Ζενίθεδρος έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:55Απλά μας είχατε ζαλίσει τα αρχίδια τοσα χρόνια οι κινεζοφιλοι, και τώρα που αποδείχτηκε ότι εκτός από μαϊμουδίζοντες αντιγραφείς είναι και ανειλικρινεις λεχριτες που σκορπισαν τον θανατο στα πέρατα της οικουμενης, θα λουστείτε τον καταιονισμο από τις ροχαλες ...για αρχή.Gewponos90 έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:46
Μας το έχεις ξαναπεί. Κούρασες. Όταν τελειώσει κάντο. Μέχρι τότε μην μας ζαλίζεις τα αρχιδια
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κορονοϊός από την κινα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Κορονοϊός από την κινα
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
-
Medicine Man
- Phorum.gr user: Medicine Man
Οι ΗΠΑ έχουν πολλές ΜΕΘ. Τα «απλά» κρεβάτια είναι λίγα, διότι άμα δεν χρειάζεσαι ΜΕΘ γενικά δεν κάθεσαι πολύ στο νοσοκομείο.hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:25Δεν υπάρχουν 100.000 κρεβάτια ΜΕΘ στις ΗΠΑ. Τα κανονικά τους κρεβάτια είναι κατ' αναλογία τα λιγότερα από κάθε δυτική χώρα.talaipwros έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:15μονο 1350 κρεβατια εντατικης ολοκληρη η ρωσια;
και καποιοι γκρινιαζουν για τα 100.000 κρεβατια εντατικης των ΗΠΑ;
ε ρε καφενειο
https://www.forbes.com/sites/niallmccar ... 40fb297f86

- hellegennes
Εξακολουθώ να βλέπω αυτόν τον πίνακα του Statista ενώ έχω επισημάνει 3-4 φορές ότι είναι παραπλανητικός γιατί οι ΗΠΑ ονομάζουν ΜΕΘ κάτι διαφορετικό από αυτό που ονομάζουν οι Ευρωπαίοι και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα πιστευτό ότι μια χώρα με τόσο λίγα κρεβάτια ανά μονάδα πληθυσμού έχουν μεγάλο αριθμό ΜΕΘ ανά μονάδα πληθυσμού.
Επίσης αυτή η φράση δεν βγάζει απολύτως κανένα νόημα:
Τα «απλά» κρεβάτια είναι λίγα, διότι άμα δεν χρειάζεσαι ΜΕΘ γενικά δεν κάθεσαι πολύ στο νοσοκομείο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
Βλαμμένος detected. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι θαυμάζω Κίνα για να στα ζαλίσω κιόλας. Το ότι λέω πως θα της κλάσεις τα αρχιδια, δεν σημαίνει ότι την θαυμάζω κιολαςΖενίθεδρος έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:55Απλά μας είχατε ζαλίσει τα αρχίδια τοσα χρόνια οι κινεζοφιλοι, και τώρα που αποδείχτηκε ότι εκτός από μαϊμουδίζοντες αντιγραφείς είναι και ανειλικρινεις λεχριτες που σκορπισαν τον θανατο στα πέρατα της οικουμενης, θα λουστείτε τον καταιονισμο από τις ροχαλες ...για αρχή.Gewponos90 έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:46
