!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

NewModelArmy έγραψε: 12 Μαρ 2020, 00:53 https://www.ilmessaggero.it/salute/medi ... 99239.html

Ενα φαρμακο για αρθριτιδα βελτιωσε σημαντικα την κατασταση δυο ασθενων σε σοβαρη κατασταση.Απλα ψαχνω καμια θετικη ειδηση μεσα στη μαυριλα.
Ναι βιολογικός παράγοντας είναι που δίνεται σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η μητέρα μου έπαιρνε κάτι παρόμοιο για χρόνια αλλά προκαλούν ανοσοκαταστολή και είσαι επιρρεπής σε λοιμώξεις. Βασικά δοκιμάζονται και αλλα φάρμακα ειδικά κάποια που δίνονται για τον HIV αλλά και την ελονοσία. Από ότι καταλαβαίνω ο novel coronavirus σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα για αυτό φαίνεται να βοηθούν κάποια τέτοια φάρμακα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Μαρ 2020, 00:17
Nero έγραψε: 12 Μαρ 2020, 00:16
Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Μαρ 2020, 00:08 Ωραίος ο πολιτισμός όσο κράτησε πάντως ε;
Αγαπητέ. Η Μεσαιωνική Ευρώπη είχε πάνω απο 50% θνησιμότητα και όχι μόνο άντεξε αλλά μεσοπρόθεσμα τους έκανε και καλό. Άμα ένα 5% μας φτάσει σε καταστάσεις mad max και βγάζουμε λεπίδες για ένα ρολό χαρτί τότε ας πάμε στο διάολο γιατί πάει να πει ότι είχαν δίκιο οι μπουμερς και είμαστε όντως γτπ :c040:
Καλά και από τις λεπίδες για το κωλόχαρτο πόσοι να πεθάνουν; Μπορεί όντως να μας κάνει καλό. Να αγοράσουμε κάνα φτηνό σπιτάκι και να γίνει μόνιμη η εργασία εκ περιτροπής. :003:

Φέτος όμως θα περάσουμε δύσκολα.
Σκέψου όμως πόσο λιγότερο CO2 θα δημιουργήσουμε εξαιτίας των λιγότερων μετακινήσεων, πτήσεων, κτλ. Η Γκρέτα θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας (με ιστιοφόρο).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 12 Μαρ 2020, 01:07
Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Μαρ 2020, 00:17
Nero έγραψε: 12 Μαρ 2020, 00:16

Αγαπητέ. Η Μεσαιωνική Ευρώπη είχε πάνω απο 50% θνησιμότητα και όχι μόνο άντεξε αλλά μεσοπρόθεσμα τους έκανε και καλό. Άμα ένα 5% μας φτάσει σε καταστάσεις mad max και βγάζουμε λεπίδες για ένα ρολό χαρτί τότε ας πάμε στο διάολο γιατί πάει να πει ότι είχαν δίκιο οι μπουμερς και είμαστε όντως γτπ :c040:
Καλά και από τις λεπίδες για το κωλόχαρτο πόσοι να πεθάνουν; Μπορεί όντως να μας κάνει καλό. Να αγοράσουμε κάνα φτηνό σπιτάκι και να γίνει μόνιμη η εργασία εκ περιτροπής. :003:

Φέτος όμως θα περάσουμε δύσκολα.
Σκέψου όμως πόσο λιγότερο CO2 θα δημιουργήσουμε εξαιτίας των λιγότερων μετακινήσεων, πτήσεων, κτλ. Η Γκρέτα θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας (με ιστιοφόρο).
Αληθές, κερδίζουμε χρόνο. Ειδικά αν τα μέτρα τονωσης της οικονομίας πάνε προς τέτοιες επενδύσεις.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Εμενα παντοτε μου αρεσει να ειμαι αισιοδοξος στη μαυριλα..Οπως ειπε καπιος το πιο βαθυ σκοταδι ειναι λιγο πριν ξημερωσει..Αν και σωστα λαμβανονται μετρα δεν εθωρω οτι θα φτασουμε σε χαος..Και πιστευω οτι θα βρεθει και συντομα ειτε καποια μορφη θεραπειας ή εμβολιο.

Δεν το στηριζω καπου αλλα πονταρω στην τεχνολογια και στην γνωση..Δεν ειμαστε μεσαιωνας που βασιζονταν κυριως στην εξωτερικη παρατηρηση ουτε την περιοδο της Ισπανικης γριπης..

Βασικα για εκεινες τις περιοδους που πεθαιναν και απο ελονοσιες, φυματιωση και χιλιες δυο αλλες ασθενειες μια ασθενεια σαν αυτην θα εμοιαζε γριπουλα..

Ας ελεγχθει ο πανικος.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Κόκκορας έγραψε: 12 Μαρ 2020, 00:57
NewModelArmy έγραψε: 12 Μαρ 2020, 00:53 https://www.ilmessaggero.it/salute/medi ... 99239.html

Ενα φαρμακο για αρθριτιδα βελτιωσε σημαντικα την κατασταση δυο ασθενων σε σοβαρη κατασταση.Απλα ψαχνω καμια θετικη ειδηση μεσα στη μαυριλα.
μην φοβασαι,θαρρος ...οι παππουδες μας φευγαν στο μετωπο και δεν ξεραν αν θα ζησουν την επομενη,οι πατεραδες τους καθε χρονο και καπου πολεμουσαν

εναν ιο με ποσοστα νικοτινης σε θνησιμοτητα στους νεους θα φοβηθουμε;

βεβαιως ο στιγματισμος ειναι το χειροτερο και για μενα αυτος ειναι βασικος φοβος...
αλλα κανουμε το σταυρο μας ο Θεος να μας φυλαει και μας και ολο τον κοσμο και παιρνουμε τα μετρα μας ,αυτα που λενε κυριως για τους παππουδες εχουμε δεν εχουμε...
απο αγαπη για τον συνανθρωπο(οκ καπου εκει σε τοσο ενδιαφερον πια, υπαρχει και το τομαρι μας,ισως πανω πανω :lol:
Ωραια λογια φιλε.Ευχαριστω.Αν και στα θεολογικα καταλαβαινεις οτι διαφωνω :)
Εγω εχω χασει τον υπνο μου ειναι η αληθεια.Οχι για μενα,για τους γονεις μου.Στα 69 προς 70 και οι δυο,καπνιστρια η μανα μου.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Χαίρομαι που βάζεις πάνω από εσένα τους δικούς σου!Σκέψου να το κάνεις αυτό και για όλον τον κόσμο.Μα θα ερχόμαστε να παίρνουμε την ευχή σου αδερφέ :)
εχω κ γω δικους μου σε αυτήν την ηλικία και μεγαλύτερους ακόμα.Μακαρι να χω την εγνοια σου.
οτι είναι να γίνει θα γίνει και για μας και για τους δικούς μας..Αυτά ειναι τα όρια της ζωής αυτής.Τα ξέραμε με το που καταλαβαμε λιγο τον κοσμο μας.
Εμείς να κοιτάμε να παίρνουμε κάποια μέτρα για την προστασία τους(και επομένως και την δική μας) .Να φυλαγομαστε
και για ολα τα αλλα που δεν τα φτανουμε να τα αφηνουμε στον Θεο οι πιστευοντες
και για σας τους μη πιστευοντες εκει τα αφηνουμε :)
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 12 Μαρ 2020, 00:50
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Εν Θεσ/νικη 11/3/2020 και ωρα 20:01 μετα μεσημβριας
Να καταχωρηθει στα πρακτικα παρακαλω

Κορεα
Peak 12-20 Μαρτιου
Virus Free 5-15 Μαιου
Συνολικα κρουσματα 12.000-23.000
Νεκροι στο worst case scenario 1.150

Iταλια
Peak 15-30 Μαρτιου
Virus Free 25 Μαιου-10 Ιουνιου
Συνολικα κρουσματα 30.000-45.000
Νεκροι στο worst case scenario 2.250

Επιστημονικα μιλωντας παντα ηρθε ο Κοντε να με επιβεβαιωσει
Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες. Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα.
https://www.protothema.gr/world/article ... se-o-kode/
σαν τι αλλα μετρα να παρει ...? μετα μενει να κανει οτι οι Κινεζοι ... να βαλει λουκετα στις πορτες των σπιτιων και φανταρους να πυροβολουνε οσους σπανε την καραντινα ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
nostromos

Namrail έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:41
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:36
Namrail έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:05

