Υπάρχει ατομική ευθύνη!Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:18 Οκ θα πληρώσουμε όλοι το τίμημα αλλά να μην μας μιλούν πια για ατομική ευθύνη.
Κοίτα τη φωτό πιο πάνω!
Υπάρχει ατομική ευθύνη!Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:18 Οκ θα πληρώσουμε όλοι το τίμημα αλλά να μην μας μιλούν πια για ατομική ευθύνη.
Δύσκολη;;;;Veni Vidi Vici έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:16Και όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της Ηλείας και της Πάτρας και της Καστοριάς.Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:03 Εγώ το ξαναγράφω η ζημιά που έγινε με το μη σφράγισμα της Αθήνας είναι τεράστια για την επαρχία. Και αυτό δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης.
Φυσικά δεν ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι μια τέτοια απόφαση ή τι επιπτώσεις θα έχει αλλά έπρεπε να παρθεί.
Oσο εισαι εξω και φορας γαντι δεν ακουμπας προσωπο. Γυρνας σπιτι πετας γαντι, πλενεις χερακια, ολα good.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09 Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Εγω να πω την αλήθεια ο φόβος μου μη κολλησω είναι τα αντικείμενα που θα πιάσω από ένα μαγαζί ας πούμε. Σε πολύ κοντινή επαφή δεν έρχομαι με κανέναν. Αλλά να μου πεις στη δουλειά έρχομαι και με ανθρώπους σε επαφή. Βέβαια με το αντισηπτικό είμαι συνέχεια αλλά... Αντε να δούμε.Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:16 Παιδιά αυτά με τα πόμολα τις επιφάνειες κτλ και το πλύσιμο χεριών είναι λίγο υπερβολικά. Το 5% των κρουσμάτων έχουμε από επιφάνειες κτλ. Και αυτό συμβαίνει κυρίως όταν υπάρχει μεγάλη διάδοση στην κοινότητα το οποίο ισχύει μόνο στην Αθήνα μέχρι στιγμής. Το 95% των κρουσμάτων έρχεται μετά από ανθρώπινη επαφή. Το πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί και έτσι μεταδίδεται εύκολα η νόσος. Αλλά δεν μπορεί να μεταδοθεί εύκολα αν βγεις έξω και μείνεις 2 λεπτά με κάποιον και στη σωστή απόσταση. Μέσα στις οικογένειες μεταδίδεται κυρίως.
Εδώ κακώς δεν επενέβη η αστυνομία (για πρόστιμο, όχι για συστάσεις). Δε λογίζεται ως συνάθροιση άνω των 10 ατόμων; Ή προϋπόθεση είναι να ξέρεις τουλάχιστον άλλους 9 δίπλα σου για να παρανομείς;
μην την ψαχνεις εδω εγω που κραταω καραντινα στην ακρη της χωρας και βγηκα λιγο εξω σημερα και καθως προχωρουσα ερχεται ενας απο ενα μαγαζι μπροστα μου φωναζοντας(!!)κανα δυο φορες...
Προληπτικά μήπως θα πρέπει να περαστούν με αραιή χλωρίνη εξωτερικά.Πχ ένα πακετο μακαρονια.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09
Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Η ανευθυνότητα, η ξερολιαση και ο ωχαδερφισμός που μας διακατέχει σα λαό σε μια φώτο μαζεμένα.Αγις έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:20![]()
Re: Φτιαχνομε κρατος κυριοι
Δημοσίευση από Αγις » Σήμερα, 16:02
Παπαρια κρατος φτιαχνεται - γεματη η παραλια - με ολα τα κομφορια οι σκασμενοι απο την κλεισουρα .
Ταπερ - μπυρες - καρεκλες - ρακετες - μουσικη ....
