!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici »

Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:18 Οκ θα πληρώσουμε όλοι το τίμημα αλλά να μην μας μιλούν πια για ατομική ευθύνη.
Υπάρχει ατομική ευθύνη!
Κοίτα τη φωτό πιο πάνω!
Αlea jacta est
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Veni Vidi Vici έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:16
Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:03 Εγώ το ξαναγράφω η ζημιά που έγινε με το μη σφράγισμα της Αθήνας είναι τεράστια για την επαρχία. Και αυτό δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης.
Και όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της Ηλείας και της Πάτρας και της Καστοριάς.

Φυσικά δεν ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι μια τέτοια απόφαση ή τι επιπτώσεις θα έχει αλλά έπρεπε να παρθεί.
Δύσκολη;;;;

Ρε τι λέτε!!!
Φαντάζεστε να είχαν πει κάτι τέτοιο πριν μια βδομάδα, δέκα μέρες; κ να λέγανε ότι είναι για καλό;;;; με ένα νεκρό; πόσους είχαμε; έναν; κανένα;

Θα ούρλιαζαν για δικαιώματα κ υπερβολές κ μπλα μπλα μπλα... Της κολάσεως θα γινόταν.

Κατόπιν εορτής όλα μια χαρά τα λέμε.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09 Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Oσο εισαι εξω και φορας γαντι δεν ακουμπας προσωπο. Γυρνας σπιτι πετας γαντι, πλενεις χερακια, ολα good.
Mπορείς και χωρίς γαντι, εμένα με βοηθάει γιατί μου υπενθυμίζει να μην ακουμπαω προσωπο, δεν πιανουμε τσιγαρο οσο φοραμε γαντι κλπ :003:
Νήφε και μέμνησο απιστείν
Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Custom_F έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:20
Θα ούρλιαζαν για δικαιώματα
Χεστήκαμε!
Δεν θα μας πεθάνουν όλους οι δικαιωματιστές!
Αlea jacta est
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:16 Παιδιά αυτά με τα πόμολα τις επιφάνειες κτλ και το πλύσιμο χεριών είναι λίγο υπερβολικά. Το 5% των κρουσμάτων έχουμε από επιφάνειες κτλ. Και αυτό συμβαίνει κυρίως όταν υπάρχει μεγάλη διάδοση στην κοινότητα το οποίο ισχύει μόνο στην Αθήνα μέχρι στιγμής. Το 95% των κρουσμάτων έρχεται μετά από ανθρώπινη επαφή. Το πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί και έτσι μεταδίδεται εύκολα η νόσος. Αλλά δεν μπορεί να μεταδοθεί εύκολα αν βγεις έξω και μείνεις 2 λεπτά με κάποιον και στη σωστή απόσταση. Μέσα στις οικογένειες μεταδίδεται κυρίως.
Εγω να πω την αλήθεια ο φόβος μου μη κολλησω είναι τα αντικείμενα που θα πιάσω από ένα μαγαζί ας πούμε. Σε πολύ κοντινή επαφή δεν έρχομαι με κανέναν. Αλλά να μου πεις στη δουλειά έρχομαι και με ανθρώπους σε επαφή. Βέβαια με το αντισηπτικό είμαι συνέχεια αλλά... Αντε να δούμε.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard »

Lugozzi έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:14 Άντε γεια!
Εδώ κακώς δεν επενέβη η αστυνομία (για πρόστιμο, όχι για συστάσεις). Δε λογίζεται ως συνάθροιση άνω των 10 ατόμων; Ή προϋπόθεση είναι να ξέρεις τουλάχιστον άλλους 9 δίπλα σου για να παρανομείς;
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Lugozzi έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:14 Εικόνα

Άντε γεια!
μην την ψαχνεις εδω εγω που κραταω καραντινα στην ακρη της χωρας και βγηκα λιγο εξω σημερα και καθως προχωρουσα ερχεται ενας απο ενα μαγαζι μπροστα μου φωναζοντας(!!)κανα δυο φορες...
ποιες αποστασεις μετα μου λες :lol:

καποιοι δεν σκεφτονται τιποτα
ασε δε τις προαλλες μια φορουσε μασκα και την ειρωνευοταν ενας 65χρονος!
και του λεει για σας την φοραω και για την οικογενεια μου!τπτ :lol:
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09
Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Προληπτικά μήπως θα πρέπει να περαστούν με αραιή χλωρίνη εξωτερικά.Πχ ένα πακετο μακαρονια. :p2:
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Αγις έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:20
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:15
Lugozzi έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:14 Εικόνα

Άντε γεια!
Πραγματικά είναι τωρινή αυτή;
:g030:

