Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
kameron έγραψε: 23 Μαρ 2020, 23:28
Υπάρχουν δύο ομάδες χωρών, όσοι αποδίδουν στον ιό όλους τους θανάτους όσων έχουν μολυνθεί (μεταξύ των οποίων και εμείς, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Ιάπωνες) και όσοι αποδίδουν στον ιό μόνο τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κανένα άλλο νόσημα (Γερμανία, Σκανδιναβοί, ΗΠΑ, αλλά και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες).
Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να εξηγήσει τη στατιστική απόκλιση, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον αμφιβολία.
Έχει ευθύνη και ο ΠΟΥ, έπρεπε να βγάλει ντιρεκτίβα για το πώς πρέπει να μετράνε τις απώλειες ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση.
Δηλαδή στην πχ Γερμανία όσους νεκρούς ανακοινώνουν και είναι από τον ιό, ήταν κατά τ'αλλα υγιείς;
Είναι πιθανόν. Ή να είχαν ελαφρές ασθένειες.
Τις βαριές περιπτώσεις που είναι μακράν οι περισσότερες φαίνεται ότι δεν τις μετράνε στον ιό.
Μην κολλάτε μόνο στους Γερμανούς, δείτε την απόκλιση στα στοιχεία ΗΠΑ και Ισπανίας.
Naida έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:58
τι εννοείς οι νόμοι είναι νόμοι; πρέπει ένας πολίτης να συμφωνεί πάντα με τους νόμους που θεσπιζει ένα κράτος;
Όχι, αλλά οφείλει να τους τηρεί μέχρι να αλλάξουν.
Αλλιώς να αποφασίσει ο καθένας μας με ποιους νόμους δεν συμφωνεί και να μην τους τηρεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Arisvilla έγραψε: 23 Μαρ 2020, 23:32
Για τους Ιάπωνες με 45 θανάτους δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Ούτε για εμάς καθώς ξέρω περιπτώσεις που υπάρχει περίπτωση οι αποθανόντες να είχαν και covid και δεν έγινε καν νεκροψία.
Οι Ιάπωνες δηλώνουν πολύ λίγα κρούσματα, αναλογικά μιλώντας πολύ πιο λίγα από εμάς.
Οι απώλειές τους είναι κοντά στο 4% που είναι πολύ μεγάλο ποσοστό όταν άλλες χώρες έχουν κάτω από 1%
Δες λ.χ. τους Τσέχους που έχουν μια απώλεια στα ...1250 κρούσματα.
Υπάρχουν δύο ομάδες χωρών, όσοι αποδίδουν στον ιό όλους τους θανάτους όσων έχουν μολυνθεί (μεταξύ των οποίων και εμείς, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Ιάπωνες) και όσοι αποδίδουν στον ιό μόνο τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κανένα άλλο νόσημα (Γερμανία, Σκανδιναβοί, ΗΠΑ, αλλά και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες).
Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να εξηγήσει τη στατιστική απόκλιση, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον αμφιβολία.
Έχει ευθύνη και ο ΠΟΥ, έπρεπε να βγάλει ντιρεκτίβα για το πώς πρέπει να μετράνε τις απώλειες ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση.
Δηλαδή στην πχ Γερμανία όσους νεκρούς ανακοινώνουν και είναι από τον ιό, ήταν κατά τ'αλλα υγιείς;
Είναι πιθανόν. Ή να είχαν ελαφρές ασθένειες.
Τις βαριές περιπτώσεις που είναι μακράν οι περισσότερες φαίνεται ότι δεν τις μετράνε στον ιό.
Μην κολλάτε μόνο στους Γερμανούς, δείτε την απόκλιση στα στοιχεία ΗΠΑ και Ισπανίας.
Αυτό σημαίνει όμως ότι ο ιος είναι αρκετά φονικός και για υγιείς ανθρώπους.
Naida έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:58
τι εννοείς οι νόμοι είναι νόμοι; πρέπει ένας πολίτης να συμφωνεί πάντα με τους νόμους που θεσπιζει ένα κράτος;
Όχι, αλλά οφείλει να τους τηρεί μέχρι να αλλάξουν.
Αλλιώς να αποφασίσει ο καθένας μας με ποιους νόμους δεν συμφωνεί και να μην τους τηρεί.
Αυτό είναι στη προσωπική κρίση του καθενός. Όπως και να έχει, όσο άδικος και να είναι κάποιος νόμος και δίκαια να διαφωνεί κάποιος μαζι του, η παράβαση του τιμωρείται.
vatraxos έγραψε: 23 Μαρ 2020, 23:34
Κάπου θα έχει αναφερθεί, αλλά το ρωτάω: Αν οι Γερμανοί και σια δηλώνουν θανάτους ασθενών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, τότε σε αυτές τις χώρες ο Μ.Ο. ηλικίας πρέπει να είναι σημαντικά χαμηλότερος.