Μας το έχεις ξαναπεί. Κούρασες. Όταν τελειώσει κάντο. Μέχρι τότε μην μας ζαλίζεις τα αρχιδια
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
-
Medicine Man
Οι ΗΠΑ έχουν πολλές ΜΕΘ, τι δεν καταλαβαίνεις; Στην Ελλάδα για ανάρρωση μπορεί να κάτσεις σε νοσοκομειό και μια εβδομάδα. Στις ΗΠΑ για το ίδιο πράγμα στις δυο μέρες πας σπίτι σου, άρα δεν χρειάζονται αναλογικά τόσες κλίνες. Γενικά, πολλές ιατρικές πράξεις/χειρουργεία κτλ είναι outpatient, δεν κάθεσαι στο νοσοκομείο. Γιαυτό οι κλίνες σε μονάδες που λέγονται general medical είναι σχετικά λίγες σε σχέση με τις ΜΕΘ. Όσο για το πως υπολογίζουν τις ΜΕΘ ως προς το προσωπικό, αυτός ο υπολογισμός μάλλον υποτιμάει πόσες είναι. Βασικά λέει ότι μια κλίνη ΜΕΘ απαιτεί τρεις νοσοκόμες (μια ανα βάρδια). Άμα το νοσοκομείο έχει 10 κλίνες με το κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό για λιγότερες από 30 βάρδιες το 24ωρο, τότε δεν έχει 10 ΜΕΘ, έχει λιγότερες. Βάσει νόμου (minimum staffing levels), άμα ένα νοσοκομειό δεν έχει αρκετό προσωπικό κλείνει την κλίνη ΜΕΘ. Γι’αυτό πολύ συχνά νοσοκομεία προσφέρουν αυτό που λέγεται crisis pay για «δύσκολες» βάρδιες ιδίως. Πχ ένα απο τα τοπικά νοσοκομεία πληρώνει την νυχτερινή βάρδια ΣΚ $100/ώρα. Δεν είναι όλοι οι νοσηλευτές κατάλληλοι για ΜΕΘ, χρειάζονται πθστοποιήσεις και αρκετή εξτρά εκπαίδευση. Μάλιστα πολλά νοσοκομεία σε «δύσκολες» ειδικότητες προσφέρουν γη και ύδωρ.hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 01:08 Εξακολουθώ να βλέπω αυτόν τον πίνακα του Statista ενώ έχω επισημάνει 3-4 φορές ότι είναι παραπλανητικός γιατί οι ΗΠΑ ονομάζουν ΜΕΘ κάτι διαφορετικό από αυτό που ονομάζουν οι Ευρωπαίοι και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα πιστευτό ότι μια χώρα με τόσο λίγα κρεβάτια ανά μονάδα πληθυσμού έχουν μεγάλο αριθμό ΜΕΘ ανά μονάδα πληθυσμού.
Τα «απλά» κρεβάτια είναι λίγα, διότι άμα δεν χρειάζεσαι ΜΕΘ γενικά δεν κάθεσαι πολύ στο νοσοκομείο.
(Η γυναίκα μου δούλευε για χρόνια σε καρδιολογική ΜΕΘ σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, πολύ καλά λεφτά, αλλά και πολύ ψυχοπλακωτική κωλοδουλειά)
-
Medicine Man
https://www.aha.org/statistics/fast-facts-us-hospitals
Εδώ και πιο αναλυτικά στοιχεία από την American Hospital Association.
Εδώ και πιο αναλυτικά στοιχεία από την American Hospital Association.