Re: Φτιαχνομε κρατος κυριοι
Δημοσίευση από Αγις » Σήμερα, 16:02

Παπαρια κρατος φτιαχνεται - γεματη η παραλια - με ολα τα κομφορια οι σκασμενοι απο την κλεισουρα .
Ταπερ - μπυρες - καρεκλες - ρακετες - μουσικη ....
Η ανευθυνότητα, η ξερολιαση και ο ωχαδερφισμός που μας διακατέχει σα λαό σε μια φώτο μαζεμένα.
argouen έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:21
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09 Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Oσο εισαι εξω και φορας γαντι δεν ακουμπας προσωπο. Γυρνας σπιτι πετας γαντι, πλενεις χερακια, ολα good.
Mπορείς και χωρίς γαντι, εμένα με βοηθάει γιατί μου υπενθυμίζει να μην ακουμπαω προσωπο, δεν πιανουμε τσιγαρο οσο φοραμε γαντι κλπ :003:
Ναι αλλά τα πράγματα που έπιασες με το γάντι; δεν έχει περάσει ο ιος;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:23
Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:16 Παιδιά αυτά με τα πόμολα τις επιφάνειες κτλ και το πλύσιμο χεριών είναι λίγο υπερβολικά. Το 5% των κρουσμάτων έχουμε από επιφάνειες κτλ. Και αυτό συμβαίνει κυρίως όταν υπάρχει μεγάλη διάδοση στην κοινότητα το οποίο ισχύει μόνο στην Αθήνα μέχρι στιγμής. Το 95% των κρουσμάτων έρχεται μετά από ανθρώπινη επαφή. Το πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί και έτσι μεταδίδεται εύκολα η νόσος. Αλλά δεν μπορεί να μεταδοθεί εύκολα αν βγεις έξω και μείνεις 2 λεπτά με κάποιον και στη σωστή απόσταση. Μέσα στις οικογένειες μεταδίδεται κυρίως.
Εγω να πω την αλήθεια ο φόβος μου μη κολλησω είναι τα αντικείμενα που θα πιάσω από ένα μαγαζί ας πούμε. Σε πολύ κοντινή επαφή δεν έρχομαι με κανέναν. Αλλά να μου πεις στη δουλειά έρχομαι και με ανθρώπους σε επαφή. Βέβαια με το αντισηπτικό είμαι συνέχεια αλλά... Αντε να δούμε.
H μόνη λύση για να προστατευτείς όσο το δυνατόν από τον ιο είναι το social distancing. Εγώ ευτυχώς εδώ και 10 μέρες δεν δέχομαι κόσμο στο γραφείο, βγαίνω μια φορά στις 2 μέρες για ψώνια, δεν βλέπω φίλους κτλ, μέχρι και από τους γονείς μου απομονώθηκα. Τους πάω τα τρόφιμα και τα φάρμακα, μερικές φορές παίρνω και φαγητό από αυτούς (δεν τρώμε μαζί ποτέ) και αυτό είναι. Πόσο θα αντέξω έτσι? Οσο το δυνατόν περισσότερο, δεν υπάρχει άλλη λύση.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:25
Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Προληπτικά μήπως θα πρέπει να περαστούν με αραιή χλωρίνη εξωτερικά.Πχ ένα πακετο μακαρονια. :p2:
Δε νομίζω ναναι και τόσο εύκολο.
Θαχε ψοφήσει πολύς κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Με τα ψώνια τα αφήνετε στον αέρα για 2-3 ώρες, όπως και τα παπούτσια και τα ρούχα. Στον Αέρα δεν ζει πάνω από 3 ώρες.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:58
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:52

Για να κολλήσεις από το πομολο θα πρέπει αυτός που έχει τον ιό να έχει πχ σταγονίδια στο χέρι του, να πιάσει το πομολο, και μετά πχ να το πιάσω εγώ και να βάλω το χέρι μου αφηρημένα στο πρόσωπο για να κολλήσω. Σωστά;
Σωστά. Μπορείς να βρεις άκρη από αυτό αν ο φορέας που έπιασε το πόμολο ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει συμπτώματα;
Εν δυνάμει φορείς είμαστε όλοι.
taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:59

Για να κολλήσεις από το πομολο θα πρέπει αυτός που έχει τον ιό να έχει πχ σταγονίδια στο χέρι του, να πιάσει το πομολο, και μετά πχ να το πιάσω εγώ και να βάλω το χέρι μου αφηρημένα στο πρόσωπο για να κολλήσω. Σωστά;
Επιβιώνει για κάποιες ώρες στις επιφάνειες. Νομίζω 9 ώρες στα μεταλλικά.
Namrail έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:15 Το χουν γαμησει με τα ρητά και οι δύο.
Γιατί έχει χαθεί η μπάλα.
Το ότι δεν σφράγισαν την Αθήνα και τον κάθε νόμο ξεχωριστά ακόμη δεν το καταλαβαίνω.
Δεν μπορούν ;
Δεν θέλουν ;

Όπως και να χει...την μαμησαμε.
Μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσουμε.
argouen έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:01
σωστα

Ναι, πιθανόν έχει μείνει ο ιός πάνω. Εγώ έχω καθαρίσει το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας και ό,τι βάζω μέσα το περνάω πριν με ένα υγρό πανάκι. Μπουκάλια, κονσέρβες, πλαστικές συσκευασίες κλπ. Πηγαίνω σ/μ κάθε εβδομάδα (στο μικρό της γειτονιάς μου) οπότε δεν δεν μου παίρνει χρόνο. Προσωπικώς, δεν τραβάω κάποιο ιδιαίτερο ζόρι, απλώς αν γίνει η στραβή δεν θέλω να βάλω σε άχαρες διαδικασίες το γιο μου. :D
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:25
Φίλε, πλένω με οινόπνευμα ότι μπαίνει σπίτι από μαγαζί (ακόμη και τα πακέτα τσιγάρα) αλλά τι μπορείς να κάνεις με το ψωμί πχ; :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Veni Vidi Vici την 21 Μαρ 2020, 19:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αlea jacta est
Άβαταρ μέλους
Custom_F

793 οι νεκροι στη Ιταλία λέει, από χθες.
Ακόμη αυξάνονται...

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”