!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Ναι είναι πολύ στην αρχή ο ιος, αλλά η ελπίδαLestat έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:54Με την ιδιομορφια που εχει ο ιος, στην πρωτη του φαση δρα ανεξελεγκτος, δηλαδη δεν υπαρχει σημερα που μιλαμε καποιο φαρμακο που θα ανεκοπτε ως ενα σημειο την πορεια του, οπως για παραδειγμα το tamiflu για την γριπη. Επιπλεον, μιας και ανεφερα το tamiflu, η χορηγηση του εχει νοημα στις 2 πρωτες μερες της ιωσης. Ακομη δηλαδη και αν ειχαμε σημερα ενα φαρμακο για το πρωτο σταδιο, πιθανοτατα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων που καταληγουν να νοσηλευονται, δεν θα προλαβαιναμε να γινει η χορηγηση του για δυο λογους : α) σε πολλα ατομα ξεκιναει χωρις ιδιαιτερα συμπτωματα πριν να εχει μια ξαφνικη escalation, επομενως δεν θα ειχε νοημα το φαρμακο αυτο που θα προοριζοταν να μπλοκαρει δρασεις του ιου στα αρχικα σταδια και β) επειδη η διαγνωση του με το επιχρισμα χρειαζεται εως και 48 ωρες, δηλαδη παμε στις 72 ωρες αν υπολογισουμε οτι ο ασθενης αιτηθει το τεστ μετα απο μια ημερα, τοτε παλι το φαρμακο θα ηταν αχρηστο.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:47Ίσως και η εύρεση θεραπείας να ήταν κάτι που θα ανακόψει τουλάχιστον την πορεία των θανάτων.Lestat έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:42
Αυτη θα ειναι η κατασταση αν αρχισει να ανεβαινει εκθετικά για 21 μερες που δυστυχως με τα σημερινα δεδομενα και παρολα τα μετρα βαδιζουμε γι αυτο το σεναριο. Ας ελπισουμε να παιξουν θετικο ρολο επιμερους παραγοντες και να μην εχουμε ολες τις συγκυριες μαζι που γονατισαν την Λομβαρδια.
Η πρωτη φαση της πανδημιας μας εχει βρει απροστατευτους.
Ποιος είναι ο χρόνος από τη στιγμή που θα εμφανίσει κάποιος ένα απλό συμπτωμα μέχρι που θα χρειαστεί διασωληνωση ξέρουμε;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Μπορεί να φαίνεται φρικαρισμένος και πράγματι γράφει με κάποια ένταση, αλλά μπούρδες δε γράφει. Δεν αναφέρομαι σε εσένα, προφανώς.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Εάν αυτά που θέλεις να πεις,απευθύνονται στο άλλο παλικαράκι όπως λες,τότε απευθύνσου απευθείας σ'εκείνον.Namrail έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:55Δεν υπάρχει κανείς που να μη φοβάται το θάνατο. Κάνετε χαζες νουθεσίες απλά και μόνο για να πείτε τετριμμένα πράγματα;Papa John έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:27Και να προσθέσω κάτι επάνω σ'αυτό : είναι η φράση που έχει γραφτεί άπειρες φορές,σε άπειρα φόρα,από άπειρα άτομα σε όλον τον κόσμο.
Και,προσωπικά,συγχώρεσέ με κιόλας,δεν σε πιστεύω.
Σε προσωπικό επίπεδο σε φοβίζει ο ιός,και σένα,και μένα,και τον δίπλα και τον παραδίπλα.
Δεν είμαστε τόσο γενναίοι όσο φανταζόμαστε,αλλά χρησιμοποιώντας τη φράση αυτή,νιώθουμε γενναίοι.
Τον θάνατο τρέμουμε όλοι μας και το τι θα απογίνει ο κόσμος χωρίς την εκπληκτική ύπαρξή μας.
Απλά λέω ότι η αντίδραση μου στον ιό είναι πολύ ηπιότερη από πολλούς εδώ μέσα.
Επιπλέον πάτε να πατροναρετε χωρίς να ξέρετε σε ποιον απευθύνεστε. Το δικό μου ένστικτο αυτοσυντήρησης είναι πολύ χαμηλό και έτσι ήταν από πάντα.
Τις ακρότητες που έχω κάνει εγώ πάνω στον εαυτό μου έτσι για την πλάκα και για την παρόρμηση της στιγμής δεν τις έχει ονειρευτεί ο μέσος φορουμιτης που τολμάει τώρα να κρίνει πίσω από την ανωνυμία μιας οθόνης.
