!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ρολόγια
Re: Ρολόγια
Θα έλεγα αγαπητοί σύντροφοι, να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Και λέγοντας αρχή μιλώ τιμολογιακά.
Θεωρείτε πως ο σινικός κατασκευαστής seagull(γλάρος) είναι μια οικονομική και αξιόλογη πρόταση για να εισέλθει κάποιος στο χώρο της ωρολογοποιίας των αυτόματων μηχανισμών;
Ενδεικτικά για τους μη γνώστες νεας αυτόματος χρονογράφος κοστίζει κάτω απο 200€, ένα καταδυτικό κάτω απο 300€, ενώ διαθέτει προς πώληση ρολόγια με tourbillon με κάτω απο 1000€. Φυσικά και δε γνωρίζω αν οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί συγκρίνονται στο ελάχιστο ακόμη και με τις καλές απομιμήσεις των Ελβετικών, αλλά λέω, μήπως ένας αυτόματος χρονογράφος των γλάρων θα ήταν μια καλή εισαγωγή για κάποιον που θέλει απλά να μη κοιτάει την ώρα στο κινητό;
Θεωρείτε πως ο σινικός κατασκευαστής seagull(γλάρος) είναι μια οικονομική και αξιόλογη πρόταση για να εισέλθει κάποιος στο χώρο της ωρολογοποιίας των αυτόματων μηχανισμών;
Ενδεικτικά για τους μη γνώστες νεας αυτόματος χρονογράφος κοστίζει κάτω απο 200€, ένα καταδυτικό κάτω απο 300€, ενώ διαθέτει προς πώληση ρολόγια με tourbillon με κάτω απο 1000€. Φυσικά και δε γνωρίζω αν οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί συγκρίνονται στο ελάχιστο ακόμη και με τις καλές απομιμήσεις των Ελβετικών, αλλά λέω, μήπως ένας αυτόματος χρονογράφος των γλάρων θα ήταν μια καλή εισαγωγή για κάποιον που θέλει απλά να μη κοιτάει την ώρα στο κινητό;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Μαυροβασίλης
λολ, ο sting με δίκασε στο δροσερό h/w με 30μ wr επειδή (υπ)εννόησα πως οι σοβιετικές κόπιες είναι προσιτή οδός (έστω, τεθελασμένη) σε ένδοξη χρονογραφική παράδοση, τώρα με τη σινοφοβία δεν τολμώ να σκεφθώ τι προβλέπεται για την πάρτη σου
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
εν τω μεταξύ αν τα κατασκευάσματα των σοβιετ θεωρούνται κόπιες, τότε οι κινέζοι θα έπρεπε να καταδικαστούν σε καταναγκαστικά έργα σε νοσοκομείο λιμωδών της γουχαν για τουλάχιστον πεντήκοντα συναπτά έτη.
Αναμένω την αυστηρή μα δίκαιη κρίση του συντρόφου sting
ΥΓ. σε επόμενο μήνυμα θα ακολουθήσουν κάποιες προτάσεις για κάθε είδος ρολογιού.
ΥΓ2. Αν σου έβαλε ως τιμωρία το αλτιπλανο(κατα τα άλλα όντως είναι θαύμα της μηχανικής), εγείρει μια περιέργεια για το τι θα ακολουθήσει τώρα. Ειδικά εδώ που έχουμε λατρεία στα τεράστια και ογκώδη ρολόγια.
ΥΓ3. Προτείνω επίσης ,αν οχι βίντεο αλα μεγίστου Μπράιαν Κοξ σχετικά με τo pronounce των scotch, έστω μια σχετική αναφορά που θα λειτουργεί ώς αλφαβητάρι. Για παράδειγμα υπάρχει μια διχογνωμία σχετικά με το Audemars Piguet
Αναμένω την αυστηρή μα δίκαιη κρίση του συντρόφου sting
ΥΓ. σε επόμενο μήνυμα θα ακολουθήσουν κάποιες προτάσεις για κάθε είδος ρολογιού.
ΥΓ2. Αν σου έβαλε ως τιμωρία το αλτιπλανο(κατα τα άλλα όντως είναι θαύμα της μηχανικής), εγείρει μια περιέργεια για το τι θα ακολουθήσει τώρα. Ειδικά εδώ που έχουμε λατρεία στα τεράστια και ογκώδη ρολόγια.
ΥΓ3. Προτείνω επίσης ,αν οχι βίντεο αλα μεγίστου Μπράιαν Κοξ σχετικά με τo pronounce των scotch, έστω μια σχετική αναφορά που θα λειτουργεί ώς αλφαβητάρι. Για παράδειγμα υπάρχει μια διχογνωμία σχετικά με το Audemars Piguet
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 01 Απρ 2020, 14:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Μάλλον δεν χρειάζεται περισσότερο χώρο. Αν φτιάχνει ρολόγια εννοώ. Εκείνο το aircondition μόνο λίγο επικίνδυνο.Chilloutbuddy έγραψε: 01 Απρ 2020, 11:51κι αυτό είναι το εργαστήριό του, 1,7μΧ2.8Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 01 Απρ 2020, 11:42Α οκ. Καλή επιτυχία αν το αποφασίσεις.Chilloutbuddy έγραψε: 01 Απρ 2020, 11:40
έτσι νομίζω
όπως έκανα και όλα τα άλλα που έκανα, όπως έφτιαξα το εργαστήριο, τον τόρνο, τα εργαλεία, τα έπιπλα, όλα... διαβάζοντας το ίντερνετ.
Ο συγκεκριμένος που έφτιαξε αυτό έχει ολόκληρη σειρά στο γιουτούμπ πως έφτιαξε το κάθε γρανάζι.
Σαν κουζίνα υποβρυχίου είναι
ο τύπος μιλάμε θα σκότωνε για το δικό μου που είναι 3Χ4, παλάτι θα του φαινότανε
τώρα που το βλέπω βέβαια έχει στριμώξει μέσα ΔΥΟ τόρνους, milling machine, drill press, belt grinder. Απίστευτο.
Re: Ρολόγια - Ζωή, Αγάπη και Συγχώρεση
Ενδιαφερονsting έγραψε: 30 Μαρ 2020, 06:40
Σημείο εισόδου στον μαγικό κόσμο της μηχανοκίνητης ωροτεχνικής. Με αξία περί τα €100, η μονολεκτική απάντηση και το σβήσιμο οποιουδήποτε κακομοίρικου αντίλογου του τύπου: “Ναι αλλά τα μηχανικά είναι ακριβά”
Μοντελο ; Γνωριζει καποιος ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
seiko 5
Για τους φίλους SNKN13
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Ευχαριστω
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Μαυροβασίλης
άκου τον τιτζιβι, η σεικο δεν παίζεται vfm ασχέτως χρημάτων
Ολο Σεικο εχω - κ στη συντροφο τελικα τοτε - σεικο πηρα
Το μοντελο που ρωτησα ειναι οτι πρεπει για τον Ανιψιο .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
- Obi Wan Iakobi
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Φίλε Κόκκορα γεια σου. Εάν και σύντομη, από όσο κατάλαβα, η επαφή σου με το μαγικό κόσμο της μηχανοκίνητης ωρολογοποιίας, σου άφησε σίγουρα κάποια όμορφη ανάμνηση και μια γνήσια δίψα για αναζήτηση. Επέτρεψε μου να βοηθήσω σ'αυτη σου την αναζήτηση λοιπόν.Κόκκορας έγραψε: 30 Μαρ 2020, 16:07 να πουμε λιγα λογια για τον εαυτο μας,κατι σημαντικο για την ανθρωποτητα εν γενει οπως καταλαβαινετε!
ρολοι δεν εβαζα ποτε στο χερι!...δεν ξερω αυτο το συνηθειο να κουμπωνω στο χερι και να ξεκουμπωνω καθε μερα κατι περιττο υποθετω δεν ηταν το φορτε μου(Ακομα και τα χρονια που ειχε οντως χρησιμοτητα)
ακομα και το κινητο μπορω να πω πως πολλες φορες δεν το παιρνω μαζι μου στην εξοδο!
παλι καλα που ντυνομαι![]()
γενικα οτιδηποτε πλεοναζει στην καθημερινοτητα και μου τρωει εστω λιγο χρονο δημιουργωντας συνηθειες τελειως ασκοπες βρισκεται εκτος καδρου
ΟΜΩΣ
θυμαμαι ενα ρολογακι που ειχα,πολυ κομψο!με καντραν ετσι ουτε ακριβως τυρκουαζ ,ουτε μπλε...παντως πολυ ομορφο και γενικα κομψο,εκεινο μου αρεζε να μαι ειλικρινης και αρκετα συχνα το φορουσαμε τον καιρο βγηκε εκτος καδρου,τωρα δεν ξερω καν που ειναι.
απο μαρκα θυμαμαι εγραφε geneve ...δεν ηταν φτηνο,αλλα ουτε και πανακριβο!
α και μικρος που ημουν μεγαλη χαρα κλασικα (για ενα μικρο διαστημα) με ενα κασιο,γεματο κουμπια εννοειται![]()
Εάν το ρολόι που φορούσες έμοιαζε περισσότερο με αυτό:

