!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:05 Δεν είναι τυχαίο που έγινε και σε άλλες χωρες με τεράστια μαζικοτητα. Και εκεί υστερικές ήταν;
Ναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:14
Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:06
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιαν 2020, 23:58 Νάιδα, έχεις μια απολύτως χαώδη άποψη για το θέμα.

Και το ότι όντως δεν κινδυνεύουν οι άντρες που έχουν κουλτούρα βιασμού από αυτόν τον κυκεώνα που βράζουν συγχρόνως ξερά, χλωρά και άλλα εδώδιμα και αποικιακά, είναι σαφές.

Κανονικά θα έπρεπε να στέλνουν ανθοδέσμες στις αγωνίστριες κοπελιές. :)
Οι άντρες είπα δεν κινδυνεύουν. Όχι τα καθίκια που έχουν κουλτούρα βιασμού.
Μισό λεπτό, να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Όταν μιλάς για τα καθίκια που έχουν κουλτούρα βιασμού, ποιους εννοείς;
Αυτούς που όντως θεωρούν δικαίωμα τους να βιάσουν μια γυναίκα ή αυτούς που θεωρεί ως wanna be βιαστές η κάθε ημίτρελλη που έχει μπλέξει το βιασμό με ό,τι αυτή θεωρήσει ως σεξουαλική παρενόχληση;
Για να σου απαντήσω πρέπει να μου πεις ποιους θεωρεί wanna be βιαστές η κάθε ημίτρελη κατά την γνώμη σου;
ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:18
Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:05 Η αλήθεια είναι όμως ότι με τέτοια δρώμενα και την ζεστή στηριξη της κοινωνίας θα αρχίσουν να καταγγέλλονται περιστατικά που δεν καταγγέλονται ειτε για βιασμούς ,είτε για σεξουαλικές παρενοχλησεις κτλ. Δεν είναι τυχαίο που έγινε και σε άλλες χωρες με τεράστια μαζικοτητα. Και εκεί υστερικές ήταν;
Αντί να εστιάσουμε στο πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα που υφίσταται, εστιάζουμε στο βαβα των ανδρών από τις κακες φεμινιστριες., που δεν έχει καν υπάρξει. Ε εντάξει μπαμ κάνει ποιο είναι το πραγματικό θέμα.
Αν πρόκειται να στηριχθούν κάποιες γυναίκες που υπέστησαν βιασμό και να προχωρήσουν σε καταγγελία, έχει καλώς. Προσωπικά αν κατήγγειλε κάτι τέτοιο μία από αυτές που χόρευαν στο Σύνταγμα η πρώτη μου αντίδραση θα ήταν να σκεφτώ. Οκ, τι μπορεί να εννοεί αυτή η κοπέλα όταν χρησιμοποιεί τον όρο "βιασμός"; Αυτό που εννοούμε όλοι και ορίζει ο νόμος ή κάτι άλλο εξαιτίας μιας διαφορετικής υπερευαίσθητης προσέγγισης των πραγμάτων όπως πχ αυτή παρουσιάζεται στα φυλλάδια διαφόρων κινημάτων;

Αυτά έχουν οι υπερβολές. Αντιμετωπίζονται με καχυποψία. Και τελικά κάνουν κακό. Αλλά τα ρημάδια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγάλος πειρασμός.
Τι υπερβολικό έχεις δει να γράφονται σε φυλλάδια; Και τι υπερβολικό ήταν αυτό στο Σύνταγμα που κάνει κακό; Το συμβολικό ο βιαστής είσαι εσύ και που έδειχναν τυχαία στο κενό; Από τι ακριβώς κινδυνεύει η κοινωνία μας και οι άντρες από αυτά;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:22
ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:13
Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:11

Μην δυσκολεύεσαι καθόλου. Όταν διαβάζεις για μεθη, αδυναμία αντίδρασης και βιασμό τι σου έρχεται στο μυαλό; Συναινετικό σεξ;
Όχι βέβαια. Σου γράφω με άλλα λόγια ότι όλοι το θεωρούμε βιασμό. Δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε παραπάνω.
Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις. Η Νάιδα θεωρεί ότι όταν είναι και οι δύο μεθυσμένοι (πράγμα που έχεις αναφέρει κι εσύ) ο νηφάλιος με τον μεθυσμένο έχουν σχεδόν την ίδια ευθύνη.

Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει.
Κάνεις λάθος και σε διορθώνω. Δεν είπα ποτέ ότι έχουν την ίδια ευθύνη. Εξαρτάται από τον βαθμό νηφαλιότητας. Αλλά για να μπορεί να βιάσει μάλλον θα έχει κάποια αίσθηση.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:24
Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:05 Δεν είναι τυχαίο που έγινε και σε άλλες χωρες με τεράστια μαζικοτητα. Και εκεί υστερικές ήταν;
Ναι.
Οκ

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:27 Τι υπερβολικό έχεις δει να γράφονται σε φυλλάδια; Και τι υπερβολικό ήταν αυτό στο Σύνταγμα που κάνει κακό; Το συμβολικό ο βιαστής είσαι εσύ και που έδειχναν τυχαία στο κενό; Από τι ακριβώς κινδυνεύει η κοινωνία μας και οι άντρες από αυτά;
Θα στο πω με ένα άλλο παράδειγμα για να καταλάβεις. Έζησα λίγο Αγγλία και οι gay άνδρες εκεί ήταν πολύ περισσότεροι ή τουλάχιστον το έλεγαν ανοιχτά και άρα φαινόταν να είναι περισσότεροι. Στην καθημερινή συναναστροφή δεν είχα πρόβλημα με κανέναν εφόσον ήταν τυπικός και σωστός στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ακριβώς όπως δεν θα είχα αν ήταν straight δηλαδή. Ήξερα ότι είχαν άλλες προτιμήσεις και δεν είχα πρόβλημα ή λόγο σε αυτό. Αν όμως δω έναν σε pride να κυκλοφορεί με το σώβρακο και με φτερά δεν μπορώ να τον πάρω σοβαρά ό,τι αίτημα και να προβάλει και όσο δίκαιο και αν είναι. Ενεργοποιούνται μηχανισμοί και αρχίζω και λειτουργώ με καχυποψία.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:23
ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:13
Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:11

Μην δυσκολεύεσαι καθόλου. Όταν διαβάζεις για μεθη, αδυναμία αντίδρασης και βιασμό τι σου έρχεται στο μυαλό; Συναινετικό σεξ;
Όχι βέβαια. Σου γράφω με άλλα λόγια ότι όλοι το θεωρούμε βιασμό. Δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε παραπάνω.
Ε δεν το θεωρούν όλοι βιασμό. Ψάχνουν ανάμεσα στις λέξεις αν η αδυναμία αντίδρασης σημαίνει ότι ήταν αναίσθητη, γιατί αν δεν ήταν αναίσθητη δεν είναι βιασμός, αν απλά δεν της άρεσε το σεξ και την άλλη μέρα το μετάνιωσε και το είπε βιασμό, αν εκμεταλλεύτηκε αυτή τον αλλον, ότι δεν έπρεπε να πιει και άλλα τέτοια παρόμοια. Σκέψου τώρα να είσαι το θύμα, να σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο και να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι και χειρότερα. Και που θα σου δώσουν μερίδιο ευθύνης γιατί ηπιες.
Ότι οι άνθρωποι που θα πας να καταγγείλει το περιστατικό ίσως σε κοιτάξουν με δυσπιστία και επίκριση και η δικαιοσύνη αν τελικά κρίνει ότι βιάστηκες, σε λίγο χρονικό διάστημα να απελευθερώνει τον βιαστή σου. Θα είχες την διάθεση να το κάνεις;
Μισό ρε Νάιδα, δηλαδή όποια πίνει σε βαθμό απώλειας ελέγχου δεν έχει μερίδιο ευθύνης;

