!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Ζενίθεδρος έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:55
Gewponos90 έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:46
under έγραψε: 12 Απρ 2020, 21:55

Η Κινα πρεπει να γαμηθει ασχημα

Μας το έχεις ξαναπεί. Κούρασες. Όταν τελειώσει κάντο. Μέχρι τότε μην μας ζαλίζεις τα αρχιδια
Απλά μας είχατε ζαλίσει τα αρχίδια τοσα χρόνια οι κινεζοφιλοι, και τώρα που αποδείχτηκε ότι εκτός από μαϊμουδίζοντες αντιγραφείς είναι και ανειλικρινεις λεχριτες που σκορπισαν τον θανατο στα πέρατα της οικουμενης, θα λουστείτε τον καταιονισμο από τις ροχαλες ...για αρχή.
:+1:
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Medicine Man
Phorum.gr user: Medicine Man

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Medicine Man »

hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:25
talaipwros έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:15
Αίγαγρος έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:11 στη Ρωσία έχει αρχίσει να ζορίζει πολύ το πράμα μάλλον:
Spoiler
μονο 1350 κρεβατια εντατικης ολοκληρη η ρωσια;
και καποιοι γκρινιαζουν για τα 100.000 κρεβατια εντατικης των ΗΠΑ;

ε ρε καφενειο
Δεν υπάρχουν 100.000 κρεβάτια ΜΕΘ στις ΗΠΑ. Τα κανονικά τους κρεβάτια είναι κατ' αναλογία τα λιγότερα από κάθε δυτική χώρα.
Οι ΗΠΑ έχουν πολλές ΜΕΘ. Τα «απλά» κρεβάτια είναι λίγα, διότι άμα δεν χρειάζεσαι ΜΕΘ γενικά δεν κάθεσαι πολύ στο νοσοκομείο.

https://www.forbes.com/sites/niallmccar ... 40fb297f86

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εξακολουθώ να βλέπω αυτόν τον πίνακα του Statista ενώ έχω επισημάνει 3-4 φορές ότι είναι παραπλανητικός γιατί οι ΗΠΑ ονομάζουν ΜΕΘ κάτι διαφορετικό από αυτό που ονομάζουν οι Ευρωπαίοι και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα πιστευτό ότι μια χώρα με τόσο λίγα κρεβάτια ανά μονάδα πληθυσμού έχουν μεγάλο αριθμό ΜΕΘ ανά μονάδα πληθυσμού.

Επίσης αυτή η φράση δεν βγάζει απολύτως κανένα νόημα:
Τα «απλά» κρεβάτια είναι λίγα, διότι άμα δεν χρειάζεσαι ΜΕΘ γενικά δεν κάθεσαι πολύ στο νοσοκομείο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Ζενίθεδρος έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:55
Gewponos90 έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:46
under έγραψε: 12 Απρ 2020, 21:55

Η Κινα πρεπει να γαμηθει ασχημα

Μας το έχεις ξαναπεί. Κούρασες. Όταν τελειώσει κάντο. Μέχρι τότε μην μας ζαλίζεις τα αρχιδια
Απλά μας είχατε ζαλίσει τα αρχίδια τοσα χρόνια οι κινεζοφιλοι, και τώρα που αποδείχτηκε ότι εκτός από μαϊμουδίζοντες αντιγραφείς είναι και ανειλικρινεις λεχριτες που σκορπισαν τον θανατο στα πέρατα της οικουμενης, θα λουστείτε τον καταιονισμο από τις ροχαλες ...για αρχή.
Βλαμμένος detected. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι θαυμάζω Κίνα για να στα ζαλίσω κιόλας. Το ότι λέω πως θα της κλάσεις τα αρχιδια, δεν σημαίνει ότι την θαυμάζω κιολας
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Medicine Man

hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 01:08 Εξακολουθώ να βλέπω αυτόν τον πίνακα του Statista ενώ έχω επισημάνει 3-4 φορές ότι είναι παραπλανητικός γιατί οι ΗΠΑ ονομάζουν ΜΕΘ κάτι διαφορετικό από αυτό που ονομάζουν οι Ευρωπαίοι και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα πιστευτό ότι μια χώρα με τόσο λίγα κρεβάτια ανά μονάδα πληθυσμού έχουν μεγάλο αριθμό ΜΕΘ ανά μονάδα πληθυσμού.

