!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΚΥΣΕΑ: 5 μέτρα για την ενίσχυση των συνόρων

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Re: ΚΥΣΕΑ: 5 μέτρα για την ενίσχυση των συνόρων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Σωστό είναι που αναστέλλονται οι αιτήσεις ασύλου ενώ ταυτόχρονα φαίνεται ότι λαμβάνονται μέτρα και κατά των ΜΚΟ.
Τώρα, πώς θα καταφέρουμε να στέλνουμε κόσμο απευθείας στις χώρες τους, δύσκολο το βλέπω γιατί δεν νομίζω να υπάρχουν πολλά κράτη πρόθυμα.

Να δούμε τι θα βγει και από την Ε.Ε. γιατί όντως τώρα υπάρχει πίεση και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από την κοινή τους γνώμη να ληφθούν πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

plutonas έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:16 Μπράβο στην κυβέρνηση, πρώτη φορά μετά από δεκαετίες βλέπω τόσο δραστική επέμβαση.

Η στάση της κυβέρνησης εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και αφήνανε δεκάδες χιλιάδες κάθε μήνα να παιρνούν τα σύνορα... θυμάμαι την ανεκδιήγτη Τασία με τους λαθρομετανάστες που λιαζόντουσαν.
Εγώ λέω να κάνουμε υπομονή, να δούμε τα αποτελέσματα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Kauldron έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:14
τεν τεν έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:09 Μη λέτε μαλακιες.
Έχει στήσει παγίδα η Τουρκία και εμείς δεν πρέπει να φάμε το τυρί.
Πιστεύω ότι τα πάει καλά μέχρι τώρα η κυβέρνηση
Η Τουρκία δεν έχει στήσει καμιά παγίδα.
Η Τουρκία ποντάρει όπως πάντα στο οτι εμείς θα κάνουμε πίσω.
Ούτε καν αυτή την αντίδραση που είχαμε δεν περίμεναν.
Θα 'πρεπε να πέσει η ιδέα για ασφαλή ζώνη κάποιων χιλιομέτρων μέσα στην Τουρκία, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Οχι κατάληψη εδάφους, κλπ, απλά περιπολίες ευρωαστυνομίας/φρόντεξ μέσα στην Τουρκία.

Γενικώς ο,τιδήποτε αμφισβητεί εμμέσως πλήν σαφώς τουρκικό κρατικό έλεγχο εντός των τουρκικών συνόρων.
-Ναι γεια σας από την Ελλάδα παιρνουμε κύριε Ερντογάν.
Αύριο θα έρθουμε με την ευρωαστυνομια μέσα στην τουρκια να κάνουμε περιπολίες.
Δεν νομίζω να έχετε πρόβλημα ε φανταστικε Ταγίπ;
Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας »

stergiosbik έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:18

Η τριτη ηλικια ας κατσει καλυτερα στ αυγα της.
Εγω ειμαι ακομη σε στρατευσιμη ηλικια και αν χρειαστει θα παιξω την δικη μου ζωη.
Οποτε κατσε στην παντα και ασε αυτους που μπορουν να φερουν οπλο να μιλανε.
Και ποιον θα πολεμησεις ρε κακομοιρη?
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

taliban έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:24
Θα 'πρεπε να πέσει η ιδέα για ασφαλή ζώνη κάποιων χιλιομέτρων μέσα στην Τουρκία, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Οχι κατάληψη εδάφους, κλπ, απλά περιπολίες ευρωαστυνομίας/φρόντεξ μέσα στην Τουρκία.

Γενικώς ο,τιδήποτε αμφισβητεί εμμέσως πλήν σαφώς τουρκικό κρατικό έλεγχο εντός των τουρκικών συνόρων.
:003:
Δεν έχει λόγους να αρνηθεί
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Στρακαστρουκας έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:28

Εγω ειμαι ακομη σε στρατευσιμη ηλικια και αν χρειαστει θα παιξω την δικη μου ζωη.
Πρωτιστως κατι απλυτους σαν και του λογου σου. :003:
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση!

Αλλά έπρεπε να είχανε γίνει μήνες τώρα, αν όχι χρόνια.
Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας »

stergiosbik έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:31

Νατος ο προδοτης ανθελληνας που καλει σε εμφυλιο
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Προσθέτω κι αυτό που είναι πιο αναλυτικό, γιατί περιέχει και την αιτιολογία των μέτρων.
Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ καλά δομημένο και σαφέστατο.
Και το πιο σημαντικό, επανατοποθετεί κάποιες έννοιες στην πραγματική τους βάση.
Πράγμα που σημαίνει και την πρόθεση αλλαγής δεδομένων ΚΑΙ στην εσωτερική διαχείριση του θέματος.
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:03
Οι ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Τις τελευταίες μέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της.

Η μετακίνηση αυτή, κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής.

Τα συγκεντρωμένα άτομα επιχειρούν διά της βίας να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά έχει καταστεί σαφές, με κάθε τρόπο ότι δεν επιτρέπεται καμία απολύτως διέλευση.

Λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις.

Υπό τις συνθήκες αυτές, η παρούσα κατάσταση συνιστά ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Τα συγκεντρωμένα άτομα χρησιμοποιούνται ως πιόνια από την Τουρκία για την άσκηση διπλωματικής πίεσης.
Η Ελλάδα ασκεί αταλάντευτα το κυριαρχικό δικαίωμα και τη συνταγματική υποχρέωση να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της.