ή αυτό

Στείλε μου σε παρακαλώ πμ πού θυμάσαι να το είδες τελευταία φορά
Εάν έμοιαζε περισσότερο με αυτό:

Κάνε την καρδιά σου πέτρα και προχώρα στις προτάσεις μου.
Από ότι κατάλαβα από τα γραπτά σου είσαι Παοκτζης, άρα προτείνω αυστηρά κομμάτια με βάση τα ασπρόμαυρα χρώματα.
Με τιμή γύρω στα €50, ένα ρολόι σύμβολο του αγώνα του ΠΑΟΚ πλήρως εναρμονισμένο με τις αξίες και τα ιδανικά του. Μηχανικό: γιατί ποτέ δεν σταματάμε, στα ασπρόμαυρα χρώματα: γιατί πάντα πολεμάμε, τα φτερά του δικέφαλου αϊτού: γιατί πάντα πετάμε και ο σταυρός: το μαρτύριο που περνάμε

Εάν διαθέτεις περί τα €600 μπορούμε δε να πάμε και σε μια γνήσια εταιρία αεροπορίας (πάλι στο ίδιο συμβολικό μοτίβο):

Περιμένω τη γνώμη σου
When I was a young fellow I was knocked down plenty. I wanted to stay down, but I couldn't. I had to get up and win those two dollars. I was one of those hungry fighters. When you haven't eaten for three days you'll understand.
- Μαυροβασίλης
Invicta, απολύτως αντιπροσωπευτική των ιδανικών του μπαογκ 
Κόκορα, για ασπρόμαυρο χρονο πρέπει να κοιτάξεις σε καντραν πάντα- θα είναι βέβαια προσβλητικά καλαίσθητο για τους συνοπαδούς σου αλλά θα κερδίσεις την εκτίμηση εμού και, εικάζω, του φίλου στινγκ
Κόκορα, για ασπρόμαυρο χρονο πρέπει να κοιτάξεις σε καντραν πάντα- θα είναι βέβαια προσβλητικά καλαίσθητο για τους συνοπαδούς σου αλλά θα κερδίσεις την εκτίμηση εμού και, εικάζω, του φίλου στινγκ
Γι' αυτό το κορυφαίο ρολόι, τύποι, δεν θα γράψει κανείς κάτι;

Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir