Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Απρ 2020, 12:24 Μου εξασφαλίζει κανείς ότι δεν θα αρρωστήσω από γρύπη αν εμβολιαστώ; Ότι δεν θα πεθάνω από καρκίνο του πενύμονα αν δεν καπνιζω;
Μνημείο ασχετοσύνης και ξερολιασης.
Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Απρ 2020, 12:24 Μου εξασφαλίζει κανείς ότι δεν θα αρρωστήσω από γρύπη αν εμβολιαστώ; Ότι δεν θα πεθάνω από καρκίνο του πενύμονα αν δεν καπνιζω;
Αν είσαι συνεπής στον εαυτό σου τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους κατά τη γνώμη μου. Αλλιώς σε όλες τις ιδεολογίες θα βρεθούν edge cases και τυφλά σημεία με αντιφάσεις που θα φαίνεται κανείς αστείος προσπαθώντας να υπερασπιστεί.EKPLIKTIKOS έγραψε: 16 Απρ 2020, 14:35 Κανένα καταρχήν.
Είναι προσωπικό ζητημα ιδεολογίας, αρχων και consistency. Other people can do otherwise.![]()
Και ανειλικρίνειας θα προσέθετα, αφού εμπεριέχει το υπονοούμενο είναι ότι δεν κάνουμε ποτέ τίποτα αν δεν είμαστε 100% σίγουροι για το αποτέλεσμα.Otto Weininger έγραψε: 16 Απρ 2020, 15:53Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Απρ 2020, 12:24 Μου εξασφαλίζει κανείς ότι δεν θα αρρωστήσω από γρύπη αν εμβολιαστώ; Ότι δεν θα πεθάνω από καρκίνο του πενύμονα αν δεν καπνιζω;
![]()
Ναι, καλά, εντάξει όλα αυτά.hellegennes έγραψε: 16 Απρ 2020, 14:31Μ' αρέσει που μιλάτε για ανοσίες αγέλης και τα ρέστα χωρίς να αντιλαμβάνεστε για τι πράγμα μιλάτε. Κανένα εμβόλιο δεν σε προφυλάσσει 100%. Υπάρχουν κάποια με μεγάλο βαθμό προστασίας και κάποια με σχετικά μικρό (εμβόλιο γρίπης και ειδικά στους υπερήλικες). Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει ο όρος «ανοσία αγέλης». Αν το εμβόλιο το κάνει ένα ποσοστό του πληθυσμού που υπερβαίνει μια συγκεκριμένη στάθμη (διαφορετική για κάθε νόσο), εμφανίζεται το φαινόμενο της ανοσίας αγέλης, όπου η διασπορά του παθογόνου περιορίζεται απότομα από διαδοχικά εμπόδια μετάδοσης λόγω εμβολιασμού. Αυτό αυξάνει την συνολική αποδοτικότητα του εμβολίου και τις πιθανότητές σου να μην νοσήσεις.Prepon έγραψε: 16 Απρ 2020, 11:38 Κατά τα άλλα, τα γεροντακια στο παράδειγμά σου δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από έναν εργαζομενο που δεν θα κάνει το εμβολιο, ΑΝ το έχουν κάνει πρώτα τα ίδια τα γεροντακια.
Κοινώς, αν ένα εμβόλιο έχει 70% αποτελεσματικότητα, αφήνοντας σημαντική πιθανότητα να νοσήσεις, με τον μαζικό εμβολιασμό και τον περιορισμό πιθανότητας μετάδοσης, η μέση αποδοτικότητα στο σύνολο του πληθυσμού μπορεί να φτάνει το 99% και με επιμονή και υπομονή να εξαφανίσεις τελείως το παθογόνο, όπως κάναμε με την ευλογιά.
