!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Άρση καραντίνας-Διάγγελμα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Άρση καραντίνας-Διάγγελμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Απρ 2020, 16:55 Λολ ρε wtf :102:

βασικα η μονη λογικη εξηγηση ειναι οτι το κανουν για να μην εχουν δικαιολογια οι εργαζομενοι οτι δεν εχουν τι να κανουν τα παιδια.
Θα μας αποτρελάνουν αυτοί.Τελειώνοντας το μάθημα σήμερα ήταν έτοιμο να ξεφύγει ένα " σκόιλ ελικίκου" απ' το έρκος οδόντων ,αλλά τελικά δεν του πέρασε , βγήκε ένα: "ευχαριστώ,γεια σας" :lol:
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Είναι βρε παιδιά, είναι!

Αποτελεί φυσικό φραγμό. Και ο ιός δεν ταξιδεύει μόνος του αλλά μέσα σε σταγονίδια, δηλαδή σε σωματίδια πολύ μεγαλύτερα από τον ίδιο. Τώρα αν δεν την πλένεις και την ξαναφοράς, δεν σου φταίει η αυτοσχέδια μάσκα.

* Προσοχή! Η μάσκα ΜΕΙΩΝΕΙ τον κίνδυνο μετάδοσης, δεν τον εξαλείφει. Ας το έχουμε κι αυτό υπόψιν μας, τουλάχιστον για τις κοινές μάσκες.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Αντιγράφω τον εαυτό μου από την προηγούμενη σελίδα:
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 29 Απρ 2020, 16:01 Δηλαδή τώρα να έχεις ένα λερωμενο πανί στα μούτρα σου που έφτιαξες εσύ ο ίδιος είναι κάποια προστασία;
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι. :003:

Η μάσκα μιας χρήσεως δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από το κοινό πανί όσο τη φοράς. Δεν είναι πιο υγιεινή ή καλύτερη στο φιλτράρισμα ή οτιδήποτε. Δεν είναι ΚΑΝ πιο άνετη. Βασικά είναι ένα φτηνόπραγμα του κώλου. Απλώς είναι μιας χρήσεως και δε χρειάζεται να την πλύνεις αλλά απλά την πετάς. Είναι όπως τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα που δεν έχουν κάτι ανώτερο σαν υγιεινή όταν τα χρησιμοποιείς για να τρως σε σχέση με τα μεταλλικά (αντιθέτως είναι αρκετά πιο άβολα), απλώς τα βγάζεις καθαρά από τη σακούλα και τα πετάς βρώμικα στα σκουπίδια αντί να μεσολαβεί πλύσιμο και επαναχρησιμοποίηση.

Αδιαπέραστες μάσκες στρατιωτικού τύπου ή ιατρικής ποιότητας που φιλτράρουν οτιδήποτε μεγαλύτερο από μόριο αζώτου αφήνοντας όμως τον αέρα να περνά, μόνο στη φαντασία των Ελ ήταν ποτέ υπό συζήτηση.

Και επίσης όσοι έχουν όντως βάλει τέτοιες μάσκες είτε γιατροί είτε στρατιωτικοί ξέρουν ότι δεν τις βάζεις για να πας ξέγνοιαστος στο μετρό αλλά επειδή έχεις κάποια αποστολή που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου γιατί προκαλούν τρομερή δυσφορία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 29 Απρ 2020, 17:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Sid Vicious έγραψε: 29 Απρ 2020, 16:29
Μαυροβασίλης έγραψε: 29 Απρ 2020, 15:28
Green Dragon έγραψε: 29 Απρ 2020, 13:29 Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός 'στοιχειώδης αποτελεσματικότητα' για το θέμα της πανδημίας είναι άδικος. Τα εχουν πάει πολύ καλά και διαπιστώνω μια οργάνωση που ποτέ δεν περίμενα ότι θα δω στην Ελλάδα.

Πολύ καλή ήταν και η αναλυτική παρουσίαση χθες.
επιφυλακτικός είμαι, όχι ανεδαφικός, μέχρι τώρα όντως έχει πάει πολύ καλά και ελπίζω ότι θα εξελιχθεί ανάλογα- για τις αναπόφευκτες συγκρίσεις κι επειδή ζω ηβ/γερμανία από το '04 θα προσθέσω ότι είναι πρώτη φορά, οκ σχεδόν δεύτερη μαζί με τον Έβρο, που ο κρατκός μηχανισμός δε με κάνει να νιώθω ανακούφιση βρισκόμενος εκτός
με εξαίρεση το ότι ζω εδώ, συνυπογράφω.
Ομοίως.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

εγώ ένιωθα έτσι και όταν ψηφιζόντουσαν οι Πρέσπες.
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κορόιδο »

Green Dragon έγραψε: 29 Απρ 2020, 16:49
κορόιδο έγραψε: 29 Απρ 2020, 14:31 Δεν πάει με τον πληθυσμό αλλά με τα θύματα ανά εκατομμύριο.
Αυτό που έπρεπε να γίνει από τις 25/2 (ημέρα που υπέγραψε την ΠΝΠ με όλα τα μέτρα) και όχι στις 18/3 είναι η καραντίνα σε όσους έρχονταν από το εξωτερικό για να μην έρθει ο ιός. Έτσι και πολύ λιγότερους νεκρούς θα είχαμε και οι επιχειρήσεις δεν θα έκλειναν.

Τώρα γιατί το κάνει;
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Τέλεια δεν θα τα κάνει ποτέ κανένας.
Έγινε εγκληματική αργοπορία. Αν θέλεις δες τα δελτία ειδήσεων μετά τις 24/2 και μετά και κρίνε τα με τα τωρινά δεδομένα. Για παράδειγμα ήρθαν δύο σχολεία από το Μιλάνο και δεν μπήκαν σε καραντίνα.

Είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε περισσότερα θύματά. Ή κάτι άλλο μας φύλαξε και μπορεί τους επόμενους μήνες να αποκαλυφτεί. (κάποιοι είπαν για το εμβόλιο για την φυματίωση που κάνουμε μαζικά)
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

foscilis έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:08 Αντιγράφω τον εαυτό μου από την προηγούμενη σελίδα:
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 29 Απρ 2020, 16:01 Δηλαδή τώρα να έχεις ένα λερωμενο πανί στα μούτρα σου που έφτιαξες εσύ ο ίδιος είναι κάποια προστασία;
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι. :003:

Η μάσκα μιας χρήσεως δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από το κοινό πανί όσο τη φοράς. Δεν είναι πιο υγιεινή ή καλύτερη στο φιλτράρισμα ή οτιδήποτε. Δεν είναι ΚΑΝ πιο άνετη. Βασικά είναι ένα φτηνόπραγμα του κώλου. Απλώς είναι μιας χρήσεως και δε χρειάζεται να την πλύνεις αλλά απλά την πετάς. Είναι όπως τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα που δεν έχουν κάτι ανώτερο σαν υγιεινή όταν τα χρησιμοποιείς για να τρως σε σχέση με τα μεταλλικά (αντιθέτως είναι αρκετά πιο άβολα), απλώς τα βγάζεις καθαρά από τη σακούλα και τα πετάς βρώμικα στα σκουπίδια αντί να μεσολαβεί πλύσιμο και επαναχρησιμοποίηση.

Αδιαπέραστες μάσκες στρατιωτικού τύπου ή ιατρικής ποιότητας που φιλτράρουν οτιδήποτε μεγαλύτερο από μόριο αζώτου αφήνοντας όμως τον αέρα να περνά, μόνο στη φαντασία των Ελ ήταν ποτέ υπό συζήτηση.

Και επίσης όσοι έχουν όντως βάλει τέτοιες μάσκες είτε γιατροί είτε στρατιωτικοί ξέρουν ότι δεν τις βάζεις για να πας ξέγνοιαστος στο μετρό αλλά επειδή έχεις κάποια αποστολή που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου γιατί προκαλούν τρομερή δυσφορία.
Τι να σου πω. Εγώ από κάμποσα άρθρα που έχω διαβάσει, κάθε μάσκα έχει και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Γι αυτό άλλωστε δεν ήταν υποχρεωτικές, επειδή υπήρχε έλλειψη. Αν ήταν να κόβουμε ένα πανί και να το βάζουμε στη μούρη μας, γιατί δεν το έκαναν εξαρχής στους κλειστούς χωρους; και ο κικιλιας σήμερα για μιας χρήσης μασκες μιλούσε. εμένα μου φαίνονται φτηνιάρικοι ερασιτεχνισμοι, όπου ο κόσμος δε θα έχει χρήματα, και θα γυρνάει με μασκες βρώμικες και ακατάλληλες.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

ΦΑΠ :giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:18 εμένα μου φαίνονται φτηνιάρικοι ερασιτεχνισμοι, όπου ο κόσμος δε θα έχει χρήματα, και θα γυρνάει με μασκες βρώμικες και ακατάλληλες.
Κάπου πρέπει πάντως να καταλάβουν οι συμπολίτες μας ότι δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση με μικρές απώλειες αν όλοι φέρονται σαν νήπια.
Αν δεχθούμε ότι οι απλές μάσκες προσφέρουν ένα μίνιμουμ προστασίας το οποίο θα είναι σημαντικό μέσα σε λεωφορεία, τρένα και μαγαζιά, γιατί να κυκλοφορούν με βρώμικη μάσκα;

Δεν έχω τη δυνατότητα να αλλάζω μιας χρήσης κάθε 2-3 ώρες. Ούτε ξέρω αν θα μπορούσα να βρω τόσες όσες θα χρειάζομαι. Έχω 2 υφασμάτινες και θα προμηθευτώ 2-3 ακόμα οι οποίες θα πλένονται σε καθημερινή βάση ή μέρα παρά μέρα. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να βρει το κράτος (από που άραγε;) 40-50 εκατομμύρια μάσκες να μοιράσει στον καθένα; Σε μια βδομάδα θα έχουν τελειώσει. Με 10-15 Ευρώ και λίγο κόπο έχει αυτό το μίνιμουμ της κάλυψης ο καθένας. Το βρώμικες είναι πλέον δική του ευθύνη. Εξαιρώ υγειονομικό προσωπικό και άτομα σε ιδιαίτερα ζόρικες θέσεις πχ οδηγό λεοφωρείου. Εκεί ας κάνει το κάτι παραπάνω το κράτος γιατί ο άλλος βάζει τη ζωή του σε μεγαλύτερο ρίσκο.

Καλώς ή κακώς η Ελλάδα δεν έχει απεριόριστους πόρους.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

ST48410 έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:30
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:18 εμένα μου φαίνονται φτηνιάρικοι ερασιτεχνισμοι, όπου ο κόσμος δε θα έχει χρήματα, και θα γυρνάει με μασκες βρώμικες και ακατάλληλες.
Κάπου πρέπει πάντως να καταλάβουν οι συμπολίτες μας ότι δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση με μικρές απώλειες αν όλοι φέρονται σαν νήπια.
Αν δεχθούμε ότι οι απλές μάσκες προσφέρουν ένα μίνιμουμ προστασίας το οποίο θα είναι σημαντικό μέσα σε λεωφορεία, τρένα και μαγαζιά, γιατί να κυκλοφορούν με βρώμικη μάσκα;

Δεν έχω τη δυνατότητα να αλλάζω μιας χρήσης κάθε 2-3 ώρες. Ούτε ξέρω αν θα μπορούσα να βρω τόσες όσες θα χρειάζομαι. Έχω 2 υφασμάτινες και θα προμηθευτώ 2-3 ακόμα οι οποίες θα πλένονται σε καθημερινή βάση ή μέρα παρά μέρα. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να βρει το κράτος (από που άραγε;) 40-50 εκατομμύρια μάσκες να μοιράσει στον καθένα; Σε μια βδομάδα θα έχουν τελειώσει. Με 10-15 Ευρώ και λίγο κόπο έχει αυτό το μίνιμουμ της κάλυψης ο καθένας. Το βρώμικες είναι πλέον δική του ευθύνη. Εξαιρώ υγειονομικό προσωπικό και άτομα σε ιδιαίτερα ζόρικες θέσεις πχ οδηγό λεοφωρείου. Εκεί ας κάνει το κάτι παραπάνω το κράτος γιατί ο άλλος βάζει τη ζωή του σε μεγαλύτερο ρίσκο.

Καλώς ή κακώς η Ελλάδα δεν έχει απεριόριστους πόρους.
Ε πάλι στην ατομική ευθύνη γυρνάμε, με τη χειρότερη έννοια της, διότι το κράτος δεν έχει καμία ποτέ. Θα μπορούσαν να μοιραστούν συγκεκριμένος αριθμός, τότε μπορείς να πεις πως το κράτος έκανε τη δουλειά του, αφού το ίδιο επιβάλει αυτές τις πολιτικές, κι εσύ τώρα κοίτα να φερθεις ανάλογα. Αλλά αυτό δεν έχει απεριόριστους πόρους, οι πολίτες προφανώς έχουν. Θα μπορούσαν να διαθεσουν τα έσοδα από τα πρόστιμα.

Ολο το θέμα γυρνάει σε αυτό που είπε ο τσιοδρας. Είναι ακατάλληλες, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει και η κατάλληλη κρατική μέριμνα. Να φοράς τώρα κάτι πανιά στην μούρη που έφτιαξες εσυ είναι γελοιότητα. Ας το άφηνανε στην αυστηρή σύσταση. Τώρα και τίποτα κάνεις, και φαίνεσαι αναλγητος. Απλά δεν μπορούν να κρατήσουν την καραντίνα άλλο, και ξεπεφτουν σε ερασιτεχνισμους, επειδή το κάτσε μέσα είναι το εύκολο.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:22
Αυτός τώρα είναι πραγματικά γιατρός; Το παραθέτεις ως σοβαρή γνώμη; Αλήθεια πρέπει να συζητήσουμε το ότι ο ιός δεν εξαπλώνεται τόσο πολύ επειδή δεν έγινε στη Νότια Ιταλία αυτό που έγινε στη Βόρεια; Είναι επιχείρημα αυτό όταν έχουν παρθεί δρακόντια μέτρα; Είχαμε δει ποτέ άλλες χρονιές να ανοίγονται ομαδικοί τάφοι σε μεγάλες δυτικές πόλεις και μας το έκρυβαν οι δημοσιογράφοι;
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

