!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κακοποίηση και θάνατος παιδιού

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Κακοποίηση και θάνατος παιδιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Χαοτικός έγραψε: 26 Απρ 2020, 13:38 (Καλά για τη γυναίκα δε γαμιέται! :D αλλά παιδιά όχι ρε!)
Σ' αυτό συμφωνώ κι εγώ.

Και όσες φορές έχω κάνει προσπάθεια προσομοίωσης σε αντίστοιχες περιπτώσεις για την αντίδραση που θα είχα γι' αυτούς που σκότωσαν και κακοποιούσαν συστηματικά το μικρό παιδί μου, οι πιθανότητες είναι δύο.

Η πρώτη, θα ήταν να παγώσω τόσο πολύ συναισθηματικά και νοητικά που να βρίσκω στα πάντα μηδενικό νόημα. Ακόμη και στην εκδίκηση.
Η δεύτερη, να αποδώσω δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας μία σαφέστατα ψυχρή λογική, όπου λειτουργώντας έξω από τη φάση, θα πρόσθετα και τον εαυτό μου (ως μάνα που έχασε το παιδί της) στη θέση του δεύτερου θύματος.
Και θα σύγκρινα το κόστος μίας χαμένης ζωής ενός αθώου και το ψυχολογικό κόστος αυτής της απώλειας για τους οικείους του για τα επόμενα 20 χρόνια, που οι δράστες θα περνούσαν στη φυλακή.

Ποιοι πιστεύετε ότι θα υπέφεραν περισσότερο; Οι μέσα ή οι έξω;

Και βάσει ποιας λογικής πρέπει να δώσω προτεραιότητα στα ψυχικά προβλήματα που θα προκαλέσει ο μακροχρόνιος εγκλεισμός στον δράστη από τη στιγμή που οι επιπτώσεις στην ψυχολογία των οικείων του θύματος, δεν υφίστανται καν ως υπολογίσιμος παράγων στο πλαίσιο;

Εγώ έχω δώσει τη δική μου απάντηση και ακριβώς γι' αυτό υποθέτω ότι δεν θα είχα κάποιο ηθικό πρόβλημα στο να αυτοδικήσω. Αλλά δεν έχω σκεφτεί ούτε μια φορά, να έκανα κακό σε κάποιον συγγενή του δράστη για να τον εκδικηθώ. Πολύ περισσότερο αν είναι παιδί. Θα έβλεπα μόνον τον/τους δολοφόνους ως στόχο, τα άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος δεν θα υπήρχαν καν στην εικόνα.

Και ας μου έδιναν όποια ποινή γούσταραν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Απρ 2020, 14:15
Χαοτικός έγραψε: 26 Απρ 2020, 13:38 (Καλά για τη γυναίκα δε γαμιέται! :D αλλά παιδιά όχι ρε!)
Σ' αυτό συμφωνώ κι εγώ.

Και όσες φορές έχω κάνει προσπάθεια προσομοίωσης σε αντίστοιχες περιπτώσεις για την αντίδραση που θα είχα γι' αυτούς που σκότωσαν και κακοποιούσαν συστηματικά το μικρό παιδί μου, οι πιθανότητες είναι δύο.

Η πρώτη, θα ήταν να παγώσω τόσο πολύ συναισθηματικά και νοητικά που να βρίσκω στα πάντα μηδενικό νόημα. Ακόμη και στην εκδίκηση.
Η δεύτερη, να αποδώσω δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας μία σαφέστατα ψυχρή λογική, όπου λειτουργώντας έξω από τη φάση, θα πρόσθετα και τον εαυτό μου (ως μάνα που έχασε το παιδί της) στη θέση του δεύτερου θύματος.
Και θα σύγκρινα το κόστος μίας χαμένης ζωής ενός αθώου και το ψυχολογικό κόστος αυτής της απώλειας για τους οικείους του για τα επόμενα 20 χρόνια, που οι δράστες θα περνούσαν στη φυλακή.