Αυτό που εννοώ είναι ότι η απώλεια ελέγχου και ψύχραιμης κρίσης λόγω ποτού, ισχύει και για τους άντρες που έχουν πιει. Ο βιασμός είναι κάτι που γίνεται εν ψυχρώ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:38 Μισό ρε Νάιδα, δηλαδή όποια πίνει σε βαθμό απώλειας ελέγχου δεν έχει μερίδιο ευθύνης;
Όποια πίνει σε τέτοιο βαθμό έχει μεγάλη ευθύνη αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται κανείς να την βιάσει. Αυτήν μπορείς να την κατηγορήσεις για αφέλεια, βλακεία, ρίσκο, να πεις ότι πάει γυρεύοντας για προβλήματα αλλά και πάλι κανείς τρίτος δεν αποκτά δικαιώματα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:38
Μισό ρε Νάιδα, δηλαδή όποια πίνει σε βαθμό απώλειας ελέγχου δεν έχει μερίδιο ευθύνης;

Αυτό που εννοώ είναι ότι η απώλεια ελέγχου και ψύχραιμης κρίσης λόγω ποτού, ισχύει και για τους άντρες που έχουν πιει. Ο βιασμός είναι κάτι που γίνεται εν ψυχρώ.
Τι μερίδιο ευθύνης έχει κάποια που ήπιε κι έγινε ντίρλα για τον βιασμό της;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:35
Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:27 Τι υπερβολικό έχεις δει να γράφονται σε φυλλάδια; Και τι υπερβολικό ήταν αυτό στο Σύνταγμα που κάνει κακό; Το συμβολικό ο βιαστής είσαι εσύ και που έδειχναν τυχαία στο κενό; Από τι ακριβώς κινδυνεύει η κοινωνία μας και οι άντρες από αυτά;
Θα στο πω με ένα άλλο παράδειγμα για να καταλάβεις. Έζησα λίγο Αγγλία και οι gay άνδρες εκεί ήταν πολύ περισσότεροι ή τουλάχιστον το έλεγαν ανοιχτά και άρα φαινόταν να είναι περισσότεροι. Στην καθημερινή συναναστροφή δεν είχα πρόβλημα με κανέναν εφόσον ήταν τυπικός και σωστός στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ακριβώς όπως δεν θα είχα αν ήταν straight δηλαδή. Ήξερα ότι είχαν άλλες προτιμήσεις και δεν είχα πρόβλημα ή λόγο σε αυτό. Αν όμως δω έναν σε pride να κυκλοφορεί με το σώβρακο και με φτερά δεν μπορώ να τον πάρω σοβαρά ό,τι αίτημα και να προβάλει και όσο δίκαιο και αν είναι. Ενεργοποιούνται μηχανισμοί και αρχίζω και λειτουργώ με καχυποψία.
Νομίζω συγκρίνεις ανομία πράγματα. Το θέμα τελικά ποιο είναι; Ο τρόπος που εκφράστηκαν; Αυτά που έλεγαν; Ότι βλάπτουν τα θύματα βιασμού; Τι;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:48 Το θέμα τελικά ποιο είναι; Ο τρόπος που εκφράστηκαν; Αυτά που έλεγαν; Ότι βλάπτουν τα θύματα βιασμού; Τι;
Ότι χρησιμοποιούν έναν υπερβολικό και προκλητικό τρόπο. Έτσι χάνουν την όποια αξιοπιστία μπορούσαν να έχουν και τελικά βλάπτουν και τα θύματα βιασμού.
Ο βοσκός και ο λύκος που ανέφερε παραπάνω o hellegennes νομίζω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:55
Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:48 Το θέμα τελικά ποιο είναι; Ο τρόπος που εκφράστηκαν; Αυτά που έλεγαν; Ότι βλάπτουν τα θύματα βιασμού; Τι;
Ότι χρησιμοποιούν έναν υπερβολικό και προκλητικό τρόπο. Έτσι χάνουν την όποια αξιοπιστία μπορούσαν να έχουν και τελικά βλάπτουν και τα θύματα βιασμού.
Ο βοσκός και ο λύκος που ανέφερε παραπάνω o hellegennes νομίζω.
Δεν νομίζω να είναι υπερβολικός ή προκλητικός ο τρόπος. Χτυπάει ακριβώς στο κέντρο της νοοτροπίας που δίνει άλλοθι στους wanna be βιαστές.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Πάλι επίθεση; 1500 τόσοι επισκέπτες και ζορίζεται ο server.

Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 1949 την 12 Ιαν 2020, 00:54
Spoiler
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Ξύπνα ρε τύπε να την πας βόλτα...
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:43
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 00:38 Μισό ρε Νάιδα, δηλαδή όποια πίνει σε βαθμό απώλειας ελέγχου δεν έχει μερίδιο ευθύνης;
Όποια πίνει σε τέτοιο βαθμό έχει μεγάλη ευθύνη αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται κανείς να την βιάσει. Αυτήν μπορείς να την κατηγορήσεις για αφέλεια, βλακεία, ρίσκο, να πεις ότι πάει γυρεύοντας για προβλήματα αλλά και πάλι κανείς τρίτος δεν αποκτά δικαιώματα.
Οκ, επαναλαμβάνω το μήνυμα.

Στη δεύτερη πρόταση, δεν είναι αρκετά σαφές αυτό που γράφω;

Σαφώς και δεν προτίθεμαι να δικαιολογήσω τον οποιοδήποτε επιδιώξει να εκμεταλλευτεί μια μεθυσμένη για να τη βιάσει, ποντάροντας ή επιδιώκοντας τη μέθη της.

Αλλά όταν ο "βιαστής" είναι κι αυτός μεθυσμένος, επίσης σαφώς μπορώ να δεχθώ την εκδοχή ότι θεωρούσε την πράξη ως συναινετική ή ότι απλώς από ένα σημείο και μετά δεν είχε τον έλεγχο της πράξης του. Με την ίδια ακριβώς λογική, που η μέθη ή επήρεια ναρκωτικών, λειτουργεί σε όλες τις πράξεις βίας. Σ' αυτήν την περίπτωση, δεν θα τον κρίνω όπως έναν βιαστή που επιτίθεται σε μια άγνωστη με ξεκάθαρο σκοπό τον βιασμό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 01:20 Στη δεύτερη πρόταση, δεν είναι αρκετά σαφές αυτό που γράφω;

Σαφώς και δεν προτίθεμαι να δικαιολογήσω τον οποιοδήποτε επιδιώξει να εκμεταλλευτεί μια μεθυσμένη για να τη βιάσει, ποντάροντας ή επιδιώκοντας τη μέθη της.

Αλλά όταν ο "βιαστής" είναι κι αυτός μεθυσμένος, επίσης σαφώς μπορώ να δεχθώ την εκδοχή ότι θεωρούσε την πράξη ως συναινετική ή ότι απλώς από ένα σημείο και μετά δεν είχε τον έλεγχο της πράξης του. Με την ίδια ακριβώς λογική, που η μέθη ή επήρεια ναρκωτικών, λειτουργεί σε όλες τις πράξεις βίας. Σ' αυτήν την περίπτωση, δεν θα τον κρίνω όπως έναν βιαστή που επιτίθεται σε μια άγνωστη με ξεκάθαρο σκοπό τον βιασμό.
Δεν διαφωνώ μαζί σου. Έχω γράψει κάτι παρόμοιο μερικά μηνύματα πιο πίσω. Απλά πάτησα στο μήνυμά σου και απάντησα γιατί ήθελα να το κάνω όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται στην Naida γιατί φαινόταν να πιστεύει ότι κάποιοι δικαιολογούμε τον βιασμό. Ε, δεν το δικαιολογούμε. Όταν όμως και οι 2 είναι κουδούνια άντε να βγει άκρη μετά στο τι ήθελε πραγματικά ποιος και τι κατάλαβε ο άλλος.

ΥΓ. Μπράβο Σπύρο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”