- hellegennes
Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι δεν υπάρχουν 100.000 κλίνες ΜΕΘ. Υπάρχουν 100.000 κλίνες με το προσωπικό που ορίζεται ως απαραίτητο για να θεωρηθεί ΜΕΘ. Ο εξοπλισμός δεν παίζει ρόλο στον ορισμό. Στην Ευρώπη θα θεωρούνταν απλές κλίνες.Medicine Man έγραψε: 13 Απρ 2020, 01:59Οι ΗΠΑ έχουν πολλές ΜΕΘ, τι δεν καταλαβαίνεις; Στην Ελλάδα για ανάρρωση μπορεί να κάτσεις σε νοσοκομειό και μια εβδομάδα. Στις ΗΠΑ για το ίδιο πράγμα στις δυο μέρες πας σπίτι σου, άρα δεν χρειάζονται αναλογικά τόσες κλίνες. Γενικά, πολλές ιατρικές πράξεις/χειρουργεία κτλ είναι outpatient, δεν κάθεσαι στο νοσοκομείο. Γιαυτό οι κλίνες σε μονάδες που λέγονται general medical είναι σχετικά λίγες σε σχέση με τις ΜΕΘ. Όσο για το πως υπολογίζουν τις ΜΕΘ ως προς το προσωπικό, αυτός ο υπολογισμός μάλλον υποτιμάει πόσες είναι. Βασικά λέει ότι μια κλίνη ΜΕΘ απαιτεί τρεις νοσοκόμες (μια ανα βάρδια). Άμα το νοσοκομείο έχει 10 κλίνες με το κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό για λιγότερες από 30 βάρδιες το 24ωρο, τότε δεν έχει 10 ΜΕΘ, έχει λιγότερες. Βάσει νόμου (minimum staffing levels), άμα ένα νοσοκομειό δεν έχει αρκετό προσωπικό κλείνει την κλίνη ΜΕΘ. Γι’αυτό πολύ συχνά νοσοκομεία προσφέρουν αυτό που λέγεται crisis pay για «δύσκολες» βάρδιες ιδίως. Πχ ένα απο τα τοπικά νοσοκομεία πληρώνει την νυχτερινή βάρδια ΣΚ $100/ώρα. Δεν είναι όλοι οι νοσηλευτές κατάλληλοι για ΜΕΘ, χρειάζονται πθστοποιήσεις και αρκετή εξτρά εκπαίδευση. Μάλιστα πολλά νοσοκομεία σε «δύσκολες» ειδικότητες προσφέρουν γη και ύδωρ.hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 01:08 Εξακολουθώ να βλέπω αυτόν τον πίνακα του Statista ενώ έχω επισημάνει 3-4 φορές ότι είναι παραπλανητικός γιατί οι ΗΠΑ ονομάζουν ΜΕΘ κάτι διαφορετικό από αυτό που ονομάζουν οι Ευρωπαίοι και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα πιστευτό ότι μια χώρα με τόσο λίγα κρεβάτια ανά μονάδα πληθυσμού έχουν μεγάλο αριθμό ΜΕΘ ανά μονάδα πληθυσμού.
(Η γυναίκα μου δούλευε για χρόνια σε καρδιολογική ΜΕΘ σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, πολύ καλά λεφτά, αλλά και πολύ ψυχοπλακωτική κωλοδουλειά)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Medicine Man
Άρα υπάρχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100Κ κλίνες ΜΕΘ. Ο εξοπλισμός ασφαλώς και είναι προυπόθεση, το staffing είναι επιπλέον προυπόθεση. Άμα έχεις 1000 κρεβάτια και μηδέν προσωπικό έχεις μηδέν κλίνες. Το προσωπικό από μόνο του δεν λέει τίποτα για το αν μια κλίνη θεωρείται ΜΕΘ. Τα έχεις πολύ μπερδεμένα.hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 02:10Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι δεν υπάρχουν 100.000 κλίνες ΜΕΘ. Υπάρχουν 100.000 κλίνες με το προσωπικό που ορίζεται ως απαραίτητο για να θεωρηθεί ΜΕΘ. Ο εξοπλισμός δεν παίζει ρόλο στον ορισμό. Στην Ευρώπη θα θεωρούνταν απλές κλίνες.Medicine Man έγραψε: 13 Απρ 2020, 01:59Οι ΗΠΑ έχουν πολλές ΜΕΘ, τι δεν καταλαβαίνεις; Στην Ελλάδα για ανάρρωση μπορεί να κάτσεις σε νοσοκομειό και μια εβδομάδα. Στις ΗΠΑ για το ίδιο πράγμα στις δυο μέρες πας σπίτι σου, άρα δεν χρειάζονται αναλογικά τόσες κλίνες. Γενικά, πολλές ιατρικές πράξεις/χειρουργεία κτλ είναι outpatient, δεν κάθεσαι στο νοσοκομείο. Γιαυτό οι κλίνες σε μονάδες που λέγονται general medical είναι σχετικά λίγες σε σχέση με τις ΜΕΘ. Όσο για το πως υπολογίζουν τις ΜΕΘ ως προς το προσωπικό, αυτός ο υπολογισμός μάλλον υποτιμάει πόσες είναι. Βασικά λέει ότι μια κλίνη ΜΕΘ απαιτεί τρεις νοσοκόμες (μια ανα βάρδια). Άμα το νοσοκομείο έχει 10 κλίνες με το κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό για λιγότερες από 30 βάρδιες το 24ωρο, τότε δεν έχει 10 ΜΕΘ, έχει λιγότερες. Βάσει νόμου (minimum staffing levels), άμα ένα νοσοκομειό δεν έχει αρκετό προσωπικό κλείνει την κλίνη ΜΕΘ. Γι’αυτό πολύ συχνά νοσοκομεία προσφέρουν αυτό που λέγεται crisis pay για «δύσκολες» βάρδιες ιδίως. Πχ ένα απο τα τοπικά νοσοκομεία πληρώνει την νυχτερινή βάρδια ΣΚ $100/ώρα. Δεν είναι όλοι οι νοσηλευτές κατάλληλοι για ΜΕΘ, χρειάζονται πθστοποιήσεις και αρκετή εξτρά εκπαίδευση. Μάλιστα πολλά νοσοκομεία σε «δύσκολες» ειδικότητες προσφέρουν γη και ύδωρ.hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 01:08 Εξακολουθώ να βλέπω αυτόν τον πίνακα του Statista ενώ έχω επισημάνει 3-4 φορές ότι είναι παραπλανητικός γιατί οι ΗΠΑ ονομάζουν ΜΕΘ κάτι διαφορετικό από αυτό που ονομάζουν οι Ευρωπαίοι και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα πιστευτό ότι μια χώρα με τόσο λίγα κρεβάτια ανά μονάδα πληθυσμού έχουν μεγάλο αριθμό ΜΕΘ ανά μονάδα πληθυσμού.
Δες το αλλιώς. Άμα ο εξοπλισμός δεν έπαιζε ρόλο, τότε βάσει αυτού το λινκ https://www.aha.org/statistics/fast-facts-us-hospitals οι ΗΠΑ έχουν 924Κ ΜΕΘ (αφού τόσο είναι το staffing).... που φυσικά δεν ισχύει.
Να προσθέσω ότι στην μονάδα που δούλευε η γυναίκα μου ήταν συνηθισμένο φαινόμενο να έχουν κλειστές κλίνες λόγω έλλειψης προσωπικού. Και όλες οι κλίνες είχαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Medicine Man την 13 Απρ 2020, 02:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Δεν έχω τίποτα μπερδεμένο. Ο ορισμός των ΗΠΑ είναι θολός στην καλύτερη περίπτωση. Δες εδώ:
Definitions of ICU beds
The differences between ICU beds may be technological capabilities (e.g. ability to provide specific organ support) or staffing, or both. While many consider an ICU bed one in which a patient can receive mechanical ventilation, this definition is by no means universal. For example, American ICU beds are often defined by staffing availability while Belgian beds are defined by the characteristics of the patients themselves.
Many aspects of staffing may differ across ICUs and are fundamental to the definition of an ICU bed in some regions. One primary difference in staffing definitions is the required (or preferred) nurse to patient ratio. Yet many of the highest level ICU beds in the US are also staffed with one nurse for two or three patients.
International comparisons of intensive care: informing outcomes and improving standards
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3551445/
Και οι δυο προτάσεις έχουν link σε άλλες έρευνες για αυτούς τους ισχυρισμούς. Συγκεκριμένα σ' αυτήν και σ' αυτήν (πλήρη κείμενα)
Definitions of ICU beds
The differences between ICU beds may be technological capabilities (e.g. ability to provide specific organ support) or staffing, or both. While many consider an ICU bed one in which a patient can receive mechanical ventilation, this definition is by no means universal. For example, American ICU beds are often defined by staffing availability while Belgian beds are defined by the characteristics of the patients themselves.
