Ο κυρ αντιπαντελής μαύρος φύλαρχος τους.
Δέος.
Ο κυρ αντιπαντελής μαύρος φύλαρχος τους.
καλα, αν και δεν λογαριαζω τους ελληνες για λευκους, επειδη θεωρεις εαυτον λευκο, θα σου πω μονο αυτο το ελαχιστο. Εχεις το προνομιο, μετα απο τοσους αιωνες ρατσισμου, αποικιοκρατιας και δουλειας στον Δυτικο κοσμο (οπου δεν ανηκεις πραγματικα, λεμε τωρα), να υποκρινεσαι πως δεν υπαρχει ρατσισμος, επειδη εσυ δεν τον εχεις βιωσει, αλλα και επειδη εχεις το προνομιο η "φυλη" σου να αναπαριστα τον εαυτο της.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Δεκ 2019, 14:56άλλη μια ανυπόστατη liberal παπαριά
![]()
Δλδ για να καταλάβουμε:blackpaint έγραψε: 16 Δεκ 2019, 23:45Δεκαδες φορες με τους γονεις σου οταν ησουν παιδι; Σε σημειο που να ειναι βασικη αναμνηση της παιδικης σου ηλικιας;ST48410 έγραψε: 16 Δεκ 2019, 23:37Και εγώ έχω υποβληθεί σε έλεγχο χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο ή να οδηγώ σα μεθυσμένος. Που είναι το αστείο;
Θα βοηθούσε τις οποιες μελλοντικές συζητήσεις, αν αντί να διαβάζεις μόνο τα manual παπαρολογίας που σου δίνουν/βρίσκεις, αφιερωνες λίγο χρόνο μα διαβάσεις βιολογία και μερικά βασικά επιδημιολογιας, φαρμακολογιας κλπ.blackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 15:42
καλα, αν και δεν λογαριαζω τους ελληνες για λευκους, επειδη θεωρεις εαυτον λευκο, θα σου πω μονο αυτο το ελαχιστο. Εχεις το προνομιο, μετα απο τοσους αιωνες ρατσισμου, αποικιοκρατιας και δουλειας στον Δυτικο κοσμο (οπου δεν ανηκεις πραγματικα, λεμε τωρα), να υποκρινεσαι πως δεν υπαρχει ρατσισμος, επειδη εσυ δεν τον εχεις βιωσει, αλλα και επειδη εχεις το προνομιο η "φυλη" σου να αναπαριστα τον εαυτο της.
Ναι, η φυλη ειναι μια κοινωνικη κατασκευη που βασιζεται σε εμφανισιακες διαφορες οι οποιες, απο γενετικη αποψη, εχουν την ίδια λογικη με την ταξινομηση των ανθρωπων με βαση τα δακτυλικα τους αποτυπωματα - δηλαδη καμια. Παρ ολα αυτα, οι Λευκοι, απο την εποχη της αποικιοκρατιας, χρησιμοποιησαν την εφευρεση της φυλης, μεσω πολιτικης και νομοθεσιας, για να ωφεληθουν συστημικα οι ιδιοι. Και οταν πια ο ανοιχτος ρατσισμος εγινε κοινωνικα απαραδεκτος - αφου, φυσικα, οι τεραστιες ανισοτητες ειχαν πια βαθια εδραιωθει σε καθε πτυχή της πολιτικης, κοινωνικης και οικονομικης ζωης - μεταπηδησαμε στην αρνηση του ρατσισμου, στην φυλετικη αχρωματοψια, καθιστωντας πρακτικα αδυνατη την αντιμετωπιση αυτης της κοινωνικης ανισοτητας, οπως και πολυ δυσκολο για τους λευκους να παραδεχτουν και να εξετασουν τις αρρητες προκαταληψεις τους, οπως πχ να συνδεουν το ανοιχτοχρωμο δερμα με ανωτερη νοημοσυνη και ηθικη υποσταση ή να προτιμουν το βιογραφικο καποιου Τζεικ η Κουεντιν αλλα οχι καποιου Τζαμαλ.
