!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Naida έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:58
Ερμής έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:53
vatraxos έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:50

Ε πώς αλλιώς να λειτουργήσει; Ή ναι σε όλα ή όχι σε όλα; Είναι λογικό να μη λειτουργούμε ανάλογα με τις περιστάσεις; Γενικά μιλάω.
Ο νόμοι είναι νόμοι. Συμφωνούμε ή διαφωνούμε πρέπει να τους ακολουθούμε. Αλλιώς να πάμε στη ζούγκλα να γίνουμε Μογλης.
Όπως επίσης συμφωνώ ότι αυτή η κατάσταση μας έδειξε ότι όλη η Ευρώπη έχει ακριβώς ίδια νοοτροπία με ελάχιστες διαφορές.
Αν και δεν ήμουν φαν των δεν πληρώνω κινημάτων, είμαι ενάντια πχ στις υπερβολικές χρεώσεις των διοδίων. Αλλά τι εννοείς οι νόμοι είναι νόμοι; πρέπει ένας πολίτης να συμφωνεί πάντα με τους νόμους που θεσπιζει ένα κράτος; είναι πάντα οι νόμοι για το συμφέρον όλων των πολιτών;
Κανείς δεν είναι υπέρ των υπερβολικών χρεώσεων αν δεν έχει ίδιο όφελος.
Στα υπόλοιπα απάντησα παραπάνω
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ερμής έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:59
Naida έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:58

Ο νόμοι είναι νόμοι. Συμφωνούμε ή διαφωνούμε πρέπει να τους ακολουθούμε. Αλλιώς να πάμε στη ζούγκλα να γίνουμε Μογλης.
Όπως επίσης συμφωνώ ότι αυτή η κατάσταση μας έδειξε ότι όλη η Ευρώπη έχει ακριβώς ίδια νοοτροπία με ελάχιστες διαφορές.
Αν και δεν ήμουν φαν των δεν πληρώνω κινημάτων, είμαι ενάντια πχ στις υπερβολικές χρεώσεις των διοδίων. Αλλά τι εννοείς οι νόμοι είναι νόμοι; πρέπει ένας πολίτης να συμφωνεί πάντα με τους νόμους που θεσπιζει ένα κράτος; είναι πάντα οι νόμοι για το συμφέρον όλων των πολιτών;
Κανείς δεν είναι υπέρ των υπερβολικών χρεώσεων αν δεν έχει ίδιο όφελος.
Στα υπόλοιπα απάντησα παραπάνω
Επομένως ας μείνουμε ότι το απείθεια στους νόμους έχει πολλές προεκτάσεις.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

vatraxos έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:47
hellegennes έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:44 Τώρα ξέρω ότι θα με πεις εμμονικό
Ε μα...
Namrail έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:48
hellegennes έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:44
Τώρα ξέρω ότι θα με πεις εμμονικό, αλλά «έγραψε στην στήλη του ότι έχει τον ιό» όχι «έγραψε ότι έχει τον ιό στην στήλη του». Η δεύτερη σύνταξη δεν είναι ασύμβατη με την ελληνική σύνταξη, απλά είναι αδύναμη και μπερδεμένη σύνταξη και όπως και να 'χει χρειάζεται ένα κόμμα με το «ιό».
Ε το μλκ. :D

Εδώ και πολλές μέρες γράφω απο κιν. Διορθώσεις στο συντακτικό και όχι μόνο, δεν μπορούν να γίνουν.

Όπως μπουν πρώτα οι λέξεις, έτσι θα μείνουν. Επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα για πολύ μεγάλα ποστ όπως αυτά που συνήθιζα.

Κατά τα άλλα, δίκιο έχεις.
Φίλτατοι, είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε να μην χάσουμε την προσωπικότητά μας. Γι' αυτό σκοπεύω να εντατικοποιήσω την προσπάθειά μου να πιάνομαι από κάθε γλωσσικό παραπάτημα και να το επισημαίνω πάραυτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

hellegennes έγραψε: 23 Μαρ 2020, 23:03 Φίλτατοι, είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε να μην χάσουμε την προσωπικότητά μας. Γι' αυτό σκοπεύω να εντατικοποιήσω την προσπάθειά μου να πιάνομαι από κάθε γλωσσικό παραπάτημα και να το επισημαίνω πάραυτα.
Οκ, είναι παρήγορο ότι θα πεθάνουμε ορθογραφημένοι :D
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
hellegennes

vatraxos έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:50
Ερμής έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:48 Η απείθεια λειτουργεί κατά το δοκουν; μια χαρά δίκιο έχει ο νεροχύτης
Ε πώς αλλιώς να λειτουργήσει; Ή ναι σε όλα ή όχι σε όλα; Είναι λογικό να μη λειτουργούμε ανάλογα με τις περιστάσεις; Γενικά μιλάω.
Μα αφού είμαστε προέκταση του ίδιου πολιτισμού. Όλοι οι Ευρωπαίοι κατά βάθος έχουμε ίδια κουλτούρα με διαφοροποιήσεις τοπικού χρώματος που αφορούν το γούστο, τα ακούσματα και τις συνήθειές μας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Arisvilla έγραψε: 23 Μαρ 2020, 19:10 Από όσα είπε ο Τσιόδρας: Λεει ότι εκτιμά ότι έχουμε 8 με 10000 κρούσματα. Πριν 5 μέρες έλεγε 3 χιλιάδες. Αυτό λέει πολλά για την εξάπλωση της ασθένειας. Οι Αγγλοι θεωρούν ότι για κάθε νεκρό έχουμε 1000 κρούσματα δηλαδή 17000. Αν πάρουμε το μέσο όρο βρίσκουμε 13000 περίπου. Αν λοιπόν θεωρήσουμε οτι αυτό είναι το νούμερο τότε πολύ πρόχειρα έχουμε αν θεωρήσουμε οτι βάσει στατιστικών από τους διασωληνωμένους πεθάνουν οι μισοί δηλαδή 17 34 νεκρούς, δηλαδή 0,3 με 0,4% Μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο το ποσοστό αφού δεν ξέρουμε και την έκβαση των κρυφών περιστατικών αλλά κάπου εκεί θα είναι δηλαδή από 0,2 εως 0,5% Πολύ πρόχειρα όλα αυτά, αλλά σίγουρα και τα δεδομένα από την Κορέα και την Γερμανία που κάνουν τεστ συμπίπτουν με αυτά τα νούμερα. Αντίθετα στην Ιταλία και στην Ισπανία φαίνεται πολύ μεγάλο το ποσοστό θνησιμότητας ακόμα και αν κάνουμε την αναλογία με το ότι υπάρχουν 10 με 20 παραπάνω περιστατικά από αυτά που ανακοινώνουν. Συνεπώς, στην Ιταλία και στην Ισπανία δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ένα και το πιο πιθανόν να ξεκίνησε η εξάπλωση εκεί από τα νοσοκομεία και να χτύπησε πιο πολύ τις ευπαθείς ομάδες ή να μετρούν αλλιώς τους θανάτους. Τέλος, αυτό που ανέφερε για τη Γαλλία είναι ανησυχητικό.
Το αντίθετο συμβαίνει. Οι Ιταλοί μετράνε σωστά. Απλά στην Ιταλία η διασπορά ήταν τόσο μεγάλη πριν ληφθούν μέτρα που επηρεάσε άμεσα τις μεγαλύτερες ηλικίες. Εμείς π.χ. πήραμε μέτρα να τους προστατέψουμε.

Το ποσοστό θνησιμότητας σε ανεξέλεγκτη κατάσταση λογικά είναι γύρω στο 3,5% που έλεγε από την αρχή σχεδόν ο ΠΟΥ. Μπορεί και περισσότερο. Υπό συνθήκες καραντίνας, το ποσοστό πρέπει να είναι κάπου στο 1% με 1,5%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky »

hellegennes έγραψε: 23 Μαρ 2020, 23:03 Φίλτατοι, είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε να μην χάσουμε την προσωπικότητά μας. Γι' αυτό σκοπεύω να εντατικοποιήσω την προσπάθειά μου να πιάνομαι από κάθε γλωσσικό παραπάτημα και να το επισημαίνω πάραυτα.
:lol:

ευκαιρία έψαχνες ρε πούστη, να μας σπας τ' αρχίδια με την άδεια πλέον της αστυνομίας
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Tarkovsky έγραψε: 23 Μαρ 2020, 23:23
:lol:

