά ο χώρος.
CRWH
Phorum.gr user: CRWH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CRWH »

Arisvilla έγραψε: 02 Μάιος 2020, 13:03 Εντάξει ότι και να σας πει ο Τσιόδρας, ο Χαρδαλιάς, ο αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης, ο Αδωνις και τα άλλα μέλη της κυβέρνησης ακούστε αυτά που λέει ο Μαγιορκίνης και όπου πάτε σε κλειστό χώρο και μείνετε πάνω από 15 λεπτά βάλτε μάσκα, άσχετα αν είναι υποχρεωτική ή όχι. Δεν σημαίνει ότι θα είστε 100% καλυμμένοι αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό θα είστε. Ειδικά σούπερ μάρκετ αν μείνετε και πολύ ώρα βάλτε μάσκα. Σε φούρνους και άλλα καταστήματα μην βάζετε αν μείνετε πολύ λίγο και αερίζεται και καλά ο χώρος.
Προτιμούν να το ρισκάρουν από το να παραδεχθούν ότι έλεγαν μαλακίες τόσο καιρό.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Βλήμα έγραψε: 01 Μάιος 2020, 12:00 Ρε σεις, δεν είναι μια μάσκα ντεφάκτο. Είναι μια μάσκα τουλάχιστον την ημέρα για όσους δουλεύουν.
Σα να λέμε τουλάχιστον δεκαπέντε ευρώ, σε αθρώπους που την βγάλανε τον προηγούμενο μήνα με 400. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να μην πουλάει τσαμπουκά.

Έχει πάει τόσο μακριά η βαλίτσα με την τσαμπουκαλίδικη, ανθρωποφαγική δεξιά (σόρι, υπερπλεονασμός) κυβέρνηση που το μόνο επιχείρημα που σας έμεινα είναι το
foscilis έγραψε: 01 Μάιος 2020, 11:32 Αρκετά. Σκάστε.
Σκάσανε τα ΜΜΕ, δεν θα σκάσουμε κι εμείς.
η να έχεις δυο μάσκες πάνινες και να τις πλένεις.

Ή να βάλεις ενα γαμημένο μαντήλι στα μούτρα σου για να μην εκτοξεύεις σάλια.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

gassim έγραψε: 02 Μάιος 2020, 19:23 Ή να βάλεις ενα γαμημένο μαντήλι στα μούτρα σου για να μην εκτοξεύεις σάλια.
Τα σάλια μου, αν θες να ξέρεις, έχουν απολυμανθεί με άπειρες στρώσεις οινοπνεύματος κι είναι τελείως ακίνδυνα.
Όταν έφτυσα έναν οδηγό που μου πουλούσε μαγκιές καταλήξανε να τον συλλάβουν για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Noor1 έγραψε: 02 Μάιος 2020, 19:20 https://www.facebook.com/dimitris.soult ... 3768103641
δε θα ξεχάσουμε ποτέ τον Δημήτρη Σούλτα που 3 η ώρα το βράδι της προκήρυξης του δημοψηφίσματος είχε πάρει σβάρνα όλα τα ΑΤΜ σε Πλάκα και Αναφιώτικα για να "αποδείξει" ότι δεν υπάρχουν ουρές.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”