Ναι αλλά τα πράγματα που έπιασες με το γάντι; δεν έχει περάσει ο ιος;argouen έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:21Oσο εισαι εξω και φορας γαντι δεν ακουμπας προσωπο. Γυρνας σπιτι πετας γαντι, πλενεις χερακια, ολα good.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09 Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Mπορείς και χωρίς γαντι, εμένα με βοηθάει γιατί μου υπενθυμίζει να μην ακουμπαω προσωπο, δεν πιανουμε τσιγαρο οσο φοραμε γαντι κλπ![]()
H μόνη λύση για να προστατευτείς όσο το δυνατόν από τον ιο είναι το social distancing. Εγώ ευτυχώς εδώ και 10 μέρες δεν δέχομαι κόσμο στο γραφείο, βγαίνω μια φορά στις 2 μέρες για ψώνια, δεν βλέπω φίλους κτλ, μέχρι και από τους γονείς μου απομονώθηκα. Τους πάω τα τρόφιμα και τα φάρμακα, μερικές φορές παίρνω και φαγητό από αυτούς (δεν τρώμε μαζί ποτέ) και αυτό είναι. Πόσο θα αντέξω έτσι? Οσο το δυνατόν περισσότερο, δεν υπάρχει άλλη λύση.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:23Εγω να πω την αλήθεια ο φόβος μου μη κολλησω είναι τα αντικείμενα που θα πιάσω από ένα μαγαζί ας πούμε. Σε πολύ κοντινή επαφή δεν έρχομαι με κανέναν. Αλλά να μου πεις στη δουλειά έρχομαι και με ανθρώπους σε επαφή. Βέβαια με το αντισηπτικό είμαι συνέχεια αλλά... Αντε να δούμε.Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:16 Παιδιά αυτά με τα πόμολα τις επιφάνειες κτλ και το πλύσιμο χεριών είναι λίγο υπερβολικά. Το 5% των κρουσμάτων έχουμε από επιφάνειες κτλ. Και αυτό συμβαίνει κυρίως όταν υπάρχει μεγάλη διάδοση στην κοινότητα το οποίο ισχύει μόνο στην Αθήνα μέχρι στιγμής. Το 95% των κρουσμάτων έρχεται μετά από ανθρώπινη επαφή. Το πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί και έτσι μεταδίδεται εύκολα η νόσος. Αλλά δεν μπορεί να μεταδοθεί εύκολα αν βγεις έξω και μείνεις 2 λεπτά με κάποιον και στη σωστή απόσταση. Μέσα στις οικογένειες μεταδίδεται κυρίως.
Δε νομίζω ναναι και τόσο εύκολο.taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:25Προληπτικά μήπως θα πρέπει να περαστούν με αραιή χλωρίνη εξωτερικά.Πχ ένα πακετο μακαρονια.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09
Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;![]()
Ναι, πιθανόν έχει μείνει ο ιός πάνω. Εγώ έχω καθαρίσει το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας και ό,τι βάζω μέσα το περνάω πριν με ένα υγρό πανάκι. Μπουκάλια, κονσέρβες, πλαστικές συσκευασίες κλπ. Πηγαίνω σ/μ κάθε εβδομάδα (στο μικρό της γειτονιάς μου) οπότε δεν δεν μου παίρνει χρόνο. Προσωπικώς, δεν τραβάω κάποιο ιδιαίτερο ζόρι, απλώς αν γίνει η στραβή δεν θέλω να βάλω σε άχαρες διαδικασίες το γιο μου.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:58Σωστά. Μπορείς να βρεις άκρη από αυτό αν ο φορέας που έπιασε το πόμολο ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει συμπτώματα;Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:52
Για να κολλήσεις από το πομολο θα πρέπει αυτός που έχει τον ιό να έχει πχ σταγονίδια στο χέρι του, να πιάσει το πομολο, και μετά πχ να το πιάσω εγώ και να βάλω το χέρι μου αφηρημένα στο πρόσωπο για να κολλήσω. Σωστά;
Εν δυνάμει φορείς είμαστε όλοι.taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:59Επιβιώνει για κάποιες ώρες στις επιφάνειες. Νομίζω 9 ώρες στα μεταλλικά.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:52
Για να κολλήσεις από το πομολο θα πρέπει αυτός που έχει τον ιό να έχει πχ σταγονίδια στο χέρι του, να πιάσει το πομολο, και μετά πχ να το πιάσω εγώ και να βάλω το χέρι μου αφηρημένα στο πρόσωπο για να κολλήσω. Σωστά;
Γιατί έχει χαθεί η μπάλα.
Το ότι δεν σφράγισαν την Αθήνα και τον κάθε νόμο ξεχωριστά ακόμη δεν το καταλαβαίνω.
Δεν μπορούν ;
Δεν θέλουν ;
Όπως και να χει...την μαμησαμε.
Μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσουμε.
Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Φίλε, πλένω με οινόπνευμα ότι μπαίνει σπίτι από μαγαζί (ακόμη και τα πακέτα τσιγάρα) αλλά τι μπορείς να κάνεις με το ψωμί πχ;taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:25Προληπτικά μήπως θα πρέπει να περαστούν με αραιή χλωρίνη εξωτερικά.Πχ ένα πακετο μακαρονια.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09
Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;![]()