Νομίζω ότι αυτό έχει αναφερθεί, ότι Αμερικανοί και Γερμανοί έχουν μικρότερο μ.ο. ηλικίας τόσο στα κρούσματα όσο και στις απώλειες.
hellegennes έγραψε: 23 Μαρ 2020, 23:03
Φίλτατοι, είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε να μην χάσουμε την προσωπικότητά μας. Γι' αυτό σκοπεύω να εντατικοποιήσω την προσπάθειά μου να πιάνομαι από κάθε γλωσσικό παραπάτημα και να το επισημαίνω πάραυτα.
ευκαιρία έψαχνες ρε πούστη, να μας σπας τ' αρχίδια με την άδεια πλέον της αστυνομίας
Προς 13033:
9 Ελληγεννής Αλεξανδρινός Ψυχειατρείο Θεσσαλονίκη
Απ:
Δεν υπάρχει 9
Προς 13033:
Α, ναι; Μετά το 8 εσείς πηγαίνετε στο 10;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ο ίδιος έγραψε ότι έχει τον ιό στη στήλη του. Τώρα ανά έχει διασωληνωθει ή όχι θα φανεί.
Τώρα ξέρω ότι θα με πεις εμμονικό, αλλά «έγραψε στην στήλη του ότι έχει τον ιό» όχι «έγραψε ότι έχει τον ιό στην στήλη του». Η δεύτερη σύνταξη δεν είναι ασύμβατη με την ελληνική σύνταξη, απλά είναι αδύναμη και μπερδεμένη σύνταξη και όπως και να 'χει χρειάζεται ένα κόμμα με το «ιό».
Μπορεί να είχε κάποια στήλη πάνω στην οποία φταρνίστηκε κάποιος που ασθενούσε απ' τον ίο.
Τώρα αν σου πω ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι είπε κάποια μπούρδα ότι έχει τον ιό στην σπονδυλική του στήλη;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κάπου θα έχει αναφερθεί, αλλά το ρωτάω: Αν οι Γερμανοί και σια δηλώνουν θανάτους ασθενών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, τότε σε αυτές τις χώρες ο Μ.Ο. ηλικίας πρέπει να είναι σημαντικά χαμηλότερος.
Νομίζω ότι αυτό έχει αναφερθεί, ότι Αμερικανοί και Γερμανοί έχουν μικρότερο μ.ο. ηλικίας τόσο στα κρούσματα όσο και στις απώλειες.
Αν ισχύει αυτό χαίρω πολύ, έτσι ξέρω κι εγώ. Δλδ το ότι τόσο καιρό η Γερμανία έχει σωστό σύστημα υγείας, είναι μούφα τελικά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να εξηγήσει τη στατιστική απόκλιση, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον αμφιβολία. Έχει ευθύνη και ο ΠΟΥ, έπρεπε να βγάλει ντιρεκτίβα για το πώς πρέπει να μετράνε τις απώλειες ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση.
Φαντάσου να μην περίμεναν και την πανδημία να έλθει δηλαδή
Για τους Ιάπωνες με 45 θανάτους δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Ούτε για εμάς καθώς ξέρω περιπτώσεις που υπάρχει περίπτωση οι αποθανόντες να είχαν και covid και δεν έγινε καν νεκροψία.
Αν ισχύει αυτό χαίρω πολύ, έτσι ξέρω κι εγώ. Δλδ το ότι τόσο καιρό η Γερμανία έχει σωστό σύστημα υγείας, είναι μούφα τελικά.
Δεν ισχύουν αυτά που λέτε. Η αιτία θανάτου στις νεκροψίες είναι η ΑΙΤΙΑ. Στο "με τι σχετίζεται η αιτία" είναι άλλη στήλη.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
hellegennes έγραψε: 23 Μαρ 2020, 23:03
Φίλτατοι, είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε να μην χάσουμε την προσωπικότητά μας. Γι' αυτό σκοπεύω να εντατικοποιήσω την προσπάθειά μου να πιάνομαι από κάθε γλωσσικό παραπάτημα και να το επισημαίνω πάραυτα.
ευκαιρία έψαχνες ρε πούστη, να μας σπας τ' αρχίδια με την άδεια πλέον της αστυνομίας
Προς 13033:
9 Ελληγεννής Αλεξανδρινός Ψυχειατρείο Θεσσαλονίκη
Απ:
Δεν υπάρχει 9
Προς 13033:
Α, ναι; Μετά το 8 εσείς πηγαίνετε στο 10;
ξέρω περιπτώσεις που υπάρχει περίπτωση οι αποθανόντες να είχαν και covid και δεν έγινε καν νεκροψία.
όντως
Το θέμα είναι κατά πόσο επηρέασε ο ιός την κατάληξή τους, τρέχα γύρευε δλδ γιατί η ιατρική απέχει αρκετά ακόμα από το να καταλήξει στο πόσο ισχύει κάτι τέτοιο σε σχέση πάντα με άλλα νοσήματα ή τυχόν εγκεφαλικά, εμφράγματα κλπ που μπορεί να πάθει κάποιος που έχει μολυνθεί με τον ιό, ειδικά αν είναι ασυμπτωματικός.
Στην περίπτωση της Τζαναβάρα ο Βουλευτής του μέρα που ανέδειξε το θέμα έφαγε κράξιμο από πολλούς, μεταξύ των οποίων και από τον αδελφό της θανούσης.