Ποιοι πιστεύετε ότι θα υπέφεραν περισσότερο; Οι μέσα ή οι έξω;

Και βάσει ποιας λογικής πρέπει να δώσω προτεραιότητα στα ψυχικά προβλήματα που θα προκαλέσει ο μακροχρόνιος εγκλεισμός στον δράστη από τη στιγμή που οι επιπτώσεις στην ψυχολογία των οικείων του θύματος, δεν υφίστανται καν ως υπολογίσιμος παράγων στο πλαίσιο;

Εγώ έχω δώσει τη δική μου απάντηση και ακριβώς γι' αυτό υποθέτω ότι δεν θα είχα κάποιο ηθικό πρόβλημα στο να αυτοδικήσω. Αλλά δεν έχω σκεφτεί ούτε μια φορά, να έκανα κακό σε κάποιον συγγενή του δράστη για να τον εκδικηθώ. Πολύ περισσότερο αν είναι παιδί. Θα έβλεπα μόνον τον/τους δολοφόνους ως στόχο, τα άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος δεν θα υπήρχαν καν στην εικόνα.

Και ας μου έδιναν όποια ποινή γούσταραν.

Σωστή τοποθέτηση και σεβαστή. Και η λογική επίσης. Δεν συμφωνώ μόνο ότι μπαίνει τέτοιο θέμα
Και βάσει ποιας λογικής πρέπει να δώσω προτεραιότητα στα ψυχικά προβλήματα που θα προκαλέσει ο μακροχρόνιος εγκλεισμός στον δράστη
αλλά μάλλον ρητορικά το λες. Η ίδια το θέτεις για να δεις αν θα υπάρχει κάποιο εμπόδιο στη ροή της σκέψης σου. Ε η απάντησή είναι! Δίνουμε ππάντα όταν μπρούμε σημασία στην ψυχική υγεία του άλλου. Ε εδώ δεν μπορούμε. μας νοιάζει η από δοση δικαιοσύνης, Έπεται η ψυχική υγεία των θυμάτων (των συγγενών που πονάνε, ανήκουν στα θύματα) και τέλος στου κρατουμένου. προσοχή, όχι στον άνθρωπο που κρατείται. αλλα στου καρατουμενου.
Δηλαδή αν η ψυχική του υγεία 9του ανθρώπου) βάλεται από το ιο το γεγονος της κράτησης, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εξορισμού είναι κρατούμενος και έτσι μόνο έχουμε να τον αντιμετωπίσουμε. Φαίνεται περίεργο ή μπερδεμένο αλλά... βασικά εσύ τα πιάνεις αυτά.

Το ωραιότερο όμως που είπες (και σε καλώ να ανακαλέσεις γιατί είναι κάργα αριστερό :smt047 ) είναι το
:smt038

(Δεν είναι η ίδια αντίδραση η αριστερή. Όλοι αυτό θα έκαναν. Αριστερό είναι ότι το διακρίνεις, το ανακαλύπτεις το περιγράφεις σωστά και επιλέγεις να το αναδείξεις στο δημόσιο λόγο. Μάθε και τους δικούς σου να κάνουν το ίδιο :g030: :smt023 )
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Χαοτικός έγραψε: 26 Απρ 2020, 13:38 Δεν θα αναλάβω. Την καταφέρνεις μια χαρά εσύ. :D

Υ.Γ. Θα ήθελα να σου πω γνώμη ρε. Το φέρνεις παράδειγμα το παιδί ή το αμόρε του άλλου το αποφεύγω. Δεν μ' αρέσει :-? δηλαδή όσο αθώο να είναι αφού είναι υπόθεση ή μία μη πραγματική κατάσταση και καλά, ο ήχος και μόνο των λέξεων επενεργεί στον άλλον. Θα κάνει άθελά του συνειρμό, θα φέρει την εικόνα του ατόμου που αγαπάει, μπροστά του. Δεν θα έχει τη συναισθηματική συμμετοχή για το διάλογο αυτό. Κι ενώ εσύ περιμένεις να απαντήσει ακαδημαϊκά και με λογική σε μία υπόθεση, αυτός θα είναι ήδη ταραγμένος. Το χειρότερο είναι ότι δεν θα μπορεί να σε βρίσει (ως αντίδραση στην ταραχή). Δεν θα τον αφήσει η ευγένεια του ή τέλος πάντων οι κανόνες καλής συμπεριφοράς αφού λογικά δεν του έχουν κάνει επίθεση! κυριλέ κουβέντα κάνουμε σου λέει! :102:
Ε είναι κάπως. Να. Ο άλλος μπορεί να σου πει "Τι λε ρε φίλε; Να μην τον εκτελέσουν το κάθαρμα; Αν ήταν η γυναίκα σου στη θέση της άτυχης κοπέλας τι θα έλεγες"; Κι αυτό λοιπόν μαλακία είναι. Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τέτοιο επιχείρημα σώνει και καλά, ας το κάνει "Εμένα πάντως φίλε, αν ήταν η δική μου γυναίκα, θα τον ξεπέτσιαζα τον πούστη!".