Δεν είναι προς τιμή μου φυσικά όλα αυτά, απλά τα αναφέρω επειδή έχει ανοίξει πάλι το κουτί με τις μαλακιες. Δεν ξέρετε σε ποιον απευθύνεστε αλλά εκεί, η διάθεση πατροναρισματος και τα επί προσωπικού δεν λείπουν.
Απευθύνομαι σε εσένα αλλά τα περισσότερα πάνε στο άλλο το τρυφερό παλικάρι που ξέρει καλά από μπριζόλες αλλά λίγα για όλα τα υπόλοιπα.
Κάποιοι εδώ μέσα μοιάζουν με κατινες επιπέδου κυρά Τατιάνας, κάνουν κρίσεις και βγάζουν συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν έχουν δει ποτέ.
Σε ένα νήμα που αφορά μια πανδημία. Τι λέει αυτό για εκείνους;
Ούτε κι εσύ ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι και αν θέλεις,επειδή το έθεσες έτσι,μπορώ να σου πω με πιο απόλυτη σιγουριά,ότι όταν εσύ πήγαινες,εγώ γύριζα,μπορεί και για δεύτερη φορά.Αυτό,όσον αφορά στις ακρότητες που έχουμε υποβάλλει ο καθένας τον εαυτό του.
Όσο ανώνυμος είμαι εγώ,είσαι κι εσύ,καμμία διαφορά.
Και όσον αφορά στο θέμα της πανδημίας,νομίζω πως άλλος σπέρνει τον πανικό και την απαισιοδοξία.
Τον χαρακτηρισμό για την Τατιάνα δεν τον δέχομαι,μπορείς να τον πάρεις πίσω.Τηλεόραση έχω να ανοίξω από το 1800.
Ήρεμα λοιπόν,άποψή σου και άποψή μου.
Ο Nam ήρεμος είναι μέσα στα πλαίσια που είμαστε όλοι. Οι άλλοι τρώγονται να τον τσιγκλισουν.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Δεν σχολιάζω αν περισσεύει το προσωπικό.Ούτε το επαναλαμβάνω για σε "τσιγκλίσω"vatraxos έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:56Περισσεύει το ιατρικό προσωπικό; Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεις να πεις επαναλαμβάνοντας αυτη την ατάκα.The Age of Aquarius έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:53 Είπαμε. Το γράμμα του Ζαχαριάδη λείπει για να βγείτε από τις φυλακές (τα σπίτια σας) και να "πολεμήσετε" στο μέτωπο.![]()
Σχολιάζω το ψιλοκωμικό της είδησης πως τα κουκουέδια είπαν οι γιατροί του κόμματος να πάνε εθελοντές.
Τυπική σεχταριστική λογική η παραπάνω. Δεν είναι το κράτος στο οποίο υπάγονται που το ζητάει, αλλά το Κόμμα.
Δε διαφέρει σε τίποτα από το μοτίβο εκείνης της επιστολής με την εξαίρεση φυσικά του ότι πλέον το κόμμα το χει ξεβράσει η ιστορία σε κάποιο ξερονήσι.
Μεσος ορος 4 μερες απο την πρωτη ημερα που εχει συμπτωματα. Και οσοι τελικα πεθαινουν εχουν διαγραψει μια πορεια 8 ημερων κατα μ.ο.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 23:00Ναι είναι πολύ στην αρχή ο ιος, αλλά η ελπίδαLestat έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:54Με την ιδιομορφια που εχει ο ιος, στην πρωτη του φαση δρα ανεξελεγκτος, δηλαδη δεν υπαρχει σημερα που μιλαμε καποιο φαρμακο που θα ανεκοπτε ως ενα σημειο την πορεια του, οπως για παραδειγμα το tamiflu για την γριπη. Επιπλεον, μιας και ανεφερα το tamiflu, η χορηγηση του εχει νοημα στις 2 πρωτες μερες της ιωσης. Ακομη δηλαδη και αν ειχαμε σημερα ενα φαρμακο για το πρωτο σταδιο, πιθανοτατα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων που καταληγουν να νοσηλευονται, δεν θα προλαβαιναμε να γινει η χορηγηση του για δυο λογους : α) σε πολλα ατομα ξεκιναει χωρις ιδιαιτερα συμπτωματα πριν να εχει μια ξαφνικη escalation, επομενως δεν θα ειχε νοημα το φαρμακο αυτο που θα προοριζοταν να μπλοκαρει δρασεις του ιου στα αρχικα σταδια και β) επειδη η διαγνωση του με το επιχρισμα χρειαζεται εως και 48 ωρες, δηλαδη παμε στις 72 ωρες αν υπολογισουμε οτι ο ασθενης αιτηθει το τεστ μετα απο μια ημερα, τοτε παλι το φαρμακο θα ηταν αχρηστο.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:47
Ίσως και η εύρεση θεραπείας να ήταν κάτι που θα ανακόψει τουλάχιστον την πορεία των θανάτων.
Η πρωτη φαση της πανδημιας μας εχει βρει απροστατευτους.![]()
Ποιος είναι ο χρόνος από τη στιγμή που θα εμφανίσει κάποιος ένα απλό συμπτωμα μέχρι που θα χρειαστεί διασωληνωση ξέρουμε;
Winter is coming
Μάλιστα, ταχύτατα.Lestat έγραψε: 21 Μαρ 2020, 23:08Μεσος ορος 4 μερες απο την πρωτη ημερα που εχει συμπτωματα. Και οσοι τελικα πεθαινουν εχουν διαγραψει μια πορεια 8 ημερων κατα μ.ο.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 23:00Ναι είναι πολύ στην αρχή ο ιος, αλλά η ελπίδαLestat έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:54
Με την ιδιομορφια που εχει ο ιος, στην πρωτη του φαση δρα ανεξελεγκτος, δηλαδη δεν υπαρχει σημερα που μιλαμε καποιο φαρμακο που θα ανεκοπτε ως ενα σημειο την πορεια του, οπως για παραδειγμα το tamiflu για την γριπη. Επιπλεον, μιας και ανεφερα το tamiflu, η χορηγηση του εχει νοημα στις 2 πρωτες μερες της ιωσης. Ακομη δηλαδη και αν ειχαμε σημερα ενα φαρμακο για το πρωτο σταδιο, πιθανοτατα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων που καταληγουν να νοσηλευονται, δεν θα προλαβαιναμε να γινει η χορηγηση του για δυο λογους : α) σε πολλα ατομα ξεκιναει χωρις ιδιαιτερα συμπτωματα πριν να εχει μια ξαφνικη escalation, επομενως δεν θα ειχε νοημα το φαρμακο αυτο που θα προοριζοταν να μπλοκαρει δρασεις του ιου στα αρχικα σταδια και β) επειδη η διαγνωση του με το επιχρισμα χρειαζεται εως και 48 ωρες, δηλαδη παμε στις 72 ωρες αν υπολογισουμε οτι ο ασθενης αιτηθει το τεστ μετα απο μια ημερα, τοτε παλι το φαρμακο θα ηταν αχρηστο.
Η πρωτη φαση της πανδημιας μας εχει βρει απροστατευτους.![]()
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Σήμερα φτάσαμε τους 13, η Ιταλία είχε φτάσει τους 41*. Είναι σίγουρα πιο ήπια η καμπύλη.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 14:18 Προφανώς τα πραγματικά κρούσματα είναι πολλές χιλιάδες. Για να δούμε αν πηγαίνουμε προς Ιταλία, πρέπει να βάλει κάποιος δίπλα δίπλα τους θανατους ανά ημερομηνία, και φυσικά με τον αστερίσκο του πληθυσμού.
* ξεκινώντας και στις δυο περιπτώσεις να μετράμε από τον 1ο νεκρό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ίσως έχει ανέβει ήδη (ο ίδιος που αρθρογράφησε το Coronavirus: Why You Must Act Now):
Σεχταριστική λογική; Αντιλαμβάνεσαι την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιείς;The Age of Aquarius έγραψε: 21 Μαρ 2020, 23:04Δεν σχολιάζω αν περισσεύει το προσωπικό.Ούτε το επαναλαμβάνω για σε "τσιγκλίσω"vatraxos έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:56Περισσεύει το ιατρικό προσωπικό; Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεις να πεις επαναλαμβάνοντας αυτη την ατάκα.The Age of Aquarius έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:53 Είπαμε. Το γράμμα του Ζαχαριάδη λείπει για να βγείτε από τις φυλακές (τα σπίτια σας) και να "πολεμήσετε" στο μέτωπο.![]()
Σχολιάζω το ψιλοκωμικό της είδησης πως τα κουκουέδια είπαν οι γιατροί του κόμματος να πάνε εθελοντές.
Τυπική σεχταριστική λογική η παραπάνω. Δεν είναι το κράτος στο οποίο υπάγονται που το ζητάει, αλλά το Κόμμα.