Εγώ δεν μπορώ να του αρνηθώ ότι ένας ρομά έχει αναμνήσεις απαξιωτικών σχολίων, βίας, διακρίσεων, αποκλεισμού, πολύ περισσότερες από όσο άλλοι Έλληνες πολίτες. Δηλαδή και στο δρόμο βλέπω κάποια τέτοια περιστατικά, και σε μαγαζί όταν πάνε να μπουν αμέσως όλοι τίθενται σε ετοιμότητα. Είναι άδικο αυτό για τον έντιμο και νομοταγή ρομά. Υπάρχει προκατάληψη και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Αν μου χτυπήσουν το κουδούνι, θα ανοίξω με μεγαλύτερη δυσκολία να δω τι θέλουν.Airman68 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 15:52Δλδ για να καταλάβουμε:blackpaint έγραψε: 16 Δεκ 2019, 23:45Δεκαδες φορες με τους γονεις σου οταν ησουν παιδι; Σε σημειο που να ειναι βασικη αναμνηση της παιδικης σου ηλικιας;ST48410 έγραψε: 16 Δεκ 2019, 23:37
Και εγώ έχω υποβληθεί σε έλεγχο χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο ή να οδηγώ σα μεθυσμένος. Που είναι το αστείο;
Όλοι οι Ρομά έχουν σαν βασική ανάμνηση της παιδικής τους ηλικίας το να υποβάλλονται σε έλεγχο στο δρόμο από την αστυνομία.
ΟΛΟΙ;
Δλδ η αστυνομία διέθεσε τόσες εργατώρες επί δεκαετίες μόνο και μόνο για να υποβάλλει τους Ρομά σε ελέγχους;
Δε βγαίνουν τα κουκιά...![]()
Εχουν ηδη απαντηθει ολα αυτα στο παλιο. Δεν υπαρχει καμια επιστημονικη βαση στη φυλετικη ταξινομηση.Otto Weininger έγραψε: 17 Δεκ 2019, 15:57Θα βοηθούσε τις οποιες μελλοντικές συζητήσεις, αν αντί να διαβάζεις μόνο τα manual παπαρολογίας που σου δίνουν/βρίσκεις, αφιερωνες λίγο χρόνο μα διαβάσεις βιολογία και μερικά βασικά επιδημιολογιας, φαρμακολογιας κλπ.blackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 15:42
καλα, αν και δεν λογαριαζω τους ελληνες για λευκους, επειδη θεωρεις εαυτον λευκο, θα σου πω μονο αυτο το ελαχιστο. Εχεις το προνομιο, μετα απο τοσους αιωνες ρατσισμου, αποικιοκρατιας και δουλειας στον Δυτικο κοσμο (οπου δεν ανηκεις πραγματικα, λεμε τωρα), να υποκρινεσαι πως δεν υπαρχει ρατσισμος, επειδη εσυ δεν τον εχεις βιωσει, αλλα και επειδη εχεις το προνομιο η "φυλη" σου να αναπαριστα τον εαυτο της.
Ναι, η φυλη ειναι μια κοινωνικη κατασκευη που βασιζεται σε εμφανισιακες διαφορες οι οποιες, απο γενετικη αποψη, εχουν την ίδια λογικη με την ταξινομηση των ανθρωπων με βαση τα δακτυλικα τους αποτυπωματα - δηλαδη καμια. Παρ ολα αυτα, οι Λευκοι, απο την εποχη της αποικιοκρατιας, χρησιμοποιησαν την εφευρεση της φυλης, μεσω πολιτικης και νομοθεσιας, για να ωφεληθουν συστημικα οι ιδιοι. Και οταν πια ο ανοιχτος ρατσισμος εγινε κοινωνικα απαραδεκτος - αφου, φυσικα, οι τεραστιες ανισοτητες ειχαν πια βαθια εδραιωθει σε καθε πτυχή της πολιτικης, κοινωνικης και οικονομικης ζωης - μεταπηδησαμε στην αρνηση του ρατσισμου, στην φυλετικη αχρωματοψια, καθιστωντας πρακτικα αδυνατη την αντιμετωπιση αυτης της κοινωνικης ανισοτητας, οπως και πολυ δυσκολο για τους λευκους να παραδεχτουν και να εξετασουν τις αρρητες προκαταληψεις τους, οπως πχ να συνδεουν το ανοιχτοχρωμο δερμα με ανωτερη νοημοσυνη και ηθικη υποσταση ή να προτιμουν το βιογραφικο καποιου Τζεικ η Κουεντιν αλλα οχι καποιου Τζαμαλ.
Ίσως τότε να σταματούσες να αμολάς τέτοιες κοτσάνες.
Ναι, δεν είναι όλοι ίδιοι. Λίγοι ή κάποιοι τέλος πάντων ενσωματώνονται στις απαιτήσεις τις κοινωνίας και ζουν όπως οι άλλοι άνθρωποι σε σπίτια, σπουδάζουν τα παιδιά τους και έχουν νόμιμη εργασία. Αυτοί είναι άδικο να αντιμετωπίσουν προκατάληψη.