Τα «απλά» κρεβάτια είναι λίγα, διότι άμα δεν χρειάζεσαι ΜΕΘ γενικά δεν κάθεσαι πολύ στο νοσοκομείο.
Οι ΗΠΑ έχουν πολλές ΜΕΘ, τι δεν καταλαβαίνεις; Στην Ελλάδα για ανάρρωση μπορεί να κάτσεις σε νοσοκομειό και μια εβδομάδα. Στις ΗΠΑ για το ίδιο πράγμα στις δυο μέρες πας σπίτι σου, άρα δεν χρειάζονται αναλογικά τόσες κλίνες. Γενικά, πολλές ιατρικές πράξεις/χειρουργεία κτλ είναι outpatient, δεν κάθεσαι στο νοσοκομείο. Γιαυτό οι κλίνες σε μονάδες που λέγονται general medical είναι σχετικά λίγες σε σχέση με τις ΜΕΘ. Όσο για το πως υπολογίζουν τις ΜΕΘ ως προς το προσωπικό, αυτός ο υπολογισμός μάλλον υποτιμάει πόσες είναι. Βασικά λέει ότι μια κλίνη ΜΕΘ απαιτεί τρεις νοσοκόμες (μια ανα βάρδια). Άμα το νοσοκομείο έχει 10 κλίνες με το κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό για λιγότερες από 30 βάρδιες το 24ωρο, τότε δεν έχει 10 ΜΕΘ, έχει λιγότερες. Βάσει νόμου (minimum staffing levels), άμα ένα νοσοκομειό δεν έχει αρκετό προσωπικό κλείνει την κλίνη ΜΕΘ. Γι’αυτό πολύ συχνά νοσοκομεία προσφέρουν αυτό που λέγεται crisis pay για «δύσκολες» βάρδιες ιδίως. Πχ ένα απο τα τοπικά νοσοκομεία πληρώνει την νυχτερινή βάρδια ΣΚ $100/ώρα. Δεν είναι όλοι οι νοσηλευτές κατάλληλοι για ΜΕΘ, χρειάζονται πθστοποιήσεις και αρκετή εξτρά εκπαίδευση. Μάλιστα πολλά νοσοκομεία σε «δύσκολες» ειδικότητες προσφέρουν γη και ύδωρ.

(Η γυναίκα μου δούλευε για χρόνια σε καρδιολογική ΜΕΘ σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, πολύ καλά λεφτά, αλλά και πολύ ψυχοπλακωτική κωλοδουλειά)
Medicine Man

https://www.aha.org/statistics/fast-facts-us-hospitals

Εδώ και πιο αναλυτικά στοιχεία από την American Hospital Association.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Medicine Man έγραψε: 13 Απρ 2020, 01:59
hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 01:08 Εξακολουθώ να βλέπω αυτόν τον πίνακα του Statista ενώ έχω επισημάνει 3-4 φορές ότι είναι παραπλανητικός γιατί οι ΗΠΑ ονομάζουν ΜΕΘ κάτι διαφορετικό από αυτό που ονομάζουν οι Ευρωπαίοι και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα πιστευτό ότι μια χώρα με τόσο λίγα κρεβάτια ανά μονάδα πληθυσμού έχουν μεγάλο αριθμό ΜΕΘ ανά μονάδα πληθυσμού.