ευκαιρία έψαχνες ρε πούστη, να μας σπας τ' αρχίδια με την άδεια πλέον της αστυνομίας
Μη βρίζεις ρε Τάρκη
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

hellegennes έγραψε: 23 Μαρ 2020, 22:44
Namrail έγραψε: 23 Μαρ 2020, 15:43
Gouerino 4 έγραψε: 23 Μαρ 2020, 15:37
Ισως ειναι μαλακια που τα μεταφερουμε αυτα εδω,φυσικα φταιω εγω.
Παντως ναι για αυτον λενε
Ο ίδιος έγραψε ότι έχει τον ιό στη στήλη του. Τώρα ανά έχει διασωληνωθει ή όχι θα φανεί.
Τώρα ξέρω ότι θα με πεις εμμονικό, αλλά «έγραψε στην στήλη του ότι έχει τον ιό» όχι «έγραψε ότι έχει τον ιό στην στήλη του». Η δεύτερη σύνταξη δεν είναι ασύμβατη με την ελληνική σύνταξη, απλά είναι αδύναμη και μπερδεμένη σύνταξη και όπως και να 'χει χρειάζεται ένα κόμμα με το «ιό».
Μπορεί να είχε κάποια στήλη πάνω στην οποία φταρνίστηκε κάποιος που ασθενούσε απ' τον ίο.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Υπάρχουν δύο ομάδες χωρών, όσοι αποδίδουν στον ιό όλους τους θανάτους όσων έχουν μολυνθεί (μεταξύ των οποίων και εμείς, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Ιάπωνες) και όσοι αποδίδουν στον ιό μόνο τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κανένα άλλο νόσημα (Γερμανία, Σκανδιναβοί, ΗΠΑ, αλλά και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες).

Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να εξηγήσει τη στατιστική απόκλιση, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον αμφιβολία.
Έχει ευθύνη και ο ΠΟΥ, έπρεπε να βγάλει ντιρεκτίβα για το πώς πρέπει να μετράνε τις απώλειες ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

kameron έγραψε: 23 Μαρ 2020, 23:28 Υπάρχουν δύο ομάδες χωρών, όσοι αποδίδουν στον ιό όλους τους θανάτους όσων έχουν μολυνθεί (μεταξύ των οποίων και εμείς, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Ιάπωνες) και όσοι αποδίδουν στον ιό μόνο τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κανένα άλλο νόσημα (Γερμανία, Σκανδιναβοί, ΗΠΑ, αλλά και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες).

Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να εξηγήσει τη στατιστική απόκλιση, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον αμφιβολία.
Έχει ευθύνη και ο ΠΟΥ, έπρεπε να βγάλει ντιρεκτίβα για το πώς πρέπει να μετράνε τις απώλειες ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση.
Για τους Ιάπωνες με 45 θανάτους δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Ούτε για εμάς καθώς ξέρω περιπτώσεις που υπάρχει περίπτωση οι αποθανόντες να είχαν και covid και δεν έγινε καν νεκροψία.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

kameron έγραψε: 23 Μαρ 2020, 23:28 Υπάρχουν δύο ομάδες χωρών, όσοι αποδίδουν στον ιό όλους τους θανάτους όσων έχουν μολυνθεί (μεταξύ των οποίων και εμείς, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Ιάπωνες) και όσοι αποδίδουν στον ιό μόνο τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κανένα άλλο νόσημα (Γερμανία, Σκανδιναβοί, ΗΠΑ, αλλά και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες).

Δηλαδή στην πχ Γερμανία όσους νεκρούς ανακοινώνουν και είναι από τον ιό, ήταν κατά τ'αλλα υγιείς;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Το οποίο είναι μία απόλυτη παπαριά για λόγους διαχείρισης του άγχους, διότι τα στατιστικά των θανάτων από μια εποχικού τύπου γρίπη ενός νεφροπαθή/διαβητικού/καρδιοπαθή κλπ, δεν καταγράφονται ως θάνατος από νεφροπάθεια κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 23 Μαρ 2020, 23:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
NoMoreLice

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NoMoreLice »

Πάντως η Γερμανία σήμερα ανακοίνωσε 29 νεκρούς και οι ΗΠΑ καμια κατοστή. Αν δηλαδή αυτοί είναι όσοι δεν είχαν κάτι άλλο, πόσοι είναι συνολικά; Χίλιοι;
Να δώσει η Μεγαλόχαρη κι η Παναγιά η Κανάλα
να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

:scross:
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Κάπου θα έχει αναφερθεί, αλλά το ρωτάω: Αν οι Γερμανοί και σια δηλώνουν θανάτους ασθενών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, τότε σε αυτές τις χώρες ο Μ.Ο. ηλικίας πρέπει να είναι σημαντικά χαμηλότερος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”