Many aspects of staffing may differ across ICUs and are fundamental to the definition of an ICU bed in some regions. One primary difference in staffing definitions is the required (or preferred) nurse to patient ratio. Yet many of the highest level ICU beds in the US are also staffed with one nurse for two or three patients.
International comparisons of intensive care: informing outcomes and improving standards
Και οι δυο προτάσεις έχουν link σε άλλες έρευνες για αυτούς τους ισχυρισμούς. Συγκεκριμένα σ' αυτήν και σ' αυτήν (πλήρη κείμενα)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Medicine Man
Δηλαδή στο Βέλγιο άμα ένα ετοιμοθάνατο ασθενή τον έχουν σε ρατζο στον διάδρομο αυτό θεωρείται .... ΜΕΘhellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 02:29 Δεν έχω τίποτα μπερδεμένο. Ο ορισμός των ΗΠΑ είναι θολός στην καλύτερη περίπτωση. Δες εδώ:
Definitions of ICU beds
Πεντακάθαρος είναι ο αμερικάνικος ορισμός. Άμα δεν έχεις το απαραίτητο προσωπικό μια κλίνη δεν μετράει, ο’τι και να είναι.
- hellegennes
Εγώ βλέπω ότι ο ορισμός των ΗΠΑ είναι και χωρίς τεχνική υποστήριξη και με περιπτώσεις που έχεις μια νοσοκόμα για 2-3 ασθενείς.
Οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Κατ' αναλογία οι ΗΠΑ σίγουρα έχουν λιγότερες κλίνες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με προδιαγραφές Ευρώπης.
Καθόλου παράξενο που ο ΠΟΥ έχει την Αμερική κοντά στον πάτο στην αξιολόγησή του για τα συστήματα υγείας.
Οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Κατ' αναλογία οι ΗΠΑ σίγουρα έχουν λιγότερες κλίνες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με προδιαγραφές Ευρώπης.
Καθόλου παράξενο που ο ΠΟΥ έχει την Αμερική κοντά στον πάτο στην αξιολόγησή του για τα συστήματα υγείας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Medicine Man
Εσύ μάλλον βλέπεις ο’τι θέλεις να δειςhellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 02:57 Εγώ βλέπω ότι ο ορισμός των ΗΠΑ είναι και χωρίς τεχνική υποστήριξη και με περιπτώσεις που έχεις μια νοσοκόμα για 2-3 ασθενείς.
- hellegennes
Όχι, βλέπω τι λένε οι μελέτες, όχι το Statista.
Οι ΗΠΑ έχουν εκατομμύρια ασθενείς ήδη. Το σύστημα δεν προλαβαίνει να τους εντοπίζει. Ο αριθμός θανάτων είναι τρομακτικός. Έχει γαμηθεί το σύμπαν στις ΗΠΑ. Πολύ χειρότερα από Ιταλία και από Ισπανία ακόμη.
Οι ΗΠΑ έχουν εκατομμύρια ασθενείς ήδη. Το σύστημα δεν προλαβαίνει να τους εντοπίζει. Ο αριθμός θανάτων είναι τρομακτικός. Έχει γαμηθεί το σύμπαν στις ΗΠΑ. Πολύ χειρότερα από Ιταλία και από Ισπανία ακόμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η Ινδία πάντως δεν χρειάζεται πολλά κρεββάτια.
Με τις πρωτότυπες μεθόδους που εφαρμόζει έχει σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων.
Με τις πρωτότυπες μεθόδους που εφαρμόζει έχει σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων.
-
Gouerino 4
Κανεις δεν ξερει ποιος ειναι ο πραγματικος αριθμος των φορεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Με βαση τους καταγεγραμμένους οι ΗΠΑ τα πανε πολυ καλυτερα μεχρι τωρα
Με βαση τους καταγεγραμμένους οι ΗΠΑ τα πανε πολυ καλυτερα μεχρι τωρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gouerino 4 την 13 Απρ 2020, 03:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 86 Απαντήσεις
- 2650 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
-
- 10 Απαντήσεις