!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Re: Ο πρώτος νεκρός
Με την μετάλλαξη τι παίζει ;
Μετά από τέσσερις πέντε φορές θα σε έχει γαμήσει το αναπνευστικό, και θα πας καλλιά σου Ωχ, τι πάθαμε.Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:56 Κάτι πάλι είπε ο Τσιόδρας σήμερα ότι δεν έχουν ανοσία όσοι αναρρώνουν. Δεν ξέρω πάλι αν του ξέφυγε αλλά εντάξει να ξέρουμε τι λέμε. Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι υπάρχει ανοσία για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλιώς στην Κίνα με τόσους recovered θα είχαν ξεφύγει πάλι. Δια βίου ανοσία μπορεί να μην υπάρχει αλλά όλα αυτά ακόμα είναι παρακινδυνευμένα. Αν η Κινέζοι λένε αλήθεια πάντως short term ανοσία υπάρχει.
Ordem e Progresso.
Έλα κόψτε το.Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:57Φίλε, από τη χτεσινή Πέμπτη νομίζω πέρασε ένα εξάμηνο. Δεν φανταζόμουν ποτέ να το ζήσω, μάλλον, πάντα το σκεφτόμουν, αλλά το απευχόμουν. Έλεγα να μεγαλώσω και να γεράσω όπως οι γονείς μου. Δύσκολο να το χωνέψεις, αλλά...NewModelArmy έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:48και εγω παρομοιες σκεψεις κανω.Το μονο θετικο της υποθεσης οτι μας βοηθαει να συμβιβαστουμε με τον αναποφευκτο θανατο.Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:41![]()
Παιδιά, την έχουμε πουτσίσει. Πίπα κώλο μας πάει, τα μαθηματικά λένε πως θα μας ξεμουνιάσει. Το τέλος της Ανθρωπότητας. Άντε, να φιληθούμε, να συγχωρεθούμε, να αγκαλιαστούμε νοητά, έρχεται ο ψώλος. Μπορεί να επιβιώσουν σε καμία γωνία, σε τίποτα νησιά του Ειρηνικού ή αλλού 1,000 άτομα και να ξεκινήσει πάλι ο Άνθρωπος. Χάρηκα πολύ που σας εγνώρισα, μου φάγατε πολύ παραγωγικό χρόνο, αλλά τελικά απεδείχθη πως όλα είναι ατμός, αέρας, ματαιότης, και άσκοπα. Και να είχα τώρα περισσότερα, τι θα τα έκανα; Η καλοσύνη μένει. Ελπίζω Ο από πάνω να μας λυπηθεί και να μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να γίνουμε άνθρωποι. Αλλά αυτό εδώ δεν αστειεύεται, οι παγκόσμιοι πόλεμοι μοιάζουν ανέκδοτο μπροστά του.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Υπαρχει τουλαχιστον 1-2 μηνες ανοσια, αφου τοσο καιρο εχουμε που μελεταμε την νοσο
Δεν ξέρω παιδιά τι συμβαίνει κάτι δεν μας λένε.
Λένε μασημένα πράγματα ότι αυτοί που γιατρεύονται έχουν ανοσία και με το πλάσμα τους μπορείς να θεραπεύσεις άλλους.
Αλλά και πάλι οι ίδιοι μπορεί να κολλήσουν.
Η αγέλη δεν μπορεί να έχει ανοσία.
Δεν είμαι γιατρός αυτά λένε αυτά γράφω.
Βρείτε γιατρό να μας τα εξηγήσει.
Λένε μασημένα πράγματα ότι αυτοί που γιατρεύονται έχουν ανοσία και με το πλάσμα τους μπορείς να θεραπεύσεις άλλους.
Αλλά και πάλι οι ίδιοι μπορεί να κολλήσουν.
Η αγέλη δεν μπορεί να έχει ανοσία.
Δεν είμαι γιατρός αυτά λένε αυτά γράφω.