foscilis έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:10 εγώ ένιωθα έτσι και όταν ψηφιζόντουσαν οι Πρέσπες.
Ναι, κερδίσαμε πολλά από αυτήν την συμφωνία, βάλαμε συνέταιρους σε ένα δικό μας τρέηντμαρκ με σπουδαία ανταλλάγματα, επίσης δεν κινδυνεύουμε από στρατιωτική επίθεση από τα βόρεια Σκόπια, υψηλού επιπέδου πολιτική αντίληψη, πρέπει να την κληρονόμησες από την μαυριδερή προβατίνα όχι τον λευκό τράγο, λογικά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:40 Ε πάλι στην ατομική ευθύνη γυρνάμε, με τη χειρότερη έννοια της, διότι το κράτος δεν έχει καμία ποτέ. Θα μπορούσαν να μοιραστούν συγκεκριμένος αριθμός, τότε μπορείς να πεις πως το κράτος έκανε τη δουλειά του, αφού το ίδιο επιβάλει αυτές τις πολιτικές, κι εσύ τώρα κοίτα να φερθεις ανάλογα. Αλλά αυτό δεν έχει απεριόριστους πόρους, οι πολίτες προφανώς έχουν. Θα μπορούσαν να διαθεσουν τα έσοδα από τα πρόστιμα.
Θα σου πω πως το βλέπω. Πέρασες 10 χρόνια κρίσης. Ποιος φταίει είναι μεγάλη συζήτηση αλλά τώρα είσαι εδώ. Ένα δυτικό κράτος με σχετικά υψηλό βιωτικό επίπεδο αλλά και ελλείψεις εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης.
Διατίθενται νομίζω μάσκες και σε διάφορους δημοσίους υπαλλήλους εκτός του υγειονομικού προσωπικού.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:40 Ολο το θέμα γυρνάει σε αυτό που είπε ο τσιοδρας. Είναι ακατάλληλες, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει και η κατάλληλη κρατική μέριμνα. Να φοράς τώρα κάτι πανιά στην μούρη που έφτιαξες εσυ είναι γελοιότητα. Ας το άφηνανε στην αυστηρή σύσταση. Τώρα και τίποτα κάνεις, και φαίνεσαι αναλγητος. Απλά δεν μπορούν να κρατήσουν την καραντίνα άλλο, και ξεπεφτουν σε ερασιτεχνισμους, επειδή το κάτσε μέσα είναι το εύκολο.
Να γίνει η σωστή ενημέρωση και να μάθει ο κόσμος να τις χρησιμοποιεί με τρόπο που να περιορίζονται οι κίνδυνοι. Πρόκειται για την υγεία όλων. Είναι σαν να λέμε ότι δεν θα έχουμε πρόστιμο αν δεν σταματάει κανείς στο κόκκινο και στο STOP. Και θα συμμορφώσουμε τους πολίτες με συστάσεις.

Επίσης και την πιο ακριβή μάσκα να μας δίνανε, αν την πιάσεις εξωτερικά με τα χέρια όταν την αφαιρείς και μετά τα βάλεις στο πρόσωπο, πάλι δεν κάνεις / κάνουμε τίποτα.

Δυστυχώς και επειδή οι συμπολίτες μας γράφουν τις συστάσεις στα παλιά τους τα παπούτσια, οι μόνες λύσεις που απομένουν είναι συνεχής διαφημιστική προβολή και αυστηρά πρόστιμα. Άσχημο είναι να πρέπει να φέρεσαι σε ενήλικες σαν να είναι ζώα, αλλά δεν δουλεύει αλλιώς.

Προσωπικά θέλω να δω αστυνομία να σταματάει μέσα μεταφοράς και να κατεβάζει τους επιπόλαιους κάτω επιβάλλοντας πρόστιμα. Γερά πρόστιμα. Το προτιμώ από το να τσακωνόμαστε μεταξύ μας μέσα. Δεν θα παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα κάθε μέρα όσοι εργαζόμαστε και έχουμε και κάποια προβλήματα υγείας. Αν υπάρχει κόσμος που πρέπει να δει σκηνικά Ιταλίας για να πειστεί, δεν φταίμε σε τίποτα οι υπόλοιποι.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

ST48410 έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:42
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:22
Αυτός τώρα είναι πραγματικά γιατρός; Το παραθέτεις ως σοβαρή γνώμη; Αλήθεια πρέπει να συζητήσουμε το ότι ο ιός δεν εξαπλώνεται τόσο πολύ επειδή δεν έγινε στη Νότια Ιταλία αυτό που έγινε στη Βόρεια; Είναι επιχείρημα αυτό όταν έχουν παρθεί δρακόντια μέτρα; Είχαμε δει ποτέ άλλες χρονιές να ανοίγονται ομαδικοί τάφοι σε μεγάλες δυτικές πόλεις και μας το έκρυβαν οι δημοσιογράφοι;

Εικόνα

μονο ο τσιοδρας νδουλικα μου :giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

foscilis έγραψε: 29 Απρ 2020, 17:10 εγώ ένιωθα έτσι και όταν ψηφιζόντουσαν οι Πρέσπες.
όπως άλλαξες γνώμη στο λαθρομετανστευτικό θα αλλάξεις και σε αυτό, η παιδική ασθένεια της αριστεράς σε ταλαιπωρεί ακόμα αλλά αναπύσεις ισχυρά αντισώματα
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”