Για Ελλάδα να μας πεις
Επιστημονικα μιλωντας:Eιναι νωρις ακομη δεν εχω ολα τα επιστημονικα δεδομενα για να προχωρησε σε μια αξιοπιστη προβλεψη για την χωρα μας
"Επιστημονικά" μιλώντας ο καθένας βγαίνει και λέει ότι θέλει. Ο άλλος ο γιατρός από τις ΗΠΑ προβλέπει μέχρι και διακόσια εκατομμύρια νοσούντες, η Μέρκελ λέει για μέχρι και 70% του πληθυσμού μολυσμένο, ένας δικός μας εδώ έδινε ποσοστά από 5% ως 15%.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα ξεφύγουν τόσο τα πράγματα αλλά βλέπω ότι πολλοί φέρονται εντελώς υπερβολικά προκαλώντας παγκόσμιο πανικό,

Θα δούμε.
οποτε οι Κινεζοι λενε αληθεια και κανεις αλλος :003: ... συνοπτικα σε 60.000.000 πληθυσμο της Hubei ειχαμε 60.000 κρουσματα και 3.000 νεκρους ... ωραια τα νουμερα
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

αν το αφηναν ανεξελεγκτο αυτα τα νουμερα που λεει η μερκελ ισως και να τα φτανε

αλλα εδω βαζουν σε καραντινα μια ολοκληρη χωρα,οταν φτανει στο αμην η κατασταση,πολυ δυσκολα να πλησιασουν αυτα τα ποσοστα επομενως

(παραπλευρο κερδος θα ναι πως θα μειωθουν φετος και τα θυματα αλλων ασθενειων,αλλα ισως κ ατυχηματων)
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

NewModelArmy έγραψε: 12 Μαρ 2020, 01:25 Ωραια λογια φιλε.Ευχαριστω.Αν και στα θεολογικα καταλαβαινεις οτι διαφωνω :)
Εγω εχω χασει τον υπνο μου ειναι η αληθεια.Οχι για μενα,για τους γονεις μου.Στα 69 προς 70 και οι δυο,καπνιστρια η μανα μου.
Αν και σιχαίνομαι αφόρητα τη συριζιλα σου, μια χαρά θα πάνε όλα. Να προσέχετε και να μη φοβάσαι
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

elchav έγραψε: 12 Μαρ 2020, 02:42
NewModelArmy έγραψε: 12 Μαρ 2020, 01:25 Ωραια λογια φιλε.Ευχαριστω.Αν και στα θεολογικα καταλαβαινεις οτι διαφωνω :)
Αν και σιχαίνομαι αφόρητα τη συριζιλα σου, μια χαρά θα πάνε όλα. Να προσέχετε και να μη φοβάσαι
στα εξηγει ωραια; :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 12 Μαρ 2020, 03:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nostromos

Κόκκορας έγραψε: 12 Μαρ 2020, 02:22 αν το αφηναν ανεξελεγκτο αυτα τα νουμερα που λεει η μερκελ ισως και να τα φτανε

αλλα εδω βαζουν σε καραντινα μια ολοκληρη χωρα,οταν φτανει στο αμην η κατασταση,πολυ δυσκολα να πλησιασουν αυτα τα ποσοστα επομενως

(παραπλευρο κερδος θα ναι πως θα μειωθουν φετος και τα θυματα αλλων ασθενειων,αλλα ισως κ ατυχηματων)
βασικα δεν πιστευω τα νουμερα που δινουνε οι Κινεζοι ... νομιζω οτι ειναι πολυ περισσοτερα αλλα δεν μπορω στη φαση που ειμαστε να ειμαι αρνητικος
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 12 Μαρ 2020, 01:07 Σκέψου όμως πόσο λιγότερο CO2 θα δημιουργήσουμε εξαιτίας των λιγότερων μετακινήσεων, πτήσεων, κτλ. Η Γκρέτα θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας (με ιστιοφόρο).
Μπα. Θα χαλάσουμε πολύ χαρτί και πλαστικά μιας χρήσης.
Άβαταρ μέλους
nostromos

κολλησε και ο γαμπρος ρε ποστη μου
https://www.nytimes.com/2020/03/11/busi ... virus.html
Άβαταρ μέλους
nostromos