(Καλά για τη γυναίκα δε γαμιέται! :D αλλά παιδιά όχι ρε!)
.

Ρέ Χάο.....κάπου σε χάνω.....θάνατο παιδιού δέν είχε τό νήμα ;;;

Τό παράδειγμα αυτοδικίας/εκδίκησης πού φέρνω πάλι μέ παιδί δέν είναι ;;;

Τί μού λές ;;; .....

Νά χρησιμοποιήσω άλλα παραδείγματα ;;;

Καί τί μού λές γιά Υπόθεση ;;;.....καί τά 2 συμβάντα είναι πραγματικότητα.....

Ασχετο αν βάζουμε τόν Καβαλιέρε στή θέση τού πραγματικού δράστη.....

Γιατί μπήκα στή συζήτηση όταν είδα τό παλιόγατο νά λέει τού Καβαλιέρε

οτι αν σκότωνε τή γιαγιά πού σκότωσε τό παιδάκι....

Θά επρεπε "θεσμικά" νά φάει 15 μέ 20 χρόνια φυλακή.....

Οσα δηλαδή θά φάει η γιαγιά.....

Καί αυτό δείχνει άγνοια Δικαίου.....

Γιαυτό ήθελα νά μού δώσει ΔΙΚΙΑ της ποινή στήν περίπτωση.....

Καί σέ 3 πόστ τό απέφευγε τό παλιόγατο.....

Καί ποιόν εννοείς νά εκτελέσουν ;;;

Τόν πατέρα πού εκτέλεσε αυτόν πού σκότωσε τό παιδί του ;;;

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Σ' αυτό που έγραψα δεν υπάρχει ούτε μία ρητορική τελεία.

Και δεν προτίθεμαι να δώσω αριστερή πιστοποίηση στη λογική.

Από εκεί και πέρα, μπορώ να σου αναπτύξω με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, το σκεπτικό μου στο οποιοδήποτε σημείο θες. Αυτό που έγραψα είναι μια συνοπτική θέση. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι το σωστό σκεπτικό φυσικά αλλά το ότι θα αλλάξει μόνον με μία θέση ή άποψη που δεν έχω επεξεργασθεί επαρκώς και δεν εμπίπτει στις συνήθεις γενικοπαπαρολογίες για την ανθρωπότης, την ισότης κλπ

Για να μη χανόμαστε λοιπόν με σεντόνια, εστίασε στα σημεία που έχεις αντίρρηση σε ξεχωριστό μήνυμα, αρίθμησε τα και θα τα πάρουμε με τη σειρά.

Και προτείνω να μάθεις και στους δικούς σου να κάνουν το ίδιο. :)

ΥΓ. Η απάντηση είναι για τον Χαοτικό και όχι για τον Ρανταπλάν.

Το διευκρινίζω γιατί ίσως δεν γίνει αντιληπτό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Συμφωνώ να μην απλωνόμαστε. Άλλωστε στο δίπλα νήμα τώρα τα χώνω σε δεξιούς και γουστάρω πιο πολύ :003:
Δεν θέλω εξηγήσεις, τις προσέχω τις προτάσεις και διακρίνω τη συγκρότηση.

Σκεπτικέ δεν σε κρίνω ρε! Ούτε σου λέω "γιατί άρχισες αυτήν την κουβέντα κλπ". Τοποθετείσαι σε ένα θέμα και κάνεις μια ερώτηση, καλά κάνεις. Δεν ασχολήθηκα με αυτό (και σόρυ δηλαδή. Εσύ γουστάρεις αυτό να κουβεντιάζεις τώρα κι εγώ σου λέω τι θυμήθηκα! Τι μου ήρθε!).

