Ρε άσε τα σάπια και μίλα, όλοι οι λιγούρηδες τι ζητούσαν στο Γραικυλιστάν το '91; Γιατί πέσατε; Τόσο καλά ήταν που βαρεθήκατε να περνάτε καλά; Οι γονείς και οι παππούδες σου γιατί κουβαλήθηκαν εδώ (που για τα δικά τους δεδομένα είναι καπιταλιΧΑΧΑΧΑΧΑ χώρα); Γιατί όποτε ανοίγουν τα σύνορα βλέπεις κόσμο να τρέχει να βγει έξω αντί να μπει μέσα;
Λες για βιομηχανίες: Αν όντως είχε βιομηχανίες η Γιουγκοσλαυΐα, γιατί παρήγαγαν Ζάσταβα, ένα αυτοκινητιστικό έκτρωμα, αντί για Volkswagen ή έστω FIAT (από την οποία αγοράζατε κινητήρες για τα LADA); Οτιδήποτε «καταφέρατε» να στήσετε για να το στήσετε έπρεπε να βάζετε κατασκόπους να παρακολουθούν δυτικές βιομηχανίες για να δείτε πώς να στήσετε γραμμές παραγωγής και να ξέρετε τι πρώτες ύλες να προμηθευτείτε, σε τι ποσότητα, την πιθανή ζήτηση κλπ. Πράγματα που και ο πιο βλάκας καπιταλιστής τα ήξερε παρατηρώντας τον μηχανισμό των τιμών (βλέπε Ludwig von Mises και Αυστριακή Σχολή). Βγαίνετε και μιλάτε εσείς για βιομηχανία που θα έπρεπε με το που αναφέρεται αυτή η λέξη να σπεύδετε να αλλάξετε θέμα μην τυχόν και σας ξεβρακώσουμε σε 5 ms.
Και να φανταστείς, από όλα αυτά που είπες εγώ ΣΥΜΦΩΝΩ για το λιγνίτη! Είμαι κατά της πράσινης λαίλαπας και των οικωλόγων. Δεν πιστεύω στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Αλλά μου ακούγεσαι νέος και αρκετά άβγαλτος για να πιστεύεις τις βλακείες που έχεις ακούσει από την οικογένεια και το παρεάκι σου στην ΚΝΕ. Πρέπει να πάψεις να πορεύεσαι με βάση το τι γουστάρουν οι φίλοι σου και οι συγγενείς σου και να γίνεις άντρας σκεπτόμενος αυτόνομα. Δες το σαν μάθημα αμισθί από κάποιον που σε πήρε χαμπάρι. Αν πάρεις στα σοβαρά αυτά που λέω και τα εκτιμήσεις, κάποια μέρα θα θυμηθείς ότι ένας υποστηρικτής του καπιταλισμού σου έσωσε την ψυχή.