Είναι παρόμοια περίπτωση με τους Αλβανούς που όταν πρωτοήρθαν όλοι τους κοίταζαν με μισό μάτι.ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 15:59Εγώ δεν μπορώ να του αρνηθώ ότι ένας ρομά έχει αναμνήσεις απαξιωτικών σχολίων, βίας, διακρίσεων, αποκλεισμού, πολύ περισσότερες από όσο άλλοι Έλληνες πολίτες. Δηλαδή και στο δρόμο βλέπω κάποια τέτοια περιστατικά, και σε μαγαζί όταν πάνε να μπουν αμέσως όλοι τίθενται σε ετοιμότητα. Είναι άδικο αυτό για τον έντιμο και νομοταγή ρομά.Airman68 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 15:52Δλδ για να καταλάβουμε:blackpaint έγραψε: 16 Δεκ 2019, 23:45
Δεκαδες φορες με τους γονεις σου οταν ησουν παιδι; Σε σημειο που να ειναι βασικη αναμνηση της παιδικης σου ηλικιας;
Όλοι οι Ρομά έχουν σαν βασική ανάμνηση της παιδικής τους ηλικίας το να υποβάλλονται σε έλεγχο στο δρόμο από την αστυνομία.
ΟΛΟΙ;
Δλδ η αστυνομία διέθεσε τόσες εργατώρες επί δεκαετίες μόνο και μόνο για να υποβάλλει τους Ρομά σε ελέγχους;
Δε βγαίνουν τα κουκιά...![]()
Το ρώτησα όμως και απάντηση δεν πήρα. Διακρίνει κάποια προσωπική ευθύνη σε μεγάλο αριθμό ρομά για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει; Μοιάζει σαν να απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία για αυτούς, σαν να μην είναι ενήλικοι και υπόλογοι για τις πράξεις τους.
Ναι και το ερώτημα είναι γιατί δεν γίνεται το ίδιο με τους Ρομά που βρίσκονται για αιώνες εδώ. Γιατί χρειάζονται ιδιαίτερα ευνοϊκά μέτρα από το κράτος για να ενσωματωθούν;Airman68 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 16:03 Είναι παρόμοια περίπτωση με τους Αλβανούς που όταν πρωτοήρθαν όλοι τους κοίταζαν με μισό μάτι.
Τώρα όμως;
Όσοι πραγματικά δούλεψαν και δεν παρασιτοζωούσαν αποτελούν πλέον μέλη της κοινωνίας...
Εγω ξαναρωταω ......τα επιδοματα μειωσανε την εγκληματικοτητα η οχι...ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 16:05
Ναι και το ερώτημα είναι γιατί δεν γίνεται το ίδιο με τους Ρομά που βρίσκονται για αιώνες εδώ. Γιατί χρειάζονται ιδιαίτερα ευνοϊκά μέτρα από το κράτος για να ενσωματωθούν;
Γιατί δεν θέλουν να ενσωματωθούν.ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 16:05Ναι και το ερώτημα είναι γιατί δεν γίνεται το ίδιο με τους Ρομά που βρίσκονται για αιώνες εδώ. Γιατί χρειάζονται ιδιαίτερα ευνοϊκά μέτρα από το κράτος για να ενσωματωθούν;Airman68 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 16:03 Είναι παρόμοια περίπτωση με τους Αλβανούς που όταν πρωτοήρθαν όλοι τους κοίταζαν με μισό μάτι.
Τώρα όμως;
Όσοι πραγματικά δούλεψαν και δεν παρασιτοζωούσαν αποτελούν πλέον μέλη της κοινωνίας...
Και εγώ θα έλεγα όχι αλλά αυτή είναι μια επιπόλαιη εντύπωση και θα πρέπει να δούμε στοιχεία. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να δίδονται με αυστηρότατα κριτήρια και κυρίως με την υποχρέωση τα παιδιά τους να παρακολουθούν ανελλιπώς το σχολείο.Ρουμ έγραψε: 17 Δεκ 2019, 16:05Εγω ξαναρωταω ......τα επιδοματα μειωσανε την εγκληματικοτητα η οχι...ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 16:05
Ναι και το ερώτημα είναι γιατί δεν γίνεται το ίδιο με τους Ρομά που βρίσκονται για αιώνες εδώ. Γιατί χρειάζονται ιδιαίτερα ευνοϊκά μέτρα από το κράτος για να ενσωματωθούν;
Οχι ....
Δεν ξέρω τι είχε "απαντηθεί" στο παλιό, αλλά για παράδειγμα μια ουσία έχει διαφορετικά από αποτελέσματα σε έναν ασιατη, σε ένα Αφρικανό ή σε ένα λευκό.blackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 16:02
Εχουν ηδη απαντηθει ολα αυτα στο παλιο. Δεν υπαρχει καμια επιστημονικη βαση στη φυλετικη ταξινομηση.