Βρείτε γιατρό να μας τα εξηγήσει.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άσε, με πήρε από κάτω. Θα βάλω ένα ούζο, δυσκολεύομαι.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:58Έλα κόψτε το.Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:57Φίλε, από τη χτεσινή Πέμπτη νομίζω πέρασε ένα εξάμηνο. Δεν φανταζόμουν ποτέ να το ζήσω, μάλλον, πάντα το σκεφτόμουν, αλλά το απευχόμουν. Έλεγα να μεγαλώσω και να γεράσω όπως οι γονείς μου. Δύσκολο να το χωνέψεις, αλλά...NewModelArmy έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:48
και εγω παρομοιες σκεψεις κανω.Το μονο θετικο της υποθεσης οτι μας βοηθαει να συμβιβαστουμε με τον αναποφευκτο θανατο.
Ordem e Progresso.
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
παπά να μας θάψει καλύτερα γιατί κλείσαν και τους ναούς
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:33Mα έχουν ήδη αναφέρει το ότι σε περίπτωση ανάγκης θα χρησιμοποιηθούν οι ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών. Από εκεί και πέρα, το μόνο που μπορεί να χρησιμοποιήσει είναι άδεια κρεββάτια. Πόσες χιλιάδες κενά κρεβάτια νομίζεις ότι υπάρχουν σε ιδιωτικές κλινικές;Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:25 Νομίζω ότι πρέπει να πάρει πιο δραστικά μέτρα και για τα νοσοκομεία. Αν χρειαστεί να επιταξει κάθε γιατρό ιδιώτη, εργαζόμενους σε ιδιωτικά και να επιταξει ιδιωτικά νοσοκομεία χθες.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα που ανακοίνωσε ο Τσιοδρας, το 19% των επιβεβαιωμενων κρουσμάτων θα χρειαστούν νοσηλεία και το 18% όσων νοσηλεύονται θα χρειαστούν φροντίδα ΜΕΘ. (530 κρούσματα, 100 νοσηλευόμενοι και 18 διασωληνωμενοι οι απόλυτοι αριθμοι).
Τα κρεβάτια ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι 605 στα δημόσια νοσοκομεία και άλλα 350 στα ιδιωτικά. Ας υποθέσουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν τα μισά από αυτά αποκλειστικά για τον ιό, καθώς χρειαζόμαστε τα άλλα για την φροντίδα των υπολοίπων σοβαρών περιστατικών (εμφράγματα, εγκεφαλικά κλπ).
(Υπενθυμίζω ότι πριν δύο μέρες ο υφυπουργός είχε πει ότι υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή 120 κρεβάτια ΜΕΘ μόνο για τον ιο).
Έχουμε λοιπόν 480 κρεβάτια ΜΕΘ. Αν κάνουμε μια απλοϊκή αναγωγή με βάση τα σημερινά δεδομένα, όταν φτάσουμε στα 14000 επιβεβαιωμένα κρουσματα θα έχουμε 2700 νοσηλευόμενους και όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ πιασμένα.
Αυτή είναι μια κατάσταση απόλυτης ασφυξίας βέβαια . Όταν φτάσουμε εκεί σημαίνει πρακτικά πως για κάθε νέο κρούσμα που χρειάζεται ΜΕΘ θα υπάρχει ένας θάνατος (είτε του νέου κρούσματος είτε αυτού που θα βγάλουμε από τα τιγκαρισμενα κρεβάτια των ΜΕΘ για να πάρει τη θέση του το νέο κρούσμα).
Αυτή είναι πάνω κάτω η χωρητικότητα του συστήματος μας σήμερα.
Θυμίζω ότι η Ιταλία έχει αυτή τη στιγμή 53 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα.
- The Age of Aquarius
Namrail, έχεις πάθει παράκρουση.