Δε διαφέρει σε τίποτα από το μοτίβο εκείνης της επιστολής με την εξαίρεση φυσικά του ότι πλέον το κόμμα το χει ξεβράσει η ιστορία σε κάποιο ξερονήσι.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
εσύ μήπως είσαι ο άνδρας της aytarkeia;taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:38Βάλτα καταψύκτη αν έχεις.Veni Vidi Vici έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:35Έχω και αρτοζυμωτή αλλά θα πρέπει να περνάω με οινόπνευμα και τα σακουλάκια αλεύρι;![]()
Είχα πάρει και γω αρτοζυμωτη αλλά δεν βγαίνουν μεγάλα τα καρβέλια.
Ζυμώνω σε μεγάλο σκαφίδι (το είχα φτιάξει πριν 3 χρόνια από ξύλο) .
Ευκαιρία να ξεκινήσεις.
Στην αρχή μέχρι να μάθεις αναλογίες ψηφισμο φουσκωμα θα σε δυσκολεψει.
Αλλά θα συνηθίσεις.
Μόλις βγουμε απο καραντινα θα πας να ανοιξεις φούρνο![]()
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
αμήνvatraxos έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:00 Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει επιβληθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτιμώ.
μάλλον
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Απευθύνονται και σε εσένα διότι επέλεξες να το κάνεις προσωπικό.Papa John έγραψε: 21 Μαρ 2020, 23:01
Εάν αυτά που θέλεις να πεις,απευθύνονται στο άλλο παλικαράκι όπως λες,τότε απευθύνσου απευθείας σ'εκείνον.
Ούτε κι εσύ ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι και αν θέλεις,επειδή το έθεσες έτσι,μπορώ να σου πω με πιο απόλυτη σιγουριά,ότι όταν εσύ πήγαινες,εγώ γύριζα,μπορεί και για δεύτερη φορά.Αυτό,όσον αφορά στις ακρότητες που έχουμε υποβάλλει ο καθένας τον εαυτό του.
Όσο ανώνυμος είμαι εγώ,είσαι κι εσύ,καμμία διαφορά.
Και όσον αφορά στο θέμα της πανδημίας,νομίζω πως άλλος σπέρνει τον πανικό και την απαισιοδοξία.
Τον χαρακτηρισμό για την Τατιάνα δεν τον δέχομαι,μπορείς να τον πάρεις πίσω.Τηλεόραση έχω να ανοίξω από το 1800.
Ήρεμα λοιπόν,άποψή σου και άποψή μου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί θέλετε να πατροναρετε; Γιατί θέλετε να αναλύετε τους άλλους;
Ποια είναι η παρόρμηση που σας οδηγεί στο να εκτροχιάζετε μια κουβέντα που αφορά κάτι συγκεκριμένο και να την πηγαίνετε σε διαδικτυακή ψυχοθεραπεία για το τι νιώθει κάποιος που δεν έχετε γνωρίσει ποτε;
Εγώ λοιπόν επειδή δεν ξέρω και δε με νοιάζει που απευθύνομαι δεν ήρθα να σε αναλύσω, ούτε να σου κάνω διάγνωση ή να σου απαριθμήσω τις φοβίες σου. Γιατί ακριβώς δε με νοιάζει.
Ούτε κάποιο πανικό σπέρνω, να μάθετε να διαβάζετε. Έχω πει ξανά και ξανά ότι η θνησιμότητα του ιού είναι της πλάκας και οι νεκροί ελαχιστοι. Το μεγαλύτερο αποτύπωμα του θα είναι στην οικονομία.
Επιπλέον, δεν κομίζω στη συζήτηση τίποτα ρηξικέλευθο οπότε είναι αδιανόητη η αντίδραση ορισμένων. Αυτά που λέω έχουν ήδη ειπωθεί από λοιμοξιολογους, πχ για τις δομές της χώρας, για τη δυνατότητα ανταπόκρισης του συστήματος κλπ.
Σε κάθε περίπτωση αν δεν σας αρέσει η αντίθετη άποψη, μπορείτε να επιχειρηματολογησετε εναντίον της.
Και όχι να στρεφεστε εναντίον εκείνου που τη διατύπωσε, κάτι που είναι κλασικο λογικό σφάλμα.
Το έκανε και ο μπριζολομαχος με αισχρο τρόπο αλλά το έκανες και εσύ πιο κόσμια. Αυτή είναι η αλήθεια.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1709 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις