ST48410 έγραψε: 16 Απρ 2020, 11:49
Prepon έγραψε: 16 Απρ 2020, 11:38
Αυτό ακριβώς υποστηρίζεις.
Γιατί δεν έχεις τις γνώσεις να κρίνεις , επομένως θα πάρεις ο,τι σου δώσουν.
Κατά τα άλλα, τα γεροντακια στο παράδειγμά σου δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από έναν εργαζομενο που δεν θα κάνει το εμβολιο, ΑΝ το έχουν κάνει πρώτα τα ίδια τα γεροντακια.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Για τα περισσότερα πράγματα στην καθημερινή μας ζωή δεν έχουμε εξειδίκευση. Δεν ξέρω αν το νέο αυτοκίνητο που θα αγοράσω είναι ασφαλές, δεν ξέρω αν το αεροπλάνο που θα επιβιβαστώ είναι ασφαλές κοκ. Υπάρχουν σε κάθε χώρα κάποια αρμόδια όργανα για να αποφασίσουν τι έλεγχοι πρέπει να γίνουν και πότε πρέπει να γίνουν. Δεν σου λέω να έχεις απόλυτη και τυφλή εμπιστοσύνη. Απλά αρνούμαι να δεχθώ ότι ένα εμβόλιο θα έχει πάρει έγκριση σε πολλές δημοκρατικές δυτικές χώρες με πλάγιο και βρώμικο τρόπο και εγώ θα ξέρω την απόλυτη αλήθεια.
Υπάρχουν γεροντάκια που για διάφορους λόγους δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν (άτομα με αντενδείξεις, αλλεργίες, άτομα με κρυολόγημα ή πυρετό που πρέπει πρώτα να περιμένουν να γίνουν καλά κλπ). Για αυτούς τι θα κάνεις; Θα αντέξεις το βάρος στη συνείδησή σου να ξέρεις ότι μπορεί να τους στείλεις στον τάφο;
Είναι σαν να λέμε αν είστε όλοι νηφάλιοι και προσεκτικοί στο δρόμο, εγώ μπορώ να οδηγώ μεθυσμένος και να κάνω οκτάρια και εσείς θα με αποφεύγετε.
Κοίτα , το να έχεις μια λάθος άποψη,δεν τρέχει τίποτα.
Το να σου εξηγούν ότι είναι λάθος και να επιμένεις, δεν παλεύεται.
Οπότε θα επιχειρηματολογησω άπαξ και όποιος καταλάβει κατάλαβε.
Δεν εμβολιάζομαι για τη γρίπη, γιατι σύμφωνα με τους ειδικούς δεν ανήκω στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Αν λοιπόν κολλήσω γρίπη κάποιο γεροντακια και πεθάνει, θα πρέπει να έχω τύψεις;
Εσύ εμβολιάζεται κάθε χρόνο στη γρίπη;
Ακόμη κι αν εμβολιαζομαστε όλοι, όπως λέει ο γιατρός ένα ποσοστό θα μένει ακάλυπτο. Ίσως και εσύ. Ίσως και εγώ. Επομένως ακόμη και οι εμβολιασμενοί θα πρέπει να γυρνάμε με μάσκες, γάντια, αντισηπτικά , να είμαστε σε καραντίνα κλπ.
Πως άντεχε τόσα χρόνια η συνείδηση σου;
Ακούω, επιχειρηματα