Οι ΗΠΑ έχουν πολλές ΜΕΘ, τι δεν καταλαβαίνεις; Στην Ελλάδα για ανάρρωση μπορεί να κάτσεις σε νοσοκομειό και μια εβδομάδα. Στις ΗΠΑ για το ίδιο πράγμα στις δυο μέρες πας σπίτι σου, άρα δεν χρειάζονται αναλογικά τόσες κλίνες. Γενικά, πολλές ιατρικές πράξεις/χειρουργεία κτλ είναι outpatient, δεν κάθεσαι στο νοσοκομείο. Γιαυτό οι κλίνες σε μονάδες που λέγονται general medical είναι σχετικά λίγες σε σχέση με τις ΜΕΘ. Όσο για το πως υπολογίζουν τις ΜΕΘ ως προς το προσωπικό, αυτός ο υπολογισμός μάλλον υποτιμάει πόσες είναι. Βασικά λέει ότι μια κλίνη ΜΕΘ απαιτεί τρεις νοσοκόμες (μια ανα βάρδια). Άμα το νοσοκομείο έχει 10 κλίνες με το κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό για λιγότερες από 30 βάρδιες το 24ωρο, τότε δεν έχει 10 ΜΕΘ, έχει λιγότερες. Βάσει νόμου (minimum staffing levels), άμα ένα νοσοκομειό δεν έχει αρκετό προσωπικό κλείνει την κλίνη ΜΕΘ. Γι’αυτό πολύ συχνά νοσοκομεία προσφέρουν αυτό που λέγεται crisis pay για «δύσκολες» βάρδιες ιδίως. Πχ ένα απο τα τοπικά νοσοκομεία πληρώνει την νυχτερινή βάρδια ΣΚ $100/ώρα. Δεν είναι όλοι οι νοσηλευτές κατάλληλοι για ΜΕΘ, χρειάζονται πθστοποιήσεις και αρκετή εξτρά εκπαίδευση. Μάλιστα πολλά νοσοκομεία σε «δύσκολες» ειδικότητες προσφέρουν γη και ύδωρ.

(Η γυναίκα μου δούλευε για χρόνια σε καρδιολογική ΜΕΘ σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, πολύ καλά λεφτά, αλλά και πολύ ψυχοπλακωτική κωλοδουλειά)
Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι δεν υπάρχουν 100.000 κλίνες ΜΕΘ. Υπάρχουν 100.000 κλίνες με το προσωπικό που ορίζεται ως απαραίτητο για να θεωρηθεί ΜΕΘ. Ο εξοπλισμός δεν παίζει ρόλο στον ορισμό. Στην Ευρώπη θα θεωρούνταν απλές κλίνες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Medicine Man

hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 02:10
Medicine Man έγραψε: 13 Απρ 2020, 01:59

Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι δεν υπάρχουν 100.000 κλίνες ΜΕΘ. Υπάρχουν 100.000 κλίνες με το προσωπικό που ορίζεται ως απαραίτητο για να θεωρηθεί ΜΕΘ. Ο εξοπλισμός δεν παίζει ρόλο στον ορισμό. Στην Ευρώπη θα θεωρούνταν απλές κλίνες.
Άρα υπάρχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100Κ κλίνες ΜΕΘ. Ο εξοπλισμός ασφαλώς και είναι προυπόθεση, το staffing είναι επιπλέον προυπόθεση. Άμα έχεις 1000 κρεβάτια και μηδέν προσωπικό έχεις μηδέν κλίνες. Το προσωπικό από μόνο του δεν λέει τίποτα για το αν μια κλίνη θεωρείται ΜΕΘ. Τα έχεις πολύ μπερδεμένα.

Δες το αλλιώς. Άμα ο εξοπλισμός δεν έπαιζε ρόλο, τότε βάσει αυτού το λινκ https://www.aha.org/statistics/fast-facts-us-hospitals οι ΗΠΑ έχουν 924Κ ΜΕΘ (αφού τόσο είναι το staffing).... που φυσικά δεν ισχύει.

Να προσθέσω ότι στην μονάδα που δούλευε η γυναίκα μου ήταν συνηθισμένο φαινόμενο να έχουν κλειστές κλίνες λόγω έλλειψης προσωπικού. Και όλες οι κλίνες είχαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Medicine Man την 13 Απρ 2020, 02:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δεν έχω τίποτα μπερδεμένο. Ο ορισμός των ΗΠΑ είναι θολός στην καλύτερη περίπτωση. Δες εδώ:

Definitions of ICU beds
The differences between ICU beds may be technological capabilities (e.g. ability to provide specific organ support) or staffing, or both. While many consider an ICU bed one in which a patient can receive mechanical ventilation, this definition is by no means universal. For example, American ICU beds are often defined by staffing availability while Belgian beds are defined by the characteristics of the patients themselves.

Many aspects of staffing may differ across ICUs and are fundamental to the definition of an ICU bed in some regions. One primary difference in staffing definitions is the required (or preferred) nurse to patient ratio. Yet many of the highest level ICU beds in the US are also staffed with one nurse for two or three patients.