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Από την άλλη , χάρη σε κάτι τέτοια μπορούμε και απολαμβάνουμε το τσιγαρακι, το τσιπουρακι, την προβατινουλαStalker έγραψε: 16 Απρ 2020, 16:12Και ανειλικρίνειας θα προσέθετα, αφού εμπεριέχει το υπονοούμενο είναι ότι δεν κάνουμε ποτέ τίποτα αν δεν είμαστε 100% σίγουροι για το αποτέλεσμα.Otto Weininger έγραψε: 16 Απρ 2020, 15:53Εμπεδοκλής έγραψε: 16 Απρ 2020, 12:24 Μου εξασφαλίζει κανείς ότι δεν θα αρρωστήσω από γρύπη αν εμβολιαστώ; Ότι δεν θα πεθάνω από καρκίνο του πενύμονα αν δεν καπνιζω;
![]()
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Για να μην γίνονται διαστρέβλωση, ας ξαναπώ τι έχω πει:Prepon έγραψε: 16 Απρ 2020, 16:41 Ναι, καλά, εντάξει όλα αυτά.
Για πες για το φλέγον θέμα.
Αν βγει εμβόλιο για τον κορονοιο , θα το κάνεις;
Θυμάμαι , για τη γρίπη είχες πει ότι δεν εμβολιαζεσαι επειδή δεν είσαι υψηλού κινδύνου.
Για μερικούς εδώ μέσα θεωρείσαι ασυνείδητος, με την έννοια οτι μπορεί εσύ να νοσήσεις ελαφρυα αλλά θα κολλήσεις ανήμπορα γεροντακια και θα τα φας λάχανο.
Τοποθετησου.
Δε με νοιάζει τι λένε. Ούτως ή άλλως κάποιοι θα λένε. Θέλω να σχηματίσω άποψη. Είχα την εντύπωση ότι η δικτυακή διαφήμιση είναι πολύ οικονομικότερη από χώρο σε έντυπα.hellegennes έγραψε: 16 Απρ 2020, 15:42 Γιατί; Για να λένε μετά ότι η κυβέρνηση δίνει τα λεφτά των φορολογουμένων στην Αμερικάνικη Google;
Άρα , αν σε όλη σου τη ζωή κολλήσουν τη γρίπη από εσένα 50 άνθρωποι, τον κορονοιο θα τον κολλήσουν 500.hellegennes έγραψε: 16 Απρ 2020, 16:59
Η μεταδοτικότητα της γρίπης διαφέρει απ' αυτήν του κορωνοϊού. Η γρίπη μεταδίδεται το πολύ 2 μέρες πριν αρχίσουν τα συμπτώματα και μερικές μέρες μετά. Οπότε η πιθανότητα να την μεταδώσεις εν αγνοία σου είναι πολύ μικρή, ειδικά αν τηρείς προληπτικά μέτρα αδιαλείπτως.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Όχι βέβαια.Gewponos90 έγραψε: 16 Απρ 2020, 17:12 Έχει γίνει το εμβόλιο της γριπης υποχρεωτικό και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;
Τότε γιατί εγκαλεις αυτούς που δεν το έχουν κάνει;Prepon έγραψε: 16 Απρ 2020, 17:17Όχι βέβαια.Gewponos90 έγραψε: 16 Απρ 2020, 17:12 Έχει γίνει το εμβόλιο της γριπης υποχρεωτικό και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;
Δεν θα το επέτρεπαν ποτέ αυτό οι γιατροι
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Ειλικρινά, χρειάζεται επεξήγηση;Gewponos90 έγραψε: 16 Απρ 2020, 17:20Τότε γιατί εγκαλεις αυτούς που δεν το έχουν κάνει;Prepon έγραψε: 16 Απρ 2020, 17:17Όχι βέβαια.Gewponos90 έγραψε: 16 Απρ 2020, 17:12 Έχει γίνει το εμβόλιο της γριπης υποχρεωτικό και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;
Δεν θα το επέτρεπαν ποτέ αυτό οι γιατροι
Άσε που συνήθως το αν κάνεις η δεν κάνεις ένα εμβόλιο είναι οδηγία γιατρου