Βρες μια άλλη δραστηριότητα και άσε τα στατιστικά ΜΕΘ και τις αναγωγές κρουσμάτων
Βρες μια άλλη δραστηριότητα και άσε τα στατιστικά ΜΕΘ και τις αναγωγές κρουσμάτων
Βγαίνει κάθε μέρα ο αρμόδιος υφυπουργός μαζί με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ και σαν μοιρολογιστρες μας λένε για το πόσο φοβούνται μη γίνουμε Ιταλία.The Age of Aquarius έγραψε: 21 Μαρ 2020, 21:09 Namrail, έχεις πάθει παράκρουση.
Βρες μια άλλη δραστηριότητα και άσε τα στατιστικά ΜΕΘ και τις αναγωγές κρουσμάτων![]()
Επίσης σήμερα μας είπαν ότι με μόλις 100 νοσηλευόμενους το σύστημα "δοκιμάζεται". Αλλά εγώ έχω πάθει παρακρουση.
Οκ.
Ίσως πρέπει να προετοιμάσει όλα τα νοσοκομεία της χώρας και να τα στελεχώσει.Namrail έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:27 Αυτά δε γίνονται προκαταβολικά. Ακόμα το σύστημα στέκεται. Αν χρειαστεί θα επιταξει τους πάντες. Θα καλέσει και τους συνταξιούχους γιατρούς και ίσως και φοιτητές ιατρικής.
Αν πάμε όμως εκεί θα μιλάμε για διαφορετική, πολύ ζοφερή κατάσταση.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- The Age of Aquarius
Ακριβώς. Αποφάσισαν επικοινωνιακά να παίξουν σε στυλ Μάρθα Βούρτση. Μέχρι και δάκρυα είχατε σήμερα. Αυτό θεωρούν πως δουλεύει.Namrail έγραψε: 21 Μαρ 2020, 21:12Βγαίνει κάθε μέρα ο αρμόδιος υφυπουργός μαζί με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ και σαν μοιρολογιστρες μας λένε για το πόσο φοβούνται μη γίνουμε Ιταλία.The Age of Aquarius έγραψε: 21 Μαρ 2020, 21:09 Namrail, έχεις πάθει παράκρουση.
Βρες μια άλλη δραστηριότητα και άσε τα στατιστικά ΜΕΘ και τις αναγωγές κρουσμάτων![]()
Επίσης σήμερα μας είπαν ότι με μόλις 100 νοσηλευόμενους το σύστημα "δοκιμάζεται". Αλλά εγώ έχω πάθει παρακρουση.
Οκ.
Απο κει και μετά εσυ γιατι μετράς κρεβάτια και κάνεις προγνώσεις;
Πήγαινε πιες ένα ούζο σαν τον Cavaliere
Και πολύ καλά έκαναν.vatraxos έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:29Τα κουκούδια πάντως προσφέρθηκαν ήδη (ιδιώτες γιατροί) να ενταχθούν στο ΕΣΥ για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:25 Νομίζω ότι πρέπει να πάρει πιο δραστικά μέτρα και για τα νοσοκομεία. Αν χρειαστεί να επιταξει κάθε γιατρό ιδιώτη, εργαζόμενους σε ιδιωτικά και να επιταξει ιδιωτικά νοσοκομεία χθες.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Εδώ τοχω να το πω να μη το πωThe Age of Aquarius έγραψε: 21 Μαρ 2020, 21:09 Namrail, έχεις πάθει παράκρουση.
Άστο καλυτερα:P
-
alamo
Πενήντα κιλά αλεύρι = ψωμί για δυο μήνες. Ξανά μάνα προπαίδεια με το γιανοπουλα στο κρυφό σχολείο στην υπογα του λιντλλλλλ.Niki έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:39θα πάρεις δυό 25 κιλα αλεύρι ένα σκληρό ένα κανονικό.Veni Vidi Vici έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:35Έχω και αρτοζυμωτή αλλά θα πρέπει να περνάω με οινόπνευμα και τα σακουλάκια αλεύρι;![]()
Είναι αδιάβροχα σακιά μεγάλα.
Τα περνάς με οινόπνευμα και έχεις αλεύρι για ψωμί δυο μηνών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1709 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις