!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πολύ χριστιανοσύνη

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Πολύ χριστιανοσύνη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

bluerose έγραψε: 17 Απρ 2020, 16:05
Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 15:39 Ένα αστέρι που θαυμάζω ήταν ο Παΐσιος.

Καλά ξεκινάς. Σημαντική αυτή η λεπτομέρεια. Και σε αντιδραστικούς κυρίως πάει,τόσο αγάπη είχε.
Ο Άγιος Πορφύριος πρέπει να είσαι πιο γόνιμος. Πιο αλλιώς πώς να σου πω
Κι οι δυο σούπερ είναι

Ξεκινά εσύ και θα σου δώσει ο Άγιος Παΐσιος μια κλωτσιά και θα πας μπροστά
Κάνε ότι λέει
Εξομολόγο πρώτα θελει. Απλά ζητά Του το να σε οδηγήσει. Σ' ακούει

Δεν έχω τέτοια ανάγκη καλό μου. δεν θελω να πάω μπροστά. Γαλήνη για τους γύρω μου θέλω κι εγώ ας πάω στην κόλαση. δεν χωράμε και όλοι στον παράδεισο.
την εξομολόγηση την κάνω δημόσια και μου φτάνει. Δεν χρειάζεται για μένα πρωτόκολλο. να είναι σε συγκεκριμένο χώρο με κάποιον "ειδικό".
το κάνω εδώ παραδεχόμενος ότι είμαι ένα μουνόπανο ανάμεσα στα άλλα. όχι περισσότερο ούτε λιγότερο. μπορεί και περισσότερο όμως, δεν έχει σημασία. Ξέρεις τι απελευθέρωση είναι αυτό; έχω μετά την άνεση να μπορώ να κρίνω ισόποσα και τους άλλους και να τους πω την άποψή μου για το τι είναι καλύτερο. αποδυναμώνεις έτσι και το επιχείρημα του άλλου που θα σου πει "εσύ τα κάνεις αυτά που λες;". Όχι δεν τα κάνω, Γιατί είμαι το ίδιο σκατά. Τι θα έπρεπε να κάναμε λέω όμως.
Σε απαλλάσσει κιόλας από την ανάγκη να ψάχνεις τρόπο να δικαιολογήσεις ότι σκατιά έκανες ή είπες. Το έχεις δει που όταν κρίνεις κάποιον σου λέει "ναι αλλά ο άλλος πρώτα", "ναι αλλά εσι αξίζει αυτουνού αφού είναι κακός" κλπ κλπ

Όλα τα πιο πάνω τα λέω για το πως βλέπω την κοινωνία. Όχι για τις επιταγές του θεού που δεν πιστεύω ότι υπάρχει.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Στοπ.
Δε τα διαβασα
Μη το ψάχνεις σε άγγιξε τη ψυχούλα;

Ξεκινά.
Μη μου τα χαλάς . .

Είσαι και προνομιούχος.Λιγο να ασχοληθείς θα σε κλωτσήσει και ήρθες

Είσαι προνομιούχων διότι ο Θεός είναι δίκαιος. Κάπου αλλού δε θα ήσουν.
Το αξιζεις
bluerose

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Έχετε μπερδέψει τις θρησκείες με τον ανθρώπινο νόμο. Δεν είμαστε θεοκρατικό καθεστώς, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν το ίδιο για όλους.
Ο νόμος πιάνει τον εγκληματία είτε χαμηλά, είτε υψηλά και περιορίζει το κακό που μπορεί να προκαλέσει.
Μετά από αυτό έρχεται η θρησκεία.
Διαφορετικά είναι το όπιο του λαού, ιστορίες για αγρίους, ιστορίες για να κάθονται καλά τα πρόβατα και όπως αλλιώς μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς, ακόμη και εγκληματική οργάνωση.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Antares έγραψε: 17 Απρ 2020, 16:45 Έχετε μπερδέψει τις θρησκείες με τον ανθρώπινο νόμο. Δεν είμαστε θεοκρατικό καθεστώς, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν το ίδιο για όλους.
Ο νόμος πιάνει τον εγκληματία είτε χαμηλά, είτε υψηλά και περιορίζει το κακό που μπορεί να προκαλέσει.
Μετά από αυτό έρχεται η θρησκεία.
Διαφορετικά είναι το όπιο του λαού, ιστορίες για αγρίους, ιστορίες για να κάθονται καλά τα πρόβατα και όπως αλλιώς μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς, ακόμη και εγκληματική οργάνωση.
Η καραντίνα λόγω κορονοϊού είχε και ένα θετικό αποτέλεσμα.
Διασαφήνισε ποιο ακριβώς είναι το ποσοστό αυτών που άγονται και φέρονται ως πρόβατα από την εκκλησία.

