Naida έγραψε: 11 Ιαν 2020, 13:37
hellegennes έγραψε: 11 Ιαν 2020, 13:31
Naida έγραψε: 11 Ιαν 2020, 13:07
Αυτό που δήθεν τάχα μου σας πήρε ο πόνος για την λέξη βιασμός και τον ευτελισμό της κτλ κτλ με συγκινεί.
Με κίνδυνο να θιχτείς, αυτήν την φορά θα σ'την πω.
Είσαι ηλίθια; Πας καλά που έστω και υπονοείς ότι υπάρχουν φυσιολογικοί άνθρωποι που δεν θεωρούν τον βιασμό ειδεχθές έγκλημα και τον εξευτελισμό της έννοιάς του αποτρόπαιο;
Έχεις πιάσει λάθος παλμό. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θεωρούν βιασμό πχ το να βιάσει κάποιος μια γυναίκα μεθυσμένη. Μια γυναίκα που ήρθε σε επαφή με κάποιον παρά τη θέλησή της αλλά δεν φέρει σημάδια βιας, μια γυναίκα που ήπιε λίγο παραπάνω με κάποιον και αυτός εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της για αντίσταση. Βέβαια αν ακούσουν για μια γυναίκα ημιλιπόθυμη με σκισμένα ρούχα και χτυπημένη, εκεί ναι θα πουν βιάστηκε. Κι εκεί πάλι δεν ειμαι σίγουρη.
Πραγματικά, επειδή παρεξηγείσαι εύκολα, δεν το έγραψα για να σε θίξω, αλλά λίγο σκέψου τι γράφεις. Είναι σαν να λες «μα, αφού δεν σας νοιάζει ο βιασμός», γιατί το «σας πήρε τάχα μου ο πόνος» αυτό σημαίνει. Εγώ προσωπικά το βρίσκω προσβλητικό.
Ο βιασμός είναι βιασμός. Συνεπάγεται κάτι που γίνεται διά της βίας. Το να κάνεις σεξ με μεθυσμένο ή μεθυσμένη ΔΕΝ είναι βιασμός, εκτός κι αν ο άλλος είναι αναίσθητος ή δεν ήθελε να κάνετε τίποτα και τον έφερες εσύ σε σημείο μέθης για να εκμεταλλευτείς τις μειωμένες αντιστάσεις του. Αυτό είναι εκμετάλλευση και η εκμετάλλευση είναι μορφή βίας. Το 90% του σεξ φοιτητών είναι σεξ μεταξύ μεθυσμένων στον έναν ή τον άλλον βαθμό. Αυτό δεν είναι σεξουαλικός βιασμός, είναι βιασμός της λογικής.
Ο βιασμός δεν φέρει πάντα σημάδια σωματικής πάλης, γιατί μπορεί το θύμα να βρίσκεται υπό απειλή (βία) ή η βία να είναι ψυχολογική. Αυτό το αναγνωρίζουν και τα δικαστήρια και όλος ο κόσμος.
Οπότε σε παρακαλώ μην δημιουργείς αχυράνθρωπους.