Απλά είναι μία προτασή μου γενικά. Ακόμα κι αν μπλεχτούμε σε ένα τέτοιο παράδειγμα να κοιτάμε πως να το ακυρώσουμε και να βρούμε κάτι άλλο παρεμφερές που να ικανοποιεί αυτό που θέλουμε.
Τέλος πάντων είναι και φορτισμένος που σου λέει τέτοια. μαλακίες είναι αυτά, είμαι μαζί σου, τέλος.
Δεν ξέρω ποια είναι η κόντρα σας ακριβώς ακριβώς. Τι λες εσύ και τι λέει αυτή (αλλά με όλην τη συγκρότηση στο σκεπτικό σας). Γι αυτό δεν απαντάω και δεν ασχολούμαι.

Πάω στο δίπλα νήμα. Βρίζουν αριστερούς τα μ....! :o
Άμα θες έλα να γελάσεις :wink
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Εικόνα
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Απρ 2020, 16:16 Εικόνα
.

Μπράβο παλιόγατο.....

Νά δώσεις καμμιά απάντηση δέ λές.....

Καί πάς νά μετράς κορνίζες μέ καταρράκτη στά μάτια στού Ζενίθ...... :fp:

Παίξε Σκάκι μέ τόν Σκάκο καί τόν Ραντανπλάν καλύτερα......

.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Ζενίθεδρος έγραψε: 25 Απρ 2020, 01:13 Κανονικά, τέτοια νήματα όπου εφαρμόζεται διαδικτυακά ο νόμος του Λυντς, πρέπει να απαγορευονται.
δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Ασέβαστος έγραψε: 25 Απρ 2020, 12:07
Cavaliere έγραψε: 24 Απρ 2020, 21:34 Έχετε μπερδέψει τα αισθήματά σας με το πρέπει. Πρέπει να δικαστεί ο οποιοσδήποτε, και να μην τιμωρηθεί με βάση την ικανοποίηση του θύματος Μονάχα, αν ήμουν εγώ στα θύματα, δεν θα άφηνα να προλάβει να καταδικαστεί, ή τέλος πάντων, θα εφάρμοζα τον δικό μου κώδικα, μου πήρες ένα παιδί, θα σου πάρω δύο παιδιά, και πριν σε πετάξω σε πεινασμένα γουρούνια, θα σε ταΐσω να φας τα δάχτυλά σου. Αλλά αυτό δεν είναι το σωστό, είναι το δικό μου πρόβλημα, και δεν θα το απαιτήσω να το κάνει καμιά Δικαιοσύνη. Δεν ξέρετε να ξεχωρίσετε τα ένστικτά σας από τη Δικαιοσύνη.
ισχυει. με ψυχρο αιμα πρεπει να αντιμετωπιζονται ολα.

εγω ομως ειμαι μια ατυπη εξαιρεση. σε κατι τετοια δεν εχω ψυχρο αιμα. π.χ. δεν ειδα εικονα απο την αρχικη δημοσιευση, για να μη δαγκωσω καμμια οθονη. και ενω υπο κ.σ. ειμαι απο τους πιο ψυχραιμους ανθρωπους, καπου εχω ενα κουμπι που αν πατηθει πουταναολα. νομιζω ολοι εχουμε ενα τετοιο κουμπι, ευτυχισμενοι αυτοι που δεν το ξερουν, δεν εχει πατηθει ποτε.
πως καταφερες παντως σε μια συζητηση για ενα εγκλημα να αρχισεις να περιαυτολογεις για να περιγραψεις ποσο ζορικος εισαι, ειναι αξιοθαυμαστο.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

blackpaint έγραψε: 26 Απρ 2020, 22:37
Ζενίθεδρος έγραψε: 25 Απρ 2020, 01:13 Κανονικά, τέτοια νήματα όπου εφαρμόζεται διαδικτυακά ο νόμος του Λυντς, πρέπει να απαγορευονται.
δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο.
.
Τι εννοεί ο Ζενίθ ρέ Μαυρομπογιά ;;;

.

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Namrail έγραψε: 25 Απρ 2020, 12:34
blackpaint έγραψε: 24 Απρ 2020, 19:30
between 15 years to life γραφουνε, απο 15 χρονια ως ισοβια. Η Δυτικη Βιρτζινια εχει καταργησει την θανατικη ποινη. 20 χρονια αρκουν ακομα και για τα χειροτερα εγκληματα.
Τα 20 χρόνια που λες προϋποθέτουν ότι υπάρχει για όλους δυνατότητα σοφρωνισμου.