International comparisons of intensive care: informing outcomes and improving standards

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3551445/

Και οι δυο προτάσεις έχουν link σε άλλες έρευνες για αυτούς τους ισχυρισμούς. Συγκεκριμένα σ' αυτήν και σ' αυτήν (πλήρη κείμενα)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Medicine Man

hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 02:29 Δεν έχω τίποτα μπερδεμένο. Ο ορισμός των ΗΠΑ είναι θολός στην καλύτερη περίπτωση. Δες εδώ:

Definitions of ICU beds
The differences between ICU beds may be technological capabilities (e.g. ability to provide specific organ support) or staffing, or both. While many consider an ICU bed one in which a patient can receive mechanical ventilation, this definition is by no means universal. For example, American ICU beds are often defined by staffing availability while Belgian beds are defined by the characteristics of the patients themselves.

Many aspects of staffing may differ across ICUs and are fundamental to the definition of an ICU bed in some regions. One primary difference in staffing definitions is the required (or preferred) nurse to patient ratio. Yet many of the highest level ICU beds in the US are also staffed with one nurse for two or three patients.

International comparisons of intensive care: informing outcomes and improving standards

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3551445/

Και οι δυο προτάσεις έχουν link σε άλλες έρευνες για αυτούς τους ισχυρισμούς. Συγκεκριμένα σ' αυτήν και σ' αυτήν (πλήρη κείμενα)
Δηλαδή στο Βέλγιο άμα ένα ετοιμοθάνατο ασθενή τον έχουν σε ρατζο στον διάδρομο αυτό θεωρείται .... ΜΕΘ 😆;

Πεντακάθαρος είναι ο αμερικάνικος ορισμός. Άμα δεν έχεις το απαραίτητο προσωπικό μια κλίνη δεν μετράει, ο’τι και να είναι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εγώ βλέπω ότι ο ορισμός των ΗΠΑ είναι και χωρίς τεχνική υποστήριξη και με περιπτώσεις που έχεις μια νοσοκόμα για 2-3 ασθενείς.

Οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Κατ' αναλογία οι ΗΠΑ σίγουρα έχουν λιγότερες κλίνες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με προδιαγραφές Ευρώπης.

Καθόλου παράξενο που ο ΠΟΥ έχει την Αμερική κοντά στον πάτο στην αξιολόγησή του για τα συστήματα υγείας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Medicine Man

hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 02:57 Εγώ βλέπω ότι ο ορισμός των ΗΠΑ είναι και χωρίς τεχνική υποστήριξη και με περιπτώσεις που έχεις μια νοσοκόμα για 2-3 ασθενείς.

Οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Κατ' αναλογία οι ΗΠΑ σίγουρα έχουν λιγότερες κλίνες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με προδιαγραφές Ευρώπης.

Καθόλου παράξενο που ο ΠΟΥ έχει την Αμερική κοντά στον πάτο στην αξιολόγησή του για τα συστήματα υγείας.
Εσύ μάλλον βλέπεις ο’τι θέλεις να δεις 😆... το άλλο το βλέπεις; Οι ΗΠΑ με 600Κ επιβεβαιωμένους ασθενείς κορονοιού έχουν 20Κ θανάτους. Η Ευρώπη (συνολικά) με περίπου παρόμοιο αριθμό ασθενών (και περισσότερα τεστ) έχει πάνω από 60Κ. Αλλά αφού το λέει ο ΠΟΥ...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Όχι, βλέπω τι λένε οι μελέτες, όχι το Statista. :smt005:

Οι ΗΠΑ έχουν εκατομμύρια ασθενείς ήδη. Το σύστημα δεν προλαβαίνει να τους εντοπίζει. Ο αριθμός θανάτων είναι τρομακτικός. Έχει γαμηθεί το σύμπαν στις ΗΠΑ. Πολύ χειρότερα από Ιταλία και από Ισπανία ακόμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
TheoPhrm
Phorum.gr user: TheoPhrm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TheoPhrm »

Η Ινδία πάντως δεν χρειάζεται πολλά κρεββάτια.
Με τις πρωτότυπες μεθόδους που εφαρμόζει έχει σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων.
Gouerino 4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gouerino 4 »

Κανεις δεν ξερει ποιος ειναι ο πραγματικος αριθμος των φορεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Με βαση τους καταγεγραμμένους οι ΗΠΑ τα πανε πολυ καλυτερα μεχρι τωρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gouerino 4 την 13 Απρ 2020, 03:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”