Και ώ του θαύματος, το ποσοστό άθεων στους αντιρρησίες συνείδησης, που διαμαρτύρονται για την αποδοχή της καραντίνας και την αποδίδουν σε αδικαιολόγητο φόβο και δουλικότητα, είναι πολύ μεγαλύτερο. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
bluerose

Χαοτικός

Άβαταρ μέλους
Antares

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Απρ 2020, 16:52
Η καραντίνα λόγω κορονοϊού είχε και ένα θετικό αποτέλεσμα.
Διασαφήνισε ποιο ακριβώς είναι το ποσοστό αυτών που άγονται και φέρονται ως πρόβατα από την εκκλησία.

Και ώ του θαύματος, το ποσοστό άθεων στους αντιρρησίες συνείδησης, που διαμαρτύρονται για την αποδοχή της καραντίνας και την αποδίδουν σε αδικαιολόγητο φόβο και δουλικότητα, είναι πολύ μεγαλύτερο. :lol:
Σ' αυτό δεν έχω να πω κάτι. Για μένα δεν κάνει καμία διαφορά. Ίσα ίσα που δεν πηγαίνω στο γραφείο και πληρώνομαι, ώστε να μην αντιμετωπίζω πρόβλημα επιβίωσης για την ώρα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά με το πριν για έναν, δύο, τρεις ή και παραπάνω μήνες.
Μιλούσα για γενικότερο θέμα, ας πούμε δεν μ' αρέσει να πηγαίνω στο γραφείο και να περνάω έτσι όλη μου την ζωή.
Δεν μπορώ να είμαι σε γαλήνη με εγκληματίες και κλέφτες, με γραβάτες και ταγιέρ, ακόμη και στην δουλειά μου.
Η καλύτερη λύση θα ήταν να μεταναστεύσω σε χώρα όπου οι άνθρωποι κοιτάνε την δουλειά τους και όχι να δουλεύουν τους άλλους, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό, δεν με ενοχλεί η δουλειά, αλίμονο.
Αν οι χώρες μπορούν να αντέξουν καραντίνα και δεν υπάρχει κίνδυνος να πεινάσουμε, κανένα θέμα. Αυτούς που είναι στις ανώτερες θέσεις δεν εμπιστεύομαι, δεν είναι εκεί με σωστές διαδικασίες. Με ανέντιμους στην εξουσία, που δεν τους πιάνει ο νόμος, όλα μπορούν να συμβούν.
Ούτε να μένω αδρανής αλλά να με προκαλούν, γιατί χωρίς χρήμα δεν κινείται τίποτα και τρέχουν τα στοιχήματα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

bluerose έγραψε: 17 Απρ 2020, 16:57 Χαοτικός

Μη μου βάζεις σε παρακαλώ παπάδες και θεολόγους γιατί με πιάνει κρίση.
Θα σου βάλω κι εγώ έναν δικό σας. Θα ακούσεις από το 39:50 έως το 46:00 Αναφέρεται σε σφαγή ενός λαού την οποία τη διέταξε ο θεός στον Μωυσή
(ένα μυθικό πρόσωπο ταν αρχαίων ισραηλιτών οι οποίοι είχαν μύθους κάργα μες την ανωμαλία και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δηλητηριάζονται τα μυαλά των παιδιών μας με αυτήν την ανωμαλία, λες και δεν έχουμε δικές μας).

http://www.arnion.gr/mp3/omilies/p_atha ... oi_019.mp3

Στάζει μέλι το στόμα του! να δεις με τι καύλα μιλάει όταν περιγράφει ότι οι εβραίοι κατέσφαξαν τον άλλο λαό!
Το αποκορύφωμα είναι ότι, αφού ο Θεός τους είπε να σφάξουν ότι υπάρχει πλην τις παρθένες τις οποίες θα μπορούσαν να κρατάγανε για τον εαυτό τους
για να τις απολαύσουν,ο "πάτερ" μας διαφωτίζει και για το νόημα όλου αυτού. Ότι η παρθενία σε κρατάει στη ζωή. Αυτό είναι στο 45:55.