Δεν ισχύει όμως αυτό το πράγμα. Υπάρχουν εγκληματίες που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κυκλοφορούν στην κοινωνία.

Τα ισόβια είναι μια αναγκαία ποινή για αυτούς.
Σε ενα αλλο ποστ που ακολουθησε, εθεσα ως πιθανη εξαιρεση τους κατα συρροη και τους υποτροπιασαντες βιαιους εγκληματιες. Η συγκεκριμενη ομως περιπτωση ειναι μεν ειδεχθης, αλλα η θυτης δεν ειναι ιδιαιτερα επικινδυνη για την κοινωνια: μιλαμε για ενα θυμα μονο και εναν τυπο εγκληματος που δεν υπαρχει πιθανοτητα να επαναληφθει. Απο τη δημοσιευση επισης δεν προκυπτει πως αυτος ο φονος ηταν η φυσικη καταληξη μιας παραβατικης και εγκληματικης ζωης: πιθανοτα ο συνηγορος της να ειναι σε θεση να κανει λογο για προτερο εντιμο βιο. Με αλλα λογια, απεχει μακραν απο αυτο τον τυπο εγκληματια που περιγραφεις, και οποιος ειναι πραγματικα μειοψηφικος: ανω του 80% των φυλακισμενων στις δυτικες χωρες ετσι κι αλλιως δεν εχουν καταδικαστει για βιαια εγκληματα αλλα για τις κατεξοχην ταξικες μορφες παραβατικοτητας: κλοπες και ναρκωτικα. Οποτε λοιπον μην πιανεσαι απο την εξαιρεση για να φτιαξεις εναν κανονα, γιατι το σκεπτικο σου ειναι λαθος.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Ασέβαστος έγραψε: 25 Απρ 2020, 12:01
blackpaint έγραψε: 24 Απρ 2020, 19:30 between 15 years to life γραφουνε, απο 15 χρονια ως ισοβια. Η Δυτικη Βιρτζινια εχει καταργησει την θανατικη ποινη. 20 χρονια αρκουν ακομα και για τα χειροτερα εγκληματα.
για τα χειροτερα εγκληματα δεν υπαρχει αρκετη τιμωρια. δεν "αρκουν" 20 χρονια, ουτε καν η θανατικη ποινη ειναι αρκετη. τιποτα δεν ειναι αρκετο. ολα τα μεσαιωνικα βασανιστηρια, ολα οσα εχει σκεφτει και ο πιο σκατομυαλος βασανιστης, και παλι δεν ειναι αρκετα. δεν υπαρχει απολυτως κανενα οριο στο ποσο πρεπει να πονεσουν ορισμενοι εγκληματιες.
αυτα τα πομπωδη και βαρυγδουπα ειναι που με κανουν και μειδιω, ατοφια χωριατικη φανφαρα λεμε :smt005:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

blackpaint έγραψε: 26 Απρ 2020, 22:41
Ασέβαστος έγραψε: 25 Απρ 2020, 12:07
Cavaliere έγραψε: 24 Απρ 2020, 21:34 Έχετε μπερδέψει τα αισθήματά σας με το πρέπει. Πρέπει να δικαστεί ο οποιοσδήποτε, και να μην τιμωρηθεί με βάση την ικανοποίηση του θύματος Μονάχα, αν ήμουν εγώ στα θύματα, δεν θα άφηνα να προλάβει να καταδικαστεί, ή τέλος πάντων, θα εφάρμοζα τον δικό μου κώδικα, μου πήρες ένα παιδί, θα σου πάρω δύο παιδιά, και πριν σε πετάξω σε πεινασμένα γουρούνια, θα σε ταΐσω να φας τα δάχτυλά σου. Αλλά αυτό δεν είναι το σωστό, είναι το δικό μου πρόβλημα, και δεν θα το απαιτήσω να το κάνει καμιά Δικαιοσύνη. Δεν ξέρετε να ξεχωρίσετε τα ένστικτά σας από τη Δικαιοσύνη.
ισχυει. με ψυχρο αιμα πρεπει να αντιμετωπιζονται ολα.