Τα πέντε μέτρα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Για τους λόγους αυτούς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

Την προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
:smt038 :smt038 :smt038
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι σαν πρώτο σχέδιο είχε ο Ερντογάν να βάλει τους μετανάστες να σπάσουν τα σύνορα και να χρησιμοποιήσει τις εικόνες για το εσωτερικό και εξωτερικό. Δεν μας έπιασε στον ύπνο και τώρα πάει για το σχέδιο Β, όξυνση μέχρι επεισοδίου
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Στρακαστρουκας έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:34
stergiosbik έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:31

Νατος ο προδοτης ανθελληνας που καλει σε εμφυλιο
Μπραβο.Με ξετρυπωσες.
Άβαταρ μέλους
plutonas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plutonas »

Nandros έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:23
plutonas έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:16 Μπράβο στην κυβέρνηση, πρώτη φορά μετά από δεκαετίες βλέπω τόσο δραστική επέμβαση.

Η στάση της κυβέρνησης εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και αφήνανε δεκάδες χιλιάδες κάθε μήνα να παιρνούν τα σύνορα... θυμάμαι την ανεκδιήγτη Τασία με τους λαθρομετανάστες που λιαζόντουσαν.
.
Εγώ μιλώ για την σημερινή στάση της. Ούτε για την χτεσινή, ούτε για την αυριανή.

Τρομάζω στην ιδέα να ήταν ο Τσίπρας σήμερα πρωθυπουργός με καμιά Τασία να μιλά για εξαφανισμένους, και λιαζόμενους επενδυτές.
Ευτυχώς που ο κόσμος δεν πάει καλά. Θα ήταν ανυπόφορο να τα πήγαινα άσχημα σ’ έναν κόσμο που θα τα πήγαινε καλά!
Βολίνσκι, σκιτσογράφος

Όταν υποφέρεις, να κοιτάς τον πόνο καταπρόσωπο. Θα σε παρηγορήσει ο ίδιος, και θα σου μάθει και κάτι.
Αλ Δουμάς
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

kameron έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:23 Σωστό είναι που αναστέλλονται οι αιτήσεις ασύλου ενώ ταυτόχρονα φαίνεται ότι λαμβάνονται μέτρα και κατά των ΜΚΟ.
Τώρα, πώς θα καταφέρουμε να στέλνουμε κόσμο απευθείας στις χώρες τους, δύσκολο το βλέπω γιατί δεν νομίζω να υπάρχουν πολλά κράτη πρόθυμα.

Να δούμε τι θα βγει και από την Ε.Ε. γιατί όντως τώρα υπάρχει πίεση και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από την κοινή τους γνώμη να ληφθούν πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης.
Το θέμα είναι ότι λέχθηκαν και κάποια πράγματα με το όνομα τους.
Και αυτό δεν ξεγράφει τόσο εύκολα με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το εσωτερικό.
Και υπάρχει άμεση αναφορά στην Τουρκία, όπου χαρακτηρίζεται ως διακινητής.

Ό,τι και να βγει από την ΕΕ, καλώς δεχούμενο. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

taliban έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:24

Κοίταξε να δεις, αν οι λάθρο παραμείνουν για κανα μήνα ακόμη στο σημείο όπου βρίσκονται σήμερα, γιατί να μην το προτείνουμε στους ετέρους μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ? Η Τουρκία δέχεται ασύμμετρη απειλή από λαθρομετανάστες, πρέπει να μπει η FRONTEX να ενισχύσει, να μπει και καμιά ΜΚΟ, να μπει και ο Highlanter o δικός μας ρε παιδί μου στην τελική! :003:

Εμείς επειδή φροντίζουμε για τα σύνορά μας αλλά, πώς να το κάνουμε, είμαστε και ανθρωπισταί, θα ενισχύσουμε και με φαγητό και νερό, να έχουν μια μπουκιά να βάλουν στο στόμα τους οι άνθρωποι.
Παράλληλα, μπορούμε να αναρτήσουμε και γιγαντοοθόνες όπου να έχουμε λάιβ σύνδεση με ΜΟΡΙΑ, ΒΙΑΛ κτλ, ωστε να εκτιμήσουν και να αναγνωρίσουν οι συνάνθρωποί μας ακόμα και την πιο ταπεινή αυτή βοήθεια που θα τους προσφέρουμε, ως μικρή πλην τίμια ΕΛΛΑΣ :a040:
δεν ξεχνάμε και τα συνεχή sms που εκθέτουν σε 5 γλώσσες όλη την αλήθεια για την λάθος συνεννόηση μεταξύ λαθρό και τούρκων, γιατί όπως είπαμε, είμαστε μικροί και πτωχοί αλλά είμαστε τίμιοι, πάνω από όλα :a040:
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

plutonas έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:40
Nandros έγραψε: 01 Μαρ 2020, 21:23

Εγώ μιλώ για την σημερινή στάση της. Ούτε για την χτεσινή, ούτε για την αυριανή.

Τρομάζω στην ιδέα να ήταν ο Τσίπρας σήμερα πρωθυπουργός με καμιά Τασία να μιλά για εξαφανισμένους, και λιαζόμενους επενδυτές.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”