Ο πάτερ είναι αυτός, ο οποίος κατά τους δικούς σας κάνει "επιστημονική" ανάλυση.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... GB0A7dWCyd
Άβαταρ μέλους
Antares

Τουλάχιστον οι δικές μας ανωμαλίες θεωρούνται μύθοι, οι οποίοι θα έπρεπε να διαβάζονται με άλλο μάτι, είναι αλληγορικοί, μύθοι για ενήλικες έστω, σαν φυσικός βρίσκω πολύ καλές αντιστοιχίες με την σύγχρονη φυσική. Υπάρχουν και πολύ ωραία κείμενα κατάλληλα για παιδιά και δεν βγάζω έξω την γραμματεία της ορθόδοξης εκκλησίας η οποία άλλωστε συμπορεύτηκε με την αρχαία γραμματεία για μεγάλο χρονικό διάστημα και υπήρξε η κιβωτός διάσωσης της ελληνικής γλώσσας.
Από εκεί πρέπει να ξεκινάμε και να πηγαίνουμε προς το παρελθόν και όχι να ξεκινάμε από την Παλαιά Διαθήκη.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 14:33 Δεν μπορώ τόση αγνότητα και καθαρότητα ψυχής. Ζηλεύω που θα πάνε όλοι αυτοί στον παράδεισο γιατί κάνουν το καθ' εικόνα καθ' ομοίωση.
Εικόνα
Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 15:39 Ένα αστέρι που θαυμάζω ήταν ο Παΐσιος. Όχι για τις μαλακίες που καυλώνουν κάποιοι ως φιλοθεάμων κοινό. "Ήξερε το όνομα σου πριν καν σε δει" κλπ κλπ. Κάτι δηλαδή που σε κάνει να βγάλεις το WOW από μέσα σου. αλλά επειδή ήταν πραγματικά ταπεινός. 'Ήταν στρατιώτης της πίστης του. δεν περίμενε αντάλλαγμα. δεν έκανε ότι έκανε για να πάει στον παράδεισο και να είναι ο γαμάουα μετά. Το έκανε γιατί δεν πίστευε ότι αξίζει παραπάνω, δεν ήθελε κάτι παραπάνω. όπως δεν θέλει κάτι παραπάνω για τον εαυτό της μία πέτρα, μία σταγόνα νερό και όλα τα στοιχεία του σύμπαντος. κάτι που πολύ ωραία έχει πει ο Δανέζης ότι είμαστε όλοι ένα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Antares έγραψε: 17 Απρ 2020, 18:29 Τουλάχιστον οι δικές μας ανωμαλίες θεωρούνται μύθοι, οι οποίοι θα έπρεπε να διαβάζονται με άλλο μάτι, είναι αλληγορικοί, μύθοι για ενήλικες έστω, σαν φυσικός βρίσκω πολύ καλές αντιστοιχίες με την σύγχρονη φυσική. Υπάρχουν και πολύ ωραία κείμενα κατάλληλα για παιδιά και δεν βγάζω έξω την γραμματεία της ορθόδοξης εκκλησίας η οποία άλλωστε συμπορεύτηκε με την αρχαία γραμματεία για μεγάλο χρονικό διάστημα και υπήρξε η κιβωτός διάσωσης της ελληνικής γλώσσας.
Από εκεί πρέπει να ξεκινάμε και να πηγαίνουμε προς το παρελθόν και όχι να ξεκινάμε από την Παλαιά Διαθήκη.
Το έχει κάνει κι ο Τσόπρα. Το έχουν κάνει κι άλλοι. Αυτό που λέμε σήμερα κβαντική σύμπλευση και οτιδήποτε άλλο, θα μπορούσαν να το έχουν αντιληφθεί και να το λένε αλλιώς. Πχ εμείς λέμε Υδρογόνο. Κάποιοι μπορεί να το λέγανε άγιο πνεύμα. Εδώ θέλω να πω ότι η πεποίθησή μας ότι εμείς το λέμε σωστά -Τελειωτικά και οροστικά σωστά - είναι μια αυταπάτη της εαυτουλίστικης νοοτροπίας μας. θα πρέπει πάντα να αμφιβάλουμε και τηρούμε αυτό που έλεγε ο Σωκράτης. Ναι για το γνωστό λέω.

δεν κατηγορώ το μύθο ούτε τις τελετουργίες. Στο κάτω κάτω από τις τελετουργίες βγήκε η επιστήμη. όταν για θεατρικούς λόγους ήθελες να παραστήσεις συμβολικά τη γέννηση και το θάνατο, το φως και το σκοτάδι κλπ, χρησιμοποιούσες κάποιες τεχνικές εκεί που μαζευόσασταν όλοι μαζί για να άνετε παράσταση (Ορφικά). εκεί μελετάς ιδιότητες και προχωράς. οι συμβολισμοί λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από την άποψη που κατάφερες (μέχρι εκείνη τη στιγμή) να σχηματίσεις για την πραγματικότητα.