εγω ομως ειμαι μια ατυπη εξαιρεση. σε κατι τετοια δεν εχω ψυχρο αιμα. π.χ. δεν ειδα εικονα απο την αρχικη δημοσιευση, για να μη δαγκωσω καμμια οθονη. και ενω υπο κ.σ. ειμαι απο τους πιο ψυχραιμους ανθρωπους, καπου εχω ενα κουμπι που αν πατηθει πουταναολα. νομιζω ολοι εχουμε ενα τετοιο κουμπι, ευτυχισμενοι αυτοι που δεν το ξερουν, δεν εχει πατηθει ποτε.
πως καταφερες παντως σε μια συζητηση για ενα εγκλημα να αρχισεις να περιαυτολογεις για να περιγραψεις ποσο ζορικος εισαι, ειναι αξιοθαυμαστο.
με τον καβ μιλουσα, για την παρτη του μιλησε, για την παρτη μου ειπα κι εγω. το ζοριλικι παλι που το ειδες; :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

blackpaint έγραψε: 26 Απρ 2020, 23:12

Σε ενα αλλο ποστ που ακολουθησε, εθεσα ως πιθανη εξαιρεση τους κατα συρροη και τους υποτροπιασαντες βιαιους εγκληματιες. Η συγκεκριμενη ομως περιπτωση ειναι μεν ειδεχθης, αλλα η θυτης δεν ειναι ιδιαιτερα επικινδυνη για την κοινωνια: μιλαμε για ενα θυμα μονο και εναν τυπο εγκληματος που δεν υπαρχει πιθανοτητα να επαναληφθει. Απο τη δημοσιευση επισης δεν προκυπτει πως αυτος ο φονος ηταν η φυσικη καταληξη μιας παραβατικης και εγκληματικης ζωης: πιθανοτα ο συνηγορος της να ειναι σε θεση να κανει λογο για προτερο εντιμο βιο.
Όλα αυτά που λες είναι εωλες υποθέσεις για ένα περιστατικό του οποίου γνωρίζουμε ελάχιστα στοιχεία. Μόνο εκείνα δλδ που δημοσιεύτηκαν στα Μέσα.

Το οτι από τις 200-300 λέξεις ενός ρεπορτάζ, επιχειρείς να βγάλεις συμπεράσματα για την επικινδυνότητα του εγκληματία και για την συμπεριφορά του στο παρελθον, είναι το λιγότερο παρακινδυνευμένο.

Το να φτάνει κάποιος στο σημείο να βασανίζει και τελικά να μακελευει τα γεννητικά όργανα ενός παιδιού και μάλιστα όχι σε κάποια μπανανία της Αφρικής αλλά στις ΗΠΑ, δεν είμαι βέβαιος ότι συνηγορεί σε κάποιο πρότερο έντιμο βίο. Αλλά αυτό θα το βρουν εκείνοι που χειρίζονται την υπόθεση και έχουν στα χέρια τους τα πραγματικά στοιχεία και όχι το ρεπορτάζ μιας φυλλάδας.
blackpaint έγραψε: 26 Απρ 2020, 23:12
Με αλλα λογια, απεχει μακραν απο αυτο τον τυπο εγκληματια που περιγραφεις, και οποιος ειναι πραγματικα μειοψηφικος: ανω του 80% των φυλακισμενων στις δυτικες χωρες ετσι κι αλλιως δεν εχουν καταδικαστει για βιαια εγκληματα αλλα για τις κατεξοχην ταξικες μορφες παραβατικοτητας: κλοπες και ναρκωτικα. Οποτε λοιπον μην πιανεσαι απο την εξαιρεση για να φτιαξεις εναν κανονα, γιατι το σκεπτικο σου ειναι λαθος.
Δεν έχει σχέση με το αν τα ειδεχθή εγκλήματα είναι λίγα, αλλά με το αν η φύση τους δικαιολογεί αυτό που υποστηρίζω. Τα ισόβια.

Και προφανώς το δικαιολογεί. Άρα υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα 20 χρόνια δεν είναι αρκετά. Τόσο απλά.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Η πλάκα που μ' ανατριχιά.

4 χρονών μωρό, το βίασε και το σκότωσε.

https://www.newsit.gr/kosmos/viase-kai- ... s/3047119/

Τουλάχιστον τώρα η μάνα του ξέρει.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”