Οι χριστιανοί όμως σου λένε να ακολουθήσει η σκέψη σου αυτή τη μαλακία ως μία συνέχεια. Θα ήταν πολύ καλύτερα να μην συνδέανε αυτό που λέμε Παλαιά διαθήκη με την καινούργια. Όχι ότι και η καινούργια δεν έχει εξουσιαστικά παιχνιδάκια (που πάτησε ο ιωσήφ στα πρόβατα για να περάσει, τα 2 ψάρια και 5 ψωμιά για ολόκληρη την πλέμπα ενώ το αρχοντολόι γαμιέται στον πλούτο και κάνα δυο άλλα). Αλλά τουλάχιστον μπορείς να φιλοσοφήσεις πάνω σε αυτά. και πως να μην φιλοσοφήσεις αφού στην τελική Έλληνες στήσανε αυτό το πράγμα. ελληνικό πνεύμα ρε μονιά!!!! Τέλος πάντων.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Ακούστε όμως το ηχητικό από το 39 μέχρι το 56. Ειδικά όσες δεν είστε παρθένες να δείτε τι σας περιμένει. :8)

Κι έχεις και την Μπλου που μου λέει να κάνω πράγματα για να υπερυψωθώ όταν αμέσως πριν έλεγα ότι το νόημα είναι στην ταπείνωση και την αυταπάρνηση. Κι ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τη βολή μας και την ατομάρα μας στην τελική.
Γιατί δεν καταλαβαίνεις ρε κοπέλα μου;
bluerose

Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 18:21

Θα σου βάλω κι εγώ έναν δικό σας. Θα ακούσεις από το 39:50 έως το 46:00 Αναφέρεται σε σφαγή ενός λαού την οποία τη διέταξε ο θεός στον Μωυσή
(ένα μυθικό πρόσωπο ταν αρχαίων ισραηλιτών οι οποίοι είχαν μύθους κάργα μες την ανωμαλία και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δηλητηριάζονται τα μυαλά των παιδιών μας με αυτήν την ανωμαλία, λες και δεν έχουμε δικές μας).

Στάζει μέλι το στόμα του! να δεις με τι καύλα μιλάει όταν περιγράφει ότι οι εβραίοι κατέσφαξαν τον άλλο λαό!
Το αποκορύφωμα είναι ότι, αφού ο Θεός τους είπε να σφάξουν ότι υπάρχει πλην τις παρθένες τις οποίες θα μπορούσαν να κρατάγανε για τον εαυτό τους
για να τις απολαύσουν,ο "πάτερ" μας διαφωτίζει και για το νόημα όλου αυτού. Ότι η παρθενία σε κρατάει στη ζωή. Αυτό είναι στο 45:55.

Ο πάτερ είναι αυτός, ο οποίος κατά τους δικούς σας κάνει "επιστημονική" ανάλυση.
Πολύ το ψάχνεις
Ξεκινά απλά και θα έρθει αν θες και το πολύ ψάξιμο με απαντήσεις
Και μόνο που τον είπες Αστέρι νομίζω έτσι πρέπει να κάνεις.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

bluerose έγραψε: 17 Απρ 2020, 19:28
Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 18:21

Πολύ το ψάχνεις
Ξεκινά απλά και θα έρθει αν θες και το πολύ ψάξιμο με απαντήσεις
Και μόνο που τον είπες Αστέρι νομίζω έτσι πρέπει να κάνεις.
Γιατί μωρέ να μην το ψάχνω πολύ;
Γιατί νομίζεις ότι δεν το έχω ψάξει ακόμα πιο πολύ;
Γιατί νομίζεις ότι τον λέω αστέρι, αν δεν είχα ψάξει;
Γιατί δεν ψάχνεις κι εσύ να βρεις κι άλλα νοήματα (όπως αυτό που παρέθεσα);
Γιατί να ξεκινήσω τώρα ενώ έχω ξεκινήσει από παλιά;
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Χαοτικός έγραψε: 17 Απρ 2020, 15:39
Αυτό που μου τη σπάει στην κατεστημένη αυτή κατάσταση με τον χριστιανισμό (με τους χριστιανούς μάλλον) είναι που κράζουν τον Ιούδα ενώ έπαιξε το ρόλο του ισόποσα. είναι αυτός που θυσιάστηκε (πήγε στην κόλαση και μάλιστα στο χειρότερο επίπεδο κατά τον Δάντη) για να σωθούν όλες οι άλλες ψυχές.
Ναι αλλά αυτό σημαίνει ότι είναι απολύτως οκ να τον κράζουν οι σωσμενες ψυχές, καθώς και να κλέβουν τα χρυσαφικά από το λαό του πριν τον πετάξουν σε κάποιο θάλαμο αερίων. Είναι ο ρόλος του στο μεγάλο σχέδιο.

Πρέπει να καταλάβεις ότι η εκδήλωση λυσσαλεου, οχλοκρατικου, πιθηκισιου μίσους για το μισος απέναντι σε αυτό που παίζει το ρόλο του κακού είναι βασική ανάγκη τους, feature της αβρααμικης οικογένειας θρησκειων, δεν είναι Βουδιστές ή Μπαχάι οι άνθρωποι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”